ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι ευθύς εξ αρχής.

Εμείς εκ προοιμίου θεωρούμε τον Μήτση αναξιόπιστο συνδικαλιστή.

Ως εκ τούτου τον θεωρούμε ανεπαρκή και ανίκανο να εκπροσωπεί σοβαρά τον κλάδο. Κατά συνέπεια τον θεωρούμε και επικίνδυνο, αφού δεν διαχειρίζεται με συνέπεια και σοβαρότητα τα συμφέροντα του κλάδου.

Για την παρακμή που συντελείται ή καλύτερα για το μπάχαλο, στο όχι μεγάλο τελευταίο διάστημα των 8 μηνών που είναι στο τιμόνι του κλάδου, θα μιλήσουμε όμως σύντομα.

Τώρα θα επικεντρωθούμε για άλλη μία φορά στο θέμα των τελευταίων ημερών που μας απασχόλησε, δηλαδή το ζήτημα της ίδρυσης εταιρείας διαχείρισης από δικαστικό επιμελητή.

Επαναλαμβάνουμε ότι «σύρθηκε» από τους συμβούλους της ΠΡΟΣΥΔΕ, ώστε να παρθεί η απόφαση για παραπομπή αμέσως στον Εισαγγελέα. Τον εξανάγκασαν να πάρει θέση. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά από τη στιγμή που κάναμε το θέμα γνωστό. (Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα και δεν την έχει ακόμη σε κάποιο συρτάρι).

Ο ίδιος – είμαστε βέβαιοι – και το γνώριζε, από τη στιγμή που βούϊζε η Ελλάδα, και ήθελε να το «κουκουλώσει».

Δεν είναι τυχαίο ότι είχε στο ψηφοδέλτιό του ως υποψήφιο συνεταίρο του συγκεκριμένου συναδέλφου.

Δεν είναι τυχαίο, ότι μετά την αποστολή των εξωδίκων από την Ομοσπονδία στις Τράπεζες και σ’ αυτούς που είχαν σχέση με τις εταιρείες διαχείρισης στα τέλη Μαΐου του 2014, μέσα σ’ ένα μήνα «έφτιαξαν παράταξη».

Δεν είναι τυχαίο ότι ήθελαν την αμοιβή της πρώτης ζώνης να είναι στα 25 ευρώ, και επίσης όπως έγραψε και ο γνωστός σύμμαχός του στην ιστοσελίδα της παράταξής του δεν θα πρέπει να χρεώνουν με τον «άκαμπτο» τρόπο του ΦΕΚ. Δηλαδή να γίνεται διαπραγμάτευση!

Όλα έχουν μία λογική σειρά και όλοι το αντιλαμβάνονται. Οι ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ όμως – επαναλαμβάνουμε – δεν τρώνε σανό. Και όσοι ξεγελάστηκαν, ήδη το έχουν καταλάβει και μας το λένε, ότι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του. Εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν ακόμη, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα το κάνουν σύντομα για το καλό του κλάδου.

Όμως οι καιροί ου μενετοί. Όλα θα έχουν ένα τέλος και όχι όπως το είχαν φανταστεί.

Εδώ να επισημάνουμε την ευθύνη που έχουν και οι υπόλοιποι συνδικαλιστές, οι οποίοι δεν θα πρέπει να είναι «συνένοχοι» στην κατρακύλα του κλάδου και θα πρέπει να διαχωρίζουν φανερά και εκωφαντικά τη θέση τους.

Και, θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι έντιμοι συνάδελφοι της περιφέρειας θα αντισταθούν, δεν θα είναι επιρρεπείς στα «κολόκουρα» και θα διαφυλάξουν το κύρος του κλάδου μας.

Διαφορετικά θα κληθούν κάποια στιγμή και αυτοί να δώσουν τις όποιες «εξηγήσεις». Αν θα μπορέσουν.

Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε .

Όχι σ’ εκείνους που θέλουν τους νόμους «να παραβιάζονται».

Όχι στις εταιρείες διαχείρισης.

Όχι στα «κολόκουρα» που ζητούνται ή δίνονται από τέτοιου είδους εταιρείες και σ’ εκείνους τους «θλιβερούς» που ενδίδουν.

Η Συντακτική Ομάδα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)