Γρήγορες αλλά σοβαρές επισημάνσεις

Οι δικηγόροι ξανά μόνοι τους (ο Πρόεδρος της ΟΔΕΕ λέει ότι συναντήθηκαν μαζί τους μέλη της εκτελεστικής γραμματείας – ενώ άλλα μέλη δεν το γνωρίζουν ούτε ενημερώθηκαν – φανταστείτε πως δουλεύει αυτή η διοίκηση όταν δεν ενημερώνονται όλα τα μέλη της Γραμματείας – δεν θα πούμε σε επίπεδο καφενείου, γιατί θα προσβάλουμε τους θαμώνες του καφενείου) επισκέφθηκαν τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος τους υποσχέθηκε την άμεση καταβολή των οφειλομένων αμοιβών νομικής βοήθειας. Θα σκέφθηκαν όμως στη διοίκηση του κλάδου μας, ότι αν θα καταβληθούν οι αμοιβές των δικηγόρων είναι φυσικό επόμενο να καταβληθούν και στους δικαστικούς επιμελητές. Γιατί να χαλάσουν λοιπόν τον ύπνο τους;

Οι δικηγόροι στις 26-3-2018 ξανά μόνοι τους (μετά την υποτιθέμενη στις 20-3-2018 (;) συνάντηση με μέλη της Γραμματείας της ΟΔΕΕ) συναντήθηκαν με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, (και τον Υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο) η οποία ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα των δικηγόρων για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας (από το λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί από την εισφορά 120€) στους άνεργους και υποαπασχολούμενους δικηγόρους και λοιπούς ασφαλισμένους τ. ΕΤΑΑ και δεσμεύτηκε ότι θα στείλει το σχέδιο της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Γιατί να ξαναχαλάσουν τον ύπνο τους οι δικοί μας στη διοίκηση; Αν το επίδομα ανεργίας θα χορηγηθεί στους δικηγόρους είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα χορηγηθεί και τους δικαστικούς επιμελητές, διότι και εμείς ήμασταν ασφαλισμένοι στο τ. ΕΤΑΑ. Όχι θα κάτσουν να σκάσουν! Είπαμε. Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι! Αλίμονο όμως στον κλάδο! (Πάντως τα μέλη της ΠΡΟΣΥΔΕ τρέχουν για να προλάβουν ό,τι μπορούν μόνοι τους).

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)