Συνέχεια ανευθυνότητας το … ανάγνωσμα

Ανήκουστο και αυτό! Συνέβη όμως και αποτελεί συνέχεια της ανήμπορης να διοικήσει τον κλάδο, διοίκησης.

Σας ενημερώνουμε πως έχει το ζήτημα, επειδή και αυτό συζητιέται πολύ μεταξύ των συναδέλφων.

Στην τελευταία Εκτελεστική Γραμματεία συζητήθηκε ως θέμα η υπόδειξη εκπροσώπων του κλάδου στον τομέα του Ταμείου Νομικών, ενώ (προσοχή !!!) δεν είναι αρμοδιότητα της Γραμματείας, αλλά για τη λήψη αυτής της απόφασης έχει αρμοδιότητα η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Τί και αν του έλεγαν του Προέδρου ότι κακώς βάζει το θέμα, οι αντιπρόσωποι της ΠΡΟΣΥΔΕ που ήταν παρόντες. Ο Πρόεδρος απαντούσε να του βρούν τη σχετική διάταξη που είναι γραμμένη γιατί ψάχνει και δεν την βρίσκει (!!!) και επιπλέον δεν έχει και προθεσμία, ώστε να συγκληθεί η Ολομέλεια.

Να του πούμε λοιπόν, αφού θέλει να λέγεται Πρόεδρος της ΟΔΕΕ, να διαβάσει: άρθρο 121 περ. γ και παραπομπή στην περίπτωση α του άρθρου 117 του Ν. 2318/1995 (Να θυμίσουμε επίσης ότι η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας εκλέγει και την Εκτελεστική Γραμματεία).

Έχουμε να κάνουμε δύο επισημάνσεις:

α) Μία διοίκηση προβλέπει για το χρόνο της θητείας των εκπροσώπων του κλάδου στα ταμεία και τους υποδεικνύει έστω και στην ετήσια Γενική Συνέλευση που προηγείται ή εν πάση περιπτώσει εξουσιοδοτεί (για να είναι νόμιμη η υπόδειξη) τη Γραμματεία να λάβει απόφαση.

β) Γιατί δεν υπέδειξαν για το Ταμείο νέους συναδέλφους και υπέδειξαν δύο πρόσωπα που ενδεχομένως δεν θα έχουν ολοκληρωμένη θητεία στο Ταμείο, αφού λόγω ορίου ηλικίας θα πλησιάζουν την συνταξιοδότηση;

Ψιλά γράμματα θα μας πείτε γι’ αυτούς που μέχρι τώρα αποδεικνύουν ότι δεν μπορούν να διοικήσουν με την απαιτούμενη σοβαρότητα τον κλάδο. Είπαμε. Οι άνθρωποι δεν υπάρχουν!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)