ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Για τους σύγχρονους «μνηστήρες» ΑΝΤΙΝΟΟ και ΑΜΦΙΝΟΜΟ

Για τους σύγχρονους «μνηστήρες»

ΑΝΤΙΝΟΟ και ΑΜΦΙΝΟΜΟ

Για να διδαχτούν ή καλύτερα να συνετιστούν.

odysseus25cf258325ce25ba25ce25bf25cf258425cf258e25ce25bd25ce25b525ce25b925ce25bc25ce25bd25ce25b725cf258325cf258425ce25ae25cf258125ce25b525cf2582Κ.κ. συνάδελφοι,

Με επικεφαλής του κλάδου τον Πρόεδρο της ΟΔΕΕ Ευθύμιο Πρεκετέ και τον Γ.Γ Νικόλαο Αντωνίου και πρωτεργάτη τον οραματιστή Διονύσιο Κριάρη στο πλαίσιο της συνεχούς ανάληψης πρωτοβουλιών μαζί με τους άλλους άξιους συναδέλφους-παλαιούς και νέους- ήδη από το 2013 η ΠΡΟΣΥΔΕ κατέθεσε και παρουσίασε την πρόταση για τις αμοιβές.

 Μετά την ολοκλήρωση και ψήφισή της από τους αντιπροσώπους της ομοσπονδίας και κατόπιν σοβαρής και μακρόχρονης διαπραγμάτευσης, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι η πρότασή μας υλοποιείται και γίνεται πράξη το σχέδιο για καθορισμό των νέων αμοιβών σε ζώνες.

 Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σε συνδυασμό με το Προεδρικό Διάταγμα για την εξαίρεση από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και το πτυχίο Νομικής αποτελούν έμπρακτες αποδείξεις ότι ως παράταξη οδηγούμε τον κλάδο με σταθερά βήματα στην σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή, θέτοντας με σαφήνεια τα όρια και το πλαίσιο και δίνοντας μορφή στο όραμα για τον Δικαστικό Επιμελητή της σύγχρονης εποχής.

Κ.κ συνάδελφοι,

 Η σημερινή ημέρα αποτελεί την ηχηρότερη απάντηση σε συνδικαλιστές ‘παλαιάς κοπής’, που αποτελούν συνδικαλιστικά βαρίδια για τον κλάδο, πλην όμως είναι χρήσιμες εφεδρείες στην υπηρεσία των τραπεζών.

 Χωρίς να έχουν όχι εναλλακτικό αλλά ούτε καν κύριο σχέδιο για τον κλάδο, με απίθανους ερασιτεχνισμούς και εγκληματικά λάθη κατόρθωναν να κρατούν τον κλάδο στην εποχή του μπακαλοτέφτερου και της σφεντόνας, αδύναμοι να αποτάξουν τον λαϊκισμό και να υιοθετήσουν την υπευθυνότητα, έστω και χωρίς “ΓΡΑΒΑΤΑ”!!!

 Με δανεικές ιδέες πορεύτηκαν και αυτούς τους δανεικούς στόχους ούτε τους πίστεψαν ποτέ πραγματικά, ούτε κατάλαβαν ότι συνοδεύονται από παράπλευρο κόστος, που δεν θέλησαν ποτέ να αναλάβουν.

 Αλλά αυτές τις δανεικές ιδέες, που δεν αντανακλούν τη δική τους φιλοσοφία, με βεβαιότητα δεν μπορούσε να τις υπερασπιστεί η ανίερη Συμμαχία του Χαλκιαδομητσέικου ή να αξιολογήσει τη σημασία τους. Για αυτό άλλωστε δεν μπορούσε να έχει καμιά τύχη ή επιτυχία στη διεκδίκηση…..

 Στον αντίποδα των παλαιοσυνδικαλιστικών λογικών, η ΠΡΟΣΥΔΕ αποδεικνύει ότι γνωρίζει πώς να θέτει στόχους και να τους επιτυγχάνει, με πολλή καθημερινή και παραγωγική εργασία, με συγκεκριμένες προτάσεις, πλήρως εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές όπου αυτό απαιτείται.

Κ.κ συνάδελφοι,

 Φτάσαμε στο σημείο να μας δίνουν δήθεν μαθήματα δημοκρατίας αυτοί που εξευτέλισαν τις διαδικασίες, που ζήτησαν παράταση του παλαιού καθεστώτος εισαγωγής στον κλάδο για να εξυπηρετήσουν συνδικαλιστικούς φίλους τους, που μόνο πυροτεχνήματα και ρουκέτες εκτόξευαν για δήθεν πάταξη αθέμιτου ανταγωνισμού για το άρθρο 51 και άλλα τέτοια φληναφήματα και που βεβαίως βροντοφώναζαν «Όχι» στις αμοιβές σε ζώνες.

 Το σημερινό αποτέλεσμα πιστώνεται αποκλειστικά στην ΠΡΟΣΥΔΕ και αποτελεί απόρροια συγκεκριμένων προτάσεων, τρόπου διεκδίκησης, συνέπειας και αξιοπιστίας. Δεν ξεχνούμε ότι την ίδια στιγμή κάποιοι ‘ξεχνούσαν’ τις ηλεκτρονικές επιδόσεις, κατέθεταν προτάσεις για τιμή επίδοσης στα 25 ευρώ, την σε κάθε περίπτωση αμοιβή σε 8 ζώνες κ.λ.π και σήμερα διεκδικούν δήθεν συμμετοχή τους στο νέο πλαίσιο των αμοιβών.

Κύριοι, όπως λέει όμως και ο θυμόσοφος λαός μας «κηδεία με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται» !!!

 Από την μια πλευρά, κ. συνάδελφοι, έχουμε μια παράταξη με τόλμη, νέες ιδέες, ανανεωμένο μεταρρυθμιστικό λόγο και αποφασιστικότητα να διεκδικήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος για τον κλάδο με ασφάλεια και εμπειρία.

 Και από την άλλη πλευρά έχουμε παλαιοκομματικές ανίερες συμμαχίες, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος ούτε να παράσχουν τις θεσμικές εγγυήσεις και την ασφάλεια που απαιτείται για να πορευθεί ο κλάδος στο μέλλον.

 Οι συμμαχίες αυτές με πυξίδα την αποδεδειγμένη ανικανότητά τους, έκαναν τυχοδιωκτική συνδικαλιστική καριέρα λέγοντας ψέματα στις πλάτες της δικής μας ειλικρίνειας και του δικού μας αγώνα.

 Αυτό όμως τελειώνει οριστικά και τελειώνει με πράξεις και έργα! Ταυτόχρονα τελειώνει και ο αυτοδιορισμένος μεσσιανισμός του «ξερόλα» που δεν έχει ούτε συνδικαλιστικό ούτε ηθικό πλεονέκτημα.

 Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες στην προσπάθεια μας να εξασφαλίσουμε την σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία του κλάδου με νέα προοπτική.

Με εκτίμηση

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)