Για τους σύγχρονους «μνηστήρες» ΑΝΤΙΝΟΟ και ΑΜΦΙΝΟΜΟ

Για τους σύγχρονους «μνηστήρες»

ΑΝΤΙΝΟΟ και ΑΜΦΙΝΟΜΟ

Για να διδαχτούν ή καλύτερα να συνετιστούν.

odysseus25cf258325ce25ba25ce25bf25cf258425cf258e25ce25bd25ce25b525ce25b925ce25bc25ce25bd25ce25b725cf258325cf258425ce25ae25cf258125ce25b525cf2582Κ.κ. συνάδελφοι,

Με επικεφαλής του κλάδου τον Πρόεδρο της ΟΔΕΕ Ευθύμιο Πρεκετέ και τον Γ.Γ Νικόλαο Αντωνίου και πρωτεργάτη τον οραματιστή Διονύσιο Κριάρη στο πλαίσιο της συνεχούς ανάληψης πρωτοβουλιών μαζί με τους άλλους άξιους συναδέλφους-παλαιούς και νέους- ήδη από το 2013 η ΠΡΟΣΥΔΕ κατέθεσε και παρουσίασε την πρόταση για τις αμοιβές.

 Μετά την ολοκλήρωση και ψήφισή της από τους αντιπροσώπους της ομοσπονδίας και κατόπιν σοβαρής και μακρόχρονης διαπραγμάτευσης, σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσουμε ότι η πρότασή μας υλοποιείται και γίνεται πράξη το σχέδιο για καθορισμό των νέων αμοιβών σε ζώνες.

 Η συγκεκριμένη εξέλιξη, σε συνδυασμό με το Προεδρικό Διάταγμα για την εξαίρεση από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και το πτυχίο Νομικής αποτελούν έμπρακτες αποδείξεις ότι ως παράταξη οδηγούμε τον κλάδο με σταθερά βήματα στην σύγχρονη ηλεκτρονική εποχή, θέτοντας με σαφήνεια τα όρια και το πλαίσιο και δίνοντας μορφή στο όραμα για τον Δικαστικό Επιμελητή της σύγχρονης εποχής.

Κ.κ συνάδελφοι,

 Η σημερινή ημέρα αποτελεί την ηχηρότερη απάντηση σε συνδικαλιστές ‘παλαιάς κοπής’, που αποτελούν συνδικαλιστικά βαρίδια για τον κλάδο, πλην όμως είναι χρήσιμες εφεδρείες στην υπηρεσία των τραπεζών.

 Χωρίς να έχουν όχι εναλλακτικό αλλά ούτε καν κύριο σχέδιο για τον κλάδο, με απίθανους ερασιτεχνισμούς και εγκληματικά λάθη κατόρθωναν να κρατούν τον κλάδο στην εποχή του μπακαλοτέφτερου και της σφεντόνας, αδύναμοι να αποτάξουν τον λαϊκισμό και να υιοθετήσουν την υπευθυνότητα, έστω και χωρίς “ΓΡΑΒΑΤΑ”!!!

 Με δανεικές ιδέες πορεύτηκαν και αυτούς τους δανεικούς στόχους ούτε τους πίστεψαν ποτέ πραγματικά, ούτε κατάλαβαν ότι συνοδεύονται από παράπλευρο κόστος, που δεν θέλησαν ποτέ να αναλάβουν.

 Αλλά αυτές τις δανεικές ιδέες, που δεν αντανακλούν τη δική τους φιλοσοφία, με βεβαιότητα δεν μπορούσε να τις υπερασπιστεί η ανίερη Συμμαχία του Χαλκιαδομητσέικου ή να αξιολογήσει τη σημασία τους. Για αυτό άλλωστε δεν μπορούσε να έχει καμιά τύχη ή επιτυχία στη διεκδίκηση…..

 Στον αντίποδα των παλαιοσυνδικαλιστικών λογικών, η ΠΡΟΣΥΔΕ αποδεικνύει ότι γνωρίζει πώς να θέτει στόχους και να τους επιτυγχάνει, με πολλή καθημερινή και παραγωγική εργασία, με συγκεκριμένες προτάσεις, πλήρως εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές όπου αυτό απαιτείται.

Κ.κ συνάδελφοι,

 Φτάσαμε στο σημείο να μας δίνουν δήθεν μαθήματα δημοκρατίας αυτοί που εξευτέλισαν τις διαδικασίες, που ζήτησαν παράταση του παλαιού καθεστώτος εισαγωγής στον κλάδο για να εξυπηρετήσουν συνδικαλιστικούς φίλους τους, που μόνο πυροτεχνήματα και ρουκέτες εκτόξευαν για δήθεν πάταξη αθέμιτου ανταγωνισμού για το άρθρο 51 και άλλα τέτοια φληναφήματα και που βεβαίως βροντοφώναζαν «Όχι» στις αμοιβές σε ζώνες.

 Το σημερινό αποτέλεσμα πιστώνεται αποκλειστικά στην ΠΡΟΣΥΔΕ και αποτελεί απόρροια συγκεκριμένων προτάσεων, τρόπου διεκδίκησης, συνέπειας και αξιοπιστίας. Δεν ξεχνούμε ότι την ίδια στιγμή κάποιοι ‘ξεχνούσαν’ τις ηλεκτρονικές επιδόσεις, κατέθεταν προτάσεις για τιμή επίδοσης στα 25 ευρώ, την σε κάθε περίπτωση αμοιβή σε 8 ζώνες κ.λ.π και σήμερα διεκδικούν δήθεν συμμετοχή τους στο νέο πλαίσιο των αμοιβών.

Κύριοι, όπως λέει όμως και ο θυμόσοφος λαός μας «κηδεία με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται» !!!

 Από την μια πλευρά, κ. συνάδελφοι, έχουμε μια παράταξη με τόλμη, νέες ιδέες, ανανεωμένο μεταρρυθμιστικό λόγο και αποφασιστικότητα να διεκδικήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος για τον κλάδο με ασφάλεια και εμπειρία.

 Και από την άλλη πλευρά έχουμε παλαιοκομματικές ανίερες συμμαχίες, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος ούτε να παράσχουν τις θεσμικές εγγυήσεις και την ασφάλεια που απαιτείται για να πορευθεί ο κλάδος στο μέλλον.

 Οι συμμαχίες αυτές με πυξίδα την αποδεδειγμένη ανικανότητά τους, έκαναν τυχοδιωκτική συνδικαλιστική καριέρα λέγοντας ψέματα στις πλάτες της δικής μας ειλικρίνειας και του δικού μας αγώνα.

 Αυτό όμως τελειώνει οριστικά και τελειώνει με πράξεις και έργα! Ταυτόχρονα τελειώνει και ο αυτοδιορισμένος μεσσιανισμός του «ξερόλα» που δεν έχει ούτε συνδικαλιστικό ούτε ηθικό πλεονέκτημα.

 Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες στην προσπάθεια μας να εξασφαλίσουμε την σύγχρονη και αποτελεσματική λειτουργία του κλάδου με νέα προοπτική.

Με εκτίμηση

Ο Γραμματέας

Μιχάλης Κανέλλος

Stavros Stavrakakis

Ακριβώς όπως τα λες αγαπητέ συνάδελφε. Αυτή τη φορά πετύχαμε ότι καλύτερο γιατί συνέβησαν 3 πράγματα. 1) Απομονώθηκαν οι αντιφρονούντες και μάλιστα, (θελω να πιστεύω), μια για πάντα, 2) Εκείνοι οι συνάδελφοι που δούλεψαν για την απίθανη επιτυχία του κλάδου, συντονίστικαν τέλεια την κατάλληλη στιγμή, σε πολλά επίπεδα μπαίνοντας ακόμα και στο στόμα του λύκου, με θάρρος και αντράνταχτα στοιχεία, αφήνοντας άναυδους όλους στο σύστημα, δηλαδή όλους εκείνους που πολεμούσαν μετά μανίας τον κλάδο και σκόπευαν στην υποβαθμιση του και 3) Η υστεροβουλία, η μικροψυχία, το προσωπικό συμφέρον, η μικροπολιτική, ο παραγοντισμός, τα ταξίματα κλπ “ωραία” που συνόδευαν πάντα τους μικρόψυχους ψευτόμαγκες του κλάδου μας, ήταν εντελώς ξένα συναισθήματα στην ομάδα που πάλεψε γι’ αυτήν την μεγάλη επιτυχία.
Επίλογος: Με δεδομένο ότι ψηφίστηκε και η προπληρωμή των αμοιβών μας, εμπρός τώρα για την καθιέρωση ενός τέλειου συστήματος που να οδηγεί στον σωστό τρόπο της καθιέρωσης της προείσπραξης αυτών και τούτο μέχρι τέλος του έτους για να μας βρει πανέτοιμους την πρώτη Γενάρη του 2016.

Stavros Stavrakakis
Ιerapetra

Μαρία Μπρουζούκη

Oι δανεικές ιδέες είναι το προηγούμενο στάδιο, τώρα έχουν περάσει σε ένα δεύτερο που λέγεται Δ Α Ν Ε Ι Κ Ε Σ Π Ρ Α Ξ Ε Ι Σ !!! Γιατί να δανείζεται κάποιος τις ιδέες σου το καταλαβαίνω, αφού δεν έχει δικές του κάτι πρέπει να κάνει, αλλά να οικειοποιείται το δικό σου αγώνα, το τρέξιμο, την προσπάθεια και τελικά τη νίκη και μάλιστα ενώ όλο αυτό τον καιρό σου έβαζε τρικλοποδιές, αυτό λέγεται τουλάχιστον ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ!
Αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση του Κλάδου που είναι το νέο καθεστώς ενιαίας αμοιβής μας σε ζώνες υπογράφεται από τους ΠΡΕΚΕΤΕ- ΚΡΙΑΡΗ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ οι οποίοι κατηγορούνται ως «κακοί, προδότες κλπ. κλπ.» κυρίως από παπαγαλάκια της οδού Νικηταρά που στήνουν καρτέρι προς άγραν ψήφων κατόπιν εντολής του «Μεγάλου».
Θέλουν δεν θέλουν (τους καίει βέβαια!) όλες οι νικηφόρες μάχες δόθηκαν, δίνονται και θα δίνονται από συνδικαλιστές της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε οι οποίοι αγωνίστηκαν σε όλα τα επίπεδα τιμώντας την ψήφο των συναδέλφων που τους εξουσιοδότησαν να ηγούνται του Κλάδου. YΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΝ ΙΟΥΛΗ ΤΟΥ 2014 (21 ΥΠΕΡ & 5 ΚΑΤΑ). Υπογράφεται επίσης και από συναδέλφους, μη εκλεγμένους, που έχοντας κι αυτοί το ίδιο όραμα για τον Κλάδο προσέφεραν ταμάλα σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση.
Ο αριστερός συνδικαλιστής βέβαια έκανε τη βαρυσήμαντη δήλωση για τους Ομόσπονδους αυτούς ότι η Ιστορία θα ασχοληθεί μαζί τους γι’ αυτή τους την απόφαση, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι θα είναι μία σελίδα της Ιστορίας μας γραμμένη με χρυσά γράμματα για την οποία θα είμαστε περήφανοι! Επίσης ο ίδιος αριστερός συνδικαλιστής δήλωσε στην πρόσφατη Ολομέλεια ότι η Ένωση Τραπεζών έχει «μεγαλύτερο δάκτυλο» από μας. Πόσο επαληθεύτηκε!!!
Η Ιστορία βέβαια θα ασχοληθεί και με συμπεριφορές σαν αυτή του Προέδρου του Συλλόγου που αφού υπερψήφισε την πρόταση, κατόπιν έκανε έκτακτη Γενική Συνέλευση για να πάρει τη νομιμοποίηση στην αναίρεση της ψήφου του και αντί να στηρίξει την απόφαση της Συνέλευσης αυτής που ήταν «υπέρ του ΦΕΚ ως ίσχυε μέχρι χθες αλλιώς αποχή» (ένα ΦΕΚ που καταπατούσε καθημερινά το 80% των συναδέλφων, όπως έχει ισχυριστεί αλεπάλληλες φορές ο Πρόεδρος του Συλλόγου) κατέθεσε στο παρά πέντε πρόταση για 25 ευρώ + χλμ.! χωρίς να προβλέπει διαπιστωτικές πράξεις και ηλεκτρονική επίδοση. Γι αυτά δεν χρειαζόταν μνεία, θα τα προέβλεπε το Υπουργείο πριν από μας για μας! Επίσης σε Συνεδρίαση της ΟΔΕΕ ο Πρόεδρος είχε δηλώσει ότι θα κάνει κωλοτούμπες αν πάρουμε αυτές τις αμοιβές! Ελπίζω να κρατήσει τουλάχιστον αυτή την υπόσχεσή του, θα είναι μια κωλοτούμπα που θα γραφτεί στην Ιστορία! Μην τολμήσουν λοιπόν να ξεστομίσουν πάλι ότι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ» γιατί δεν αντέχουμε άλλο θέατρο του παραλόγου ! ΈΛΕΟΣ!!! Ας υπάρξει λίγη τσίπα επιτέλους!
Κ. κ. Συνάδελφοι
Πρέπει όλοι μπροστά στην Κάλπη που θα βρεθούμε σε λίγους μήνες να σκεφτούμε υπεύθυνα ποιος μπορεί να συνεχίσει να εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ με συνέπεια και χωρίς να υπολογίζει τυχόν κόστος, κάνοντας μια απλή ερώτηση στον εαυτό μας: ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)