ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ‘ΕΜΕΙΣ’…

TEMP1Κ.κ συνάδελφοι,

Έχω επανειλημμένως επισημάνει ότι ο κλάδος χρειάζεται επειγόντως μεταρρύθμιση, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα στο δημόσιο διάλογο εξέλιπε η ουσία, καθώς οι δήθεν συνδικαλιστές-σωτήρες του κλάδου απέφευγαν να καταθέσουν ολοκληρωμένο σχέδιο, συνοδευόμενο από πλαίσιο εφαρμογής.

Οι συζητήσεις τους περιστρέφονται γύρω από το «προτεινόμενο», αόριστα, χωρίς περαιτέρω προσδιορισμούς και διευκρινίσεις.

Προτιμούν τις γενικόλογες-πλην όμως στοχευμένες- και κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους συζητήσεις στα περιστύλια και τις γραφικές «βόλτες», με επισκέψεις στα γραφεία των συναδέλφων και αναρωτιέμαι τι πιο παλαιομοδίτικο θα μπορούσαν να πράξουν, αφού για μια ακόμη φορά κυριαρχεί η αοριστία και η επικοινωνία σε βάρος της ουσίας.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη, θα δώσει πολύ σύντομα την απάντηση σε όλους αυτούς για το όραμά της για τον σύγχρονο Δικαστικό Επιμελητή της νέας εποχής, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατεύθυνση της μεταρρύθμισης του κλάδου και κατακτώντας συγκεκριμένους στόχους με σίγουρα και σταθερά βήματα όπως π.χ: η δημιουργία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, το οποίο σε πρώτη φάση θα πιστοποιεί τους Δικαστικούς Επιμελητές και τους κατόχους προηγμένης ηλεκτρονικής υπογραφής και θα υλοποίει την Προείσπραξη των Αμοιβών και την Αποϋλοποίηση των Ενσήμων, «βάζοντας ασφαλιστικές δικλείδες και κλείνοντας οριστικά την πόρτα σε αυτούς που διαμόρφωσαν τις συνθήκες αισχροκέρδειας, «εξαναγκάζοντας» με τις δικές τους αθέμιτες και αντιδεοντολογικές πρακτικές πολλούς, νέους ειδικά, συναδέλφους να προβαίνουν με τη σειρά τους σε πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού, αμειβόμενους κάτω από τα θεσπισμένα κατώτατα όρια», η δημιουργία μητρώου Δικαστικών Επιμελητών, οι ηλεκτρονικές υπογραφές, το ηλεκτρονικό Βιβλίο, η προείσπραξη αμοιβών με ηλεκτρονικό τρόπο, η ηλεκτρονική επίδοση, η αποϋλοποίηση Ενσήμων, και πολλά ακόμη όπως η επεξεργασία του άρθρου 139, του άρθρου 51, επεξεργασία αμοιβών ΚΕΔΕ, νέα ύλη κ.λ.π.

Αυτό το έργο της ΠΡΟΣΥΔΕ θα κριθεί από το εκλογικό σώμα στις επερχόμενες εκλογές, όπως κρίθηκε παλαιότερα για τον Ν. 2318/1995, τις τεράστιες αμοιβές κατά διαστήματα, τις ηλεκτρονικές επιδόσεις που είναι “η πρώτη νομοθετική επιτυχία σε όλη την Ευρώπη”, την μη απελευθέρωση του κλάδου το 2011 “με την έκδοση του μοναδικού Προεδρικού Διατάγματος”, την σπουδαία αναβάθμιση του κλάδου μέσω του πτυχίου νομικής και την αύξηση της επαγγελματικής ύλης με την ανάληψη περισσοτέρων δικογράφων των Διοικητικών δικαστηρίων.

Ας μην λησμονούμε επίσης την εκκίνηση των διαδικασιών κατά το έτος 2012 για να αποτελεί η έκθεση επίδοσης φορολογικό στοιχείο, ενώ η παράταξή μας θα κριθεί επίσης και για τον κομβικής σημασίας ρόλο των συνδικαλιστών της στην μη απελευθέρωση του κλάδου σε τρομακτικά δύσκολες συνθήκες το 2015, στις αμοιβές σε ζώνες, στην καθιέρωση ηλεκτρονικής προείσπραξης, στην εκ νέου αύξηση της επαγγελματικής ύλης με τις διαπιστωτικές πράξεις “με ΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ το ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ” και όλα αυτά που αναφέρθηκαν ανωτέρω.

Αν σήμερα υπάρχουμε ως κλάδος, με όλα τα προβλήματα και τις αδυναμίες μας, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στους άξιους συνδικαλιστές της ΠΡΟΣΥΔΕ όπως ο “οραματιστής – επιμένω” Διονύσης Κριάρης, ο Ευθύμιος Πρεκετές και πολλά άξια στελέχη αυτής της παράταξης που μπορεί να μην κουνούν σημαιάκια και να εκτοξεύουν βεγγαλικά αλλά ξέρουν πολύ καλά πως να ενεργούν στις δύσκολες στιγμές που περνά ο κλάδος.

Κ.κ συνάδελφοι,

Δεν είναι δυνατόν πια, στον 21ο αιώνα και σε μια ευρωπαϊκή χώρα, να περιστρέφονται όλα γύρω από τη φιγούρα του φανφαρόνου συνδικαλιστή που νομίζει ότι αυτός καθορίζει, κατά το δοκούν, τη δομή, τη φυσιογνωμία και το πλαίσιο δράσης του κλάδου.

Δεν είναι ανεκτό πια στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αθήνας τα θεσμικά όργανα να καλούνται να επιβεβαιώσουν τις αποφάσεις του προέδρου, ενώ δεν έχουν συμμετάσχει ουσιαστικά στη διαδικασία λήψης τους.

Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το γραφικό φαινόμενο των συμβούλων-διακοσμητικών του Συλλόγου που στις τρεις κουβέντες τους οι δύο είναι ύμνοι στον αρχηγό.

Δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω ανεκτό το επιχείρημα “Ψήφισέ με γιατί παλεύω να ανατραπεί ο νόμος του πτυχίου Νομικής και το παιδί σου θα δώσει εξετάσεις ’, ή το επίσης γραφικό “ελάτε μαζί μου κι εγώ θα σας επαναφέρω στο Μπολσεβίκικο καθεστώς της «Μποσελβίκικης Δημοκρατίας» – που δεν υπάρχει πουθενά στην υφήλιο – αλλά θα την εφαρμόσουμε εμείς !!!!

Ο κλάδος δεν χρειάζεται Μεσσίες. Τέτοιοι δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Δεν χρειάζεται τα ψεύτικα χαϊδέματα στην πλάτη και το τίναγμα του πέτου.

Ο κλάδος έχει ανάγκη τον διάλογο, τη συνεχή υποβολή προτάσεων από τα μέλη του, οι οποίες θα συζητούνται ανοικτά για να προκληθεί αντίλογος, ώστε τελικά να επέλθει η σύνθεση.

Ο διάλογος και η διαρκής συμμετοχή θα μας οδηγήσουν βήμα βήμα, με συνεχείς προτάσεις και αναθεωρήσεις, πλησιέστερα στην επίτευξη των στόχων που αποτελούν αναγκαία συνθήκη για το μέλλον μας.

Εμείς με συνέπεια λόγων και έργων, με σύμμαχο την αλήθεια και την ευθύνη θα συνεχίσουμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να σας λέμε με ειλικρίνεια την αλήθεια – ωμή, ψυχρή, δύσκολη αλλά την αλήθεια “γιατί αυτό χρειάζεται ο κλάδος και αυτό θέλουμε”.

Με εκτίμηση
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

Αν κάνουμε μια αναδρομή στα τελευταία 6 χρόνια, χρόνια μνημονίου και τεράστιων αλλαγών σε πολλά επαγγέλματα και ομάδες της Κοινωνίας μας, θα δούμε ότι οι Καπεταναίοι που είχαν επιλεγεί από τον Κλάδο να οδηγήσουν το καράβι αυτά τα χρόνια, απέφυγαν με επιδέξιους ελιγμούς όλους τους σκοπέλους και μας οδήγησαν σε απάνεμο λιμάνι όπου, ας είμαστε ειλικρινείς, ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν πιστεύαμε ότι θα καταφέρουμε να οδηγηθούμε. Οι Πρόεδροι της ΟΔΕΕ (Κριάρης-Πρεκετές) χειρίστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και διαπραγματεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις υπάρχουσες δυσμενείς συνθήκες, έχοντας στο πλευρό τους την πλειοψηφία της Γραμματείας της Ομοσπονδίας μας και όλους εμάς που δηλώσαμε την εμπιστοσύνη μας και την πίστη μας ότι οι κινήσεις τους στοχεύουν στη σωτηρία του Κλάδου και όχι σε προσωπικά οφέλη. Η ώρα της αναγνώρισης για κάθε συνδικαλιστή είναι η ώρα της κάλπης και επειδή η ώρα αυτή έρχεται πρέπει να αναλογιστούμε πως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τούτη η ψήφος είναι ΨΗΦΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ για όλους μας. Είναι η ψήφος που θα δείξει ότι οι συνάδελφοι έχουν επίγνωση της αναγκαίας μεταρρύθμισης που αναφέρεται στο πιο πάνω άρθρο και ποιοί είναι ικανοί να την παραγματοποιήσουν ή θα δείξει ότι θα συνεχίσουμε με συνδικαλιστές δέσμιους των συμφερόντων, εξαρτόμενους πλήρως από την καρέκλα και την εξουσία, αλαζόνες και ανίκανους να χειριστούν έστω και κάποια εύκολα καθημερινά μας προβλήματα, αλλά ικανούς να μας αποχαυνώνουν,να μας αποπροσανατολίζουν και τέλος να μας κοιμίσουν μέχρι να ξυπνήσουμε σε μια τόσο σκληρή πραγματικότητα, όπου οι τεράστιες εξελίξεις θα μας έχουν προσπεράσει και μεις θα μπούμε βίαια σε μία χρονομηχανή που θα μας φέρει πολλά χρόνια πίσω, στον έναν σουλτάνο-ηγέτη που θα μας κρατάει δέσμιους των λίγων – καλών φίλων του και που θα μπορείς να εισέλθεις στην αυλή του μόνο αν δηλώσεις την υποταγή σου σ’ αυτόν. Ο οποίος νομίζει ότι η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. πήρε αυτά τα ποσοστά στις προηγούμενες εκλογές επειδή τον είχε στους κόλπους της. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Πλανάται πλάνην οικτρά γιατί και τότε κρίθηκε το έργο της Παράταξής μας με μπροστάρη το Διονύση που δόθηκε ψυχή και σώμα για να ξεπεράσει κατά πολύ τους στόχους μας, όπως από το έργο μας θα κριθούμε και τώρα. Είμαι πεπεισμένη, άλλωστε το εισπράττω καθημερινά στην επαφή μου με τους συναδέλφους, ότι πλέον γνωρίζουν τα παιχνιδάκια που προσπαθούν κάποιοι να παίξουν στις πλάτες τους και η επιλογή τους θα είναι κι αυτή τη φορά να εκπροσωπηθούν από συνδικαλιστές που φέρουν τη σφραγίδα της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., γιατί έχουμε αποκτήσει πια, μέσα από σκληρές δοκιμασίες αλλά και τεράστιες επιτυχίες, σχέση ειλικρίνειας και σιγουριάς που είναι βέβαιο ότι θ’ αντέξει στο χρόνο!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)