ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το 2019 είναι έτος δημοτικών και βουλευτικών εκλογών.

Συγχρόνως όμως είναι και έτος των δικών μας αρχαιρεσιών.

Καλούμαστε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ να ψηφίσουμε έτσι ώστε να εκλέξουμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου, τους συμβούλους και τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας της επόμενης καθοριστικής και πολύ κρίσιμης για το μέλλον του επαγγέλματός μας τριετίας.

Να εκλέξουμε, με άλλα λόγια, εκείνους που πιστεύουμε ότι είναι πιο ΙΚΑΝΟΙ και πιο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ να πάνε τον Κλάδο μας ΜΠΡΟΣΤΑ.

Δυστυχώς, την τελευταία τριετία, ο Κλάδος μας λόγω αλλεπάλληλων λάθος χειρισμών από τη σημερινή Διοίκηση θυμίζει εποχές «Δικαστικού Κλητήρα».

Κανείς δε μας λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν, το κύρος που είχαμε αποκτήσει στον νομικό κύκλο (και όχι μόνο) καταρρέει, ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ μας συναντά «εθιμοτυπικά» ΕΝΝΕΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ, οι εξελίξεις μας προλαβαίνουν διαρκώς. Τελευταίο απτό παράδειγμα η Νομική Βοήθεια.

Από εκεί που πάντα προηγούμασταν των εξελίξεων, τώρα είμαστε ουραγοί, θεατές και ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ να αντιδράσουμε.

Τα πάντα γύρω μας γίνονται ηλεκτρονικά και εμείς ακόμα προσπαθούμε να πιστοποιηθούμε.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ;

Οι προσεχείς αρχαιρεσίες είναι μείζονος σημασίας. Πρέπει να αποφασίσουμε, με μοναδικό γνώμονα τη σοβαρότητα, σε ποιους θα εμπιστευτούμε το μέλλον μας για την επόμενη τριετία.

Σε αυτούς που εδώ και τρία χρόνια απαξιώνουν τον Κλάδο μας συνεχώς,        που σε τρία χρόνια οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι συνταξιούχοι και κατά συνέπεια δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον των νέων συναδέλφων ή σ’ αυτούς που έχουν την όρεξη, τη θέληση και τον τρόπο να μας εκσυγχρονίσουν και να μας πάνε ένα βήμα πιο μπροστά, προσφέροντας μας  παράλληλα μια αίσθηση ασφάλειας, υπευθυνότητας και αισιοδοξίας.

Μη μπερδεύουμε τις προσωπικές φιλίες με τις εκλογές. Σκοπός όλων μας θα πρέπει να είναι η πρόοδος και όχι η οπισθοδρόμηση, η ανάπτυξη και όχι η συρρίκνωση, η πράξη και όχι η απραξία.

Πριν αποφασίσουμε λοιπόν σε ποιους θα δώσουμε την ψήφο μας, ας βάλουμε τα ψηφοδέλτια το ένα δίπλα στο άλλο, μακριά από ιδιοτέλειες, φιλίες και σκοπιμότητες και ας αναλογιστούμε τις συνέπειες της επιλογής μας, κάνοντας στον εαυτό μας μια και μόνο ερώτηση :

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ;

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο δική μας.

      Δημήτρης Παπαδημητρίου

  Δικαστικός Επιμελητής

Εφετείου Αθηνών

       Υποψήφιος Αντιπρόσωπος

Ευαγγελία Καλαγιακου

Μια σοβαρή προσέγγιση στην σωστή έννοια και την σημασία της ψήφου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)