ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ???

Σας είχαμε γράψει στις 14 Φεβρουαρίου [πριν 7 ημέρες] για το κατατεθέν σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις πληρωμές πράξεων από το ΤΑΧΔΙΚ {νομική βοήθεια}.

Είχαμε παροτρύνει τους Διοικούντες τον Κλάδο να σπεύσουν μήπως και προλάβουν να ενταχθούμε – έστω την τελευταία στιγμή – στο σχέδιο μπας και σωθούμε. Κυρίως οι νέοι συνάδελφοι οι οποίοι αναγκάζονται να αρνούνται αυτές τις επιδόσεις {οι οποίες είναι τεράστια επαγγελματική ύλη} λόγω των γνωστών προβλημάτων πληρωμής, ενώ καίγονται και πλήττονται από την αναδουλειά.

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους !!!

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις άλλο ένα ψέμα αποκαλύπτεται, δυστυχώς με ολέθρια αποτελέσματα για τους δικαστικούς επιμελητές, για τους μαχόμενους στο πεζοδρόμιο δικαστικούς επιμελητές, για τους νοικοκυραίους.

Το ψέμα με τον αριθμό  12 στο Editorial με τίτλο ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ.  Έγραφε: “Πρότασή μας για νομοθέτηση για ζητήματα πληρωμών ΤΑΧΔΙΚ………και γρήγορη εκκαθάριση”    Τις ημέρες τις είδαμε, το έργο τους δεν είδαμε !….. ή μάλλον είδαμε ένα μέρος μόνο … τη γρήγορη εκκαθάριση !!!.

Αλλά τι να πεις.  Ο λόγος σου με χόρτασε και το φαί σου φάτο.!!!

Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε το ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ όπως βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής αυτό που μας αφορά σελ. 14 άρθρο 27 παρ. 4.    Τέλειωσε η πρώτη ανάγνωση, τέλειωσε η δεύτερη ανάγνωση, έγιναν τροποποιήσεις, συμπληρώσεις, έγινε η ακρόαση των φορέων, ήγαν όλοι εκεί (μα ο ψωριάρης χώρια !!) εισήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής και … ψηφίσθηκε.

Εμείς που είμαστε ?? υπάρχουμε σαν Κλάδος ?? ενδιαφέρεται κανείς για το νέο και μαχόμενο δικαστικό επιμελητή ??   Τους τα είπαμε στις 10-6-2017  [ σχεδόν 3 χρόνια πριν] τους τα είπαμε μόλις κατατέθηκε στη Βουλή…. Και το αποτέλεσμα. Καταστροφή.  Το μόνο που απομένει είναι το θράσος των λεγομένων και γραφομένων τους περί «…ολίγων εξαιρέσεων από στείρα αντιπολίτευση…»

Τελικά το μόνο που απομένει είναι να τους δείξετε πόσο πολύ ευχαριστημένοι είστε από τις αλλεπάλληλες επιτυχίες τους και να τους δείξετε την πόρτα εξόδου.  Όχι τίποτα άλλο αλλά μην παραχορτάσουμε από τις πολλές επιτυχίες.

ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -1-
Ευαγγελία Καλαγιακου

Ο χαμένος χρόνος είναι χρόνος που δεν γυρίζει πίσω όπως και οι ευκαιριες

PARADEISANOS GRIGORIS

Χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για τον κλάδο.
Είναι στο χέρι μας να μη χαθεί καμία άλλη…

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ

Εύχομαι οι “τίτλοι τέλους για τις αμοιβές νομικής βοήθειας” να είναι η τελευταία πράξη ανικανότητας, στο θέατρο της διοίκησης της τελευταίας τριετίας. Δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει γίνει τίποτα, γιατί αυτοί που διοικούν τώρα από το βάθρο τους δεν μπορούν να ξέρουν πως είναι να τρέχεις για δικόγραφα νομικής βοήθειας να κόβεις το τιμολόγιό σου, να αποδίδεις το ΦΠΑ από την τσεπούλα σου και να πληρώνεσαι μετά από 1,5-2 έτη!!
Οι 100.000 επιδόσεις νομικής βοήθειας το χρόνο είναι ευκαταφρόνητο νούμερο?
Αφού στα Υπουργεία τα πρόσωπα που μας εκπροσωπούν είναι αδιάφορα, δεν μπορούν, τουλάχιστον, ν’ αφήσουν τον εγωισμό τους στην άκρη και να συμπράξουν με τους όμορους χώρους όταν προκύπτει κάτι που είναι για το κοινό συμφέρον?
Αλλά όλα έχουν την εξήγησή τους… Όσο έχουν τη “θεσούλα” που τους εξασφαλίζει το “σίγουρο του μήνα”…. «εις υγείαν των κορόιδων»!!!

Γιώργος Γραμματόπουλος

Όταν η δίψα για εξουσία κάνει το ψέμα καθημερινή συνήθεια! Αφού το νομοσχέδιο έχει ψηφισθεί και είμαστε εκτός των ρυθμίσεων για την νομική βοήθεια, αφού σας έχουμε αναλύσει τι (δεν) έχει γίνει και πώς η διοίκηση και προσωπικά ο κ. Μήτσης έχει αποτύχει ΚΑΙ στο συγκεκριμένο θέμα, εκείνος συνεχίζει να πουλάει το παραμύθι… κι όποιος τσιμπήσει! Στην παρακάτω εικόνα θα βρείτε την απάντηση του κ Μήτση 2 ημέρες ΑΦΟΥ έχει ψηφισθεί το σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Γιάννης χαμπας

Είναι λυπηρό για κάποιους συναδέλφους οι οποίοι ήλπιζαν στην ανέλιξη του κλάδου και ψήφισαν τους σημερινούς διοικούντες να βιώνουν την πλήρη αδιαφορία αυτών.διερωτωμαι ποιο θα είναι το μέλλον μας με τετοιες κιβδηλες υποσχεσεις;με αυτόν τον τρόπο και τις πρακτικες θα διεκδικήσει ο κλάδος νέα ύλη για να ελπίζει;;

ΕΙΡΗΝΗ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ

Το δυσάρεστο είναι ότι τις περισσότερες φορές αντί να προλαμβανουμε τις εξελίξεις ψαχνόμαστε εκ των υστέρων να βρούμε λύσεις και θεραπεία…το αισιοδοξο είναι οτι υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο στο κλάδο μας…. και οι εκλογές είναι κοντά.

ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΟΤΟΥ

Διαβάζοντας το ως άνω άρθρο για άλλη μία φορά μου ήρθε στο μυαλό η φράση «παιδιά ενός κατώτατου θεού». Με απλά λόγια «σιγά εμείς οι κατέχοντες θέσεις (με την ψήφο των συναδέλφων μας βέβαια) και που έχουμε λύσει τα οποιαδήποτε προβλήματά μας να αφιερώσουμε χρόνο για να λύσουμε τα δικά σας προβλήματα (επαναλαμβάνω των συναδέλφων που με την ψήφο τους, τους έχουν τοποθετήσει στην θέση αυτή) είτε αυτά είναι για την νομική βοήθεια, είτε για τον ΚΕΔΕ είτε για την εξεύρεση των οποιοδήποτε Δημοσίων Υπηρεσιών όπως π.χ. τα Κ.Ψ.Υ. Αλλά μην ανησυχείτε, όλα θα λυθούν στη Γενική Συνέλευση, θα πάρουμε απαντήσεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον Κλάδο όπως διαμηνύει η Γραμματέας του Συλλόγου μας.
Υ.Γ. Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο συνάδελφό μας κ. Χρήστο Μπουτεράκο, για την εξαίρετη δουλειά που έκανε για τα Κ.Ψ.Υ. με τον αναλυτικό πίνακα και τις διευθύνσεις των κέντρων που μας προσφέρει με σκοπό να ενημερώσει και να βοηθήσει όλους τους συναδέλφους. Προσπάθεια που δεν αποσκοπεί σε οποιοδήποτε όφελος αλλά μόνο στην ενημέρωση, στην προσφορά βοήθειας και στην διάθεση των πληροφοριών που έχει συλλέξει και κωδικοποιήσει προς όλους εμάς με σκοπό τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας.

ΡΕΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο όμορος δικηγορικός κλάδος, από τον οποίο προέρχομαι κι εγώ, διεκδίκησε και κατοχύρωσε προς όφελος των μελών του ένα ακόμα “λιθαράκι” στον οικονομικά δύσβατο δρόμο του σύγχρονου ελεύθερου επαγγελματία. Πρέπει να γίνει όμως κατανοητό ότι τέτοιες, μικρές ή μεγάλες νίκες, τέτοια επιτεύγματα και κατακτήσεις δεν προέρχονται από παρθενογένεση ή από υπερανθρώπους με μαγικές δυνάμεις. Χρειάζεται σκληρή και μεθοδευμένη δουλειά, στόχος, όραμα, δυνατότητα να αφουγκραστείς τα πάγια αιτήματα των συναδέλφων και ικανότητα να τα υλοποιήσεις.
Χρειάζεται τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση. Είναι τόσο απλό!
Όσους δεν τα καταφέρνουν στον αγώνα αυτό, ενώ τους έχει δοθεί απλόχερα η ευκαιρία επί πολλά έτη, ας τους αφήσουμε πίσω, σαν μία παρένθεση που έκλεισε, έτσι ώστε να μην μεμψιμοιρούμε εκ των υστέρων για τις ευκαιρίες που χάθηκαν και τους αγώνες που δεν δόθηκαν.
Σε όσους όμως έχουν την ικανότητα να δώσουν λύσεις πραγματικές και ρεαλιστικές κι έχουν δώσει δείγματα γραφής για το ήθος, την ακεραιότητα, την σκληρή τους δουλειά με έργα κι όχι λόγια, ας δώσουμε την σκυτάλη της ηγεσίας και της εκπροσώπησής μας, έτσι ώστε να πάνε τον κλάδο μας ένα ή περισσότερα βήματα μπροστά!
Πρέπει με την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές του συλλόγου μας και της ομοσπονδίας, να βάλουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε!

Kyriaki Daningeli

“Τα αγαθά κόποις κτώνται”.
Προφανώς για κάποιους και λίγους, έχουν αποκτηθεί ήδη “τα αγαθά” και το σίγουρο είναι ότι…”αρνούνται να κοπιάσουν”.
Φέτος λοιπόν ας δώσουμε την ευκαιρία να μας εκπροσωπήσουν ΟΛΟΥΣ, συνάδελφοι με όραμα, με διάθεση να κοπιάσουν, να γκρινιάξουν, να διαφωνήσουν, να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν, να ενημερώσουν. Εν ολίγοις να μας ακούσουν και να ΔΡΑΣΟΥΝ!!! Όλοι άλλωστε κρίνονται εκ του αποτελέσματος…

Πέτρος Μακαριάδης

Καλημέρα σε όλους. Δυστυχώς οι συνάδελφοι στις τελευταίες εκλογές εξέλεξαν διοίκηση με μικροπολιτικά και κοντόφθαλμα ιδιοτελή κριτήρια. Θεμιτό από τη μία, αλλά από την άλλη υπάρχουν συνέπειες. Και οι συνέπειες είναι εμφανείς σε όλα τα επίπεδα. Προσωπικά πιστεύω οτι χάθηκαν τρια χρόνια χωρίς τίποτα ουσιαστικό να έχει προχωρήσει. Θεωρώ οτι το επάγγελμα έχει και μέλλον και προοπτικές αρκεί να οργανωθούμε, να ακολουθήσουμε τις τεχνολογικές εξελίξεις που τόσα πλεονεκτήματα προσφέρουν, να εκλέξουμε διοίκηση με όραμα και όρεξη και όχι παλαιοκομματικές καρικατούρες που μόνο ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις μπορούν να προσφέρουν στους ημέτερους και ξεροκόμματα ελεημοσύνης στους παρατρεχάμενους. Αυτή τη φορά ας σκεφτούμε λίγο καλύτερα λοιπόν. Λάθη έγιναν από όλους και θα ξαναγίνουν καθώς κανείς δεν είναι τέλειος. Όμως ας εκλέξουμε ανθρώπους που μαθαίνουν από τα λάθη τους και τα διορθώνουν και όχι αυτούς που τα εξωραίζουν και θέλουν τίποτε να μην αλλάξει.

ΗΛΙΑΣ ΜΟΥΣΤΟΣ

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να μαθαίνεις ότι θα μπορούσες να βρίσκεσαι στην ίδια θέση με τους δικηγόρους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει, γιατί απλά κάποιοι δεν έκαναν τα αυτονόητα!!!Περιμένουμε 3 χρόνια για να πληρωθούμε τιμολόγια για τα οποία έχουμε ήδη καταβάλει ΦΠΑ-ΦΟΡΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ και μαθαίνουμε ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει, αλλά….
Στο δια ταύτα, υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε, έστω και αργά??

ΒΙΚΥ ΚΑΡΥΤΙΝΟΥ

Αρα μιλάμε για στείρα διοίκηση, όχι στείρα αντιπολίτευση.Κρίμα που χάθηκε άλλη μια ευκαιρία …

Μαρία Μπρουζούκη

Αναρωτιέμαι, πόσο θράσος πρέπει να έχει μια Διοίκηση για να ζητάει την ψήφο σου ώστε να συνεχίσει να σου παίρνει την μπουκιά από το στόμα? Όταν είναι απούσα στα εύκολα και στα δύσκολα? Στην καθημερινότητά σου αλλά και στη λήψη των μεγάλων αποφάσεων? Άραγε τι είναι αυτό που μπορεί να σου προσφέρει τα επόμενα 3 χρόνια και δεν μπόρεσε να το κάνει τα προηγούμενα 9? Κι όταν η πλειοψηφία τους βαδίζει για τη σύνταξη θα σκεφτεί το καλό του Κλάδου, την αγωνία του νέου συναδέλφου, τη νέα ηλεκτρονική εποχή, τη Νομική βοήθεια? Πόσο σας έχουν υποτιμήσει…Προσπαθούν να σας αποπροσανατολίσουν, αντισταθείτε!! Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουν τη διάθεση, την ικανότητα, την ευελιξία, το σθένος να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για τον Κλάδο!

Κώστας Κοττικιάς

Δυστυχώς αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν είναι άξιοι ούτε για τα εξαιρετικά απλά όπως το παραπάνω.
Επί 3 χρόνια τα συνδικαλιστικά όργανά μας ήταν στον αυτόματο πιλότο.
Με ότι καταπιάστηκαν, τα έκαναν απλά μπάχαλο.
Μοναδικό επίτευγμά τους, η πρόσφατη πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Στα πανηγύρια είναι πρώτοι, ειδικά αν χρησιμεύουν κι ως προεκλογική φιέστα χωρίς το χέρι στην τσέπη.
Κρίμα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΥΛΟΣ

κρίμα έτσι θα προστατέψουμε το επάγγελμα και τα κεκτημένα μας ?

Ευαγγελία Καλαγιακου

Όταν οι όμοροι σύλλογοι με τον δικό μας τρέχουν και προλαβαίνουν τις εξελίξεις για το καλό των μελών τους, ο δικός μας σύλλογος ακούει, υπόσχεται, ξεχνάει και ξανά υπόσχεται -πάντα προ εκλογών- και ξεχνά πάντα μετά τις εκλογές. Γιατί?Γιατί απλούστατα δεν τον ενδιαφέρει καν ο μαχόμενος συνάδελφος, μόνο η ψήφος του τον ενδιαφέρει και μετά…στα αζήτητα

ΚΑΤΙΝΑ ΔΑΝΙΚΑ

Για άλλη μια φορά απουσιάζουν οι Δικαστικοί Επιμελητές. Προφανώς το ζήτημα δεν αφορά τους διοικούντες των οργάνων μας. Επειδή όμως αφορά ΕΜΑΣ τους μη βολεμένους Δικαστικούς Επιμελητές, η απουσία αυτή καταδεικνύει την απόσταση που υπάρχει μεταξύ της ηγεσίας της Ομοσπονδίας μας με τους συναδέλφους που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Δεν ξέρω ποια συμφέροντα προασπίζουν, πάντως όχι τα δικά μας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)