ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Νομικής Βοήθειας συνέχεια και άλλα «Επιτεύγματα» της Στείρας Διοίκησης

Εμείς που ασκούμε «στείρα αντιπολίτευση» τους είχαμε δείξει τον δρόμο από το καλοκαίρι του 2017, τους είχαμε προειδοποιήσει  έγκαιρα  πριν την ψήφιση του Νόμου που επιφέρει τροποποιήσεις στον 3226/04 ώστε να τρέξουν μήπως προλάβουν να  εντάξουν στο ψηφισθέν  και το επάγγελμά μας.

Δεν έκαναν καν τον κόπο να ζητήσουν να παρουσιαστούν στην ακρόαση των φορέων που πάντα προηγείται   την ψήφιση ενός  Νόμου  και ειδικά αυτού που μας αφορά άμεσα. Και επειδή ούτε αυτό επιδέχεται αμφισβήτηση, ορίστε μερικές  γραμμές copy paste από το πρακτικό έκθεσης της Βουλής «Επίσης, προσήλθαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου, σύμφωνα µε το άρθρο 38 του Κανονισμού της Βουλής, οι κ.κ. Έλενα Ριζεάκου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Χαράλαμπος  Σεβαστίδης, εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων, Νικόλαος Καρακούκης, Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Σπυρίδων Καρακίτσος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Χρύσα Σαλαβράκου, νομική σύμβουλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)».

Απόντες και εκεί!! 

Ρωτάς Ηλία  σε πρόσφατο σχόλιό σου   αν μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω και αργά; Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η σημερινή διοίκηση δεν είναι ικανή για πράγματα που απαιτούν λιγότερο κόπο , πόσο δε μάλλον  για κάτι τέτοιο. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τους δείξουμε για μια  ακόμη φορά τον δρόμο προκειμένου έστω και τώρα να πετύχουν κάτι για τον κλάδο.  Ακούστε λοιπόν κύριοι, μετά την ψήφιση του Νόμου και τη δημοσίευση του στο ΦΕΚ θα ακολουθήσει μια νέα Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης που θα καθορίζεται  η διαδικασία  εκκαθάρισης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εξόφληση όσων παρέχουν υπηρεσίες νομικής βοήθειας η οποία θα  αντικαθιστά τις προηγούμενες (98535 ΦΕΚ Β 3578/2014 & 3053/2018). Απαιτήστε  να εκδίδει και ο δικαστικός επιμελητής το φορολογικό στοιχείο για τις υπηρεσίες που παρέχει στη νομική βοήθεια με την πληρωμή. Η δουλειά σας κύριοι θα ήταν  πολύ  πιο εύκολη αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για τον κλάδο,  αν το πεδίο δράσης σας ήταν οι χώροι που παράγεται πολιτική και όχι αποκλειστικά  οι χώροι που παράγεται διασκέδαση και ψυχαγωγία , αν οι άνθρωποι που συνδιαλέγεστε ενδιαφέρονταν πραγματικά για το κοινό καλό, αν η όποια  εφευρετικότητά  σας   δεν εξαντλούταν στο να κατασκευάζετε «αδικημένους  πρώην» που βρήκαν στοργή και proderm στις τάξεις σας. Aν δεν ήσασταν τόσο παραμυθατζήδες  ώστε να νομίζετε ότι όλοι εμείς οι αδαείς πιστεύουμε π.χ. ότι η έκπτωση από το ακαθάριστο εισόδημα των ασφαλιστικών εισφορών είναι έργο σας . Αν δεν ήσασταν τόσο λαϊκιστές που ενώ παρουσιάζετε την μείωση των οργανικών θέσεων σαν επίτευγμά σας ταυτόχρονα καλωσορίζετε στην παράταξή σας υποψήφιο που η κορωνίδα των θέσεων του είναι κατά λέξη «Να μην μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των μελών των Δικαστικών Επιμελητών». Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά  για τα «επιτεύγματά σας» αποδομώντας  τα  ένα προς ένα, αλλά φτάνει για σήμερα.

Σας προτείνω λοιπόν να βιαστείτε γιατί υπάρχει περίπτωση μέχρι το τέλος Μαρτίου  να αλλάξει ο Υπουργός σε κανένα ανασχηματισμό και να χρειαστείτε άλλους εννέα μήνες για την επόμενη «εθιμοτυπική» συνάντηση. Ευτυχώς όμως… η συνάντηση αυτή, όποτε και να γίνει μετά τον Μάρτιο, δεν θα βρει εσάς στο τιμόνι του κλάδου.

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)