Νομικής Βοήθειας συνέχεια και άλλα «Επιτεύγματα» της Στείρας Διοίκησης

Εμείς που ασκούμε «στείρα αντιπολίτευση» τους είχαμε δείξει τον δρόμο από το καλοκαίρι του 2017, τους είχαμε προειδοποιήσει  έγκαιρα  πριν την ψήφιση του Νόμου που επιφέρει τροποποιήσεις στον 3226/04 ώστε να τρέξουν μήπως προλάβουν να  εντάξουν στο ψηφισθέν  και το επάγγελμά μας.

Δεν έκαναν καν τον κόπο να ζητήσουν να παρουσιαστούν στην ακρόαση των φορέων που πάντα προηγείται   την ψήφιση ενός  Νόμου  και ειδικά αυτού που μας αφορά άμεσα. Και επειδή ούτε αυτό επιδέχεται αμφισβήτηση, ορίστε μερικές  γραμμές copy paste από το πρακτικό έκθεσης της Βουλής «Επίσης, προσήλθαν και εξέθεσαν τις απόψεις τους επί του σχεδίου νόμου, σύμφωνα µε το άρθρο 38 του Κανονισμού της Βουλής, οι κ.κ. Έλενα Ριζεάκου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτριος Βερβεσός, Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Χαράλαμπος  Σεβαστίδης, εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Ελευθέριος Μιχαηλίδης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων, Νικόλαος Καρακούκης, Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Σπυρίδων Καρακίτσος, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ), Αριάδνη (Άρια) Αγάτσα, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Χρύσα Σαλαβράκου, νομική σύμβουλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)».

Απόντες και εκεί!! 

Ρωτάς Ηλία  σε πρόσφατο σχόλιό σου   αν μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω και αργά; Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι η σημερινή διοίκηση δεν είναι ικανή για πράγματα που απαιτούν λιγότερο κόπο , πόσο δε μάλλον  για κάτι τέτοιο. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τους δείξουμε για μια  ακόμη φορά τον δρόμο προκειμένου έστω και τώρα να πετύχουν κάτι για τον κλάδο.  Ακούστε λοιπόν κύριοι, μετά την ψήφιση του Νόμου και τη δημοσίευση του στο ΦΕΚ θα ακολουθήσει μια νέα Κ.Υ.Α. των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης που θα καθορίζεται  η διαδικασία  εκκαθάρισης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εξόφληση όσων παρέχουν υπηρεσίες νομικής βοήθειας η οποία θα  αντικαθιστά τις προηγούμενες (98535 ΦΕΚ Β 3578/2014 & 3053/2018). Απαιτήστε  να εκδίδει και ο δικαστικός επιμελητής το φορολογικό στοιχείο για τις υπηρεσίες που παρέχει στη νομική βοήθεια με την πληρωμή. Η δουλειά σας κύριοι θα ήταν  πολύ  πιο εύκολη αν ενδιαφερόσασταν πραγματικά για τον κλάδο,  αν το πεδίο δράσης σας ήταν οι χώροι που παράγεται πολιτική και όχι αποκλειστικά  οι χώροι που παράγεται διασκέδαση και ψυχαγωγία , αν οι άνθρωποι που συνδιαλέγεστε ενδιαφέρονταν πραγματικά για το κοινό καλό, αν η όποια  εφευρετικότητά  σας   δεν εξαντλούταν στο να κατασκευάζετε «αδικημένους  πρώην» που βρήκαν στοργή και proderm στις τάξεις σας. Aν δεν ήσασταν τόσο παραμυθατζήδες  ώστε να νομίζετε ότι όλοι εμείς οι αδαείς πιστεύουμε π.χ. ότι η έκπτωση από το ακαθάριστο εισόδημα των ασφαλιστικών εισφορών είναι έργο σας . Αν δεν ήσασταν τόσο λαϊκιστές που ενώ παρουσιάζετε την μείωση των οργανικών θέσεων σαν επίτευγμά σας ταυτόχρονα καλωσορίζετε στην παράταξή σας υποψήφιο που η κορωνίδα των θέσεων του είναι κατά λέξη «Να μην μειωθεί περαιτέρω ο αριθμός των μελών των Δικαστικών Επιμελητών». Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά  για τα «επιτεύγματά σας» αποδομώντας  τα  ένα προς ένα, αλλά φτάνει για σήμερα.

Σας προτείνω λοιπόν να βιαστείτε γιατί υπάρχει περίπτωση μέχρι το τέλος Μαρτίου  να αλλάξει ο Υπουργός σε κανένα ανασχηματισμό και να χρειαστείτε άλλους εννέα μήνες για την επόμενη «εθιμοτυπική» συνάντηση. Ευτυχώς όμως… η συνάντηση αυτή, όποτε και να γίνει μετά τον Μάρτιο, δεν θα βρει εσάς στο τιμόνι του κλάδου.

Δημήτρης Γέμελος

Κατερίνα με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο τα κριτήριά σου για την επιλογή του «εκλεκτού» όπως λες, που θα σε εκπροσωπεί στα όργανα. Παραδείγματα χαλαρής , φιλικής ή εξαρτημένης ψήφου πολλά όχι μόνο σε συνδικαλιστικό επίπεδο θα έλεγα, αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα. Απαιτείς λες ανιδιοτέλεια , λογοδοσία και ευθύνη . Να με συγχωρείς αλλά αυτά που απαιτείς θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα , δεν θα έπρεπε καν να μπαίνουν στο ζύγι των κριτηρίων που θα καθορίσουν την ψήφο σου. Η μόνη υπόσχεση που μπορώ να σου δώσω είναι ότι εμείς θα επαναφέρουμε στον κλάδο την Αξιοπρέπεια, την Λογοδοσία, την Ανιδιοτέλεια και τη Διαφάνεια για ένα και μόνο λόγο , γιατί εμείς στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. όλα τα παραπάνω τα θεωρούμε Αυτονόητα. Καλή ψήφο!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΡΑΓΑΝΗ

Δημήτρη,
όσες φορές έχω συμμετάσχει στην συλλογική διαδικασία κατά την οποία εκφράζω την προτίμηση μου σε κάποιο πρόσωπο, δεν το πράττω ελαφρά την καρδία.
Πρέπει ο δικός μου ΕΚΛΕΧΤΟΣ να διαθέτει συγκεκριμένες αρχές και προσόντα, άλλως δεν συμμετέχω.
Είναι καθήκον και υποχρέωση του Προέδρου κάθε συλλόγου να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του.
Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε τον εκλέγουμε.
Όταν δε, συμπίπτει ο πρόεδρος του Συλλόγου να είναι ΚΑΙ πρόεδρος της ΟΔΕΕ (του ανώτατου δηλαδή θεσμικού οργάνου του κλάδου μας) ο ρόλος του είναι ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΊ το σύνολο των συναδέλφων σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο τον Σύλλογο Εφετείων Αθηνών, και λοιπών 4
ΑΠΑΙΤΩ από αυτόν να προασπίζει τα συμφέροντα των συναδέλφων Πανελλαδικά
ΑΠΑΙΤΩ εξηγήσεις για τις πράξεις ή παραλήψεις του (στην συγκεκριμένη περίπτωση παράληψη).
Τέλος, ΑΠΑΙΤΩ και από τους εκπροσώπους των περιφερειακών συλλόγων να μην γίνονται αρωγοί συμμαχιών που υπονομεύουν τον κλάδο μας.
Καλή Επιτυχία σας Εύχομαι
Κατερίνα Τραγάνη

ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΤΣΑ

Η ανασφάλεια και η απογοήτευση που νιώθουμε εμείς οι νεώτεροι στο χώρο είναι απερίγραπτη! Δεν έχει γίνει τίποτα στην κατεύθυνση προάσπισης των κεκτημένων μας και στην επίλυση των προβλημάτων που μαστίζουν τον Κλάδο τα τελευταία χρόνια. Είμαι σίγουρη ότι η σημερινή Διοίκηση δεν έχει ανάγκη τα δικόγραφα της Νομικής βοήθειας κι έτσι επιβεβαιώνεται η παροιμία του πάνσοφου λαού μας που λέει! «Από πίττα που δεν τρως τι σε μέλλει κι αν καεί!!»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΤΣΟΣ

Πραγματικά Δημήτρη και αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες με πιάνει τρόμος με το τι μπορεί να μας περιμένει ακόμη. Αφού είδαμε καμάρι και φωτό με τον Υπουργό όπου εκθέτουμε στις συναντήσεις μας άλλοτε γραπτώς και άλλoτε προφορικώς!!!!!!! τα αιτήματα μας, όπως ο ίδιος ο κ. Μήτσης δηλωσε επισήμως και δημόσια σε ερώτηση μας στην τελευταία Ολομέλεια της ΟΔΕΕ, ήρθε η ψήφιση του Νόμου για τη Νομική Βοήθεια που μας αφήνει απ´εξω αφού δεν πήγαμε καν να εκθέσουμε τα προβλήματά μας. Άρα κατά την νυν Διοίκηση δεν έχουμε προβλήματα. Για το μέρισμα η απάντηση της Ταμία του Συλλόγου μας γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία είναι ότι έχει χαλάσει το excel από το 2008!!!!! Νομίζω ότι η απάντηση τα λέει όλα. Εκλογικές Διαδικασίες και ΓΣ τόσο σημαντικές και οι δύο για όλους μας. Αλήθεια εσείς ξέρετε πότε θα γίνουν οι εκλογές????? Θα μου πείτε τι λες…. Και όμως σύμφωνα με την απόφαση του Πρόεδρου μας κ. Μήτση θα γίνουν το Σάββατο 9 Μαρτίου αν η συνέλευση έχει πλειοψηφία την Παρασκευή ενώ θα γίνουν το Σάββατο 16 Μαρτίου αν η Συνέλευση γίνει το Σάββατο. Τραγικοί επικίνδυνοι και μοιραίοι όχι για τους εαυτούς τους αλλά για τον κλάδο και εμάς τους νεότερους που ακολουθούμε. Μας αξίζει τέτοια τύχη????? Ή για την ακρίβεια μας αξίζει η λογική φταίνε οι άλλοι, φταίει η στείρα αντιπολίτευση ή η κυβέρνηση και οι αλλαγές υπουργών?? Τους πιστεύετε?? Μακάρι αγαπητοί φίλοι/ες να μην είχα να γράψω ή να πω τίποτα και να συζητούσαμε για το έργο και τη συνέχεια του. Δυστυχώς υποφέρουμε και το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα και τα καλούδια της. Πως αλλιώς δικαιολογείται η μανία οιονεί συνταξιούχων να εκλεγούν ξανά εις βάρος των νέων και του μέλλοντος τους??? Γιατί δεν μας αφήνουν να φτιάξουμε το μέλλον του επαγγέλματός μας εμείς οι νεότεροι και άμεσα ενδιαφερόμενοι????

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)