ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη στην Αθήνα η περιβόητη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, μία από τις λίγες φορές με απόλυτη απαρτία, ακούστηκαν οι δύο εισηγήσεις από μία ώρα η κάθε μία, έγινε λοιπόν πλήρης ενημέρωση, όλοι κατάλαβαν τα πάντα και το χειροκρότημα δικαίωσε τους εισηγητές, πέτυχαν λοιπόν το στόχο και το σκοπό τους. Στη συνέχεια γράφτηκαν περίπου 15-18 ομιλητές, τους δόθηκε άπλετος χρόνος να τοποθετηθούν «3 λεπτά»….τα είπαν ΟΛΑ και ο όχλος από κάτω ….τα κατάλαβε ΟΛΑ! Δόθηκαν όλες οι απαντήσεις μέσα σε 3 λεπτά, λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας και τελικά: Όλα μέλι-γάλα…. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν για τις Γενικές Συνελεύσεις που κάνουμε με σκοπό να ακούγονται οι απόψεις πολλών συναδέλφων κι έτσι εμείς οι Δημόσιοι Λειτουργοί τα έχουμε βάλει όλα στη σωστή τους σειρά!

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Γιώργος Γραμματόπουλος

Το μόνο επίτευγμα της έκτακτης αυτής Γενικής Συνέλευσης ήταν να γεμίσει λύπη και απογοήτευση όσους υγειώς σκεπτόμενους συναδέλφους έχουν απομείνει στον κλάδο.

Μαρία Μπρουζούκη

Σε συνέχεια των όσων αναφέρει ανωτέρω ο Nίκος, τα οποία με βρίσκουν απολύτως σύμφωνη, θα ήθελα να συμπληρώσω επιπλέον τα εξής:
Στη συνέλευση αυτή και οι δύο εισηγητές παρέλειψαν!!! (τυχαία???) να μας πουν ότι ΚΑΜΙΑ απόφαση Συλλόγου (πόσο μάλλον μεταγενέστερη) δεν δεσμεύει αποφάσεις της Ο.Δ.Ε.Ε. που είναι το πανελλήνιο όργανό μας και αποτυπώνει τις απόψεις όλων των Συλλόγων της χώρας, άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος του. Θα πρέπει, συνάδελφοι, να παρακολουθείτε τις Ολομέλειες της Ομοσπονδίας μας, για να διαπιστώσετε ότι οι τοποθετήσεις πολλών αντιπροσώπων διαφέρουν όταν κατατίθενται ενώπιον των δύο θεσμικών μας οργάνων, πάντως ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Αθήνας πιστός στις απόψεις του, στην έκτακτη ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε. υπερψήφισε για 1 χρόνο την παράταση για τους μη πτυχιούχους ασκούμενους!
Είναι τουλάχιστον παιδαριώδες και τελικά ανώφελο, να παίζουμε με τις λέξεις και να θέλουμε να πείσουμε κιόλας. Ας σεβόμαστε τόσο τον εαυτό μας, όσο το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε, κυρίως δε ας μην παραμυθιαζόμαστε, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά (άλλωστε είναι πολλά χρόνια συνδικαλιστές) πώς ακριβώς λειτουργούν τα συνδικαλιστικά μας Όργανα και είναι τουλάχιστον παλαιοκομματική και ξεπερασμένη συμπεριφορά να προσπαθούν, με ξύλινο λόγο, με άκρατο λαϊκισμό να «κατευθύνουν» τους συναδέλφους στις δικές τους πεποιθήσεις ή στόχους και αυτό να το ονομάζουν δήθεν «μαθήματα δημοκρατίας», όπως μάλιστα τόνισε και ο Πρόεδρος της έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου της Αθήνας στην Ο.Δ.Ε.Ε.
Τελικά, σύμφωνα με τα γραφόμενά σου Γιάννη, μάλλον εγώ, όπως κι ο Νίκος αλλά και άλλοι συνάδελφοι παραβρεθήκαμε σε άλλη έκτακτη συνέλευση…

Κωνσταντίνος

..οι Δημόσιοι Λειτουργοί άκουσαν προσεκτικά χωρίς φωνές, βρισιές κλπ (όπως αρμόζει σε Δημόσιους Λειτουργούς) όλους τους ομιλητές σε σχεδόν ίσο χρόνο και κυρίως ομιλητές που στη πλειοψηφία τους είχαν γνώση του θέματος και μπόρεσαν και μας διαφώτισαν, για το τι «μέλλει γενέσθαι».
Κατόπιν τούτου όλοι χειροκρότησαν και ψήφησαν έχοντας ολοκληρωμένη άποψη για τους κινδύνους και τα οφέλη των θεμάτων που τέθηκαν..

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

Χαλκιαδάκης Γιάννης

Νίκο, δεν είχα πρόθεση να σχολιάσω κείμενο σου. Όμως ρε φίλε, ο τρόπος με τον οποίο απαξιώνεις την Γενική Συνέλευση δεν συνάδει με συνδικαλιστή και δη τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Γ. της Ομοσπονδίας. Αν διαφωνείς με τις όποιες διαδικασίες το βάζεις στο σώμα. Αν δεν σου αρέσει η απόφαση την κρατάς μέσα σου και αν θες να την αλλάξεις παλεύεις να πείσεις…ότι αυτό που λες είναι το σωστό. Ανατρέπεις την απόφαση αυτή μόνο με άλλη γενική συνέλευση.
Όσο για τον “όχλο” …έχω να κάνω μια ερώτηση: αλήθεια όταν έδωσε αυτός ο ίδιος “όχλος” 65% στις αρχαιρεσίες στην ΠΡΟΣΥΔΕ και σε εξέλεξε και εσένα αλλά και πολλούς άλλους… ήταν…”όχλος”; ή κάτι άλλο. Μη που πεις “κυρίαρχος λαός” …γιατί θα γελάσω.
Συναδελφικά
Γιάννης Χαλκιαδάκης

Νίκος Αντωνίου

Γιάννη, μάλλον πρέπει να γίνεις πιο προσεκτικός. Δεν απαξιώνω τις δημοκρατικές διαδικασίες- γενικά και αόριστα- ούτε τις Γενικές Συνελεύσεις.…. παρά μόνο αυτήν τη συγκεκριμένη ή και κάποιες παλιότερες (πολλά χρόνια πίσω) του ιδίου επιπέδου, στο οποίο έχεις και εσύ βάλει το λιθαράκι σου. Δεν είναι θέμα απόφασης αυτής καθαυτής. Εγώ πρεσβεύω ένα άλλο επίπεδο Γενικών Συνελεύσεων – στη βάση της ενημέρωσης, της γνώσης, της αξιοπρέπειας. Γενική Συνέλευση – Μελλίσι!!!! Καταλαβαίνεις τι εννοώ?? Μακριά από τη χάβρα των Ιουδαίων που έγινε προχτές. Μακριά από προπηλακισμούς σαν αυτόν που δέχτηκες και εσύ, κατά την ομιλία σου, από γυναίκα συνάδελφο.
Να θέσω θέμα διαδικασιών στο σώμα…. Σε ποιο σώμα?? Σε αυτό που ακροβολισμένοι οι «σύμμαχοι» τρομοκρατούσαν, έβριζαν όποιον τολμούσε να ανοίξει το στόμα του, λοιδορούσαν, προκαλούσαν. Ακόμα και δικοί σου Γιάννη στα πίσω καθίσματα έκαναν, σχεδόν, το ίδιο… σχεδόν.
Συγκρίνεις τον προχθεσινό κόσμο με αυτόν των αρχαιρεσιών.
Να γίνει κατανοητό. Τότε ψήφισαν μια παράταξη – ακόμα ενιαία – η οποία τα τελευταία τρία χρόνια άλλαξε την ιστορία του Κλάδου. Πέρασε νομοθετήματα για τα οποία 20 χρόνια παλεύαμε ….Τι να σου θυμίσω ρε Γιάννη ??? Με Γενικές Συνελεύσεις προσπαθούσαμε και τότε (πτυχίο στην Καστοριά??? Εταιρίες στην Αθήνα???) τι να σου πρωτοθυμίσω??? Τα ουρλιαχτά και τις κατάρες…..
Όταν όμως με Πρόεδρο τον Κριάρη – ήμασταν κι οι δυο στη Γραμματεία του – πετύχαμε όσα πετύχαμε….. γιατί τώρα θέλουμε να τα γκρεμίσουμε??? Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη της απόφασης??? γιατί τρέμουμε να δείξουμε τα γεγονότα και τσαλαβουτάμε σε διαφόρων μορφών υπαναχωρήσεις??? Σταμάτησε ο Κριάρης και λοιπόν!!! Εμείς δεν πρέπει να συνεχίσουμε το δρόμο των επιτυχιών που μας έδειξε??? Τη στρατηγική οργάνωση που μας έμαθε – πέρα από βαθυστόχαστους πολιτικάντικους φανφαρονισμούς??
Να σου θυμίσω (από τα πρακτικά) τη θέρμη σου για την υλοποίηση των Αστικών Εταιρειών που παλιότερα κατηγορούσες?? που τώρα πάλι κατηγορείς??? Κι αν είναι κακές, όπως υποστηρίζεις γιατί έκανες πρώτος?? Γιατί δεν την καταργείς τώρα?? Τέλος πάντων Γιάννη, κι εγώ δε θέλω αντιπαραθέσεις…. Να βρούμε ένα ελάχιστο συνεννόησης θέλω γιατί τα χρόνια που έρχονται είναι πολύ σκληρά και δεν μας χρειάζονται επαναστατικές κορώνες ούτε βεβαίως (κι αυτό δεν αφορά ακριβώς εσένα) ιδιοτέλεια-μικροσυμφέρον και ευτέλεια.
Με πείραξε πολύ η επίθεση που δέχτηκα – χάριν της δημοκρατικής λειτουργίας πάντα- πως θα τηλεφωνήσουν στον πατέρα μου ότι καταστρέφω το παιδί του ψηφίζοντας όχι στην παράταση του πτυχίου…..
Όχι τόση πολλή δημοκρατία ρε Γιάννη…..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)