ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ

Image1Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι, τέτοια Γενική Συνέλευση είχα να δώ από την εποχή του αειμνήστου Προέδρου μας Κώστα Λίτσιου. Την περασμένη Πέμπτη λοιπόν, είχαμε μία τέτοια Έκτακτη Γενική Συνέλευση, καρμπόν, όπως παλιά.

Τι εννοώ. Καταρχήν τα θέματα ήταν αποκλειστικά αρμοδιότητες της Ομοσπονδίας, άρα όλη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έγινε στην πραγματικότητα για το θεαθήναι. (Το ερώτημα όμως που πλανιέται και μας κάνει να είμαστε καχύποπτοι είναι γιατί η συνέλευση δεν έγινε αρχές Ιουλίου και πριν την Ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε. όπου θα παίρνονταν οι αποφάσεις για τις αμοιβές). Η δικαιολογία είναι ότι είμαστε μεγάλος Σύλλογος και η γνώμη μας μετράει. Γιατί να μην συζητήσουμε φλέγοντα θέματα?

Σαφώς και να τα συζητήσουμε παραπλεύρως αρμοδίων θεμάτων, όμως όπως εγώ κατάλαβα κανείς από τους οργανωτές δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά γι’ αυτό. Η ανάλυση από την μεριά ενός ταπεινού συνδικαλιστή όπως κι εμένα είναι η ακόλουθη:

Ο κύριος Χαλκιαδάκης θέλοντας να εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά την απόσχιση – απομάκρυνση του κυρίου Μήτση και των λοιπών συμβούλων του, από την ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ., κατάστρωσε αυτό το σχέδιο, αυτή την Γενική Συνέλευση. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και ξέρει ότι πιάνει τόπο, η μάλλον μαζεύει ψηφαλάκια  η διαδικασία.

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Πράξη 1η Ο κ. Μήτσης με μία πρωτοεμφανιζόμενη συνδικαλιστική παράταξη, ψάχνει για ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ και στήριξη από τους συναδέλφους. Επίσης όπως αντιλαμβάνεστε ψάχνει και τρόπους να ανεβάσει την δημοφιλία του και τα ποσοστά της παράταξης του.

Ο κ. Χαλκιαδάκης, θέλοντας να χτυπήσει και αυτός την ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ, (έχει αφιερώσει και κάποια από τα άρθρα του σε αυτό), απλώνει το χέρι του στον κ. Μήτση προτείνοντας ένα πιασάρικο θέμα «Αμοιβές», (το μέλλον του κλάδου, εμείς οι καλοί – οι άλλοι οι κακοί κ.λ.π.). Το θέμα των αμοιβών είναι σοβαρό βέβαια δεν το παραμερίζω το έκρινε άλλωστε αυτή η Γενική Συνέλευση οπότε τα λόγια μου περισσεύουν, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι στο πρόσωπο του κ. Χαλκιαδάκη είναι απλά ένα πιασάρικο θέμα και τίποτε παραπάνω αυτή την στιγμή. Άλλωστε για τις κωλοτούμπες και του κ. Χαλκιαδάκη και του κ. Μήτση, πάνω στις φιξ τιμές, ακούσατε και εσείς οι ίδιοι, από τους ίδιους τους εισηγητές…… Από την άλλη μεριά ο κ. Μήτσης βρίσκει τον τέλειο τρόπο για να κάνει διαφήμιση στην παράταξή του, «ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ», απλά τέλειο.

Πράξη 2η Αποφασίζεται η συνέλευση, έχουμε προς ευχάριστη έκπληξη όλων απαρτία, και αφού και οι δύο εισηγητές αποφασίζουν να μιλήσουν ξεκινώντας από τον κ. Μήτση, ο οποίος αφού διαφήμισε την παράταξή του, και έριξε τα βέλη του πάντα προσωπικά στον κ. Πρεκετέ (όπως ακριβώς έκανε και ο Κώστας Λίτσιος στο παρελθόν), και αφού έκανε σαφές ότι έκοψε κάθε γέφυρα με την ΠΡΟΣΥΔΕ, και εξαγνισμένος πλέον από κάθε κακό και αμαρτία έχει διαθέσει εαυτόν προς την σωτηρία του κλάδου. Μετά την ύβρη η κάθαρσις…..

Πράξη 3η Τέλος ομιλίας στην οποία εκτέθηκε επί μακρόν η «σκοτεινή» πλευρά του κ. Πρεκετέ αλλά και της Ομοσπονδίας, αλλά και των συμβούλων της, (δηλαδή και του ιδίου του Μήτση!! Διότι 21 προς 5 ήταν η πρόταση για τις ζώνες και 6 προς 1 ήταν η πρόταση για τις αμοιβές τις οποίες υπερψήφισε ο κ. Μήτσης), μία καθαρή συνδικαλιστική νίκη στην φαρέτρα του κ. Μήτση, «με το δεξί» για την νεοεμφανιζόμενη παράταξή του διότι οι συνάδελφοι δεν κατάλαβαν ή δεν είχαν ενημερωθεί σωστά. Όμως δυστυχώς λογάριαζε χωρίς τον κ. Χαλκιαδάκη.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ  

Πράξη 1η  Ανεβαίνει στο βήμα ο κ. Χαλκιαδάκης, και αφού ο συνάδελφος βρήκε τον χρόνο να διαφημίσει και αυτός την παράταξή του επί μία και πλέον ώρα {(μέχρι και η φωνή του άνοιξε… με τόσο λόγο), (αναλογιστείτε ότι άλλες φορές μιλά στην τακτική γενική συνέλευση ως μέλος, δηλαδή κάτι 15 λεπτά, όλο το έτος)}, στην οποία αφιέρωσε την μία ώρα σε συνδικαλιστικές μεθοδεύσεις και ανάδειξης και ωραιοποίησης της αφεντιάς του ως σωτήρα και άσπιλου εργατοπατέρα, και μόλις στο τέλος με την πίεση του χρόνου έκλεισε την εισήγησή του επί των ζητημάτων που αυτός είχε θέσει στην Συνέλευση, μέσα σε πέντε – δέκα λεπτά, τόσο πολύ των έκοπταν τα ζητήματα που έθεσε!!!

Πράξη 2η  Αρχίζει να ρίχνει τα βέλη του πάνω στην ΠΡΟΣΥΔΕ και τον κ. Πρεκετέ, η πλειονότητα των συναδέλφων βλέπουν καπνό, άρα κάπου πρέπει να υπάρχει και φωτιά σκέφτονται, έτσι το κλίμα τεχνηέντως, φορτίζεται ιδιαίτερα αρνητικά προς τον κ. Πρεκετέ και την ΠΡΟΣΥΔΕ γιατί το ξανατονίζω, οι συνάδελφοι δεν είχαν ενημερωθεί και δεν γνώριζαν την αλήθεια. Στο σημείο αυτό ο κ. Μήτσης και οι σύμβουλοί του, καταχαρούμενοι εμφανώς πανηγυρίζουν την τεράστια συνδικαλιστική νίκη που τους πρόσφερε η Γενική Συνέλευση αυτή, όμως υπάρχει μια ανατρεπτική συνέχεια ……

Πράξη 3η  Και τώρα αφού τελείωσε με τις επευφημίες για το πρόσωπό του, και έριξε και όση λάσπη μπορούσε να προσθέσει στον κ. Πρεκετέ και στην παράταξή μας, (μην ξεχνάμε ασχολήθηκε και ο κ. Μήτσης με αυτό το σπορ της λασπολογίας), ήρθε η σειρά να ρίξει τα βέλη του και στον μέχρι τώρα «φίλο και κολλητό» του σ’ αυτήν την Γενική Συνέλευση, ομοϊδεάτη και με τις ίδιες ανησυχίες κ. Μήτση και στην νεοεμφανιζόμενη παράταξή του, έχοντας την πεποίθηση ότι  «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ».

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Πράξη 1η  Ακολουθεί ολιγόλεπτη προσπάθεια του κ. Πρεκετέ αλλά και του κ. Κριάρη (τον πήρε και αυτόν η μπάλα),  να τοποθετηθούν  και να αποκαταστήσουν την αλήθεια καταθέτοντας σημαντικά έγγραφα προς τούτο. Ίσως το να παρατάς την οικογένειά σου και το γραφείο σου, ατελείωτες ώρες και να τρέχεις και να δίνεις αγώνες για τον Σύλλογο και την Ομοσπονδία, για το καλό του κλάδου είναι κατακριτέο, και ότι έχεις καταφέρει διαγράφεται μέσα σε μία βραδιά, εάν δεν αρέσει στον κ. Χαλκιαδάκη και στον κ. Μήτση.

Πράξη 2η  Ειλικρινά δεν ξέρω με τι κουράγια ο κ. Μήτσης επανατοποθετήθηκε επί του βήματος για την συνέχεια της διαδικασίας, μετά από την δημοσιοποίηση των επισήμως λεγομένων του, με την τήρηση πρακτικών μάλιστα, επί προηγούμενης σύγκλησης Γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας, επί του προτεινόμενου τετραζωνικού αμοιβολογίου μας με το εξωφρενικό μάλιστα απ’ αυτόν λεχθέν «Οι αμοιβές που πρότεινε η Ένωση Τραπεζών είναι μεγάλες. Εγώ θα έκανα τούμπες αν ισχύσουν». Ακολουθούν ομιλίες άλλων μελών μας, κάποιες ξεχωρίζουν κάποιες άλλες απλά μας κουράζουν, κάποιες μας διχάζουν ενώ κάποιες άλλες μας ενώνουν.

Πράξη 3η Γίνεται η Ψηφοφορία. Αποτελέσματα επί των θεμάτων όπως τέθηκαν : ΦΕΚ – ΟΧΙ – ΟΧΙ.-

ΤΕΛΟΣ

Έστω και με καθυστέρηση ημερών λόγω άλλων υποχρεώσεων επανέρχομαι στην Γενική Συνέλευση της 16ης Οκτωβρίου, και παρόλο που το συνδικαλιστικό Στρατένγκο (παιχνίδι στρατηγικής) του κ. Χαλκιαδάκη διέγειρε αμέσως την μνήμη μου, δεν θέλησα να μιλήσω στην συνέλευση σεβόμενος την κούραση των συναδέλφων, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου  ότι η ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΥΔΕ θα μπορέσει να μου δώσει το βήμα και εκ των υστέρων.

Για να πονηρευτούν οι πονηροί και να αφυπνιστούν οι αφελείς.

 

Βασίλης Χρήστου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)