ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Θα αφήσουμε τον κλάδο να σαπίσει;

Δεν περιμέναμε να περάσουν οι Απόκριες.

Περιμέναμε να δημοσιευτεί ο νόμος για την ετήσια εισφορά (ταυτότητες) και τα έξοδα παράστασης προέδρου κλπ για να δημοσιεύσουμε αυτό το κείμενο.

Η πρόταση όπως σας έχουμε ξαναγράψει είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Δεκέμβριο του 2015, και είχε αποφασιστεί η ταυτότητα να είναι είτε 210 είτε 245 ευρώ. Έπρεπε δε να είχε ψηφιστεί το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 2016 ώστε αφ’ ενός να είναι έτοιμοι οι προϋπολογισμοί της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο του 2016 και αφετέρου οι ταυτότητες που πρέπει να δοθούν τον Ιανουάριο να πληρωθούν με το αντίστοιχο ποσό.

Ο νόμος λοιπόν δημοσιεύθηκε στις 1-3-2017(!!!) με αποτέλεσμα να δίνονται οι ταυτότητες στο Σύλλογό μας στο τέλος Ιανουαρίου και αν θα δείτε στην απόδειξη σας γράφουν ότι έχετε καταβάλει έναντι. Θλιβερά πράγματα που δεν συνάδουν με το κύρος  Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι η Ομοσπονδία μας και οι Σύλλογοι.

Ακόμα πιο θλιβερό όμως είναι το εξής  γεγονός. Ενώ η απόφαση για το καθορισμό των εξόδων παραστάσεως είχε αποφασιστεί για τον Σύλλογό μας να είναι το κατώτερο, επτακόσιες (700) επιδόσεις κατ’ έτος, βλέπουμε ξαφνικά να γίνεται 750!! Προστέθηκαν δηλαδή ακόμα στα έξοδα παράστασης προέδρου κλπ στον Σύλλογό μας και στην Ομοσπονδία 100 (50+50) επιδόσεις (δηλαδή 100χ35 =3.500) ακόμη, κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουν τίποτα οι αντιπρόσωποι. Δεν μιλάμε για τα επιπλέον 3.500 ευρώ έξοδα παράστασης του Προέδρου κ.λ.π. Μιλάμε για την πράξη του ανδρός! Αλλά τι να λέμε. Γνωρίζει την έννοια της λέξης ντροπή;

Αυτός είναι λοιπόν ο Πρόεδρος. Χειροκροτήστε τον.

Μπάχαλο;

Υπάρχει και συνέχεια.

Ερήμωσαν τα γραφεία του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας. Ψάχνουν οι συνάδελφοι να βρουν τα Προεδρεία.

Στοίχειωσε η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Την ενημερώνουν αραιά και πού για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο όταν αυτά έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΥΔΕ.

Η ενημέρωση που γίνεται είναι του ποδαριού.

Σοβαρότης στην εκπροσώπηση του κλάδου δεν υπάρχει. Έχουν την εντύπωση ότι εκπροσωπούν κάποιο μικρό Σύλλογο χωριού και όχι Ν.Π.Δ.Δ.

Το βλέπετε και το εισπράτετε όλοι. Τίποτα δεν γίνεται. Ζητούν οι αντιπρόσωποι τα πρακτικά της ολομέλειας του Οκτωβρίου 2016 και δεν είναι έτοιμα ακόμα ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμα από τις αρχές Νοεμβρίου.

Ζητούν, μάταια, οι σύμβουλοι της ΠΡΟΣΥΔΕ στην Αθήνα από τον Πρόεδρο και την Ταμία τα σχετικά παραστατικά των Τραπεζών για τα μερίσματα που έπρεπε να είναι έτοιμα από τον Δεκέμβριο και τους δίνονται το Μάρτιο κάποια πρόχειρα σημειώματα γραμμένα στο χέρι και όχι των τραπεζών! Προφανώς δεν έχουν συναίσθηση των σοβαρών ευθυνών τους. Γιατί Ν.Π.Δ.Δ. είναι και ο Σύλλογός μας και όλοι μπορούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης από τυχόν ελέγχους για  τη δημόσια διοίκηση.

Οι διαπιστωτικές πράξεις, η φιλική είσπραξη απαιτήσεων, χωρίς εκτελεστό τίτλο, η διαμεσολάβηση που ακόμη και η Τροϊκα, που είχαμε συναντήσει είχε αποδεχθεί να αναλάβουμε, ξεχάστηκαν.

Ούτε  ένα επιστημονικό συνέδριο γι αυτά δεν μπορούν να διοργανώσουν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το βλέπουν περνώντας απ’ έξω (τις τελευταίες ημέρες μόνο ανέβηκαν επάνω – και προσέξτε – δίχως να ενημερωθεί γι’ αυτό το μέλος της Γραμματείας της ΟΔΕΕ Μιχάλης Κανέλλος, ούτε καν το γνώριζε, εξωφρενικά πράγματα) και αν θα τους μείνει χρόνος από άλλα ενδιαφέροντά τους. Ευτυχώς που έτρεξαν έστω και την τελευταία στιγμή ο Χαλκιαδάκης και ο Παπακωνσταντίνου, καθώς και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι εκτός οργάνων, και πρόλαβαν να δημοσιευτεί ο νόμος για της ταυτότητες. Αλλοίμονο αν δεν είχε δημοσιευτεί.

Η τροποποίηση του άρθρου 973 της Πολιτικής Δικονομίας για το Επαναληπτικό Απόσπασμα ξεχάστηκε.

Το άρθρο 995 παρ. 6 ώστε να μην συνοδεύουμε πλειοδότες στο κατασχεθέν και όπου θα  δημιουργηθούν σύντομα φοβερά προβλήματα και συγκρούσεις με τους οφειλέτες, το παράτησαν.

Οι προτάσεις για τροποποιήσεις του Κώδικά μας για αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών, εξαφανίστηκαν.

Πλήρης αδράνεια και ανικανότητα.  Και όχι μόνο αυτό. Ενώ και η Τροϊκα είχε αποδεχθεί – μετά και την στελέχωση του κλάδου μας μόνο από πτυχιούχους της Νομικής – την μείωση των οργανικών θέσεων, με συγκριτικά στοιχεία που είχαμε προσκομίσει και σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές σε  άλλες χώρες της Ε.Ε., μαθαίνουμε ότι κάποιοι λειτουργούν υπογείως να επανέλθει το παλαιό καθεστώς και να διοριστούν και άλλοι δίχως πτυχίο νομικής, γιατί τάχα μου μειώνονται ταχύτατα οι οργανικές θέσεις. (Σας θυμίζουμε ότι εμείς μιλώντας για την σωτηρία του κλάδου είχαμε δρομολογήσει τη μείωση των οργανικών θέσεων και ταυτόχρονα την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο και πετύχαμε).

Προφανώς κάποιοι θέλουν να εξοφλήσουν γραμμάτια σε ψηφοφόρους και όχι μόνο, ενώ ταυτόχρονα απεργάζονται και την καταστροφή του κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πόσο μικροί συνδικαλιστές είναι για να εκπροσωπούν τα συμφέροντα του κλάδου. Δεν τους ενδιαφέρει ο κλάδος. Τους ενδιαφέρει μόνο η δική τους δουλίτσα, το γραφείο τους και οι «φίλοι» τους. Και «οι φίλοι» να κομπάζουν ότι τώρα ήρθε η ώρα να «δουλέψουν» ήρεμα!!

Θα αφήσουμε λοιπόν τον κλάδο να σαπίσει;

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)