Θα αφήσουμε τον κλάδο να σαπίσει;

Δεν περιμέναμε να περάσουν οι Απόκριες.

Περιμέναμε να δημοσιευτεί ο νόμος για την ετήσια εισφορά (ταυτότητες) και τα έξοδα παράστασης προέδρου κλπ για να δημοσιεύσουμε αυτό το κείμενο.

Η πρόταση όπως σας έχουμε ξαναγράψει είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Δεκέμβριο του 2015, και είχε αποφασιστεί η ταυτότητα να είναι είτε 210 είτε 245 ευρώ. Έπρεπε δε να είχε ψηφιστεί το αργότερο τον Σεπτέμβριο του 2016 ώστε αφ’ ενός να είναι έτοιμοι οι προϋπολογισμοί της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο του 2016 και αφετέρου οι ταυτότητες που πρέπει να δοθούν τον Ιανουάριο να πληρωθούν με το αντίστοιχο ποσό.

Ο νόμος λοιπόν δημοσιεύθηκε στις 1-3-2017(!!!) με αποτέλεσμα να δίνονται οι ταυτότητες στο Σύλλογό μας στο τέλος Ιανουαρίου και αν θα δείτε στην απόδειξη σας γράφουν ότι έχετε καταβάλει έναντι. Θλιβερά πράγματα που δεν συνάδουν με το κύρος  Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, όπως είναι η Ομοσπονδία μας και οι Σύλλογοι.

Ακόμα πιο θλιβερό όμως είναι το εξής  γεγονός. Ενώ η απόφαση για το καθορισμό των εξόδων παραστάσεως είχε αποφασιστεί για τον Σύλλογό μας να είναι το κατώτερο, επτακόσιες (700) επιδόσεις κατ’ έτος, βλέπουμε ξαφνικά να γίνεται 750!! Προστέθηκαν δηλαδή ακόμα στα έξοδα παράστασης προέδρου κλπ στον Σύλλογό μας και στην Ομοσπονδία 100 (50+50) επιδόσεις (δηλαδή 100χ35 =3.500) ακόμη, κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουν τίποτα οι αντιπρόσωποι. Δεν μιλάμε για τα επιπλέον 3.500 ευρώ έξοδα παράστασης του Προέδρου κ.λ.π. Μιλάμε για την πράξη του ανδρός! Αλλά τι να λέμε. Γνωρίζει την έννοια της λέξης ντροπή;

Αυτός είναι λοιπόν ο Πρόεδρος. Χειροκροτήστε τον.

Μπάχαλο;

Υπάρχει και συνέχεια.

Ερήμωσαν τα γραφεία του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας. Ψάχνουν οι συνάδελφοι να βρουν τα Προεδρεία.

Στοίχειωσε η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Την ενημερώνουν αραιά και πού για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο όταν αυτά έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΥΔΕ.

Η ενημέρωση που γίνεται είναι του ποδαριού.

Σοβαρότης στην εκπροσώπηση του κλάδου δεν υπάρχει. Έχουν την εντύπωση ότι εκπροσωπούν κάποιο μικρό Σύλλογο χωριού και όχι Ν.Π.Δ.Δ.

Το βλέπετε και το εισπράτετε όλοι. Τίποτα δεν γίνεται. Ζητούν οι αντιπρόσωποι τα πρακτικά της ολομέλειας του Οκτωβρίου 2016 και δεν είναι έτοιμα ακόμα ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμα από τις αρχές Νοεμβρίου.

Ζητούν, μάταια, οι σύμβουλοι της ΠΡΟΣΥΔΕ στην Αθήνα από τον Πρόεδρο και την Ταμία τα σχετικά παραστατικά των Τραπεζών για τα μερίσματα που έπρεπε να είναι έτοιμα από τον Δεκέμβριο και τους δίνονται το Μάρτιο κάποια πρόχειρα σημειώματα γραμμένα στο χέρι και όχι των τραπεζών! Προφανώς δεν έχουν συναίσθηση των σοβαρών ευθυνών τους. Γιατί Ν.Π.Δ.Δ. είναι και ο Σύλλογός μας και όλοι μπορούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης από τυχόν ελέγχους για  τη δημόσια διοίκηση.

Οι διαπιστωτικές πράξεις, η φιλική είσπραξη απαιτήσεων, χωρίς εκτελεστό τίτλο, η διαμεσολάβηση που ακόμη και η Τροϊκα, που είχαμε συναντήσει είχε αποδεχθεί να αναλάβουμε, ξεχάστηκαν.

Ούτε  ένα επιστημονικό συνέδριο γι αυτά δεν μπορούν να διοργανώσουν.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το βλέπουν περνώντας απ’ έξω (τις τελευταίες ημέρες μόνο ανέβηκαν επάνω – και προσέξτε – δίχως να ενημερωθεί γι’ αυτό το μέλος της Γραμματείας της ΟΔΕΕ Μιχάλης Κανέλλος, ούτε καν το γνώριζε, εξωφρενικά πράγματα) και αν θα τους μείνει χρόνος από άλλα ενδιαφέροντά τους. Ευτυχώς που έτρεξαν έστω και την τελευταία στιγμή ο Χαλκιαδάκης και ο Παπακωνσταντίνου, καθώς και κάποιοι άλλοι συνάδελφοι εκτός οργάνων, και πρόλαβαν να δημοσιευτεί ο νόμος για της ταυτότητες. Αλλοίμονο αν δεν είχε δημοσιευτεί.

Η τροποποίηση του άρθρου 973 της Πολιτικής Δικονομίας για το Επαναληπτικό Απόσπασμα ξεχάστηκε.

Το άρθρο 995 παρ. 6 ώστε να μην συνοδεύουμε πλειοδότες στο κατασχεθέν και όπου θα  δημιουργηθούν σύντομα φοβερά προβλήματα και συγκρούσεις με τους οφειλέτες, το παράτησαν.

Οι προτάσεις για τροποποιήσεις του Κώδικά μας για αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών, εξαφανίστηκαν.

Πλήρης αδράνεια και ανικανότητα.  Και όχι μόνο αυτό. Ενώ και η Τροϊκα είχε αποδεχθεί – μετά και την στελέχωση του κλάδου μας μόνο από πτυχιούχους της Νομικής – την μείωση των οργανικών θέσεων, με συγκριτικά στοιχεία που είχαμε προσκομίσει και σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές σε  άλλες χώρες της Ε.Ε., μαθαίνουμε ότι κάποιοι λειτουργούν υπογείως να επανέλθει το παλαιό καθεστώς και να διοριστούν και άλλοι δίχως πτυχίο νομικής, γιατί τάχα μου μειώνονται ταχύτατα οι οργανικές θέσεις. (Σας θυμίζουμε ότι εμείς μιλώντας για την σωτηρία του κλάδου είχαμε δρομολογήσει τη μείωση των οργανικών θέσεων και ταυτόχρονα την ανάληψη νέων δραστηριοτήτων, κάτι το οποίο και πετύχαμε).

Προφανώς κάποιοι θέλουν να εξοφλήσουν γραμμάτια σε ψηφοφόρους και όχι μόνο, ενώ ταυτόχρονα απεργάζονται και την καταστροφή του κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση για άλλη μια φορά αποδεικνύουν πόσο μικροί συνδικαλιστές είναι για να εκπροσωπούν τα συμφέροντα του κλάδου. Δεν τους ενδιαφέρει ο κλάδος. Τους ενδιαφέρει μόνο η δική τους δουλίτσα, το γραφείο τους και οι «φίλοι» τους. Και «οι φίλοι» να κομπάζουν ότι τώρα ήρθε η ώρα να «δουλέψουν» ήρεμα!!

Θα αφήσουμε λοιπόν τον κλάδο να σαπίσει;

Μαρία Μπρουζούκη

Πραγματικά μετά από ένα χρόνο στο τιμόνι του Κλάδου(δηλ. έχει καλύψει το 1/3 της θητείας της) η “νέα” και “πολλά υποσχόμενη” Διοίκηση έχει πετύχει το απόλυτο μηδέν, όπως πολύ σωστά επισημαίνει κι ο Βασίλης πιο πάνω. Να δούμε τι απολογισμό θα κάνει σε λίγες μέρες στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας…..Βατερλώ οι ταυτότητες, Τιτανικός το μέρισμα, μπάζει από παντού η διασφάλιση του πτυχίου Νομικής, του μοναδικού μας όπλου, άκρα του τάφου σιωπή και για τις διαπιστωτικές πράξεις που αποτελούν τη σωτηρία μας(για την ημερίδα που μας είχε ανατεθεί από το Υπουργείο τον περασμένο Σεπτέμβριο ούτε κουβέντα) και πάει λέγοντας…Το μόνο που τους καίει είναι οι αναρτήσεις στο site της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. των εγγράφων του Υπουργείου προς ενημέρωση των συναδέλφων για το παρασκήνιο..Συγγνώμη που σας χαλάμε το γλυκό!!!Ερώτηση: Αν δεν είχαμε πληροφορηθεί άμεσα και δεν είχαμε αναρτήσει την προσφυγή του νομικού συμβούλου του Κουίκ που είχε κατατεθεί πέρυσι και τα έγγραφα του Υπουργείου φέτος και δεν είχαμε κάψει αυτές τις απαράδεκτες προσπάθειες κάποιων (τι κάνει νιαου-νιαου στα κεραμίδια? Πάντως όχι ο σκύλος που μαθαίνει γατίσια) να υπονομεύσουν το πτυχίο Νομικής, τι εξελίξεις θα είχαμε σήμερα??? Απλή ερώτηση κάνω, την απάντηση δώστε την εσείς…..

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Πιστεύω ότι ήρθε ο καιρός για εποικοδομητική και ουσιαστική κριτική πάνω στα πεπραγμένα και στην υλοποίηση του προεκλογικού προγράμματος της “ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ” και του Διοικούντος Προεδρείου, τόσο του Συλλόγου μας όσο και της Ομοσπονδίας.
Βέβαια μην ξεχνάμε ότι η παράταξη αυτή που προανέφερα και Διοικεί σήμερα τα όργανά του κλάδους μας, δεν …. είχε προεκλογικό πρόγραμμα……!
Καμία συγκεκριμένη προφορική δέσμευση επί του βήματος των προεκλογικών συγκεντρώσεων και καμία έγγραφη δέσμευση. Το προεκλογικό πρόγραμμα ήταν περί ανέμων και υδάτων, εμείς οι καλοί ή άλλοι κακοί, η αναβάθμιση του κλάδου, να “κονομάμε” (τι λεφτά μπαίνουν στην τσέπη μας,) όπως είπε επί του βήματος υποψήφιος σύμβουλος της “ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ”, να έχουμε δουλειά, και πθου πθου πθου όλα τα κακά μακρυά απεμάς.
Άρα πολύ εύκολα μου λύνεται η απορία για την τοποθέτηση του Προέδρου στην προηγούμενη ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου, περί της υλοποίησης του προγράμματος του κατά 100%, και με σαφώς δεδομένη και εμφανή επιτυχία.

Αλήθεια πόση προσπάθεια χρειάζεται κανείς για να πετύχει το απόλυτο μηδέν ?

Γιατί είναι πραγματικότητα, ότι επισήμως αέρα κοπανιστό μας έταξε …..!

Δυστυχώς όμως, όταν παρουσιάζεσαι ως “Σωτήρας” αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης στον κλάδο μας, με τέτοια εικόνα, απογοητεύεις τους συναδέλφους που πίστεψαν σε σένα και σε ανάδειξαν.

Θα μου πεί κάποιος, ότι οι συνάδελφοι δεν είναι απογοητευμένοι γιατί “οι μικροπωλητές”, “πουλάνε πολλά όνειρα”, “τάζουν σωτηρία”, και υπόσχονται την “γή της επαγγελίας επί της γής”, και η πλάνη και τα φούμαρα παίρνουν και δίνουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι μέρες δυσβάσταχτα περνούν, στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη, και όλες μαζί πάνω στις πλάτες όλων μας, που βλέπουμε την κατάσταση να χειροτερεύει, τις εξελίξεις να μας προσπερνούν, την να στασιμότητα να βασιλεύει, και τα δεινά να καρτερεύουν…!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)