ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

Επειδή έχουμε δεσμευθεί πως θα ενημερώνεστε για όλα τα συμβαίνοντα – φανερά ή κρυφά – και επειδή κάποιοι προσπαθούν να μας βγάλουν ψεύτες ή τρελούς, διαβάστε παρακάτω:    Εστάλη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ της χώρας το κάτωθι έγγραφο:

P1

Στη συνέχεια εκδόθηκε και απεστάλη προς όλους τους Συλλόγους το κάτωθι έγγραφο:

P2

Τίθενται λοιπόν τα αμείλικτα ερωτήματα:

 • Γιατί ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ εστάλη τέτοιο έγγραφο ;!;
 • Ποιος ιθύνων νους το σκέφτηκε και κυρίως γιατί ;;;
 • Ποιός θέλει να ανοίξει το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή ;;;
 • Σε τι και σε ποιους ακριβώς θα είναι χρήσιμη αυτή η πληροφορία ;;;
 • Μήπως “κάποιοι” σκέφτηκαν πως αφού οι υποψήφιοι είναι σαφώς λιγότεροι από τις κενές θέσεις να μην γίνουν οι εξετάσεις και τις θέσεις να καταλάβουν οι υποψήφιοι με μια απλή κανονιστική πράξη (υπουργική απόφαση) και μέσα εκεί να χώσουμε και την παράταση της μεταβατικής διάταξης ;;;
 • Ποιός θέλει να καταργήσει τις εξετάσεις [και] δια των οποίων διασφαλίζεται ο κλειστός αριθμός των οργανικών θέσεων ;;; Συνεχής επιδίωξή μας ήταν η μείωση των οργανικών θέσεων. Άλλαξε κάτι ;;;
 • Ποιος απεργάζεται την καταστροφή μας ;;; Ποιος πασχίζει να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου ;;;
 • Eνώ είχε – στο παρελθόν – κλειδώσει το κεφάλαιο απελευθέρωση του επαγγέλματος, ποιος το φέρνει από την πίσω και (πάντα) ύπουλη πόρτα ;;; Κι αν ακόμα κάποιος ήθελε ισχυρισθεί πως προσωρινά θα ισχύσει, έχουμε να του πούμε: ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ !!!
 • Σέβεται κανείς τις δομικές επιτυχίες του Κλάδου μας ;;;
 • Ο ΚΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ;;; ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ [Σύλλογοι και Ομοσπονδία] ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;; θα αντιδράσει κανείς ;;; Θα ερευνήσει το θέμα και θα μας ενημερώσει ;;;
 • Ο Σύλλογος της Αθήνας πότε – ακριβώς – το έλαβε και τι ενέργειες έχει ήδη κάνει ;;; (Και οι επτά [7] άλλοι Σύλλογοι το έλαβαν]. {δεν ξέρουμε αν κάποιοι – εντελώς αθώα ή επιπόλαια– έχουν ήδη απαντήσει}.

       Οφείλουμε να συγχαρούμε την Προϊσταμένη του Τμήματος που σε χρόνο άμεσο ανακάλεσε αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.     Τα ερωτήματα όμως παραμένουν.

      Θα προστατεύσει κανείς τους εν ενεργεία δικαστικούς επιμελητές ;;   Θα πάψουν να αραδιάζουν ψέματα και φούμαρα του τύπου «αν είμαστε ολιγομελής κατηγορία επαγγελματιών θα είναι εύκολες οι επιθέσεις εναντίον μας» ;;   Είδαμε και τους δικηγόρους (που έχουν τη μισή Βουλή συναδέλφους) ή τους πολιτικούς μηχανικούς (που έχουν Πρωθυπουργό και Υπουργούς μέλη τους) τι προστασία απολαμβάνουν. !!!

      Συνάδελφοι γρηγορείτε!!! Κάντε τους να καταλάβουν πως μόνο για τους εν ενεργεία οφείλουν να πασχίζουν – με επιχειρήματα και σοβαρότητα.   Οι απόκριες πέρασαν και μπήκαμε στην Μεγάλη Σαρακοστή. Ας συμπεριφερθούμε όπως απαιτούν οι καιροί.    Νηστεία δεν σημαίνει πείνα.   Αν δεν αντιδράσουμε εκεί θα μας καταντήσουν.

Συντακτική Ομάδα

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Θα ήθελα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να κάνω μία μικρή αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, από το 2010 έως το 2016 επήλθαν τεράστιες αλλαγές στην ελληνική κοινωνία, ευνόητο ήταν να μας επηρεάσουν κι εμάς.
Παλέψαμε, καθημερινά, με άνισους πολλές φορές αντιπάλους, με πολύ μεγάλα «θηρία», βάλαμε στόχους και ξεπεράσαμε τα αλλεπάλληλα εμπόδια που συνεχώς εμφανίζονταν μπροστά μας.
Δώσαμε λύσεις – αποτελέσματα, για παράδειγμα:
– Διασφαλίσαμε το επάγγελμα μας με το Προεδρικό Διάταγμα.
– Πετύχαμε την ηλεκτρονική επίδοση δικογράφων.
– Αναβαθμίστηκε ο Κλάδος μας έχοντας ως υποχρεωτικό προσόν εισαγωγής, το πτυχίο της Νομικής. Αυτό είναι ένα από καλύτερα όπλα που θα μπορούσαμε να έχουμε στη φαρέτρα μας.
– Μειώσαμε τις οργανικές θέσεις.
Και πολλά ακόμα που θεωρώ πως δεν πρέπει να σας κουράσω και ν’ απαριθμήσω τώρα.
Ξαφνικά και όχι όμως τυχαία, άρχισε να αναμοχλεύεται το ζήτημα των παλαιών ασκούμενων. Των αποτυχόντων των προηγουμένων διαγωνισμών… «φοβόμαστε λέει, τάχα μου τάχα μου, ότι ο κλάδος θα είναι υποστελεχωμένος και θα μας αιφνιδιάσουν βάζοντας περισσότερους απ’ αυτούς που εμείς θα θέλαμε…». Αχαρακτήριστες οι δικαιολογίες τους από πλευράς μου!!
Το έγγραφο, που αναρτήσαμε προς ενημέρωσή σας, χρειάστηκε μόνο ένα τηλεφώνημα για να ανακληθεί κι’ αυτό έγινε ευθύς αμέσως μόλις το λάβαμε στα χέρια μας και πότε…;;;; αργά το ίδιο κιόλας βράδυ, και οι εκπρόσωποί μας, ακόμα το περίμεναν (έτσι τουλάχιστον μας έλεγαν στα τηλεφωνήματα) και ότι δεν το έλαβαν αυτοί !!!
Έμαθα, βέβαια πως σε ερωτήσεις Προέδρων περιφερειακών Συλλόγων για το θέμα απαντούν «…πως μόλις έπεσε στην αντίληψή μας, τρέξαμε και το μαζέψαμε αμέσως… κλπ», αλλά από την άλλη δηλώνουν ρητά και κατηγορηματικά ότι «αν μας σταλεί έγγραφο είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε». Βεβαίως και είμαστε, εφόσον είμαστε ΝΠΔΔ, αλλά είστε εκεί κύριοι εκπρόσωποι, για να μην μας σταλεί… Επίσης, αν δεν ξέρετε ήδη, να μάθετε ποιοι τα κινούν όλα αυτά. Αν δεν ξέρετε. Δεν ξέρετε ??
Ανησυχώ για την ύλη που δεν έρχεται, την αφήσαμε ως προηγούμενη ηγεσία του Κλάδου, στο τελικό στάδιο και τώρα μπήκε στο χρονοντούλαπο, δεν έγινε το παραμικρό…γιατί άραγε;;;;
Κάποιοι από εσάς κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι (ίσως οι περισσότεροι θα μπορούσα να πω) στην επόμενη 5ετία αποχωρείτε από το Κλάδο και ατενίζετε ήδη το φως της εξόδου, λόγω συνταξιοδότησης φυσικά. Εμείς που είμαστε ακόμη στη πρώτη 20ετία κι έχουμε τουλάχιστον άλλα τόσα, γιατί να εξαφανιστούμε;;;;;;
Απαιτώ από εσάς που μας εκπροσωπείτε να διατηρήσετε τουλάχιστον αυτά για τα οποία κάποτε, κάποιοι, εγκαταλείψαμε τα πάντα και τα καταφέραμε και σας ζητώ να βάλετε στην άκρη τα μικροσυνδικαλιστικά σας συμφέροντα για να κρατήσετε όρθιο το οικοδόμημα μας. Αυτό που σας παραδόθηκε να προστατεύσετε!!!
Διαφορετικά, σας παρακαλώ πολύ, μη καταστρέφετε το μέλλον μας!!!
Με εκτίμηση
Νίκος Αντωνίου

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Είναι πασιφανές ότι Δικαστικοί Επιμελητές ανωτέρων θέσεων στην Διοίκηση του Συλλόγου ή/και της Ομοσπονδίας, έχουν την δυνατότητα την πρόσβαση και τα μέσα να αλληλογραφούν με την Προϊστάμενη αρχή μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αντίθεση της παράταξης της ΠΡΟΣΥΔΕ σε σχετική συζήτηση επί του θέματος αυτού, μάλλον σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αν δεν απατώμαι, στην εγγραφή ασκουμένων άνευ πτυχίου Νομικής, πολλώ δε μάλλον και στην είσπραξη τελών εγγραφής τους, από τους οικείους Συλλόγους για το παρελθόν έτος, είναι γνωστή.
Τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και “ανοιχτά παραθυράκια” δείχνουν ναι μεν την πρόθυμη βούληση της διοικήσεως των συλλόγων να ευχαριστήσουν τους πάντες, και ασκουμένους και συγγενείς ασκουμένων, και εν ενεργεία Δικαστικούς Επιμελητές, όμως καθίσταται οδυνηρό το αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών για όλους.
Καταλήγοντας μπορεί η ΠΡΟΣΥΔΕ ξερά και απότομα να έκλεισε την πόρτα (όπως ορίζει ο Νόμος), σε ασκουμένους και συγγενείς αυτών, εν ενεργεία ή όχι, όμως πρώτων ο ίδιος Νόμος ισχύει και για τα παιδιά των μελών της ΠΡΟΣΥΔΕ (ισονομία) και δεύτερον η ΠΡΟΣΥΔΕ είπε την αλήθεια, χωρίς να θέλει να κοροϊδέψει κανένα, χωρίς να θέλει να δώσει φρούδες ελπίδες, γνωρίζοντας αν θέλετε και το εκλογικό κόστος.
Έτσι, ίσως, σήμερα κάποιοι καταλάβουν ποίοι έτρεχαν να σώσουν και να περιφρουρίσουν τον κλάδο από το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (γιατί πέραν του κύρους που προσδίδει στον κλάδο το πτυχίο Νομικής, αυτό κάνει…), και ποίοι
ρέμβαζαν ανέμελα, και τώρα ενεργούν άκρως επικινδύνως…!

Χρήστος Μότσος

Έλεος πια. Εχθροί του επαγγέλματος μας είμαστε οι ίδιοι. Αντί να χτίσουν πάνω στις επιτυχίες και τα κεκτημένα που βρήκαν προσπαθούν να γκρεμίσουν και αυτά. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Να σχεδιάζουνε και να πραγματοποιούν μόνο καταστροφή σε ότι παλεύοντας με νύχια και με δόντια κερδίσαμε. Ζήτω το 1970 συνάδελφοι. Θα πηγαίνουμε και στη λαϊκή όπως τότε. Μπράβο σε όλους!!!!!

Δημήτρης Γέμελος

Πέντε χρόνια μετά την ψήφιση του Ν. 4072/2012 με τον οποίο επήλθαν οι τροποποιήσεις στον 2318/95 (δικαστικοί επιμελητές μόνο πτυχιούχοι νομικής) και δύο χρόνια μετά το πέρας της τριετούς παράτασης για του μη πτυχιούχους, θα είναι τουλάχιστον λυπηρό να αποδειχθεί ότι πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια βρίσκονται «συνάδελφοι». Αυτοκαταστροφικοί και κοντόφθαλμοι είναι δύο από τους επιεικέστερους χαρακτηρισμούς που μπορούν να αποδοθούν στους υπονομευτές αυτού του επιτεύγματος. Είναι φαίνεται αδύνατο για κάποιους να καταλάβουν ότι το πτυχίο νομικής εκτός από επιστημονική καταξίωση και κοινωνική αποδοχή , αποτελεί το μοναδικό όπλο που έχουμε ως κλάδος για διεκδίκηση νέας ύλης.

Ειρηνη Ζαμπετακη

Μαλιστα… βλεπω οτι παμε μπροστά …κανοντας βήματα προς τα πίσω…

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)