ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Δημοσιεύθηκε η με αριθμό 1041 / 2017 ΠΟ της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ όπου αναλύει τις τροποποιήσεις που επέρχονται στο δίκαιο της αναγκαστικής εκτέλεσης κατά την κοινή διαδικασία.

Επισημαίνεται όμως το εξής: “υπενθυμίζεται η διάταξη του άρθρου 89 του ν.δ. 356/1974- Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) στο πεδίο εφαρμογής της είσπραξης των δημοσίων εσόδων σύμφωνα με την οποία «οι διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας εφαρμόζονται εφόσον δεν αντίκεινται στις διατάξεις του παρόντος νομοθετικού διατάγματος […]».

Επίσης τονίζεται έντονα αυτό που φωνάζαμε από την αρχή σε ότι αφορά τις επαναληπτικές διαδικασίες και επισημαίναμε πως θα καταστραφούν τα δημόσια έσοδα αφού είναι αδύνατον να παρακολουθούν οι Δ.Ο.Υ. ολόκληρης της χώρας τους εκκρεμείς πλειστηριασμούς στα εκατομμύρια ΑΦΜ που υπάρχουν, με την επιπλέον επιβάρυνση του όλου συστήματος αφού ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η αναγραφή του ΑΦΜ του οφειλέτη στην ηλεκτρονική δημοσίευση του Ταμείου Νομικών.

Ας ελπίσουμε πως, έστω και καθυστερημένα, θα διορθωθεί η αστοχία αυτής της πρόβλεψης….”

Το πλήρες κείμενο της ΠΟΛ ακολουθεί:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Συντακτική Ομάδα

Συντακτική Ομάδα

Όπως παρατηρείς αγαπητή Ευγενία, αυτό επισημαίνουμε στη δεύτερη παράγραφο του εισαγωγικού σχολίου μας. Συμφωνούμε απόλυτα και αυτό φωνάζαμε από μιας εξαρχής αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τώρα έχουμε έναν σύμμαχο. Τον διοικητή της ΑΑΔΕ αλλά και όλα τα δικαστικά τμήματα των Δ.Ο.Υ.
Εμείς Ευγενία το φωνάζαμε και το φωνάζουμε σε όσες επαφές συνεχίζουμε και έχουμε. Οι διοικούντες τον Κλάδο τι, άραγε, πράττουν. Αγωνίζονται για όλα αυτά ή περί άλλα τυρβάζουν;;;

ΕΥΓΕΝΙΑ

Συνάδελφοι , θα σας παρακαλούσα για την εξής διευκρίνηση : στη σελίδα 9 της ΠΟΛ.1041 αναφέρει στο σημείο που αναφέρεται στον ΚΕΔΕ … ” υπενθυμίζεται η υποχρέωση , επί ποινή ακυρότητας , παντός τρίτου που επισπεύδει πλειστηριασμό να κοινοποιήσει κατά το άρθρο 54 στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. της περιφέρειας της κατοικίας και ασκήσεως επαγγέλματος του οφειλέτου , με δικαστικό επιμελητή , αντίγραφο του προγράμματος πλειστηριασμού /αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης δέκα (10) ημέρες πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού , προκειμένου περί κινητών , είκοσι δε ημέρες προκειμένου περί ακινήτων “.
Όπως γνωρίζουμε με το νέο νόμο 4335/2015 δεν εκδίδει ο δικαστικός επιμελητής απόσπασμα στην επαναληπτική διαδικασία . Συνεπάγεται ακυρότητα κατά την άποψή σας ? Μήπως θα πρέπει λέω εγώ να στηριχθούμε πάνω σε αυτό και να διεκδικήσουμε την έκδοση επαναληπτικού αποσπάσματος ?
Με εκτίμηση
ΕΥΓΕΝΙΑ Γ. ΣΤΑΜΟΥ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)