ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 32.812 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ  

 Με αφορμή προηγούμενο δημοσίευμά μας για την τροποποίηση του άρθρου 137 του Κώδικά μας και το γεγονός ότι ενώ η πρόταση για τα έξοδα παραστάσεως Προέδρου κ.λ.π. του Συλλόγου μας ήταν 700 επιδόσεις κατ’ έτος, ξαφνικά αυξήθηκαν προς τα πάνω δίχως να το γνωρίζει κανένας, μας ρωτάτε συνεχώς πόσα είναι τα έξοδα παραστάσεως του Προέδρου του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας για το 2017.

 Εάν κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς θα δείτε ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου λαμβάνει ετησίως 16.406,25 ευρώ (τα 5/8 του συνολικού ποσού των 26.250, δηλαδή 750 επιδόσεις Χ 35 ευρώ).

 Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επίσης λαμβάνει ακριβώς το ίδιο παραπάνω ποσό ετησίως, δηλαδή 16.406,25.

 Συνολικά, λοιπόν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας κ. Μήτσης, θα λάβει για το 2017,  32.812 ευρώ.

 Το διάστημα από Μαΐου 2016 μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2016 έλαβε 25.000 περίπου ευρώ.  

 Σημειώνουμε ότι τα έξοδα παραστάσεως, σύμφωνα με το πιο πάνω άρθρο, καθορίζονται από το Δ.Σ. και εγκρίνονται από τη γενική συνέλευση του Συλλόγου και αντίστοιχα από την εκτελεστική γραμματεία και τη συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Συντακτική Επιτροπή

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Γιάννη, (για να μην σε αποκαλέσω Γιαννάκη, από το Νικολάκη φυσικά, που μέσα του εμπεριέχονται 100 κιλά ειρωνείας) θεωρείς ότι λαϊκίζω… κάνεις λάθος!!
Τις σκέψεις μου κατέθεσα όσο πιο επίσημα και φανερά γινόταν. Στην Ολομέλεια!!
Εσύ πότε το κατέθεσες, γιατί δε με βοηθά η μνήμη μου ;;;
Τώρα αν για το συγκεκριμένο θέμα συμβαδίσουν οι σκέψεις μας, τότε πραγματικά χαίρομαι ιδιαίτερα. Καλό θα ήταν λοιπόν, εφόσον το πρεσβεύεις κιόλας, από εδώ και στο εξής, να το εφαρμόσεις. Τουλάχιστον εσύ κι εγώ ας το κάνουμε πράξη.
Στη θέση σου, αν βρισκόμουν σήμερα, αυτό θα έκανα, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ο σοφός λαός μας, πάντως έλεγε από παλιά: «ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια» και «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει» και άλλα ακόμη τέτοια. Αφού το λες λοιπόν, τόσα χρόνια και είναι και σημαία της παράταξής σου, που είναι;;; Τι έγινε ρε παιδιά ;;; Λέμε, λέμε, μόνο και μόνο για να ευχαριστήσουμε το ακροατήριό μας.
Βλέπεις στο πρόσφατο παρελθόν δεν μας ενδιέφερε και πολύ το θέμα, γιατί υπήρχε δουλειά για όλους, σήμερα όμως θεωρήσαμε τεράστια επιτυχία την μείωση της εισφοράς.
Με κατηγόρησες πως κι εγώ τα πήρα Πράγματι και πήρα ακόμη και καμία εικοσαριά οδοιπορικά κατ’ έτος. Λησμονείς όμως το γεγονός ότι, αν όχι κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα, ήμουν στην Αθήνα κι’ αυτό από το 2010 έως το 2016 βέβαια (δεν ξέρω όμως αν αμφιβάλεις, για το αν εκπλήρωσα σωστά τα καθήκοντα που μου ανατέθηκαν) και φυσικά έβγαλα μόνος μου και όλα αυτά τα χρόνια, σε καθημερινή βάση, όλο το πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων ή μήπως όχι ;; Για υπολόγισε λοιπόν πόσα χρήματα πήρα…
Δεν θα μπω όμως στη λογική σου!!!!
Η άποψη μου περί πατρότητας, της κάθε πρότασης, είναι: «….καταθέτω την πρόταση επίσημα, την επικοινωνώ, παλεύω να πείσω τους συνομιλητές μου και τέλος – αν τα καταφέρω – πραγματοποιώ το όνειρό μου…», (με την βοήθεια και των υπολοίπων). Δε βγάζω βόλτα τις προτάσεις μου αριστερά και δεξιά έτσι για να ισχύσει το: «κουβέντα να γίνεται». Απ’ ότι είδες στην πρόταση που επίσημα και φανερά κατάθεσα έγραψα «… όλοι χρήσιμοι είναι, ακόμη κι αυτοί που αποχώρησαν από το κλάδο!!!» – αλλά γι’ εσάς τους παλαιοσυνδικαλιστές, που άλλα σκέφτεστε το πρωί, άλλα το μεσημέρι κι άλλα στο τέλος ψηφίζετε αυτά είναι ψιλά γράμματα. Δεν σας ενδιαφέρουν οι εμπειρίες τους.
Ο συνδικαλισμός για μένα είναι διαφορετικά τοποθετημένος μέσα στο μυαλό μου, πιο ιδανικά τα βλέπω. Θέλω καθολική συμμετοχή όλων σε όλα, με δίκαιους όμως κανόνες, στη πραγματικότητα επιθυμώ να γίνεται ανταλλαγή απόψεων, θέμα – θέμα, βήμα – βήμα, να υπάρχει σύμπνοια (όλοι για το ίδιο πασχίζουμε, από διαφορετικά σήμερα μετερίζια) και στο τέλος να είσαι σίγουρος ότι θα παραχθεί έργο!!!!
Θα το σταματήσω όμως εδώ, γιατί έχω πολλά να πω αν συνεχίσω σε πολλούς. Και για να μην καβγαδίζουμε μέρες που είναι. Στο εξής θα βλέπεις από εμένα και την παράταξή μου, μόνο ανηρτημένες προτάσεις που κατατέθηκαν νόμιμα!!!
Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου μας, να αναστήσει κι εμάς !!!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

Νίκος Αντωνίου

Γιάννης Χαλκιαδάκης

Γιατί ρε Νικολάκη, τόσα χρόνια που ήσουν στην Ε.Γ. δεν παραιτήθηκες των εξόδων που εισέπραττες, τι άλλαξε τώρα; Α…ναι κάτι άλλαξε δεν είσαι μέλος της!
Γιατί δε λες τίνος είναι η πρόταση του Πανελλαδικού Σώματος (ολομέλεια αντιπροσώπων με εκλεγμένα ΔΣ συλλόγων) και απλά την οικειοποιήσαι. Δεν είναι τίμιο αυτό νομίζω αν δεν αναφέρεις την πατρότητα της πρότασης.
Τέλος, γιατί δε λες ότι χρόνια τώρα φωνάζει η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και εγώ προσωπικά να καταργηθεί στον κλάδο ο έμμισθος συνδικαλισμός. Αλλά οι πάντες και εσύ μαζί τους ……..κουφοί.
Μεγάλο πρόβλημα ο λαϊκισμός και μέγα λάθος. Πρόσκαιρα τα κέρδη του, αν υπάρξουν.
Χαίρομαι πάντως, που έστω και έτσι σε κάτι συμφωνούμε……..

Νίκος Αντωνίου

Χαλκίδα 21 Οκτωβρίου 2016

Έξοδα Παραστάσεως μελών Εκτελεστικής Γραμματείας της
Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος

– Προέδρου 1.600 / μήνα Χ 12 = 19.200€ Χ 20% (φόρος) 3.840€ = 23.040€
– Α’ Αντιπροέδρου 470 / μήνα Χ 12 = 5.640€ Χ 20% (φόρος) 1.128€ = 6.768€
– Β’ Αντιπροέδρου 470 / μήνα Χ 12 = 5.640€ Χ 20% (φόρος) 1.128€ = 6.768€
– Γ’ Αντιπροέδρου 470 / μήνα Χ 12 = 5.640€ Χ 20% (φόρος) 1.128€ = 6.768€
– Γενικού Γραμματέα 470 /μήνα Χ12= 5.640€ Χ 20% (φόρος) 1.128€= 6.768€
– Αν. Γεν. Γραμματέα 470 /μήνα Χ12= 5.640€ Χ 20% (φόρος) 1.128€= 6.768€
– Ταμία 470 / μήνα Χ 12 = 5.640€ Χ 20% (φόρος) 1.128€ = 6.768€
Συνολικό ποσό 63.648 €

Αν στα ποσά αυτά προσθέσουμε τα επιπλέον έξοδα μετακίνησης – οδοιπορικά έξοδα, φανταστείτε που φτάνουν ή μάλλον βλέπεται από τον απολογισμό, το ύψος τους.
Κ. κ. συνάδελφοι,
Τα ανωτέρω ποσά, σήμερα, σε τέτοιες περιόδους που ζούμε, όχι απλά είναι υπέρογκα, αλλά θεωρώ πως είναι και δυσβάσταχτα και για τον προϋπολογισμό της ΟΔΕΕ, η σκέψη μου παράλληλα με παραπέμπει σε ένα άλλου είδους συνδικαλισμό, ένα συνδικαλισμό «…βασικά έμμισθο…», το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι ορθό, λαμβάνοντας υπόψη μου την παρ.1 του άρθρου 137 του Κώδικά μας, που αναφέρει ότι: «1. Η υπηρεσία του προέδρου του συλλόγου, των συμβούλων, των μελών της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων στην ομοσπονδία είναι άμισθη.»

π ρ ο τ ε ί ν ω τ α ε ξ ή ς :

1. Να παραιτηθούν τώρα από τις αμοιβές αυτές ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να δαπανηθούν σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες για τους συναδέλφους.
2. Οι περισσότερες γραμματείες όταν και όποτε πρέπει να γίνουν, μπορούν να γίνονται με τηλεδιάσκεψη ή και τηλεφωνικά.
3. Παράλληλα θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τέσσερις κατ’ ελάχιστο άτυπες συνεδριάσεις της Ολομέλειας μας, περίπου ανά τρίμηνο, με υποχρέωση οι δύο απ’ αυτές να γίνονται οπωσδήποτε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιπες δύο, εκ περιτροπής στην έδρα κάθε συλλόγου, επιπλέον σας προτείνω να διεξάγεται κάθε έτος, αρχίζοντας από το 2017, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ των Δικαστικών Επιμελητών, στην οποία θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα εκλεγμένα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και οι Αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας, επιπλέον θα συμμετέχουν και όσοι συνάδελφοι επιθυμούν, ακόμη και συνταξιούχοι (ανοιχτή προς όλους, η εμπειρία πάντα μετράει κατά την άποψη μου), τα δε έξοδα θα καλύπτονται από τον καθένα μας, προκαταβάλλοντας ποσό συμμετοχής, έτσι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως επιβάρυνση της Ομοσπονδίας ή των Συλλόγων.

Επιθυμώ με την πρότασή μου αυτή να υπάρχει μία καθολική συμμετοχή των πάντων στα πάντα, γιατί από τις πολλές απόψεις – σκέψεις, είναι βέβαιο πως τα συμπεράσματα που θα βγουν, μόνο θετικά θα μπορεί να είναι.

Με εκτίμηση
Νίκος Αντωνίου
Αντιπρόσωπος ΟΔΕΕ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)