ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2015

(Από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

  • Έκπτωση Ασφαλιστικών Εισφορών

Ύστερα από αίτημα της Ομοσπονδίας μας προς την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, τα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών μας τα οποία αφορούν στο φορολογικό έτος 2014 και τα οποία καταβάλλονται από 1-1-2015 και μέχρι τη νόμιμη προθεσμία που ορίζει ο οικείος ασφαλιστικός φορέας ή μέχρι την τυχόν παράτασή της, μπορούν να εκπέσουν από τα ακαθάριστα έσοδα του φορολογικού έτους αυτού (δηλαδή του φορολογικού έτους 2014).

  • Δεν γίνονται πλειστηριασμοί που έχουν ορισθεί στις 21 και στις 28 Ιανουαρίου 2015

Σύμφωνα με το άρθρο 998 παρ.4 ΚΠολΔ, πλειστηριασμός δεν μπορεί να γίνει την προηγούμενη και την επομένη Τετάρτη της ημέρας των εκλογών για την ανάδειξη βουλευτών.

  • Δεν επιτρέπεται αναγκαστική εκτέλεση για απόδοση ακινήτου (έξωση) από Δευτέρα 19 Ιανουαρίου μέχρι και Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σύμφωνα με το άρθρο 943 παρ.5 δεν επιτρέπεται αναγκαστική εκτέλεση για απόδοση ακινήτου, την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα των εκλογών για την ανάδειξη βουλευτών.

  • Επίσης, για το ίδιο διάστημα σύμφωνα με το άρθρο 941 παρ.1 δεν επιτρέπεται αναγκαστική εκτέλεση για αφαίρεση κινητού.
  • Απαγορεύεται η σύλληψη (προσωπική κράτηση)

Σύμφωνα με το άρθρο 1049 παρ. 2 εδάφιο στ΄ απαγορεύεται η σύλληψη την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα των εκλογών για την ανάδειξη βουλευτών ήτοι από Δευτέρα 19 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015.

  • Αναστέλλονται οι εργασίες των Δικαστηρίων λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25-1-2015

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης γνωστοποιείται ότι οι εργασίες των δικαστηρίων επιβάλλεται να ανασταλούν τρεις (3) εργάσιμες ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά τη διεξαγωγή τους, ήτοι από τις 21 Ιανουαρίου 2015 έως και τις 28 Ιανουαρίου 2015, πλην α) του Πρωτοδικείου της Αθήνας για το οποίο παρατείνεται η αναστολή των εργασιών του για δύο (2) ακόμη εργάσιμες ημέρες, ήτοι μέχρι και τις 30 Ιανουαρίου 2015 και β) των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης και Πειραιά, για τα οποία παρατείνεται η αναστολή των εργασιών τους για μία (1) ακόμη εργάσιμη ημέρα, ήτοι μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου 2015.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Πρόεδρος

Ευθύμιος Πρεκετές

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)