ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΡΙΚ – ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 Bιώνουμε αρκετές μέρες τώρα μία προσπάθεια συμβούλων του Συλλόγου μας να δώσουν τα διαπιστευτήρια τους εν όψιν των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων και να πιάσουν στασίδι στον προθάλαμο της μελλοντικής εξουσίας. Εκμεταλλεύονται την απεργία που εξήγγειλε αρχικά η ομοσπονδία, ως το ανώτατο σε εθνικό επίπεδο όργανο των δικαστικών επιμελητών της χώρας, στην προσπάθεια τους να παρασύρουν έναν ολόκληρο κλάδο να ακολουθήσει τις δικές τους παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές και να υπηρετεί άθελά του τα δικά τους μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

 Στήσανε λοιπόν το σαράι τους στον Σύλλογο, και για μια ακόμη φορά ξεκίνησε διπλό επικοινωνιακό παιχνίδι, με την μορφή Δημοψηφίσματος (αν και δεν προβλέπεται) για τον ένα πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών, τύπου γκάλοπ για τον συμπρωταγωνιστή του, και μέσα από το πρόσχημα των αδειών επιδόσεων («περάστε κυρίες και κύριοι…. εδώ οι καλές οι άδειες… τι άδεια θέλετε….. αμέσως !!!»), υποχρέωσαν τους συναδέλφους να περάσουν από τον σύλλογο και πολλούς, επ’ ευκαιρίας, να «ψηφίσουν»….

 Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία μας, παρακολουθώντας τις εξελίξεις (αναβολή κατάθεσης του επίμαχου νομοσχεδίου περί των τροποποιήσεων του ΚΠολΔ εν’ όψει των πολιτικών εξελίξεων και συναντήσεις με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς,) ανέστειλε την απεργία και όρισε νέα ημερομηνία συνεδρίασης της Ολομέλειας της ΟΔΕΕ (10.1.2015), προκειμένου να επανεξετασθούν τότε οι εξελίξεις και να ληφθεί νέα απόφαση.

 Και ενώ ο Σύλλογος των Αθηνών, είχε ενημερωθεί για τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, ως εκ θαύματος, πήρε απόφαση για νέα απεργία (!!!), κόντρα στις αποφάσεις της Ομοσπονδίας, με το πρόσχημα της επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου μας, διασπώντας το ενιαίο μέτωπο όλων των συναδέλφων πανελλαδικά !!!΄

 Έχουν φτάσει οι «αγωνιστές» της Ριζοσπαστικής Παρέμβασης σε έσχατο σημείο συνδικαλιστικής ευτέλειας να μην αναγνωρίζουν τα θεσμικά όργανα και να αμφισβητούν τη δημοκρατική νομιμοποίηση των οργάνων της Ομοσπονδίας, θεωρώντας ότι κατέχουν τη μοναδική αλήθεια για τα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις του κλάδου.

 Είναι χαρακτηριστικό της αντίληψής τους περί δημοκρατίας το e-mail που έστειλαν σε συναδέλφους με το εξής περιεχόμενο:

«Συνάδελφοι και συναδέλφισες, μην παρασύρεστε από τις ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ σειρήνες των κυβερνητικών συνδικαλιστών. 

Ο Πρεκετές δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας, δεν εκφράζει την Ομοσπονδία. Είναι ο εκπρόσωπος των συμφερόντων του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Γιαυτό και προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα του ΑΓΩΝΑ μας».

 Η παραπάνω τακτική τους έρχεται σε συνέχεια της εκ μέρους τους αμφισβήτησης των πρακτικών της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΔΔΕ, ζήτημα για το οποίο θα κληθεί πολύ σύντομα να λάβει θέση η Ομοσπονδία και να δώσει εξηγήσεις η Ριζοσπαστική Παρέμβαση.

 Κύριοι σύμβουλοι του Συλλόγου των Αθηνών, η πολιτική ηθική επιβάλλει να δώσετε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των χιλιάδων αδειών που υπογράψατε και θα συνεχίσετε απ ότι φαίνεται να υπογράφετε για να μάθουν οι συνάδελφοι τι είδους άδειες υπογράψατε και να μάθουν οι συνάδελφοι τι απεργία έκαναν και τι απεργία ζητάτε να συνεχίσουν.

 Δυστυχώς, τη στιγμή που οι συνάδελφοι δεν παίρνουν δουλειά γιατί έχουμε, δήθεν, απεργία- με τον ιδιόρρυθμο τρόπο που κάποιοι σύμβουλοι αντιλαμβάνονται την απεργία- την ίδια στιγμή τη δουλειά την παίρνουν άλλοι συνάδελφοι, γνωρίζοντας ότι θα πάρουν την άδεια για επίδοση ή κατάσχεση.

 Με αυτόν τον τρόπο άραγε η Συμμαχία και η δήθεν αριστερή παράταξη του Συλλόγου διασφαλίζουν τα δικαιώματα των συναδέλφων της κοινής διαδικασίας και αυτών που δουλεύουν με τον ΚΕΔΕ, έχοντας και μότο «για τους Κεδίτες ρε γαμώτο»;;;

 Μεγάλη η επιτυχία της απεργίας της Αθήνας !!!….. Και μετά ζητούν την ενότητα του κλάδου, αφού προηγουμένως τον έχουν οι ίδιοι διασπάσει !!!

 Φαίνεται, πέραν πάσης αμφιβολίας, ποιος εκμεταλλεύεται και ποιος σαμποτάρει την απεργία, στο όνομα της ίδιας της απεργίας !!!

 Κύριοι, η απεργία αποτελεί σημαντικό όπλο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου, και όχι «σημαία ευκαιρίας» για να δημαγωγείτε επειδή το θέμα «πουλάει», ούτε βέβαια «λάφυρο» που θα προστεθεί στην συνδικαλιστική-πολιτική προίκα σας, στις πλάτες των συμφερόντων των συναδέλφων.

 Προσπαθώντας δε να προκαταλάβει ο Σύλλογος της Αθήνας και ο Πρόεδρός του τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας και να αποδυναμώσει τη θέση της και την διαπραγματευτική της ισχύ, σπεύδει να εξαγγείλει την διεξαγωγή έκτακτης Γ.Σ. στις 8-1-2015, για λήψη απόφασης για παραπέρα κινητοποιήσεις, (όπως βεβαίως έχει δικαίωμα), πλην όμως το Δ.Σ. με την ίδια απόφαση του, ζητά από την ΟΔΕΕ την στήριξη της αποχής και την διεύρυνση της σε Πανελλαδικό επίπεδο.

 Και όχι μόνο αυτό αλλά προτρέπουν άμεσα τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των υπολοίπων συλλόγων να αποφασίσουν να απέχουν τα μέλη τους τις ημερομηνίες, για τις οποίες έχει προκηρύξει αποχή ο Σύλλογος της Αθήνας, επιδιώκοντας να καταργήσει στην πράξη την Ομοσπονδία και τα όργανά της.

 Την στιγμή μάλιστα εγκαλούν τους υπολοίπους συλλόγους ότι για να είναι ισότιμοι με τον κεντρικό και μεγαλύτερο σύλλογο της Αθήνας πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο της Αθήνας και να γίνουν και εκείνοι συμπρωταγωνιστές στο θέατρο σκιών.

Την ίδια στιγμή που λαμβάνουν χώρα τα ανωτέρω, η ΟΔΕΕ έχει ήδη ενημερώσει για έκτακτη ολομέλεια με το ίδιο θέμα για τις 10-01-2015 !!!

 Με άλλα λόγια, ο Σύλλογος της Αθήνας, με το πρόσχημα του δημοψηφίσματος και της συνέχισης της απεργίας δίδοντας ταυτόχρονα χιλιάδες άδειες, επιδιώκει να έχει τον ρόλο του συντονιστή και να καπελώσει τους περιφερειακούς συλλόγους, την Εκτελεστική Γραμματεία και την Ολομέλεια της Ομοσπονδίας, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις των θεσμικών αυτών φορέων.

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπορεί ο Σύλλογος των Αθηνών να αποφασίζει μόνος του και να προσπαθεί να επιβάλλει μια «καμουφλαρισμένη» απεργία, και να λένε η Συμμαχία και η Ριζοσπαστική Παρέμβαση ό,τι θέλουν, όμως οι δηλώσεις αυτές, οι αποφάσεις τους και η εν γένει συνδικαλιστική τους τακτική είναι από απρόσεκτες έως επικίνδυνες, καθώς στοχεύουν στην υπονόμευση του ρόλου των λοιπών συλλόγων, στην de facto διάσπαση του ενιαίου μετώπου του κλάδου και της Ομοσπονδίας και εν τέλει στην επιβολή της «ενός ανδρός αρχή», αρκεί αυτή να προέρχεται από το Σύλλογο των Αθηνών !!!

 Ενώ χρησιμοποιούν ως μότο το σύνθημα «Για να μην είναι Ελλάδα……. μόνο η Αθήνα», επί τοις ουσίας προσπαθούν να χτίσουν μια αθηνοκεντρική Ομοσπονδία και να καταστήσουν τους λοιπούς συλλόγους παρακολούθημα στις επιδιώξεις τους.

 Η διασφάλιση του θεσμικού ρόλου όλων των συλλόγων περνά μέσα από την ενίσχυση της Ομοσπονδίας, στην οποία κατοχυρώνεται αναλογικά η εκπροσώπηση των ανά την Ελλάδα συναδέλφων.

 Ως παράταξη, δεν μπορούσαμε ποτέ να διανοηθούμε ότι οι προσωπικές βλέψεις ενός ανθρώπου που έγινε πρόεδρος Συλλόγου από την ΠΡΟΣΥΔΕ και ενός αριστερού συνδικαλιστή θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μια τέτοια στρατηγική, καταστροφική για τον κλάδο.

 Προσπαθούν να εμφανίσουν δήθεν μια προσωπική κόντρα Πρεκετέ – Μήτση.

 Η ΠΡΟΣΥΔΕ άφησε επίτηδες τον χρόνο να κυλήσει, και πράγματι, με το πέρασμα του χρόνου αποδεικνύεται κάθε μέρα ο λόγος που ο πρόεδρος του Συλλόγου και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟΣΥΔΕ έφτιαξαν άλλη παράταξη…. για να δρουν ανεξέλεγκτα, ισοπεδώνοντας τα πάντα, χωρίς προτάσεις, χωρίς στρατηγική…. «αιδώς Αργείοι» !!!

 Όσοι έχουν βγει σήμερα και υποστηρίζουν ότι η απεργία (όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται και την πραγματοποιούν) είναι μονόδρομος, δεν θα έχουν χρόνο την επόμενη μέρα να κάνουν περίεργες στροφές και πρέπει άμεσα να αποδείξουν την ορθότητα της πορείας αυτού του δρόμου. Κι επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι ψεύδονται, θα βρεθούν υπό μεγάλων ερωτημάτων και δύσκολων απαντήσεων.

 Καλό το επικοινωνιακό τους θέατρο, δεν απαντά όμως στα προβλήματα του κλάδου, όπως π.χ είναι η μετάβαση στην ηλεκτρονική εποχή, όπου μέσα στην επόμενη διετία το σύνολο της δουλειάς μας (όση θα μας έχει απομείνει) θα γίνεται ηλεκτρονικά ή στο μέγα ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού (για το οποίο ήδη έχουμε καταθέσει ως παράταξη τεκμηριωμένη πρόταση).

 Αυτές οι αλλαγές θα φέρουν μεγάλες ανατροπές για όσους από εμάς θα έχουμε απομείνει στο χώρο…. αντί λοιπόν να αναζητούμε λύσεις και νέους πόρους δουλειάς, οδηγείται ο κλάδος σε διάσπαση μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν προσωπικές φιλοδοξίες… Άραγε αυτό ονειρεύονταν οι σύμβουλοι που απεχώρησαν από την ΠΡΟΣΥΔΕ, επικαλούμενοι δήθεν το καινούριο ήθος στον κλάδο ;;;

 Συνάδελφοι, «οι καιροί ου μενετοί», επομένως φρόνιμο και χρήσιμο θα ήταν το επόμενο διάστημα να είμαστε όλοι μας πολύ προσεκτικοί, διότι είναι μία περίοδος σημαντική για τον κλάδο και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Συναδελφικά,

Ο Γραμματέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Μαρία Μπρουζούκη

Το άρθρο με κάλυψε απόλυτα, το μόνο που θέλω να τονίσω είναι ότι στο Θέατρο Σκιών το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει αυτός που κινεί τα νήματα και κυρίως δεν είναι ορατός στο κοινό.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 1ος: Ποιός έχει αυτό το ρόλο στο συγκεκριμμένο έργο?
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2ος: Θα σταματήσουν κάποιοι να είναι οι μαριονέττες στα χέρια του?
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 3ος: Θα αποφασίσουμε την απαραίτητη αλλαγή σκηνικού?

Κ Α Λ Ε Σ Γ Ι Ο Ρ Τ Ε Σ Κ Α Ι Κ Α Λ Η Φ Ω Τ Ι Σ Η!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)