ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΡΙΑΡΗΣ

ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ

Σύμφωνα με την εκδοθείσα εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που δημοσιεύετε, μεταξύ των άλλων παρατάσεων – λόγω εκλογών – αναφέρει στην παράγραφο Γ: «Σε ό, τι αφορά τη διαδικασία διενέργειας των πλειστηριασμών, αναστέλλεται κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα.»
Εγείρεται το ερώτημα σε ποιά χρονικά διαστήματα αναφέρεται.
Αν αναφέρεται στο διάστημα μέχρι τις 7 Ιουνίου, δεν κομίζει γλαύκας ες Αθήνας. Το ξέραμε ήδη. Μας το είχε πει ο νόμος 3994/2011 [άρθρο 998 ΚΠολΔικ].
Αν αναφέρεται σε αυτό μέχρι τις 14 Ιουνίου [όπου αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, διερωτώμαι σε ποια διάταξη το στηρίζει ο κ. Υπουργός. Σύμφωνα με το ν. 3994/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, προβλέφθηκε η μη διενέργεια πλειστηριασμών την προηγούμενη και την επόμενη εβδομάδα των εκλογών καθώς και την εβδομάδα μετά τις επαναληπτικές εκλογές, όπου υπάρχουν. Στην προκειμένη περίπτωση πλειστηριασμοί δεν διενεργούνται από την Τετάρτη 22 Μαΐου έως και την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Επίσης, μετά λόγου γνώσεως σας αναφέρω, δεν υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό στη συγκεκριμένη διάταξη να εκδίδει υπουργικές αποφάσεις παρέκτασης των προθεσμιών και αναστολών.
Τέλος γεννάται και ένα άλλο ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος και προβληματισμού.
Υπάρχει ΤΟΠΟΣ πλειστηριασμού;;;
Από την ημέρα [Φεβρουάριος 2018, ν. 4512/2018] όπου όλοι οι πλειστηριασμοί διενεργούνται – αποκλειστικά – με ηλεκτρονικό τρόπο δεν υφίσταται ο όρος «τόπος πλειστηριασμού». Άρα και από αυτήν ακόμα την θεώρηση η εν λόγω πρόβλεψη στερείται ουσιαστικού περιεχομένου.
Διονύσης Κριάρης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)