Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ…

Στον απόηχο των εκλογικών αναμετρήσεων της 26ης Μαϊου και των επαναληπτικών της 2ας Ιουνίου θα θέλαμε να απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι και έφεραν εις πέρας επιτυχώς και αυτή την αποστολή που τους ανέθεσε για πρώτη φορά η Πολιτεία. Αν και σε αρκετές περιπτώσεις οι διορισμοί έγιναν λίγα 24ωρα πριν την ημέρα των εκλογών, ακόμα και την παραμονή τους, οι συνάδελφοι επέδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα, προθυμία και συνέπεια στην άσκηση των καθηκόντων τους, δεδομένων των δυσκολιών που συνεπάγεται η ταυτόχρονη εκλογική διαδικασία 3 ή και 4 καλπών και η επεξεργασία της σταυροδοσίας μεγάλου αριθμού υποψηφίων, ακόμα και για έμπειρους δικαστικούς αντιπροσώπους.

 

Η Ο.Δ.Ε.Ε., με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Δημοσθένη Τσιριγώτη ο οποίος αντιμετώπισε με την πρέπουσα σοβαρότητα το θέμα αυτό,  κινητοποιήθηκε άμεσα και συνέδραμε με εκλογικά σεμινάρια και συνεχόμενη ροή χρήσιμων ενημερώσεων και πληροφοριών μέσω τις ιστοσελίδας της, τους συναδέλφους δικαστικούς αντιπροσώπους στο ήδη βεβαρημένο έργο τους. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τις 3 συναδέλφισσες με πτυχίο Νομικής: Ρένια Θεοδωρίδου, Κυριακή Δανιγγέλη και Χριστίνα Δεμίρη, οι οποίες μας έδωσαν τα φώτα τους στα σεμινάρια αυτά με απόλυτα επιστημονικό, σοβαρό και κατανοητό τρόπο και βέβαια όλους τους διοργανωτές που δούλεψαν σκληρά γι’ αυτό το αποτέλεσμα υπό την πίεση του χρόνου.

 

Συγκεκριμένα διορίστηκαν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι (τακτικοί και αναπληρωτές) περίπου 650 δικαστικοί επιμελητές από όλη την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα από κάθε άποψη ήταν θετικό για τον κλάδο. Η ιδιότητά μας, ως άμισθοι δημόσιοι λειτουργοί, εξασφάλισε σε όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας την αδιάβλητη και ανόθευτη εκδήλωση και αποτύπωση της λαϊκής βούλησης. Η αξιοπρεπής στάση μας και η συνολική προσπάθειά μας, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αποτελεί εφαλτήριο για το επόμενο βήμα, που θα πρέπει να είναι η διεκδίκηση της ισάξιας συμμετοχής μας στον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων δίπλα στους λοιπούς συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης και όχι της συμπληρωματικής συμμετοχής μας, υπό την αίρεση της κάλυψης των υπαρχουσών θέσεων.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)