ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΚΕΔΕ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή μας όταν μας ανατίθεται να αναρτήσουμε πρόγραμμα διεξαγωγής πλειστηριασμού που επισπεύδει η Α.Α.Δ.Ε. είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

  1. ΠΡΩΤΑ Θα αποστέλλει η επισπεύδουσα Δημόσια Υπηρεσία στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων (fax:210-5296188 υπ’ όψιν κ. Ζαμάνογλου), επιστολή-εντολή επίσπευσης με τα στοιχεία του/της Δικαστικού/ής Επιμελητή/τριας στον/ην οποίο/α έχει ανατεθεί η δημοσίευση (έχει εκδοθεί από την Α.Α.Δ.Ε. υπόδειγμα), όπου θα αναφέρεται ρητά ότι η ανάρτηση γίνεται ΑΔΑΠΑΝΩΣ για το Δημόσιο.
  2. Αφού λάβει το fax η κ. Ζαμάνογλου, συνδεόμαστε στην ιστοσελίδα deltio.tnomik.gr  με τους προσωπικούς κωδικούς που έχουμε λάβει από το Τ.Ν. και συμπληρώνουμε τα υποχρεωτικά πεδία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Να επισημάνω ότι όταν εκπλειστηριάζονται περισσότερα ακίνητα με το ίδιο πρόγραμμα είναι προτιμότερο να μην συμπληρώνουμε το πεδίο «τιμή πρώτης προσφοράς» γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να καταχωρηθεί πάνω από μία,  άλλωστε το πεδίο είναι προαιρετικό. Aφού συμπληρώσουμε την πλατφόρμα, πατάμε την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ» και αφού το ελέγξουμε για μια ακόμη φορά, πατάμε την ένδειξη «ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ».
  3. Τέλος, καλούμε την κ. Ζαμάνογλου, η οποία είναι αρμόδια για τις δημοσιεύσεις κατά ΚΕΔΕ, στο τηλ. 210-5296197 και την ενημερώνουμε για την οριστικοποίηση της δημοσίευσής μας, οπότε αυτή κάνει έναν τελευταίο έλεγχο και «ανεβάζει» στην ιστοσελίδα το κείμενο της δημοσίευσής μας.

 

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, εξυπηρετείται καλύτερα και η αρμόδια υπάλληλος, οπότε η ανάρτησή μας πραγματοποιείται άμεσα και σίγουρα.

 

Σας επισυνάπτω υπόδειγμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ κατά ΚΕΔΕ σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, προκειμένου να διευκολυνθείτε αν σας ανατεθεί η σύνταξή του.

Μαρία Μπρουζούκη

Μαρία Μπρουζούκη

Αντώνη Καλησπέρα και πάλι.

Το κατάλαβα ότι είχες μπερδευτεί λίγο με τα νούμερα, γι’ αυτό στο ξεκαθάρισα.
Απαντώ παρακάτω και στις υπόλοιπες ερωτήσεις σου:
Η αμοιβή μας για τη σύνταξη του προγράμματος είναι 13 ευρώ. Θα εκδόσουμε και τα αντίγραφα, τα οποία χρεώνουμε 1,60 ευρώ για κάθε φύλλο και θα τα πάμε στον Προϊστάμενο να τα υπογράψει και να μας δώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου και ειδικού βιβλίου. Τους ανάλογους πίνακες χρεών θα στους δίνει η υπηρεσία νόμιμα υπογεγραμμένους, οπότε δεν θα τους προσθέτεις με 1,60 ευρώ γιατί θα είναι δικοί τους, απλά θα τους συρράπτεις στο τέλος του προγράμματος. Για την ΥΔΕ, εκτός από την αναφορά στο τέλος του προγράμματος, θα σου δίνουν από την υπηρεσία και ένα έγγραφο ανάθεσης της σύνταξης (ξέρουν αυτοί). Από τις κοινοποιήσεις αφαιρείται η τοιχοκόλληση και, κατά την άποψή μου, πρέπει να αφαιρεθεί και η επίδοση στον Ειρηνοδίκη, λόγω κατάργησης του αρθ. 999 ΚΠολΔ. Στην καινούρια ΠΟΛ αναφέρει για επίδοση στον Ειρηνοδίκη μόνο στα κινητά πράγματα.
Να είσαι καλά, χάρηκα για την διαδικτυακή επικοινωνία μας, που πιστεύω βοήθησε κι άλλους συναδέλφους.

Αντώνιος Πουλής

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Αυτό με τα νούμερα ήταν απορία μου. Είσαι κατατοπιστικότατη. Άρα να ρωτήσω κάτι;

1) Εφόσον εμείς έχουμε αναλάβει μόνο τη σύνταξη ποια είναι η αμοιβή μας? Τι ακριβώς θα πληρωνόμαστε? 1,60€ για το 1ο φύλλο και 0,80€ για τα επόμενα? Και πώς θα δικαιολογείται αυτό σαν αμοιβή μας προς τις ΥΔΕ? Από την αναφορά στο τέλος ότι ανατέθηκε σε εμάς η σύνταξη?

2) Εφόσον όλα είναι δικά τους, θα δικαιούμαστε αμοιβή για τα αντίγραφα αυτών (1,60€ για κάθε φύλλο)?

Αν μπορείς δλδ να αναφέρεις τι ακριβώς δικαιούμαστε σαν αμοιβή για όλη αυτή τη διαδικασία?

Και κάτι ακόμα…Οι κοινοποιήσεις του προγράμματος γίνονται όπου και στον ΚΠολΔ. Σωστά?

Αντώνιος Πουλής

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και έγκαιρες απαντήσεις. Τα είδα και τα προγράμματα όπως μου υπέδειξες. Βέβαια από ότι κατάλαβα αυτά πρέπει να έχουν εκδοθεί απευθείας από τους Προϊσταμένους μιας και είχαν αριθμό πρωτοκόλλου από την εκάστοτε υπηρεσία. Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Μαρία Μπρουζούκη

Αντώνη, Καλησπέρα. Όντως τα προγράμματα τα εξέδωσαν οι Προϊστάμενοι, αφού δώσαμε κι εμείς τα φώτα μας όσο μπορέσαμε, αλλά για να μην μπερδευτείς σε ενημερώνω ότι και όταν θα τα συντάσσουμε εμείς, ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ αριθμό πρωτοκόλλου από την εκάστοτε Υπηρεσία. Εμείς απλά θα τα συντάσσουμε, δεν θα δίνουμε δικό μας νούμερο όπως κάνουμε στην έκθεση κατάσχεσης. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!! Σ’ εμάς θα αναθέτουν μόνο τη σύνταξη, όλα τα άλλα (σφραγίδα, υπογραφή, αριθμός) θα είναι της Υπηρεσίας.

Επαναλαμβάνω, για ότι χρειαστείς, στη διάθεσή σου.

Αντώνιος Πουλής

Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το υπόδειγμα.

1) Αν ανατεθεί σε εμάς η σύνταξη του προγράμματος (που πιθανότερα έτσι θα γίνεται), Στην αρχή του προγράμματος αντί για “Ο Προϊστάμενος τ……………. ΔΗΛΩΝΩ (άρθρο 41 Κ.Ε.Δ.Ε.)” θα μπαίνει κάτι διαφορετικό? Όπως επίσης και στο τέλος, θα παραμένει το “ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ” και από κάτω τα στοιχεία μας?

2)Επίσης όταν αναφέρετε ότι: “Σε όλα τα αντίγραφα προγράμματος να υπάρχει συνημμένος και νόμιμα υπογεγραμμένος ΠΙΝΑΚΑ ΧΡΕΩΝ.” , εννοείται πρωτότυπα υπογεγραμμένος, δλδ να μας υπογράφει ο προϊστάμενος σε κάθε αντίγραφο?

3)Υπάρχει περίπτωση να ανέβει και υπόδειγμα δημοσίευσης προγράμματος στο ΤΑΝ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Μαρία Μπρουζούκη

Aντώνη Καλημέρα, απαντώ κατά σειρά στις ερωτήσεις σου.

1) Ναι, πάντα θα υπάρχει «Ο Προϊστάμενος τ……………. ΔΗΛΩΝΩ (άρθρο 41 Κ.Ε.Δ.Ε.)», διότι ΠΑΝΤΑ ο Προϊστάμενος θα υπογράφει τα προγράμματα και όχι ο Δικαστικός Επιμελητής στον οποίο ανατέθηκε η σύνταξη.

2) Ναι, να υπογράφει ο Προϊστάμενος σε κάθε αντίγραφο.

3) Έχουν αναρτηθεί ήδη στο δελτίο Νομικών 7 δημοσιεύσεις προγραμμάτων πλειστηριασμού κατά ΚΕΔΕ με ημερομηνία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού 27-04-2018.

Στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε απορία.

Γιώργος Γρηγόρης

Την καλημέρα μας σε όλους και όλες. Όπως βλέπετε, ο αγώνας μας για την υποστήριξη των μαχόμενων συναδέλφων δε σταματάει. Να ευχαριστήσουμε τη συνάδελφο Μαρία Μπρουζούκη για την επιμέλεια της ενημέρωσης και την αρτιότητα του επισυναπτόμενου υποδείγματος. Δεσμευόμαστε δε, για τη συνέχιση της προσπάθειας μας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)