ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Ένας χρόνος κι ένας…Τιτανικός…

Κ.κ. συνάδελφοι.

Λάβαμε το τελευταίο τεύχος της Ισηγορίας και εκπλαγήκαμε, όχι μόνο από την ένδεια κειμένων, προτάσεων, υλοποιημένων ενεργειών ή έστω προγραμματισμένων, αλλά από ένα κείμενο – “κριτικής νουθεσίας” να το πούμε ;; – του Αντιπροέδρου της ΟΔΕΕ κ. Γιάννη.

Προβληματιστήκαμε πολύ αν θα απαντήσουμε ή όχι αλλά ο τίτλος του κειμένου έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του να απαντηθεί το κείμενό του.

Ξεκινά, λοιπόν, με το ερώτημα: «πότε επιτέλους θα ενωθούμε ….;;». Για να ενωθεί ένα σύνολο ανθρώπων, εν προκειμένω ο Κλάδος μας κύριε αντιπρόεδρε, προαπαιτούμενο είναι η ύπαρξη σοβαρής ηγεσίας. Ηγεσίας που βγαίνει μπροστά από τις εξελίξεις, ενημερώνει και ταυτόχρονα προτείνει συγκεκριμένα πράγματα και θεωρητική σύλληψη της ιδέας -ανάλυση αλλά κυρίως και στο πως θα υλοποιηθούν αυτά. Τι θυσίες πρέπει να κάνουμε, τι εφόδια πρέπει να αποκτήσουμε, πόσο ανταγωνιστικοί πρέπει να γίνουμε, πως πρέπει να πείσουμε την κοινωνία για την αναγκαιότητά μας, κυρίως, στο οικονομικό γίγνεσθαι αλλά και στον νομικό πολιτισμό που εφαρμόζεται πλέον σε όλο τον κόσμο. Μια ηγεσία που να πείθει πως αυτό που υποστηρίζει όχι μόνο είναι το σωστό αλλά πως έχει και την ικανότητα, τη γνώση και τη θέληση να το υλοποιήσει. Επίσης, δεν προβληματίζεστε γιατί έχει τόση απήχηση η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μήπως γιατί είναι η μόνη σοβαρή ενημερωτική που υπάρχει (και εννοούμε σε συνάρτηση με τις επίσημες όμοιες) ;;

Σεις αντ’ αυτού κάνοντας “ντεμέκ” αυτοκριτική κατηγορείτε τα συνδικαλιστικά site των Αθηναίων συναδέλφων (ξεκολλήστε επιτέλους από αυτήν την καραμέλα περί κακών Αθηναίων!!) για το ότι δεν έχετε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Πρώτα κύριε, αναρωτηθείτε και στη συνέχεια απολογηθείτε – ενώπιον των ψηφοφόρων σας – γιατί δεν έχετε έρθει στο ύψος των περιστάσεων. Μην προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από την κατηγορία πως όλα εξαρτώνται από τους συνδικαλιστές της Αθήνας ούτε πίσω από υποκριτικές αυτοκριτικές όπως «…μεγάλο μερίδιο ΕΥΘΥΝΗΣ φέρω κι εγώ….». Ο Αβραάμ Πάσογλου, τον οποίο μνημονεύετε δίδαξε (τόσο ως Πρόεδρος όσο και ως μέλος της Ε.Γ.) πως ήταν πάντα εκεί (όπου κι αν ήταν αυτό το “εκεί”), ΠΑΝΤΑ. Όπως ο Γιάννης Φλώρος, όπως ο Δημήτρης Κολτσίδας. Όργωσαν τους δρόμους. Δεν ονομάτισαν ποτέ τον εαυτόν τους «συνάδελφο της επαρχίας» [βλέπετε ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποιείτε είναι ενδεικτικές της διάθεσής σας να προσφέρετε]. Έθεταν και θέτουν πάντα τον εαυτόν τους στην προσφορά, όπως πολύ πρόσφατα σε ότι αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ένα ολόκληρο χρόνο είστε στο τιμόνι της Ομοσπονδίας, πείτε μας λοιπόν το έργο σας. Πείτε μας πόσες φορές συναντήσατε τον Υπουργό (και τον συντοπίτη σας πρώην υπουργό και τον νυν). Τι δεσμεύσεις αναλάβατε απέναντι στον προηγούμενο, ποιες από αυτές υλοποιήσατε, όταν πηγαίνατε στο Υπουργείο, εκτός από το ζήτημα του πτυχίου και του διαγωνισμού, θίγατε έτερο μείζον ζήτημα που καίει τον Κλάδο;;; Ποια ήταν η γνώση σας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ποια η συνεισφορά σας στο άρθρο των μεταβατικών διατάξεων;; ή όπου αλλού… Εσείς μόνο κρύβεστε πίσω από την κακιά τρόϊκα … Αφήστε τους αυτούς, κάνουν τη δουλειά τους… εσείς τι κάνετε !! ….. Ξέρετε και οι προηγούμενοι είχαν τρόϊκα αλλά κοιτάξτε τι έκαναν και κατάφεραν να σας παραδώσουν… Αφήστε τις φτηνές δικαιολογίες, επιτέλους!!

Ζητάτε αλληλοκατανόηση και διάθεση για κοινό αγώνα. Έξοχα. Πείτε μας σε ποια κατεύθυνση, με ποιους στόχους. Εσείς κατέχετε τη θέση του αντιπροέδρου, εσείς θα μας δείξετε την κατεύθυνση (μην μας την περιγράφετε κρίνοντας από τις αυξανόμενες κενές οργανικές θέσεις, αυτό ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΣΩΤΗΡΙΟ !!) που πρέπει να ακολουθήσουμε. Πείτε μας τις δικές σας στοχεύσεις. Αν δεν έχετε (που δεν έχετε) πείτε μας τι κάνετε για τα οράματα εκείνων τους οποίους διαδεχθήκατε στην Ομοσπονδία.

Ζητάτε το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Αναμένουμε λοιπόν να μας αποδείξετε πως “εσείς” είσθε σε θέση να μας εκπροσωπήσετε και να μην έχουμε το προκαθορισμένο και ζοφερό μέλλον του Τιτανικού.

Παροτρύνετε να μην προβάλλονται τα προσωπικά συμφέροντα περισσότερο από τα Συλλογικά. Σας καλούμε στη σοβαρότητα και να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Μην ανακοινώνετε πως ο σημερινός πρόεδρος κ. Μήτσης δεν έχει περίοδο χάριτος … αργήσατε να το δηλώσετε αφού ήδη του έχετε δώσει 13 ολόκληρους μήνες περίοδο χάριτος.

Αναγνωρίζετε στους προηγούμενους προέδρους τις προσωπικές τους θυσίες σε μόχθο και χρόνο (κάτι είναι κι αυτό) αλλά στο Χαλκιαδάκη ότι η παρουσία του είναι διαρκής και ΑΚΟΠΗ (α – κοπη, δηλαδή χωρίς κόπο).

Σας καλούμε, λοιπόν , να μας πείτε κάτι… Κάτι από τη ζωή σας (συνδικαλιστική), κάτι από το έργο σας, κάτι από τις κατατεθειμένες προτάσεις σας, κάτι από τις επαφές σας με αρμόδιους φορείς κάποιου (όποιου) Υπουργείου. Πείτε κάτι… εκτός από αποφθέγματα και τσιτάτα που από κάπου αλλού τα βρήκατε….

Μπερδεύετε κύριε τον ίσκιο σας και νομίζετε πως βλέπετε το μπόϊ σας.

Σήμερα στους δυσχείμερους καιρούς της κρίσης που όλοι ζούμε, μην προσπαθείτε να «κοντύνετε» τους άλλους προκειμένου να φανεί ως κάτι σπουδαίο ο δικός σας συνδικαλιστικός «νανισμός». Απαντήστε θετικά σε όλους με απόψεις – συγκεκριμένες, προγραμματισμένες ή μεθοδευμένες – με όραμα για το δικαστικό επιμελητή του αύριο, απαντήστε στις αγωνίες όλων κοιτάζοντας έξω – στον ωκεανό ώστε να αποφύγετε τα βράχια – μην στέκεστε μέσα στη θαλπωρή του συνδικαλιστικού σαλονιού και της απραξίας σας κατηγορώντας όλους τους άλλους πλην εαυτών.

Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να ορίσει τη μοίρα του ξέχωρα από την ομάδα του αλλά για φαντάσου αυτή η ομάδα να έχει μπροστάρηδες …. Κοιτάξτε τη φωτογραφία σας στο περιοδικό και δείτε τη σημαία στον τοίχο. Μπορείτε κύριε, να γίνετε ο Φίλιππος Β’;;; {Ξέρετε αυτός δεν ένοιωθε επαρχιωτάκι που αδικείται…}.

Απαντήστε με το έργο σας και όχι με την προσπάθειά σας να κατασκευάσετε υπεύθυνους για τη δική σας, την προσωπική σας αποτυχία αλλά και των συμμάχων σας.

Α! και κάτι τελευταίο αλλά εξίσου σοβαρό, ίσως και σοβαρότερο όλων.

Η φιλιά κύριε, δεν απονέμεται, κερδίζεται. Κερδίζεται με προσπάθεια, αντριλίκι, φιλότιμο, τσίπα, αναγνώριση και ομολογία της ύπαρξής της. Μην βαυκαλίζεστε λοιπόν, πως σας τιμούν με τη φιλιά τους. Τουλάχιστον όχι όλοι όσους αναφέρετε.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)