Ένας χρόνος κι ένας…Τιτανικός…

Κ.κ. συνάδελφοι.

Λάβαμε το τελευταίο τεύχος της Ισηγορίας και εκπλαγήκαμε, όχι μόνο από την ένδεια κειμένων, προτάσεων, υλοποιημένων ενεργειών ή έστω προγραμματισμένων, αλλά από ένα κείμενο – “κριτικής νουθεσίας” να το πούμε ;; – του Αντιπροέδρου της ΟΔΕΕ κ. Γιάννη.

Προβληματιστήκαμε πολύ αν θα απαντήσουμε ή όχι αλλά ο τίτλος του κειμένου έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του να απαντηθεί το κείμενό του.

Ξεκινά, λοιπόν, με το ερώτημα: «πότε επιτέλους θα ενωθούμε ….;;». Για να ενωθεί ένα σύνολο ανθρώπων, εν προκειμένω ο Κλάδος μας κύριε αντιπρόεδρε, προαπαιτούμενο είναι η ύπαρξη σοβαρής ηγεσίας. Ηγεσίας που βγαίνει μπροστά από τις εξελίξεις, ενημερώνει και ταυτόχρονα προτείνει συγκεκριμένα πράγματα και θεωρητική σύλληψη της ιδέας -ανάλυση αλλά κυρίως και στο πως θα υλοποιηθούν αυτά. Τι θυσίες πρέπει να κάνουμε, τι εφόδια πρέπει να αποκτήσουμε, πόσο ανταγωνιστικοί πρέπει να γίνουμε, πως πρέπει να πείσουμε την κοινωνία για την αναγκαιότητά μας, κυρίως, στο οικονομικό γίγνεσθαι αλλά και στον νομικό πολιτισμό που εφαρμόζεται πλέον σε όλο τον κόσμο. Μια ηγεσία που να πείθει πως αυτό που υποστηρίζει όχι μόνο είναι το σωστό αλλά πως έχει και την ικανότητα, τη γνώση και τη θέληση να το υλοποιήσει. Επίσης, δεν προβληματίζεστε γιατί έχει τόση απήχηση η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μήπως γιατί είναι η μόνη σοβαρή ενημερωτική που υπάρχει (και εννοούμε σε συνάρτηση με τις επίσημες όμοιες) ;;

Σεις αντ’ αυτού κάνοντας “ντεμέκ” αυτοκριτική κατηγορείτε τα συνδικαλιστικά site των Αθηναίων συναδέλφων (ξεκολλήστε επιτέλους από αυτήν την καραμέλα περί κακών Αθηναίων!!) για το ότι δεν έχετε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Πρώτα κύριε, αναρωτηθείτε και στη συνέχεια απολογηθείτε – ενώπιον των ψηφοφόρων σας – γιατί δεν έχετε έρθει στο ύψος των περιστάσεων. Μην προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από την κατηγορία πως όλα εξαρτώνται από τους συνδικαλιστές της Αθήνας ούτε πίσω από υποκριτικές αυτοκριτικές όπως «…μεγάλο μερίδιο ΕΥΘΥΝΗΣ φέρω κι εγώ….». Ο Αβραάμ Πάσογλου, τον οποίο μνημονεύετε δίδαξε (τόσο ως Πρόεδρος όσο και ως μέλος της Ε.Γ.) πως ήταν πάντα εκεί (όπου κι αν ήταν αυτό το “εκεί”), ΠΑΝΤΑ. Όπως ο Γιάννης Φλώρος, όπως ο Δημήτρης Κολτσίδας. Όργωσαν τους δρόμους. Δεν ονομάτισαν ποτέ τον εαυτόν τους «συνάδελφο της επαρχίας» [βλέπετε ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποιείτε είναι ενδεικτικές της διάθεσής σας να προσφέρετε]. Έθεταν και θέτουν πάντα τον εαυτόν τους στην προσφορά, όπως πολύ πρόσφατα σε ότι αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ένα ολόκληρο χρόνο είστε στο τιμόνι της Ομοσπονδίας, πείτε μας λοιπόν το έργο σας. Πείτε μας πόσες φορές συναντήσατε τον Υπουργό (και τον συντοπίτη σας πρώην υπουργό και τον νυν). Τι δεσμεύσεις αναλάβατε απέναντι στον προηγούμενο, ποιες από αυτές υλοποιήσατε, όταν πηγαίνατε στο Υπουργείο, εκτός από το ζήτημα του πτυχίου και του διαγωνισμού, θίγατε έτερο μείζον ζήτημα που καίει τον Κλάδο;;; Ποια ήταν η γνώση σας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ποια η συνεισφορά σας στο άρθρο των μεταβατικών διατάξεων;; ή όπου αλλού… Εσείς μόνο κρύβεστε πίσω από την κακιά τρόϊκα … Αφήστε τους αυτούς, κάνουν τη δουλειά τους… εσείς τι κάνετε !! ….. Ξέρετε και οι προηγούμενοι είχαν τρόϊκα αλλά κοιτάξτε τι έκαναν και κατάφεραν να σας παραδώσουν… Αφήστε τις φτηνές δικαιολογίες, επιτέλους!!

Ζητάτε αλληλοκατανόηση και διάθεση για κοινό αγώνα. Έξοχα. Πείτε μας σε ποια κατεύθυνση, με ποιους στόχους. Εσείς κατέχετε τη θέση του αντιπροέδρου, εσείς θα μας δείξετε την κατεύθυνση (μην μας την περιγράφετε κρίνοντας από τις αυξανόμενες κενές οργανικές θέσεις, αυτό ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΣΩΤΗΡΙΟ !!) που πρέπει να ακολουθήσουμε. Πείτε μας τις δικές σας στοχεύσεις. Αν δεν έχετε (που δεν έχετε) πείτε μας τι κάνετε για τα οράματα εκείνων τους οποίους διαδεχθήκατε στην Ομοσπονδία.

Ζητάτε το «εμείς» πάνω από το «εγώ». Αναμένουμε λοιπόν να μας αποδείξετε πως “εσείς” είσθε σε θέση να μας εκπροσωπήσετε και να μην έχουμε το προκαθορισμένο και ζοφερό μέλλον του Τιτανικού.

Παροτρύνετε να μην προβάλλονται τα προσωπικά συμφέροντα περισσότερο από τα Συλλογικά. Σας καλούμε στη σοβαρότητα και να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Μην ανακοινώνετε πως ο σημερινός πρόεδρος κ. Μήτσης δεν έχει περίοδο χάριτος … αργήσατε να το δηλώσετε αφού ήδη του έχετε δώσει 13 ολόκληρους μήνες περίοδο χάριτος.

Αναγνωρίζετε στους προηγούμενους προέδρους τις προσωπικές τους θυσίες σε μόχθο και χρόνο (κάτι είναι κι αυτό) αλλά στο Χαλκιαδάκη ότι η παρουσία του είναι διαρκής και ΑΚΟΠΗ (α – κοπη, δηλαδή χωρίς κόπο).

Σας καλούμε, λοιπόν , να μας πείτε κάτι… Κάτι από τη ζωή σας (συνδικαλιστική), κάτι από το έργο σας, κάτι από τις κατατεθειμένες προτάσεις σας, κάτι από τις επαφές σας με αρμόδιους φορείς κάποιου (όποιου) Υπουργείου. Πείτε κάτι… εκτός από αποφθέγματα και τσιτάτα που από κάπου αλλού τα βρήκατε….

Μπερδεύετε κύριε τον ίσκιο σας και νομίζετε πως βλέπετε το μπόϊ σας.

Σήμερα στους δυσχείμερους καιρούς της κρίσης που όλοι ζούμε, μην προσπαθείτε να «κοντύνετε» τους άλλους προκειμένου να φανεί ως κάτι σπουδαίο ο δικός σας συνδικαλιστικός «νανισμός». Απαντήστε θετικά σε όλους με απόψεις – συγκεκριμένες, προγραμματισμένες ή μεθοδευμένες – με όραμα για το δικαστικό επιμελητή του αύριο, απαντήστε στις αγωνίες όλων κοιτάζοντας έξω – στον ωκεανό ώστε να αποφύγετε τα βράχια – μην στέκεστε μέσα στη θαλπωρή του συνδικαλιστικού σαλονιού και της απραξίας σας κατηγορώντας όλους τους άλλους πλην εαυτών.

Προφανώς, κανείς δεν μπορεί να ορίσει τη μοίρα του ξέχωρα από την ομάδα του αλλά για φαντάσου αυτή η ομάδα να έχει μπροστάρηδες …. Κοιτάξτε τη φωτογραφία σας στο περιοδικό και δείτε τη σημαία στον τοίχο. Μπορείτε κύριε, να γίνετε ο Φίλιππος Β’;;; {Ξέρετε αυτός δεν ένοιωθε επαρχιωτάκι που αδικείται…}.

Απαντήστε με το έργο σας και όχι με την προσπάθειά σας να κατασκευάσετε υπεύθυνους για τη δική σας, την προσωπική σας αποτυχία αλλά και των συμμάχων σας.

Α! και κάτι τελευταίο αλλά εξίσου σοβαρό, ίσως και σοβαρότερο όλων.

Η φιλιά κύριε, δεν απονέμεται, κερδίζεται. Κερδίζεται με προσπάθεια, αντριλίκι, φιλότιμο, τσίπα, αναγνώριση και ομολογία της ύπαρξής της. Μην βαυκαλίζεστε λοιπόν, πως σας τιμούν με τη φιλιά τους. Τουλάχιστον όχι όλοι όσους αναφέρετε.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Γιάννης Παναγόπουλος

Προς τον κ. Αντιπρόεδρο της ΟΔΕΕ και Προέδρου του ΣΔΕΕΘ κ. Νικολαο Γιάννη.

Αγαπητέ μου Αντιπρόεδρε.
Πριν ξεκινήσω το θέμα που βρίθει το διαδίκτυο με θέματα του κλάδου, έχω να σου υπενθυμίσω ότι οι Θεσσαλονικείς δεν φημίζεστε για τις πολιτικές σας επιλογές, ειδικά στις τοπικές σας περιοχές. Επί παραδείγματι, Παπαγεωργόπουλος (κλέφτης), Ψωμιάδης (καραγκιόζης), Μπουτάρης (Αθεος, Ανθέλληνας κλπ). Φυσικά εσύ δεν έχεις καμία σχέση με τους παραπάνω. Μπορεί να μην είσαι ικανός για κάποια πράγματα όπως λένε, σίγουρα όμως δεν θέλεις το κακό του κλάδου. Και επειδή την αδικία δεν την θέλει ούτε ο Διάολος, είμαι σίγουρος ότι αγαπάς τον κλάδο και αυτό που μπορείς να δώσεις, θα το δώσεις. Το εάν έχεις την ικανότητα ή την δυνατότητα, αυτό θα φανεί στο τέλος της θητείας σου και θα σε κρίνουν οι συνάδελφοί σου με την ψήφο τους κι εμείς με την κριτική μας.
Βλέποντας λοιπόν το σουξέ σου στο διαδίκτυο, έτρεξα αμέσως να ξαναδιαβάσω το άρθρο σου στην Ισηγορία για να δω μήπως μου είχε διαφύγει κάτι σημαντικό, εφόσον το είχα περάσει απαρατήρητο. Η 2η φορά δεν μου έβγαλε κάτι το διαφορετικό. Έκανα και μια 3η προσπάθεια αλλά παρέμεινε η 1η μου άποψη. Με δύο λόγια λοιπόν, έκανες μια αναφορά στα συνδικαλιστικά sites των Αθηνών με τις σχετικές αλληλοκατηγορίες περί υπονόμευσης του κλάδου και την εξάρτησή του από την Αθήνα επειδή βρίσκεται στην έδρα της Κεντρικής Εξουσίας. Κατόπιν δεν δίνεις περίοδο χάριτος στον Μήτση και μνημονεύεις τον Χαλκιαδάκη για την διαρκή και ά-κοπη προσφορά του. Τα υπόλοιπα περί Τιτανικού και περί Ομονοίας δεν πιστεύω να θέλεις να τα σχολιάσω. Σε όλα αυτά λοιπόν, θα μπορούσε ένας αντίπαλός σου, να σου απαντήσει: Αντιπρόεδρε ό,τι και να λένε τα sites των Αθηνών και για να μην κρυβόμαστε, το site της ΠΡΟΣΥΔΕ και συγκεκριμένα ο Κανέλλος, ο Γέμελος η Μπρουζούκη και η παρέα τους, δεν μπορούν να εμποδίσουν το 52% της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ούτε την ισχυρή πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που διαθέτει ο σημερινός Πρόεδρος. Άρα όλα τα παραπάνω είναι για να γεμίσουμε μια σελίδα της Ισηγορίας και τίποτε άλλο. Μέχρι εκεί. Τώρα εάν η Συντακτική ομάδα απάντησε και ξέφυγε σχολιάζοντας και την σημαία, ξεχνούν ότι μιλούν σε θεσμό και οφείλουν να τον σέβονται. Όσο τώρα ότι ¨τσίμπισε¨ και ο Θύμιος ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος και κάθισε και σου έγραψε μία ολόκληρη σελίδα και να σου αναλύει, να σου απαντάει και να σου γράφει Σοφοκλή και πολλά αλλά, που ανάθεμα αν πολλοί τα καταλαβαίνουν και να σε κάνει ΗΡΩΑ από το πουθενά, τότε έχω να σου δώσω συγχαρητήρια. Τώρα ότι ¨τσίμπησα΄΄ κι εγώ, τι να πω. Συγχαρητήρια (δις). Και για κλείσω έχω να πω το εξής: όποιος νομίζει ότι μπορεί να περάσει τις προτάσεις του (αποφυγή ΦΠΑ, ασφαλιστικό, φορολογικό, πάταξη αθέμιτου ανταγωνισμού, κλπ) να βγει δημόσια να το πει, να ζητήσει ποιους συναδέλφους θέλει πλάι του, να καταθέσει πλάνο με χρονοδιάγραμμα ανά ζήτημα-αίτημα-στόχο και εφόσον κερδίσει το πρώτο, να δώσει ο Μήτσης την Προεδρία και τον Μισθό του και να ταχθούμε όλοι δίπλα του να συνεχίσει και να τον κάνουμε ισόβιο πρόεδρο. Εάν όχι, να πάει στο σπίτι του και να κλείσει το στόμα του. Γιατί, αγαπητέ μου Αντιπρόεδρε όσο και να θέλει η σημερινή διοίκηση, αυτά που πέτυχαν οι διοικήσεις με ηγέτες τους Μανώλη Γραμματοπουλο, Θύμιο Πρεκετέ και Διονύση Κριάρη (με την βοήθεια του σημερινού προέδρου κατά δήλωση των δύο τελευταίων) δυστυχώς δεν θα τα πετύχουν. Γιατί πολύ φοβάμαι πώς θα περάσουν πολλά χρόνια για να ξαναδεί ο κλάδος μας ηγέτη, τέτοιου βεληνεκούς. Αγαπητέ Νίκο σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες να εκφράσω την άποψή μου και να σου ευχηθώ να είσαι γερός, να προσφέρεις αυτά που μπορείς και να συνεχίσεις να φιλοξενείς τους συναδέλφους σου ακόμα κι αυτούς που δεν σε συμπαθούν.

Γιάννης Παναγόπουλος

Πέτρος Μακαριάδης

Μαράκι αυτοί νομίζουν οτι το να είσα πρόεδρος σημαίνει να νταντεύεις τον κακομοίρη το λαό που τι να κάνει αμάρτησε για το παιδί του κτλ κτλ. Ενώ στην πραγματικότητα είναι μια αισχίστου είδους μαφιόζικη συναλλαγή σαν αυτές τις χιλιάδες που μας χρεωκοπουν σ όλη τη σύγχρονη ιστορία μας, του τύπου σε καλύπτω για να παρανομείς και να παρασιτείς εις βάρος των άλλων και εσύ με ψηφίζεις και απολαμβάνω τα προνόμια που απορρέουν απ τη θέση. Και όλοι περνάμε καλά. Εκτός από τους πολλούς και συνήθως ικανούς που προσπαθούν με ηθική και απολαμβάνουν στην καλύτερη λιγότερα από αυτά που τους αξίζουν και στη χειρότερη έχουν μέχρι και πρόβλημα επιβίωσης. Πες τους Μαράκι μου χαιρετίσματα οτι οι πρόεδροι σε ευνομούμενες πολιτείες και όχι σε ενωμένα βαλκανικά καπετανάτα εφαρμόζουν το νόμο και τους κανόνες και τίποτε άλλο. Και τότε και μόνο τότε εξυπηρετούν το γενικό καλό. Όλα τ άλλα είναι να χαμε να λέγαμε και εκ του πονηρού. Γνωστές πομφόλυγες ανθρώπων που έχουν μάθει στα υπόγεια. Εξω στον ήλιο τα πράγματα είναι καθαρά. Άντε καλό κσλοκαίρι. Να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε κσι θα τους κόψουμε τον……. βήχα όλων αυτών που με απίστευτο θράσος δικαιολογούν και ξεπλένουν τον παρασιτισμό.

Νίκος Αντωνίου

Έχω την απορία αγαπητέ Αντιπρόεδρε, γιατί πραγματικά θέλεις να υποβαθμίζεις τόσο πολύ τον εαυτό σου, την ιδιότητά που φέρεις και την προσωπικότητά σου γενικά, αναφέροντας συνεχώς ότι είσαι ένας «επαρχιώτης συνάδελφος», δηλ. δεύτερης κατηγορίας άνθρωπος – συνάδελφος»; Ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο εσύ, όσο και άλλοι συνάδελφοι της περιφέρειας τονίζετε τόσο πολύ αυτόν τον χαρακτηρισμό!
Μήπως δείχνει κάποιο πρόβλημά σου;;
Αρχικά, θα ήθελα να σου απαντήσω, πως δεν επιτρέπω σε κανέναν να γράφει τα κείμενά που υπογράφω. Έχω και την εμπειρία και τη γνώση ώστε να μπορώ να τα γράφω μόνος μου!
Στο θέμα μας όμως. Καλά έκανες και μου θύμισες και πως είναι δυνατό να έχω ξεχάσει βέβαια (γιατί είχα κλείσει το γραφείο μου και βρισκόμουν κάθε μέρα στο Υπουργείο, μαζί με τον τότε Πρόεδρο κ. Ευθύμιο Πρεκετέ) τους αγώνες μας για την αρμοδιότητα (με πονάει το θέμα όσο κι εσένα, κι ακόμη πιο πολύ!);
Μη ξεχνάς όμως ποιος ήταν αυτός που μας έσωσε, την τελευταία στιγμή! Αλλά δυστυχώς, έχω ακόμη και σήμερα το ίδιο άγχος και την ίδια αγωνία για το θέμα, γιατί ως συνήθως υποδαυλίζεται μέσα από τους κόλπους μας. Εσύ ή μάλλον εσείς οι Εκπρόσωποί μας, τι κάνετε γι’ αυτό;;; Μη μου πεις ότι δε ξέρεις κάτι;;; Θα εκπλαγώ!
Να σου θυμίσω και κάτι ακόμη Νίκο, η προηγούμενη Εκτελεστική Γραμματεία, πόσα μέλη από την Περιφέρεια είχε;;; Πλειοψηφία ήταν εεε;; (απλά για να δεις πόσο ο Πρεκετές τίμησε την περιφέρεια).
Κάτι τελευταίο για να κλείσει η συζήτηση και να είμαστε αγαπημένοι και μονιασμένοι, δε θα ρωτήσω τι έκανες αυτόν τον 1,5 χρόνο (έτσι κι αλλιώς πάει – πέρασε), αλλά ποιες είναι οι προτάσεις σου για να υπάρχουμε αύριο τόσο ως Κλάδος, όσο κι εμείς οι Περιφερειακοί Δικαστικοί Επιμελητές που δεν είμαστε στα κέντρα των αποφάσεων και της διακίνησης της ύλης;;;
Με εκτίμηση
Νίκος Αντωνίου

Υ.Γ./ Α! και κάτι για τη σειρά μου Γρηγόρη, ξέρεις πόσες αιτήσεις για διορισμό δικαστικού επιμελητή κατατέθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 4.7.2011;;; Όταν μάθεις, (αν θέλεις να μάθεις) τηλεφώνησε στο Κριάρη να του πεις ευχαριστώ!!!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΤΣΟΣ

Συνάδελφοι/ Συναδέλφισες,
ως νέος συνδικαλιστής αλλά σχετικά παλαιός συνάδελφος θα ήθελα να κάνω κάποιες γενικές παρατηρήσεις και ότι με όλους τους παραπάνω συναδέλφους μου συμφωνώ και διαφωνώ σε ορισμένα σημεία. Πάντως αυτό που προκύπτει από τις συζητήσεις μας εδώ είναι ότι κρίνουμε ,επικρίνουμε , επαινούμε ανθρώπους που είχαν δράση, που έβαλαν τον εαυτό τους μπροστά για τα πιστεύω τους , τους συναδέλφους και την ύπαρξη μας ως επάγγελμα. Για αυτό τα ντουλάπια και τα χρονοντούλαπα ήταν μία ατυχής έκφραση ιδιαιτέρως όταν αυτός που ήταν Αύγουστο εδώ και στις επάλξεις ήταν ο Πρεκετές που ενώ θα έβγαινε σε σύνταξη ήταν και είναι μπροστάρης στις μάχες του Κλάδου. Επίσης για να σχολιάζουμε ενέργειες του 2010- 2015 μάλλον δείχνει ότι το έργο της νέας διοίκησης μέχρι τώρα είναι τουλάχιστον απογοητευτικό και ανεπαρκές Επίσης κακίες για ανορθογραφία ή κακή σύνταξη, που μπορεί να συμβεί σε όλους μας νομίζω αδικεί αυτόν που τις σχολιάζει. Θα ήθελα και επιμένω στον αγαπητό μου Νίκο Γιάννη για τον οποίο έχω εκτίμηση μεγάλη, στις Γραμματείες είναι θετικός και τώρα και παλαιότερα, ξέρει την απόψη μου ότι θα ήθελα να τον δω και Πρόεδρο της ΟΔΕΕ (ή όποιος άλλος συνάδελφος της Περιφέρειας το θελήσει) αλλά θα συμφωνήσω και με την Κατερίνα την Τραγάνη και θα ήθελα να τις προσέξει τις παρατηρήσεις της. Τέλος ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ όλης της Χώρας φέρτε προτάσεις να τις στηρίξουμε να πάμε μπροστά σαν κλάδος και σαν άνθρωποι γιατί δυστυχώς υστερούμε και το εκμεταλλεύονται οι όμοροι χώροι. Ο ΦΠΑ, οι Τράπεζες κλπ. Είναι το ίδιο το Κράτος μας. Πως μπορούμε να αντισταθούμε σε αυτό όχι μόνο εμείς αλλά όλοι οι πολίτες;;; Το κράτος αποφασίζει και διατάζει. Και συνάδελφοι αν θέλετε να είστε δίκαιοι φταίει ο Πρεκετές που το κράτος αποφάσισε να κάνει ηλεκτρονικές κατασχέσεις απευθείας χωρίς Επίδοση;; Αυτό δε το λέτε όμως. Ούτε τι γίνεται με τις ηλεκτρονικές επιδόσεις, την προέισπραξη τις διαπιστωτικές πράξεις κλπ. Εδώ είμαστε να τα δούμε όλα. Θέλουν όμως οι νέοι διοικούντες συνεργασία;; Δέχονται προτάσεις και βοήθεια;;; Έχετε δει κάτι για τον κλάδο που δεν το βλέπουμε εμείς;;;; Το θέμα δεν είναι προσωπικό με κανέναν. Συμπαθείς είναι όλοι και προσπαθούν. Το αποτέλεσμα όμως κρίνεται. Γι αυτό χρειάζεται σεβασμός από όλους προς όλους.
Και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Η παρουσία μας ως κλάδος ο σεβασμός των απόψεων μας και οι βασικές επιτυχίες μας οφείλονται κυρίως στον Διονύση τον Κριάρη τον οποίο θεωρώ κορυφαίο μυαλό και οραματιστή, τη μεθοδικότητα,ψυχραιμία και αγωνιστικότητα του Ευθύμη Πρεκετέ οι οποίοι με τη στήριξη και τη βοήθεια του Δ. Τσιτσώνη, του Ν. Γιάννη, του Ν. Αντωνίου του Γ. Χαλκιαδάκη του Χ. Μιχαλόπουλου και του Γ. Μήτση πετύχαν αυτά τα σημαντικά και μας αφήνουν παρακαταθήκη για το μέλλον. Όσοι από τους παραπάνω συνεχίζουν και εμείς οι νέοι δίπλα, Ευγενία, Σταυρούλα, Βαγγέλη θέλουμε;; μπορούμε ;;;; να διαδεχθούμε να συνεχίσουμε και να βελτιώσουμε την κατάσταση;;;
Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Χ. Γ. ΜΟΤΣΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Διαβάζοντας τα σχόλια αυτού του άρθρου, χωρίς να κρίνω συγκεκριμένα πρόσωπα, (μη μυγιαστεί κάποιος και αρχίσει να μου απαντάει ….!!!) αποκόμισα μια αίσθηση ρευστότητας, αδυναμίας, στείρας αντιπαράθεσης και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Να υπογραμμίσω ότι οι προτάσεις της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ ήταν και είναι ξακάθαρες, δεν θα πώ ότι είναι οι ίδιες ….γιατί αναγκαίως πρέπει, να εκσυγχρονίζονται ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε εποχής. (για να δώσω απάντηση και στον φίλο Γιάννη).
Προεκλογικά το έργο της παράταξης αυτής και οι προτάσεις της στην κυριολεξία οικειοποιήθηκαν και αντιγράφηκαν από την παράταξη που επέτυχε στις τελευταίες εκλογές.
Τώρα μετεκλογικά, λέτε, ότι όποιο κακό έχει συμβεί στον κλάδο είναι έργο η παράλειψη της ΠΡΟΣΥΔΕ, και χρησιμοποιόντας την ίδια ακριβώς προεκλογική λάσπη, διαχωρίζεται την θέση σας από την σημερινή διοίκηση ….. (ναι αλλά η λάσπη είναι η ακριβώς η ίδια…… θα πώ εγώ), και πάντα κλείνει η σκέψη σας “με ομόνοια, ομοψυχία, και όλοι μαζί”…..! (κάτι σαν το δι’ ευχών των αγίων πατέρων ημών) ή (κάτι και όλα τα είπα καλά δεν έθιξα κανένα…., εγώ για το καλό του κλάδου μιλάω….. θάβοντας εσάς !).
Και ερωτώ στην παρούσα χρονική στιγμή αυτό είναι το ζητούμενο;

Να κάνουμε κριτική στην ΠΡΟΣΥΔΕ;

Μα η ΠΡΟΣΥΔΕ είναι “αντιπολίτευση”, είναι στην απέξω τώρα…!

Αυτό είναι το μέλλον του κλάδου που ετάζατε;

Η παρελθοντική κριτική στο έργο και στα λεγόμενα στης ΠΡΟΣΥΔΕ;

-Και γιατί δεν τα φτιάχνεται σωστά τώρα που εσείς έχετε την δύναμη να το κάνετε;

Καταργείστε ΦΠΑ, Φόρους, Ασφαλιστικές εισφορές, αλλάξτε αμοιβές (προς τα επάνω εννοώ…..μη χαίρεσαι “αγγελιοφόρε”), καταργήστε τις αστικές εταιρείες, (με γεια η εταιρεία ΠΡΟΕΔΡΕ), αλλάξτε τον ΚΠολΔ, πάρτε πίσω την Περίληψη, κάντε ημερίδες επιμόρφωσης για νομικά θέματα, φέρτε επιπλέον ύλη, φέρτε το 51, φέρτε την προείσπραξη, που είπατε ότι είναι έργο δικό σας, επιτύχετε να παραμείνει κλειστό το επάγγελμα, περιφρουρίστε το επάγγελμα από τις εταιρείες διαχείρισης και “άλλους καταραμένους όφεις”, καταπατήστε την μειοδοσία και τον αθέμιτο ανταγωνισμό, φτιάξτε ποιο σύγχρονη ιστοσελίδα στην ΟΔΕΕ, εκσυγχρονίστε κλάδο και δείτε τον (μέσα) στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, κάντε κάτι επιτέλους εκτός από ταξιδάκια και πίτες και χωρούς και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα το επικροτήσει, ας είναι και αντίθετο από τα δικά μου θέλω και πιστεύω.

Κλείνοντας θα πώ ότι κακώς όχι όμως αδικαιολόγητα η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. και μέλη της προασπίζονται το έργο που έχει παραχθεί στα παρελθόν.

Τώρα ως αντιπολιτευτική συνδικαλιστική παράταξη το έργο της είναι σαφώς και ξεκάθαρα να κρίνει, να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα, (εμείς φταίμε που είναι τόσα πολλά;), και να παρακινεί με κάθε τρόπο την τωρινή διοίκηση να απεγκλωβιστεί από την απραξία της.

Να μας συμπαθάτε λοιπόν για την κριτική που δεν δέχεστε, (εμείς αν θέλετε την δεχθήκαμε πρώτοι, στις εκλογές), αλλά αυτός ο άχαρος και άκομψος ρόλος (της αντιπολίτευσης) είναι ο “ρόλος” της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ., και πιστοί σε αυτούς που μας ψήφισαν, τον “υποδυόμεθα” και μάλιστα με ζήλο.

Υ.Γ. Θεωρώ πάντως θετικότατο το γεγονός ότι η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. έχει αφήσει έργο πίσω της, για να κρίνουν οι συνάδελφοι.

ΕΥΓΕΝΙΑ

Καλημέρα σας συνάδελφοι ,
δεν είχα σκοπό να απαντήσω αλλά επειδή δεν θέλω να θεωρηθεί η μη απάντησή μου ως αποδοχή των όσων γράφτηκαν έχω να προσθέσω τα εξής : Για το ΦΠΑ δεν είπα ότι δεν κάναμε κάτι .Είπα ότι χάσαμε τον πόλεμο .(Αν και από όσο γνωρίζω η προσφυγή μας απερρίφθη γιατί έπρεπε να ασκηθεί από φυσικά πρόσωπα και όχι από την Ομοσπονδία). Σίγουρα ήταν κάτι που δεν παλευόταν ,ήταν προειλημμένη απόφαση και γι αυτό και οι όμοροι κλάδοι τις έχασαν . Σε μια διάθεση αυτοκριτικής το έγραψα γιατί το ακούμε κάθε μέρα από τους Συναδέλφους .Για το ΦΕΚ είπα ότι φαίνονται προκλητικά οι αμοιβές μας .Ακόμη και τα 35,00 ευρώ είναι προκλητικά όταν κάποιος δουλεύει 8 ώρες για 20,00 ευρώ .Δεν ξέρουν οι πολίτες ότι από αυτά που παίρνουμε δεν μας μένει ούτε το 1/10 .Η πλειοψηφία των συναδέλφων είναι δυσαρεστημένοι από το νέο ΦΕΚ .Όσον αφορά στις εταιρίες διαχείρισης έχω να σας αναφέρω τα εξής από την προσωπική μου εμπειρία :Μην συμπεριφέρεσθε σαν να ανακαλύψατε την Αμερική . Όταν διορίσθηκα λοιπόν το 2000 στο Πρωτοδικείο Πρέβεζας , ως νέα συνάδελφος μοίρασα κάρτες σε δικηγόρους και τράπεζες και φυσικά ” έφαγα πόρτα ” από όλους . Οι παλιοί συνάδελφοι είχαν ο καθένας την “τράπεζά του” , “το τσιφλίκι του ” και δεν τολμούσες να διανοηθείς ότι θα πάρεις έστω και ένα δικόγραφο . Οι δικηγόροι που με επέλεξαν ήταν οι “μπαταξήδες” που ήρθαν σε μένα για να με “φεσώσουν” . Η πρώτη δουλειά λοιπόν που πήρα μετά χαράς ήταν από ένα τέτοιο γραφείο Συναδέλφων από την Αθήνα , το οποίο βέβαια δεν ζητούσε αμοιβή τότε αλλά είχαν συμφωνήσει τις αμοιβές των επιδόσεων σε 30,00 για κάποια τράπεζα , 38,00 για άλλη . Φυσικά και δέχτηκα να συνεργασθώ γιατί ήταν θέμα επιβίωσης πλέον. ( Ήμουν 24 ετών τότε με μωρό 2 ετών που προσπαθούσα μόνη μου να επιβιώσω ). Όταν στην πορεία απέκτησα τη δική μου πελατεία απέφευγα να συνεργάζομαι με αυτά τα γραφεία . Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει μία παγιωμένη κατάσταση . Οι τράπεζες έχουν αναθέσει την ύλη τους σε εταιρείες διαχείρισης οι οποίες αναλαμβάνουν και την αποστολή των εγγράφων στην επαρχία και ζητούν αμοιβή για την παροχή της υπηρεσίας τους , η οποία είναι η γραφή των αποδεικτικών επίδοσης και όλων των απαραίτητων εγγράφων . Στην Αθήνα εδρεύουν αυτές οι εταιρείες … δίπλα σας . Δεν τους γνωρίζετε ? Όταν λοιπόν κάλεσα τους συναδέλφους μου να αρνούνται να ενδώσουν σε τέτοιες προτάσεις , η απάντησή τους ήταν η αναμενόμενη .Ότι δηλαδή υπάρχει πλέον θέμα επιβίωσης και ότι αν ο ένας πει όχι ο διπλανός του θα πει ναι.Μας ζητήσατε το 2015 μέσω της Ομοσπονδίας να μην ενδίδουμε εμείς οι συνάδελφοι της επαρχίας σε τέτοιες προτάσεις. Εμείς οι 20 του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων ή οι 70 του Συλλόγου μου θα καταφέρουμε κάτι ? Το δέντρο για να ξεριζωθεί πρέπει να κοπεί από τη ρίζα . όχι από τα κλαδιά .Σε όσα Πρωτοδικεία αρνήθηκαν όλοι οι Συνάδελφοι , βρήκαν τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους . Είτε με μεταθέσεις “δικών” τους είτε με άλλους τρόπους που δεν χρειάζεται να τους αναφέρω εδώ. Αυτό που προσπαθώ να κάνω εγώ στο δικό μου Πρωτοδικείο είναι αφού αυτή η κατάσταση επικρατεί να μοιράζεται η ύλη σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους . Αυτό μπορώ να πράξω αυτή τη στιγμή . Αν εσείς έχετε να προτείνετε κάτι άλλο , μαζί σας θα είμαι να το πολεμήσουμε .
Με κάθε ειλικρίνεια
ΕΥΓΕΝΙΑ Γ. ΣΤΑΜΟΥ

Μαρία Μπρουζούκη

Αγαπητή Ευγενία, διαβάζοντας το παραπάνω σχόλιό σου…..δεν πίστευα στα μάτια μου! Δηλαδή, νομιμοποιείς αυτές τις εταιρείες δίνοντας ταυτόχρονα συγχωροχάρτι στους συναδέλφους που συνεργάζονται μαζί τους? Έχεις δηλαδή ήσυχη τη συνείδησή σου την οποία προφανώς προσπαθείς να εξαγνίσεις περνώντας την μέσα από το μελό φίλτρο της μικρομάνας που προσπαθεί να επιβιώσει? Μάθε, λοιπόν, Ευγενία μου, ότι όταν πέθανε ο άντρας μου πριν 6 χρόνια έμεινα εγώ να μεγαλώσω τρία παιδιά 12, 10 και 4 ετών τότε, δηλαδή σε ηλικίες που άρχιζαν υπέρογκα για τις δυνατότητές μου έξοδα φροντιστηρίων κλπ.. Όταν είδα σημαντική πτώση της ύλης των Δικηγόρων, για να επιβιώσω εγώ και η οικογένειά μου με αξιοπρέπεια και δίνοντας έτσι και μάθημα ζωής στα παιδιά μου, άρχισα να δουλεύω ΚΕΔΕ. Προτίμησα να αμοίβομαι με 10 ευρώ την επίδοση και να πληρώνομαι κάθε 8 μήνες, παρά να συνεργάζομαι με τέτοια “μαγαζιά”. Άλλωστε ελεύθερο επάγγελμα έχουμε, όταν το επιλέξαμε υπογράψαμε συμβόλαιο ότι θα “τρώμε με χρυσά κουτάλια?” Την παγιωμένη αυτή κατάσταση που επικρατεί, όπως λες Ευγενία, συνάδελφοι με απόψεις σαν τις δικές σου την διαμορφώνουν, δυστυχώς…Μη ρίχνετε, λοιπόν, ευθύνες στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. που δεν έχει παταχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, απλά κοιταχτείτε στον καθρέφτη για να δείτε τον ένοχο. Και κάτι άλλο…Ο Πρόεδρος της Αθήνας σε προηγούμενο Δ.Σ. (στο οποίο είμαι εκλεγμένη) που συζητούσαμε το θέμα της συγκεκριμένης εταιρίας διαχείρισης δήλωσε με στόμφο ότι, σύμφωνα με τον Κώδικά μας, αυτοί που έχουν ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ διαπράξει πειθαρχικό αδίκημα είναι οι συνάδελφοι που έχουν υπογράψει αυτά τα συμφωνητικά συνεργασίας… Εσύ, σαν Πρόεδρος των Ιωαννίνων, τι έχεις να πεις πάνω σ’ αυτό Ευγενία μου???? Εμείς γνωρίζουμε τις εταιρείες διαχείρισης κι όταν έφτασαν στα χέρια μας ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ για εν ενεργεία Δικαστικό Επιμελητή, αφεντικό σε μία απ’ αυτές, χωρίς να φοβηθούμε κάναμε αυτό που έπρεπε. Δεν είδαμε όμως καμία στήριξη από την Περιφέρεια και δεν αναρωτιέμαι πλέον γιατί, έλυσες τις απορίες μου…Όμως να ξέρεις ότι όταν μότο των συνδικαλιστών είναι το “ο σώζων εαυτόν σωθήτω” ο Κλάδος με μαθηματική ακρίβεια θα πεθάνει…Βεβαίως και μπορούσατε οι 70 του Συλλόγου σου να κάνετε τη διαφορά αν θέλατε, από την επαρχία θα τους “χτυπούσατε” όλοι μαζί, αφού στην Αθήνα τις περισσότερες επιδόσεις τις κάνουν οι ίδιοι, αλλά το σκυλί δεν δαγκώνει το χέρι του αφεντικού του που το ταϊζει, ακόμη κι αν του πετάει κοκαλάκια…Λυπάμαι ειλικρινά κ. Πρόεδρε των Ιωαννίνων κι αυτό το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, χωρίς συνδικαλιστικές παρωπίδες…

ΕΥΓΕΝΙΑ

Προφανώς αγαπητή Μαρία σας αρέσουν τα ψέμματα .Έχετε μάθει να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας.Ξέρετε πόσους συναδέλφους και συνδικαλιστές ( από όλη την Ελλάδα ) έχω δει όλα αυτά τα χρόνια να” διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους “για τον αθέμιτο , τις εταιρείες , το φεκ , που όλα οι άλλοι οι κακοί συνάδελφοι τα έκαναν εκτός από αυτούς ? Εγώ αντιθέτως έχω μάθει να αντιμετωπίζω με ρεαλισμό την πραγματικότητα.Δε νομιμοποίησα καμία εταιρεία με τα λεγόμενά μου .Απλά περιέγραψα την κατάστασή όπως είναι . Τη δική μου προσωπική εμπειρία δεν την ανέφερα για να σας “συγκινήσω ” αλλά για να σας δείξω ότι σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι σήμερα στην κατάσταση που ήμουν εγώ τότε . Πώς επιβιώνατε εσείς με τον ΚΕΔΕ μόνο ? 8 μήνες τί τρώγατε, πως ζούσατε ? Μην ξεχνάτε ότι σήμερα οι περισσότεροι συνάδελφοι χρωστούν στην εφορία και όταν έρθει η ώρα να πληρωθούν συμψηφίζεται η αμοιβή τους .
Όσον αφορά για τα πειθαρχικά , θα σας πω πως εγώ αλλιώς έχω στο μυαλό μου την ιδιότητα του προέδρου .Οι πρόεδροι δεν είναι μόνο για να στήνουν πειθαρχικά .Οι πρόεδροι είναι για να είναι δίπλα στους συναδέλφους καθημερινά σε κάθε τους πρόβλημα , σε κάθε αγωνία , σε ό,τι τους απασχολεί … Εγώ έτσι είμαι και έτσι θα συνεχίσω να είμαι . Δεν θα αλλάξω το χαρακτήρα μου για να είμαι συνδικαλίστρια … Αλήθειες θα λέω και ας ενοχλούν … Με όποιο κόστος … Άλλωστε τη συμπεριφορά μου θα την κρίνουν τα μέλη του Συλλόγου μου στις επόμενες αρχαιρεσίες , αν αποφασίσω να ξανασχοληθώ …

Μαρία Μπρουζούκη

κ. Πρόεδρε των Ιωαννίνων,
Το καθήκον που απορρέει από το θεσμικό σας ρόλο είναι η τήρηση της νομιμότητας κι αυτό ισχύει για όλους αυτούς που κατέχουν θέσεις σαν τη δική σας. Μην τρελαθούμε τώρα κι αρχίσουμε να αμφισβητούμε και τα αυτονόητα!! Το συμφέρον των συναδέλφων, αντικειμενικά, δεν είναι το λαϊκίστικο «χτύπημα» στην πλάτη, αλλά η τήρηση αρχών, η προστασία αξιών, θεσμών και νομιμότητας καθώς το τετράπτυχο αυτό μακροπρόθεσμα θα κρατήσει τον Κλάδο όρθιο. Πως είναι δυνατόν να μιλάτε για «στήσιμο» πειθαρχικών??? Όταν υπάρχει κάποια παρανομία, παράβαση καθήκοντος, αθέμιτος ανταγωνισμός δεν πρέπει η Διοίκηση να πράττει όπως ο Κώδικάς μας ορίζει??? Όσοι και όσες έχουν υπογράψει τέτοια συμφωνητικά συνεργασίας και δίνουν ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗ για την παροχή εργασίας (τα 3,5 ευρώ στην επίδοση και το 5% στην εκτέλεση) έχουν διαπράξει πειθαρχικό αδίκημα διότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στους δεοντολογικούς κανόνες που ακολουθούν τον Κώδικά μας. Ούτε αυτό το γνωρίζετε? Εκτός κι αν είστε κι εσείς οπαδός του «οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται»!! Και για να σας καθησυχάσω (γιατί σίγουρα θα ξανασχοληθείτε), όσο φροντίζετε να παίρνουν αρκετά μέλη του Συλλόγου σας δουλειά απ’ αυτά τα μαγαζιά (όπως η ίδια ομολογήσατε) θα εκλέγεστε… Προσέξτε όμως, γιατί η στιγμή που όλα θα καταρρεύσουν και οι «όμηροι» θα επαναστατήσουν δεν είναι πολύ μακριά… Ήδη εδώ στην Αθήνα όσοι συνάδελφοι συνεργάστηκαν μαζί τους είναι καταχρεωμένοι και τώρα προσφεύγουν στα Δικαστήρια με αγωγές… Και τότε να δούμε ποιος θα διασωθεί από το τσουνάμι…. Αυτές είναι οι αλήθειες αγαπητή μου, αλλά δυστυχώς οι συνάδελφοι έχουν «μασήσει» από το λαϊκισμό και το ψέμα των σημερινών Διοικήσεων, κάτι που εμείς αρνούμαστε πεισματικά να τους ταΐσουμε και γι’ αυτό είμαστε οι «χαμένοι» των εκλογών… Θυμήσου όμως, ότι, πολύ σύντομα θα είμαστε οι κερδισμένοι και στη συνείδησή τους και στην ιστορική καταγραφή. Τότε αυτοί που προσπαθούν να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ» ή οι “μητέρες Τερέζες”, όπως εσείς και οι σύμμαχοί σας, θα πάρουν τη θέση που τους ανήκει στην ιστορία του Κλάδου…
Υ.Γ. Σ’ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου όσον αφορά το εισόδημά μου, αλλά ποτέ δεν είπα ότι δεν έχω πλέον πελάτες Δικηγόρους και ζω μόνο με τα χρήματα του ΚΕΔΕ, απλά όταν μειώθηκε η ύλη τους δούλεψα ΚΑΙ με το Δημόσιο για να ανταπεξέλθω στα έξοδά μου.

Γιάννης Χαλκιαδάκης

Όμορφα πράγματα διαβάζω από όλους σας.
Όπως φαίνεται πάμε καλά!
“Ομονοούν” οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές μεταξύ τους. Κι όμως ανέκαθεν “και οι επτά ήταν οι υπέροχοι”.
Σας το λεγα χρόνια μα δεν με ακούσατε. Ούτε και τώρα με ακούτε δικαίωμά σας!
Ο γραφικός …ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ…ο αντιδραστικός Χαλκιαδάκης.
Αναρωτιέμαι με βάσει αυτά που διαβάζω, άραγε υπάρχει κανένας που να έκανε καλό στον έρημο τούτο κλάδο;
Αν συνεχιστεί αυτή η παράνοια …της διχόνοιας, μας βλέπω σύντομα όλους να πουλάμε λαχεία, στις διασταυρώσεις του ζοφερού μέλλοντος μας.
Θα το πω μια και τελευταία φορά.
Φυσικά όχι στους συνδικαλιστές αλλά στους συναδέλφους που δεν την βγάζουν, χρωστούν, μειοδοτούν και κάνουν ότι δε μπορείτε να φανταστείτε προκειμένου να επιβιώσουν.

Είναι καιρός σας λέω να γυρίσετε την πλάτη σε όλους τους σωτήρες…να πάρετε την τύχη στα χέρια σας. Χτίστε ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ στα ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΑ, πάρτε Πρωτοβουλίες, στην ανάγκη φτιάξτε καινούρια σωματεία, σταματήστε την μειοδοσία που συνειδητά κάνετε (εσείς κι οι διπλανοί σας) και σας εγγυώμαι ότι δε 6 μήνες η ζωή σας θα αλλάξει. Θα ζήσετε πια με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και θα σας σέβονται!
Αλλιώς καλή αντάμωση με τα λαχεία μας στις διασταυρώσεις! Πριν περάσει πενταετία…

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αγαπητέ Γιάννη Χαλκιαδάκη, αντιγράφω από την Καθημερινή της Κυριακής μέρος από το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη.

….Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν είχαμε ποτέ «δημιουργικό συνδικαλισμό», που είναι επωφελής μακροχρονίως. Θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έβλεπαν τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο και, αντί να πολιορκούν τους εκάστοτε κυβερνώντες για να μην αλλάξουν τα πράγματα, ωθούσαν τα μέλη τους να κάνουν συνεταιρισμούς για να δημιουργήσουν «χωριά λιανικού εμπορίου», να ιδρύσουν πολυκαταστήματα, μεγάλα πολυφαρμακεία με εξειδικευμένες υπηρεσίες έτσι ώστε ουδείς να φοβάται την επέλαση των πολυεθνικών ή των αλυσίδων φαρμακείων. Έτσι θα είχαν οικονομίες κλίμακος, περισσότερα έσοδα, καλύτερες υπηρεσίες και, το κυριότερο, οι ίδιοι οι επαγγελματίες θα γίνονταν το μέλλον που φοβούνται. Θα μπορούσαν να πάρουν όλο το χαρτί στην αγορά και να μην αφήσουν μεγάλο χώρο στους –προς το παρόν- οικονομικά πιο αποδοτικούς ανταγωνιστές τους. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, αλλά οι ηγεσίες κρίνονται στα δύσκολα. Όχι μόνο οι πολιτικές, αλλά και οι συνδικαλιστικές. Πρέπει να γίνει ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του κλάδου, μεγάλη προεργασία, δύσκολες συνεννοήσεις, να επενδυθούν συλλογικώς πόροι, να υπάρξει άρση νομοθετικών εμποδίων. Στο τελευταίο χρειαζόταν η πίεση των συνδικάτων προς το κράτος να τους επιτρέψει από νωρίς να υλοποιήσουν συνεργατικές πρακτικές. Έτσι οι επαγγελματίες αντί να μένουν κολλημένοι στο παρελθόν που πεθαίνει, έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί νωρίς για το μέλλον που νομοτελειακώς θα έρθει. Αν και τώρα πρέπει να τρέξουν, υπάρχει ακόμη χρόνος. Αλλά στο σχεδιασμό χωλαίνουν……

Στο κλάδο μας βέβαια η επέλαση δεν έγινε από πολυεθνικές η αλυσίδες αλλά από «μέσα», από τους «ξύπνιους», που έτρεξαν να επωφεληθούν.

Τι θα κάνουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?
Θα φτιάξουμε ‘ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΌ”?

Μαρία Μπρουζούκη

Aγαπητοί συνάδελφοι,
κι εγώ με τη σειρά μου αισθάνθηκα απέραντη λύπη διαβάζοντας μερικά από τα παραπάνω σχόλια και αναρωτήθηκα αν τελικά αξίζει συνδικαλιστές με όραμα να δίνουν ψυχή και σώμα γι’ αυτόν τον έρημο τον Κλάδο και αυτό που λαμβάνουν τελικά να είναι κατευθυνόμενες και κακόπιστες κριτικές. Να θυμίσω, λοιπόν, κάποια γεγονότα που προφανώς έχουν σβήσει από την επιλεκτική μνήμη κάποιων συναδέλφων:
1. Η κ. Στάμου και ο κ. Κίτσης αναφέρθηκαν στο Φ.Π.Α. Αγαπητοί κ. συνάδελφοι, ΜΗΠΩΣ είμασταν το πρώτο όργανο που για το θέμα αυτό προσέφυγε στο ΣΤΕ (12.000 ευρώ ήταν η αμοιβή του Δικηγόρου) και το αίτημά μας απερρίφθη?? Ακολούθησαν οι Δικηγόροι και οι Συμβολαιογράφοι οι οποίοι, βεβαίως, είχαν την ίδια τύχη. ΠΟΙΟΣ ήταν Πρόεδρος τότε???
2. Αγαπητή κ. Στάμου, αποφασίστε …. Χάσαμε με το νέο ΦΕΚ των αμοιβών μας ή κερδίσαμε? Γιατί φάσκετε και αντιφάσκετε όταν αρχικά λέτε ότι δεν έχουμε συνημμένα κλπ. ενώ συνεχίζετε λέγοντας ότι σε χαλεπούς καιρούς ντρεπόμαστε να αναγράφουμε τόσο υψηλές αμοιβές στην εκτέλεση!!!!!
3.Ο κ. Κίτσης “ελαφρά τη καρδία” αναφέρθηκε στο Προεδρικό Διάταγμα του 2011, ξεχνώντας να πει ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σ’ αυτόν που ήταν Πρόεδρος τότε και κατάφερε παίρνοντας το Προεδρικό Διάταγμα αυτό, να τρώμε ψωμάκι έστω για τα επόμενα 4 χρόνια μέχρι τον “μαύρο Αύγουστο του 2015”, όπως ο κ. Κίτσης τον αναφέρει. Το Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 2-7-2011 ήταν τρομερή επιτυχία του τότε Προέδρου μας και το επάγγελμά μας ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ από το Νόμο 3919/2-3-2011 που αφορούσε την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και ο οποίος όριζε προθεσμία 4 μηνών για να εξαιρεθεί επάγγελμα και ΜΟΝΟ με Προεδρικό Διάταγμα. ΜΗΠΩΣ ξεχάσατε ότι μετά απ’ αυτό το ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ μας, Δικηγόροι προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου και ζητούσαν: α) να καταδικαστεί η Ελλάδα γι’ αυτό το Προεδρικό Διάταγμα που μας εξαιρούσε και β) να απορριφθεί αυτό???? Η υπεράσπισή μας τότε μας στοίχισε 20.000 ευρώ και η απόφαση ήταν υπέρ μας. ΠΟΙΟΣ ήταν Πρόεδρος ΚΑΙ ΤΟΤΕ????
4. Τι συνέβη τον “μαύρο Αύγουστο του 2015” που όλοι πήγαν τις διακοπούλες τους και έδωσε τη μάχη ένας Πρεκετές, με την αμέριστη συμπαράσταση της κ. Προέδρου της ΔΕΔΕ και τον εκλεγμένο μας στη ΔΕΔΕ Γιώργο Γληγόρη??? Τότε δεν υπήρξε θέμα απελευθέρωσης του επαγγέλματός μας αγαπητέ κ. Κίτση, αλλά τα θέματα ήταν η απελευθέρωση των αμοιβών(κάτι που απετράπη γιατί αλλιώς τώρα κ. Κίτση θα επιδίδατε για 5 ευρώ, κάτι που λεγόταν από “κάποιους” ξεδιάντροπα τότε για εκφοβισμό) και της τοπικής αρμοδιότητας (που τελικά έγινε Εφετειακή). ΟΠΟΥ ΤΟΤΕ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ευρωπαίων και Υπουργείου για την ανάθεση σ’ εμάς διαπιστωτικών πράξεων λόγω του ΠΤΥΧΙΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ! Τι έχει γίνει δύο χρόνια τώρα για τις διαπιστωτικές πράξεις????? Γι’ αυτό να σας ενημερώσουν ο Πρόεδρος της Αθήνας και ο Πρόεδρος της Θεσσαλονίκης που κατέχουν τις καίριες θέσεις στην ΟΔΕΕ και πηγαινοέρχονται(!!!!) στα Υπουργεία…..
5. Ακόμη και σήμερα που υπάρχει το Πτυχίο Νομικής και μπορούμε και επιβιώνουμε αφού μειώνονται ουσιαστικά οι θέσεις στα Εφετεία ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ???? Μήπως το οφείλουμε στον Πρόεδρο της Θεσσαλονίκης που είχε καταθέσει στην Ολομέλεια της ΟΔΕΕ πρόταση για παράταση εισαγωγής των μη πτυχιούχων (την οποία υπερψήφισε και ο Πρόεδρος της Αθήνας) και η οποία πλειοψηφικά ΕΥΤΥΧΩΣ καταψηφίστηκε???
Αυτός ο τότε Πρόεδρος, λοιπόν, λόγω προβλημάτων υγείας αγαπητέ κ. Παππά αποσύρθηκε (δυστυχώς για τον Κλάδο μας) και όχι για άλλους λόγους όπως αφήνετε να εννοηθεί, κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουν… Ακόμα κι εκεί παραπληροφόρηση??? ΕΛΕΟΣ…
Αλλά θα ήθελα, τελειώνοντας, να θέσω κι ένα ερώτημα σε όλους τους αγαπητούς συναδέλφους της Περιφέρειας που θεωρώ πολύ σοβαρό και κάποτε θα πρέπει να απαντηθεί. Κινήθηκε ένα μεγάλο θέμα από την Παράταξή μας για τις εταιρείες διαχείρισης οι οποίες για να πάρουν τα “πακέτα” επιδόσεων στην Αθήνα, πρέπει να διακινήσουν και τα ανάλογα “πακέτα” στην επαρχία. ΠΟΙΟΙ ή ΠΟΙΕΣ από Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Κέρκυρα, Λάρισα, Εύβοια και όλες τις υπόλοιπες πόλεις έχουν συνυπογράψει αυτές τις συμβάσεις και επιδίδουν αυτά τα έγγραφα και τα δικόγραφα δίνοντας προμήθεια στις εταιρείες αυτές? Ευαισθητοποιήθηκαν οι Πρόεδροι της Περιφέρειας να το ψάξουν???? Είναι τόσο δύσκολο να τους ανακαλύψουν???? Δε νομίζω….Πάντως αν το ψάξουν, ίσως τα αποτελέσματα της έρευνάς τους ρίξουν φως σε πολλές απορίες μας….

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Το μόνο που έχω να πω αγαπητέ Δημήτρη είναι δανεισμένο από τα λόγια του Σωκράτη “Μορφωμένος άνθρωπος είναι αυτός που αντιμετωπίζει γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα”.. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό δηλαδή είναι ότι αυτά που έγραψα ήταν όλα καλοπροαίρετα και επίσης ότι πλέον στην συνείδηση της πλειονότητας των συναδέλφων έχετε γίνει αντιπαθείς συνδικαλιστικά. Η ηγεσία του κλάδου κρίνεται καθημερινά.. Από όλους μας.. Κανένας πλέον δεν μένει στο απυρόβλητο. Κούρασε πλέον όλη αυτή η στείρα αντιπαράθεση.. Όταν (το εύχομαι ολόψυχα) γίνει γόνιμη αντιπολίτευση με σκοπό το καλό ΟΛΩΝ μας τότε θα είμαι ο πρώτος που θα το επικροτήσω. Άλλωστε και ο Αντιπρόεδρος της ΟΔΕΕ από την Θεσσαλονίκη αντιπολίτευση είναι στην γραμματεία, το διαπίστωσα όλες τις φορές που παρεβρέθηκα εκεί. Με μια διαφορά..γόνιμη αντιπολίτευση.. Αυτά! Προς το παρών…
Με εκτίμηση
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΠΑΠΠΑΣ
Δικαστικός Επιμελητής Εφετείου Θεσσαλονίκης

ΚΙΤΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. , με λύπη μου διάβασα στην ιστοσελίδα της παράταξης σας το κείμενο με τίτλο «Ένας χρόνος κι ένας Τιτανικός».
Είναι προφανές ότι στρέφεστε κατά του αντιπροέδρου της Ο.Δ.Ε.Ε. και προέδρου του Σ.Δ.Ε.Ε.Θ. κ Νικόλαου Γιάννη, τον κατηγορείτε για ολιγωρία στην άσκηση κριτικής κατά του προέδρου της Ο.Δ.Ε.Ε., για την μη κατάθεση απόψεων και προτάσεων, αφήνετε τοπικιστικές αιχμές, τον αποκαλείται «συνδικαλιστικό νάνο» , και άλλα πολλά.
Μέχρι ένα σημείο η κριτική διάθεση είναι κατανοητή, αυτό όμως έχει ξεπεράσει κάθε όριο καλής πρόθεσης και διάθεσης.
Η κριτική και η αντιπολίτευση κύριοι σκοπό έχουν να διορθώνουν τα λάθη της εκάστοτε ηγεσίας και να την επαναφέρουν στην ορθή πορεία, άλλως τον λόγο τον έχει ο λαός την ώρα των εκλογών.
Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο από εσάς δεν έχουμε δει, είναι ευδιάκριτη η αντιπολιτευτική τακτική σας «πάση θυσία και με κάθε τρόπο η προσβολή της εικόνας του αντιπάλου», δηλαδή μια στείρα αντιπαράθεση που τελικά μόνο ζημία κάνει στον κλάδο, διότι κύριοι δεν προσβάλετε τα πρόσωπα αλλά τους ίδιους τους θεσμούς.
Δηλαδή τώρα που δεν είναι στο τιμόνι της Ο.Δ.Ε.Ε. μέλος της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. όλα πάνε στραβά και έχετε ξεσηκώσει τον κόσμο?
Να σας θυμίσω λοιπόν ότι ο ιδρυτής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και τωρινός πρόεδρος της Ο.Δ.Ε.Ε. μέχρι πρότινος ήταν ένα από τα βασικά μέλη και στελέχη σας.
Ναι κύριοι από το σπλάχνο σας χάσατε τις εκλογές, κι αυτός κομμάτι σας ήταν κάποτε και μάλιστα από τα βασικά στελέχη σας, μαζί τρέχατε προεκλογικά επί δεκαετίες.
Οι παρατάξεις κύριοι όταν χάνουν τις εκλογές αντιδρούν με περισυλλογή, αυτοκριτική και χαράζουν νέα πορεία μέσω μιας δημιουργικής και γόνιμης αντιπολίτευσης .
Όσο για την περιβόητη κληρονομία που αφήσατε στον κλάδο να σας θυμίσω μερικά από τα επιτεύγματα σας όπως:
• Την δημιουργία της ιστοσελίδας της Ο.Δ.Ε.Ε. η οποία παραμένει η ίδια τουλάχιστον από τότε που την θυμάμαι εγώ χωρίς καμία δημιουργική αναβάθμιση.
• Την ενημέρωση των συναδέλφων μέσω της ιστοσελίδας στην οποία ανεβάζατε ότι εσείς θέλατε ?
• Την επιμόρφωση των συναδέλφων και τις ημερίδες που δεν κάνατε?
• Την περιβόητη σχολή Δικαστικών Επιμελητών που μόνο σαν ανέκδοτο μπορούμε να την Θυμόμαστε?
• Τα θέματα του Κ.Ε.Δ.Ε. στα υποτυπώδη σεμινάρια των επιτυχόντων Δικαστικών Επιμελητών που μερικές χρονιές ούτε καν τα αναφέρατε ?
• Την προείσπραξη των αμοιβών που την κάνατε να φαντάζει σαν γόρδιος δεσμός , λες και θα λύναμε το μεσανατολικό ζήτημα ?
• Για τις ενιαίες αμοιβές μας που χρειάστηκε να παρέμβει η πολιτεία και αυτή υπό την πίεση των Ευρωπαίων και των δανειστών μας ή που μας έβαλαν ισότιμο συνομιλητή την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών στην διαμόρφωση των αμοιβών μας και δεν άνοιξε ρουθούνι? Που ακούστηκε ο «πελάτης» να διαμορφώνει την τιμή της παραχθείσας Υπηρεσίας , τότε σύμφωνα με αυτήν την λογική ας βάζαμε βρε αδερφέ ως συνομιλητές και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, τις Ενώσεις των Καταναλωτών και των Εμπόρων και όποιον άλλο πελάτη μας , ας το ξεχειλώναμε τελείως το θέμα. Τι ντροπή. …….
• Για την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού ας μη το συζητήσουμε καλύτερα , έχει καταντήσει προπατορικό αμάρτημα.
• Το αποκορύφωμα δε όλων ήταν η παράδοση άνευ όρων του κλάδου σε καθεστώς Φ.Π.Α. , για το οποίο αν θυμάμαι καλά ο τότε πρόεδρος της Ο.Δ.Ε.Ε. και πρόεδρος της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. μας διαβεβαίωνε ότι είχε την προφορική δέσμευση του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης ότι θα εξαιρεθούμε . Όλη η Ελλάδα είδε το αποτέλεσμα .
• Διαβεβαιώσατε όλο τον κλάδο ότι το θέμα του ανοίγματος του επαγγέλματος μας είχε κλείσει οριστικά με το περιβόητο Προεδρικό Διάταγμα του 2011 και ότι είμαστε καλυμμένοι. Δυστυχώς για τον κλάδο και εδώ διαψευστήκατε παταγωδώς . Όλη η Ελλάδα είδε το αποτέλεσμα και αν δεν υπήρχαν κάποιο συνάδελφοι να τρέξουν εκείνον τον μαύρο για την χώρα μας Αύγουστο του 2015, ένας Θεός ξέρει εάν θα υπήρχε σήμερα κλάδος και με ποια μορφή. Σε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα κρίνω σκόπιμο να μην μπω επί του παρόντος , αυτές θα ειπωθούν όπου και όπως πρέπει.
Τέλος για τις τοπικιστικές σας αιχμές θέλω να σας πω ότι εσείς είσαστε οι εμπνευστές του όρου «επαρχία» και όντως διοικητικά οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας εκτός της πρωτεύουσας της είναι επαρχία. Δεν υπάρχει κανένα κόμπλεξ μ΄ αυτόν τον όρο, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο έτσι χαρακτηρίζεται η περιφέρεια. Η ουσία του θέματος κύριοι είναι ότι τα κέντρα λήψης αποφάσεων και εξουσιών κάθε χώρας βρίσκονται στην πρωτεύουσα της.
Έτσι και στην δική μας χώρα βρίσκονται στην Αθήνα και τα έχετε κοντά σας, δίπλα σας και ζητάτε από άλλους που βρίσκονται 550 χλμ. μακριά να σας κλείσουν ραντεβού με την ηγεσία του Υπουργείου?
Τόσο δύσκολο σας είναι ή μήπως τελικά δεν μας υπολογίζουν σαν κλάδο και άραγε αυτό είναι προϊόν του τελευταίου έτους ή μήπως οφείλετε στην όλη στάση των συνδικαλιστικών μας οργάνων τα τελευταία χρόνια ?
Οι πράξεις κύριοι φέρνουν το αποτέλεσμα, θέλω να πιστεύω ότι σύντομα στο μέλλον θα δούμε από εσάς γόνιμη και δημιουργική αντιπολίτευση για το καλό του κλάδου.
Επειδή σίγουρα κάποιοι εκ του πονηρού θα σπεύσουν να πουν ότι αβαντάρω τον θιγόμενο αντιπρόεδρο της Ο.Δ.Ε.Ε. και πρόεδρο του Σ.Δ.Ε.Ε.Θ. , σας λέω εκ των προτέρων ότι η κριτική μου είναι καλοπροαίρετη και σκοπό έχει να σας αφυπνίσει και να σας προσανατολίσει στην σωστή και γόνιμη αντιπολίτευση.
Όσο για πρόεδρο της Ο.Δ.Ε.Ε. θέλω να του πω έπειτα από ένα χρόνο πεπραγμένων, ότι όντως αυτό που εισπράττουν οι συνάδελφοι είναι η πλήρης απραξία και ένας εσωτερικός εμφύλιος πόλεμος.
Ας ευχηθούμε για το καλό όλων μας ότι δεν θα εξακολουθήσει να αναλώνετε σε αυτό, θα αφυπνιστεί και θα χρησιμοποιήσει την ενέργεια του για την πρόοδο και τα καλό του κλάδου.
Γι αυτό τον λόγο εκλέχτηκε και αυτό περιμένουμε όλοι και όλες μας όχι μόνο από αυτόν αλλά από όλη την ηγεσία του κλάδου μας συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.

Με εκτίμηση
Κίτσης Γρηγόριος
Δικαστικός Επιμελητής Εφετείου Θεσσαλονίκης
Αντιπρόεδρος Σ.Δ.Ε.Ε.

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αγαπητέ Συνάδελφε κ.Κίτση μήπως ξέχασες ότι Πρόεδρος του Συλλόγου και μέλος της ΠΡΟΣΥΔΕ όλα αυτά τα χρόνια στα οποία αναφέρεσαι και στηλιτεύεις, ήταν ο νυν Πρόεδρος? Άρα?

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κύριοι έκανα την ύστατη προσπάθεια για Ομόνοια του κλάδου αλλά μάλλον δεν σας ενδιαφέρει ο κλάδος παρά μόνο τα συνδικαλιστικά και προσωπικά σας πάθη. Μάλλον έχοντας λυμένα όλα σας τα προβλήματα προσπαθείτε να μειώσετε συνειδήσεις συναδέλφων με οχετούς και υβρεολόγια, ξεχνώντας ότι και με τη βοήθεια αυτών είχατε φτάσει κάποτε στα υψηλότερα αξιώματα του κλάδου. Με την στάση σας αυτή απαξιώνετε τον εαυτό σας γιατί αν και οι γνώσεις σας είναι απεριόριστες, συνδικαλιστικά παραπαίετε. Οι προσπάθειες αυτές είναι προσπάθειες της τελευταίας εξαετίας, γιατί αν θυμάστε καλά ο Νικογιαννης ο επαρχιώτης (εσείς με αποκαλείτε έτσι), υπήρξε Αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη εκτελεστική γραμματεία. Επίσης σας είναι γνωστό ότι κριτική έκανα και τότε και τώρα. Όταν κάνω κριτική στη σημερινή ηγεσία είμαι καλός για εσάς αλλά όταν έχω αντίθετη άποψη με εσάς είμαι κακός και υποβιβάζομαι από συνάδελφος της περιφέρειας σε “επαρχιώτη”. Οι επαφές μου με τα Υπουργεία και υπηρεσίες (Δικαιοσύνης, Οικονομικών, ΑΑΔΕ) ήταν και είναι συνεχείς. Με έκπληξη διάβασα το σχόλιο του αγαπητού επαρχιώτη συναδέλφου Νίκου Αντωνίου ( θυμάσαι Νίκο την αγωνία μας για την αρμοδιότητα σε πανελλαδική ή εφετειακή και τον προβληματισμό μας τι θα απογίνουμε εμείς οι συνάδελφοι της επαρχίας) γιατί στην χθεσινή τηλεφωνική μας επικοινωνία άλλα έλεγες. Εκτός βέβαια αν το σχόλιο σου ανέβηκε από συντακτικές ομάδες χωρίς να το γνωρίζεις. Όσο για το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο της χώρας, με “αρσενικό” πληθυσμό, θα ήθελα λόγω της ντομπροσύνης των ανθρώπων του, αυτοί να απαντούν επώνυμα και όχι να κρύβονται πίσω από συντακτικές ομαδούλες. Αλλιώς σας ήξερα και αλλιώς σας βλέπω τώρα.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Νικόλαος Γιάννης
Αντιπρόεδρος ΟΔΕΕ και Δικαστικός Επιμελητής ΕΠΑΡΧΙΑΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΑΝΗ

Πρόεδρε της Συμπρωτεύουσας,

Είναι κρίμα να θεωρείται τον εαυτό σας «επαρχιώτη» δίνοντας μια αρνητική χροιά στην λέξη αυτή και υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προσωπικότητα σας.

Ζείτε σε μια μεγάλη περιφέρεια αυτής της χώρας η οποία υποτίθεται ότι φέρει από παλιά μια κοσμοπολίτικη κουλτούρα.

Δεν γνωρίζω τι άλλες προσπάθειες έχετε κάνει τα τελευταία 3 χρόνια της συνδικαλιστικής σας πορείας πέρα από το να ανησυχείτε αν θα υπάρχουν υποψήφιοι δικαστικοί επιμελητές.

θα σας παρακαλούσα όμως, να μην παραιτηθείτε της προσπάθειας σας για ομόνοια και σύμπνοια στον κλάδο απλά να προσέξετε τον τρόπο με τον οποίο την επιδιώκετε…

Προς αυτή την κατεύθυνση Να έχετε πάντα κατά νου:

1ον ότι είναι πιο εύκολο και απολαυστικό (αν θέλετε) να επικρίνουμε τις ενέργειες των άλλων (καλές ή κακές) από το να αναγνωρίζουμε τα δικά μας λάθη

2ον Μπορείτε μόνος σας να υπερασπίζετε τον εαυτό σας και τα πιστεύω σας. Δεν χρειάζεστε διαδικτυακούς αρωγούς (και κακούς μάλιστα) σε αυτή την προσπάθεια σας.

Συναδελφικά
Αικατερίνη Τραγάνη

ΕΥΓΕΝΙΑ

Θλίβομαι συνάδελφοι με αυτά που διαβάζω …
θα ήθελα όμως να σχολιάσω μερικά γεγονότα όπως τα έχω βιώσει εγώ . Ασχολούμαι με το συνδικαλισμό περίπου μία δεκαετία .Όταν πρωτοκατέβηκα στην Αθήνα σε Ολομέλεια σας γνώρισα όλους μαζί . Μία παράταξη υπήρχε τότε . Εσείς στην πορεία διασπαστήκατε .Εγώ σας έβλεπα και σας βλέπω όλους ως συναδέλφους και δεν σας διαχωρίζω ανάλογα με το σε ποια παράταξη ανήκετε . Στο συνδικαλισμό εκτός από τις επιτυχίες γίνονται και λάθη και αστοχίες. Όχι από δόλο αλλά από αβλεψία , από μη προνοητικότητα , από τους παράγοντες που επικρατούν τη συγκεκριμένη στιγμή που παίρνονται οι αποφάσεις ? Ίσως από όλα αυτά μαζί . Έχοντας λοιπόν διάθεση αυτοκριτικής θα ήθελα να επισημάνω μερικά στοιχεία που θεωρώ πως λανθασμένα τα αντιμετωπίσαμε …1) ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσίας .Θεωρείται επιτυχία μας αυτό ? Από τότε οι πιο πολλοί συνάδελφοι γίναμε οφειλέτες και πρώτη εγώ .Το εισπράττουμε θα πουν κάποιοι . πότε κύριοι ? μετά από 9 μήνες ? 2) Αλλαγή ΦΕΚ αμοιβών … επιτυχία ? χάσαμε τα συνημμένα, τα αντίγραφα που δεν τα πληρώνει κανείς , τα επαναληπτικά , κ.α., 3) Ταμείο Προνοίας … υπερίσχυσε η άποψη τότε να διατηρηθεί ως ΝΠΔΔ.Κι εγώ τότε την ίδια άποψη είχα . Εσφαλμένη όπως αποδείχτηκε στην πορεία ., 4) “Κηδειόσημο ” στην πρώτη σελίδα της έκθεσης επίδοσης και σε κάθε έκθεσή μας .Έτσι το λέω εγώ χαριτολογώντας … αναγράφουμε στην πρώτη σελίδα την αμοιβή μας και κυρίως για την κατάσχεση … σε χαλεπούς καιρούς βλέπουν οι οφειλέτες την αμοιβή μας και “χαίρονται ” .Αναγράφουν και οι συμβολαιογράφοι τις αμοιβές τους αλλά στην τελευταία σελίδα και τις πιο πολλές φορές δύσκολα καταλαβαίνει κανείς πόσα ακριβώς παίρνουν… Όλα τα ανωτέρω τα αναφέρω για να δείξω πως δεν ήταν όλα καλά καμωμένα στο παρελθόν και τώρα μόνο γίνονται λάθη. Λάθη πάντα θα γίνονται και αστοχίες . Το θέμα είναι να πάψουμε να βάζουμε τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο και να κοιτάξουμε το κοινό καλό . Οι Συνάδελφοι νομίζω αυτό θέλουν από μας … Όχι να αναλωνόμαστε σε μικρότητες και αλληλοκατηγορίες .Όλοι έχουμε ευθύνες και όλοι κρινόμαστε. Επίσης , όλοι είμαστε χρήσιμοι . Ο καθένας προσθέτει το λιθαράκι του. Κανείς δεν περισσεύει και όσο έχουμε ανάγκη τις γνώσεις σας , έχουμε ανάγκη και την οξυδέρκεια και τον συνδικαλιστικό ελιγμό και την εργατικότητα . Συνάδελφοι αφήστε τις παρατάξεις και ενωθείτε … Για το καλό όλων μας … πριν μας προλάβουν οι εξελίξεις …
Με εκτίμηση
ΕΥΓΕΝΙΑ Γ. ΣΤΑΜΟΥ

Νίκος Αντωνίου

Κύριοι εκπρόσωποι… καλημέρα σας!!
Δεν είναι λογικό, θα έλεγα, το γεγονός ότι μετά από έναν και πλέον χρόνο στο τιμόνι του Κλάδου, να παραδέχεστε ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό και ταυτόχρονα να κατηγορείτε μόνο τον Πρόεδρο της ΟΔΕΕ που εσείς κατά πλειοψηφία, της Περιφέρειας, στηρίξατε με όλες σας τις δυνάμεις.
Το ορθό κατά την ταπεινή άποψή μου είναι ότι όλοι σας, έχετε την ίδια ευθύνη.
Με μία φράση θα πω: «πάτε τον Κλάδο όπου φυσάει ο άνεμος» και δυστυχώς για εμάς, ο άνεμος τώρα μας σπρώχνει προς το γκρεμό…. Στην ηγεσία του Κλάδου βρισκόμουν από το 2010 έως το 2016 και εμείς να σας θυμίσω ΤΡΟΪΚΑ είχαμε τόσα χρόνια, δεν κάναμε κάτι;;; περάσαμε και δεν ακουμπήσαμε;;; ξεχνάτε τι λέγατε και πως χειροκροτούσατε τότε τον Κριάρη για το Προεδρικό Διάταγμα, ξεχνάτε τι λέγατε για τη διασφάλιση της ηλεκτρονικής επίδοσης, ξεχνάτε επίσης το 23 της επίδοσης πως έγινε 35 και κάποιοι από την τότε ηγεσία μας έλεγαν «…και 25 να πάει ευχαριστημένοι θα είμαστε»;;; αλλά εκεί βρήκατε αφορμή να κατηγορείτε τον Πρεκετέ και τους δικούς του, βλέπετε πλησίαζε εκλογική περίοδος και έπρεπε κάτι να πείτε…για να πείσετε κάποιους.
Μας θεωρείτε ως παράταξη μη συνεργάσιμους και ότι με πλάγιους τρόπους προσπαθούμε να σας σκάψουμε το λάκκο και να σας κατηγορήσουμε έναντι των συναδέλφων μας. Όχι Κύριοι, «στραβά τα βλέπετε, γιατί στραβά αρμενίζετε….».
Σε προηγούμενη ανάρτησή μου σας ζήτησα να γίνει περιστολή των εξόδων παραστάσεως της Εκτελεστικής Γραμματείας για να γίνουν όσο περισσότερες συναντήσεις μπορούμε, αλλά πάλι δεν κάνατε τίποτα, φοβόσαστε κάτι;;; Έτσι ή αλλιώς όπως κι εσείς λέτε, ο κόσμος είναι με το μέρος σας, συγκεντρώστε τον λοιπόν όσο πιο γρήγορα όμως γίνεται, γιατί το καράβι σάλπαρε και πλέει χωρίς ελπίδα και χωρίς τιμόνι.
Ως παράταξη, απ’ ότι ξέρω και βλέπω στις αναρτήσεις μας, προτάσεις για προβλήματα του Κλάδου σας καταθέσαμε και θα εξακολουθούμε να σας καταθέτουμε. Εσείς λοιπόν που θέλετε τη σύμπνοια για το καλό μας, γιατί δε μας καλείτε να τις συζητήσουμε;; Μήπως γιατί φοβάστε ότι αυτές θα έχουν πάλι ονοματεπώνυμο, όπως και στο παρελθόν είχαν όλες οι κατακτήσεις μας;;
Ειλικρινά θα περιμένω τις κινήσεις σας θέλοντας να διατηρήσω την ελπίδα ζωντανή.
Με εκτίμηση
Νίκος Αντωνίου
Αντιπρόσωπος ΟΔΕΕ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Μάλλον αγαπητέ “Δημήτρη” πρέπει να ρωτήσεις και εσύ εκεί δίπλα σου περί παλαιό-πασοκικού στυλ! Ειδικά εκεί στην ΠΡΟΣΥΔΕ αυτό το στυλ το γνωρίζουν κάποιοι καλά! Να προσέχουμε λοιπόν τι γράφουμε γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός μας “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”

Δημήτρης Γέμελος

Λυπάμαι αλλά θα σε απογοητεύσω αγαπητέ «Βαγγέλη» αυτός που υπονοείς να ερωτηθεί από εμένα, λόγω γειτονίας, περί παλαιό-Πασοκικού στυλ δεν ήταν ποτέ θαυμαστής ή ακόλουθος τέτοιων πρακτικών. Δεν χάιδεψε ποτέ αυτιά, δεν ακολούθησε πολιτικές Σούπερ Μάρκετ (έχουμε απ’ όλα και για όλους), δεν βόλεψε ημετέρους (εδώ που τα λέμε δεν βολεύτηκε ούτε ο ίδιος) , δεν έτρεχε κάθιδρος πίσω από τις εξελίξεις αλλά τις προέβλεπε. Όσον αφορά δε, τη νουθεσία σου για προσοχή στα γραφόμενα μου να σε ενημερώσω ότι η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. έχει κάνει και την αυτοκριτική της και την αυτοκάθαρσή της, χρόνια τώρα! Όποτε κρίνεις βέβαια εσύ περιμένω μια απάντηση για την ουσία του άρθρου.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Χαρά μας κ. Δοβανά που είστε από τους κερδισμένους. Χαρά μας επίσης που είδατε τη λογοτεχνική διάσταση στο κείμενό μας, δείχνετε ευαίσθητη ψυχή.

Δημητρης Γέμελος

Πόσο θλιβερό, οπισθοδρομικό και παλαιο-Πασοκικό στυλ αυτό που ανασύρατε από τα βάθη της ιστορίας της δεκαετίας του ‘80. Ξέρεις “Βαγγέλη” αυτή την ιστορία [εσύ δεν τη θυμάσαι, ρώτα δίπλα σου…] που είναι σε μεγάλο βαθμό για την έλλειψη εναρμόνισης του Έλληνα δικαστικού επιμελητή με ολόκληρη την Ευρώπη …. “χρονοντούλαπα…”. Πόσο απογοητευτική εικόνα αλλά πάντα και σταθερά μακρυά από την ουσία. Aπαντήστε λοιπόν, εσείς του γραφείου σου “Βαγγέλη» ποιο είναι το έργο σας, απαντήστε στην ουσία της κριτικής.
Τέλος πάντων, σοφοί και μάγκες δεν υπάρχουν …. Ειδικά τους τελευταίους τους πάτησε το τρένο.
Θα σας δώσω μόνο ένα κομμάτι από ένα κείμενο του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή: «Ζούμε σε ασεβείς καιρούς και το σύνθημα είναι “λασπώστε τις αξίες”. Αυτό ασφαλώς σημαίνει ότι, κυριαρχεί γύρω μας το κατώτερο στοιχείο της ύπαρξης μας και όχι το ανώτερο, δυστυχώς.»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

Εμείς εδώ στην επαρχία θεωρούμε ότι η προσφορά του κάθε συνδικαλιστή κρίνετε από τους συναδέλφους. Πιστεύω λοιπόν πως οι συνάδελφοι έκριναν και ο καθένας πήρε την θέση που του αξίζει. Άλλοι συνεχίζουν να μάχονται, όσο μπορούν βέβαια, και άλλοι παραιτήθηκαν σε δύσκολους καιρούς για τον κλάδο και απλά μόνο κρίνουν. Και κάτι τελευταίο και από εμένα.. ίσως και το πιο σημαντικό..εγώ σαν συνάδελφος της “επαρχίας” γεννημένος όμως στον Πειραιά, όταν γράφω κάτι έχω την “μαγκιά” να το υπογράφω με το όνομα μου και να μην κρύβομαι πίσω από συντακτικές ομάδες… Καληνύχτα σας κύριοι και καιρός πλέον να καταλάβετε ότι έχετε περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Συντακτική Ομάδα

Σεβόμενοι την πολυφωνία αγαπητέ Βαγγέλη, συντοπίτη, αναρτάται το σχόλιό σου [αν και λίγο ανορθόγραφο] υπενθυμίζοντάς σου μόνο το εξής. Η ιστορία δεν έχει μόνο χρονοντούλαπο, δυστυχώς, για κάποιους έχει και μνήμη. Και για να μη γίνει η μνήμη ανάμνηση, αλλάξτε συνδικαλιστική πορεία και δουλέψτε, όσο μπορείτε βέβαια…

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΠΑΣ

“Ανορθόγραφο” αλλά οποίος “κατάφερε” να το διαβάσει πιστεύω ότι κατάλαβε. Το νόημα δεν είναι να αλλάξει κάποιος συνδικαλιστική πορεία αλλά να έχει κοινή πορεία για το καλό όλων μας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, όλοι για τα ίδια πράγματα αγωνιζόμαστε. Εύχομαι κάποια στιγμή όλοι οι σοφοί του κλάδου, πρώην και νυν, να το καταλάβουν και να πράξουν ανάλογα.

Χρήστος Φενερλής

ΠΡΟΣ ΟΔΕΕ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

S.O.S.

Ένα νέο, ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παρακολούθησης και είσπραξης των οφειλών προς το Δημόσιο προγραμματίζει να εγκαταστήσει και να θέσει σε παραγωγική λειτουργία το υπουργείο Οικονομικών από το 2017.

Μέσω του συστήματος αυτού οι διαδικασίες αποστολής των κατασχετηρίων και επιβολής κατασχέσεων σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους προς το Δημόσιο θα γίνονται μαζικά και αυτοματοποιημένα.

Αμέσως μόλις μια οφειλή γίνεται ληξιπρόθεσμη, το σύστημα θα ενεργοποιεί αυτόματα τη διαδικασία ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίου σε όλες τις τράπεζες για την δέσμευση και την κατάσχεση του ποσού της οφειλής από τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη, ώστε το Δημόσιο να μην χάνει καθόλου χρόνο στη διεκδίκηση των οφειλών.
Διαδικασίες-εξπρές θα δρομολογούνται και για πολύ μεγάλα χρέη για τα οποία απαιτούνται κατασχέσεις κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων. Η λειτουργία του συστήματος αυτού αποσκοπεί στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την είσπραξη των οφειλών, με την βελτίωση του τρόπου συλλογής, επεξεργασίας και αξιοποίησης πληροφοριών από πηγές εκτός φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης σχετικά με το οικονομικό προφίλ και την περιουσιακή κατάσταση των οφειλετών κυρίως όμως με την μαζικοποίηση και αυτοματοποίηση της αποστολής κατασχετηρίων και της επιβολής κατασχέσεων σε βάρος όσων εξ’ αυτών δεν εξοφλούν τις οφειλές τους εμπρόθεσμα.
Το νέο αυτό πληροφοριακό σύστημα θα έχει τη δυνατότητα διασύνδεσης και αμφίδρομης επικοινωνίας με συστήματα τρίτων φορέων (Εθνικό Ληξιαρχείο/Δημοτολόγιο, Εθνικό Κτηματολόγιο, Δικαστικές Αρχές, Γενικό Εμπορικό Μητρώο -Γ.Ε.ΜΗ, Πιστωτικά Ιδρύματα, Συμβολαιογράφοι, το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ) των οποίων οι πληροφορίες κρίνονται απαραίτητες για να σχηματιστεί μιας πλήρης εικόνα σχετικά με τη συμπεριφορά του κάθε οφειλέτη και να οργανωθεί αποτελεσματικότερα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης από τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση.

Ήδη το έργο της ανάπτυξης του νέου αυτού συστήματος που προβλέπεται να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει δρομολογηθεί για άμεση υλοποίηση. Το πλήρες αντικείμενο του έργου, όπως περιγράφεται στο σχετικό έγγραφο που αποκαλύπτουν τα dikaiologitika news, «είναι η αυτοματοποίηση και κεντρικοποίηση των διαδικασιών είσπραξης οφειλών και η βελτίωση της λειτουργίας της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης στον τομέα των εσόδων, μέσω της ανάπτυξης και λειτουργίας ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, παρακολούθησης, διαχείρισης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών που συνεπάγονται οι οφειλές και η παροχή αυξημένης ποιότητας υπηρεσιών προς τους συναλλασσόμενους με αυτήν πολίτες».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο: * «Σήμερα, ως προς τον κύκλο ζωής μιας οφειλής (ληξιπρόθεσμης ή όχι), υποστηρίζονται από υφιστάμενα συστήματα της ΓΓΔΕ (Taxis, Taxisnet, ICIS, ELENXIS) μεμονωμένες λειτουργίες. Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτές σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με βάση τις ανάγκες και τους χρήστες των αναφερόμενων συστημάτων και όχι με επίκεντρο την οφειλή και την επιχειρησιακή ροή που αυτή συνεπάγεται και δεν οδηγούν σε αυτοματοποιημένες και μαζικοποιημένες διαδικασίες είσπραξης. Επιπλέον, για την αποτελεσματική παρακολούθηση και διαχείριση των οφειλών είναι πλέον μεγαλύτερη η ανάγκη εμπλουτισμού της πληροφορίας που τις συνοδεύει, καθώς και η επέκταση της πληροφόρησης από πηγές εκτός της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης. Τέλος σημαντική θεωρείται η παροχή της δυνατότητας πλήρους σύγχρονης ενημέρωσης των φορολογούμενων πολιτών και επιχειρήσεων στις πληροφορίες οφειλών και επιστροφών.» «Με βάση τα παραπάνω, το εν λόγω σύστημα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύστημα στο οποίο:

1. Επίκεντρο σε επίπεδο πληροφορίας θα είναι οι οφειλές και η παρακολούθηση – διαχείριση αυτών με βάση τις προβλεπόμενες επιχειρησιακές ροές.

2. Όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης θα μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα μιας οφειλής και των ενεργειών που έχουν γίνει από τη γένεσή της μέχρι και την εξόφληση ή διαγραφή της.

3. Οι φορολογούμενοι πολίτες και επιχειρήσεις θα έχουν πλήρη ενημέρωση στις πληροφορίες των ενεργών οφειλών τους, σε ιστορικές πληροφορίες οφειλών και πληρωμών, καθώς και σε πληροφορίες επιστροφών, συμψηφισμών και ρυθμίσεων.

4. Διαδικασίες, οι οποίες σήμερα γίνονται μεμονωμένα ή/ και χειροκίνητα (ενδεικτικά αναφέρονται επιδόσεις, κατασχέσεις), θα μπορούν να γίνονται μαζικά και αυτοματοποιημένα
εξοικονομώντας έτσι σημαντικούς πόρους τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε αναλώσιμα και χρηματικούς πόρους.» * «Προκειμένου να επιτευχθούν τα παραπάνω το σύστημα:

1. Θα διαλειτουργεί με τα υφιστάμενα συστήματα της ΓΓΔΕ προκειμένου να συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά, την ιστορικότητα και την κατάσταση μιας οφειλής.

2. Θα ολοκληρώνει διαδικασίες και πληροφορίες που σήμερα είναι ατελείς στα υφιστάμενα συστήματα στη βάση της επιχειρησιακής ροής είσπραξης σε ένα ενιαίο περιβάλλον χρήστη.

3. Θα διαλειτουργεί με συστήματα τρίτων φορέων (ενδεικτικά αναφέρεται το Εθνικό Ληξιαρχείο/Δημοτολόγιο, το Εθνικό Κτηματολόγιο, οι Δικαστικές Αρχές, το Γενικό Εμπορικό

Μητρώο Γ.Ε.ΜΗ, τα Πιστωτικά Ιδρύματα, οι Συμβολαιογράφοι, το Ελληνικό Χρηματιστήριο και το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ) εκτός της ΓΓΔΕ των οποίων οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για τη γνώση της συμπεριφοράς του οφειλέτη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τη λήψη δράσεων μέτρων από τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση

4. Θα αυτοματοποιεί και μαζικοποιεί ενέργειες και μέτρα (με βάση παραμετροποιημένα κριτήρια), τα οποία θα προκύπτουν ως αποτέλεσμα των πληροφοριών που συγκεντρώνονται στη βάση της επιχειρησιακής ροής διαχείρισης είσπραξης 5. Θα διευρύνει την προσφορά ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αφορούν στην είσπραξη, τόσο στις υπηρεσίες της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης, όσο και στους συναλλασσόμενους πολίτες και επιχειρήσεις. 6. Ως προς τις υπολογιστικές υποδομές το σύστημα θα χρησιμοποιεί αυτές που παρέχονται από την ΓΓΠΣ στην ΓΓΔΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών που προβλέπει ο Ν. 4389/2016.»
* Η ημερομηνία έναρξης της υλοποίησης του έργου ορίζεται η 15/06/2017.
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/132805/eggrafo-apokalyptei-pos-tha-ginontai-aftomates-katasxeseis-gia-xrei-stin-eforia
Copyright © dikaiologitika news

Απ οτι φαίνεται εχουν πρόθεση και σχέδιο να μας καταργήσουν !!! Τελος οι κατασχέσεις και οι επιδόσεις με την διαδικασία του ΚΕΔΕ αφου δεν θα χρειάζεται πλεον ο ανθρώπινος παράγοντας !
Αυτοματοποιημένη επεξεργασία δεδομένων ηλεκτρονικά και αναγκαστική εκτέλεση και επιδοσεις απο ηλεκτρονικό υπολογιστή
σε χρονο μηδέν !
ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ! Ο ΚΛΑΔΟΣ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ !
Χρήστος Φενερλής

Κώστας Κοττικιάς

Η τεχνολογία καλπάζει φίλε Χρήστο Φενερλή.
Όπως καλπάζει και η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης και της δημοσίας διοικήσεως.
Δεσμευόμενο από μνημονιακές επιταγές, το κράτος προχωρά ακάθεκτο στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Όσο δεν του παρέχεις λύσεις σαν κλάδος προς τις κατευθύνσεις που θέλει, είναι φυσικό κι εύλογο να μην κάτσει να σε περιμένει. Δεν υπάρχει ούτε χρόνος, ούτε χρήμα, ούτε διάθεση να ασχοληθεί με την σωτηρία σου. Απλά σε παρακάμπτει. Και όσο μένουμε ακίνητοι θα μας παρακάμπτει μέχρι να εξαφανιστεί όλη η επαγγελματική ύλη μας. Και δεν εννοώ ντουντούκες. Θα είναι σαν να προσπαθούμε να σταματήσουμε παλιρροιακό κύμα με τα στήθη μας. Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για όλες τις υπηρεσίες μας εννοώ. Αναγκαίο κακό η τεχνολογία στην περίπτωσή μας. Το φωνάζει χρόνια τούτη εδώ η παράταξη. Πλέον όμως δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ή τώρα ή ποτέ. Ας ελπίσουμε ότι θα το καταλάβει εγκαίρως η διοικούσα παράταξη. Η οποία στρουθοκαμηλίζει λόγω ανεπάρκειας και σφυρά αδιάφορα για να μην στενοχωρηθεί κανένα αυτί συναδέλφου. Μέχρι να κλαίμε όλοι μαζί με μαύρο δάκρυ…

Χρήστος Φενερλής

Φίλε μου Κώστα
Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών !
Όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά ,κατά πρώτο λόγο ,αλλά και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι ,κατα δεύτερο λόγο ,που δυστυχώς παρακολουθούν τους πρώτους να “ασελγούν” σε βάρος του κλάδου παραμένοντας απαθείς !
Ο ηλεκτρονικός κόσμος που επιβάλλεται απο την πολιτεία ως λύση σε πολλές υπηρεσίες της θα έπρεπε να μας εχει βρει έτοιμους και κατα την άποψή μου όχι απλά δεν είμαστε έτοιμοι , αλλά δεν έχουμε και τα κατάλληλα αντανακλαστικά για να αντιδράσουμε οργανωμένα και άμεσα σε αυτές τις εξελίξεις !! Θα έπρεπε ήδη να έχουμε παρέμβει ώστε να προλάβουμε !
Εχω στείλει το κείμενο αυτό σε όλους τους συλλόγους , στην ΟΔΕΕ , στις παρατάξεις !
Εισαι ο μόνος που αντέδρασες έστω και με αυτό τον τρόπο ! Του σχόλιου δηλαδή !
Αν δεν παρέμβουμε άμεσα σαν κλάδος με οργανωμένο τρόπο ,για να προλάβουμε έστω και στο παρα πέντε ,ότι μπορούμε να σώσουμε ,εννοείται ότι δεν έχουμε καμμια τύχη!!

Σταυρούλα Δοβανά

Προφανώς σας ενδιαφέρουν τα ορθογραφικά λάθη και όχι η ουσία του κειμένου. Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο εδώ καιένα χρόνο είστε οι χαμένοι. Και θα συνεχίσετε να είστε. Τελικά φαίνεται ότι τα μακροσκελή λογοτεχνικά σας κείμενα δεν έπεισαν τους συναδέλφους και γι΄αυτό χάσατε…..

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ

Αγαπητή μου κυρία, παρεξήγησες.
Πρώτων εμείς αρθρογραφούμε επί ενημερωτικών, συνδικαλιστικών,
και νομικών θεμάτων.
Άλλοι, ειδικεύονται στα διηγηματικού χαρακτήρος αρθράκια,
και ιδιαιτέρως μάλιστα στα “Παραμύθια”….!!!!!

Δεύτερον μπορεί να είμαστε χαμένοι εκλογικά,
δεν είμαστε όμως γενικώς ….χαμένοι…..!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)