Ενότητα – Ανανέωση – Συναπόφαση

Συνάδελφοι,

Στην αρχή του δικαστικού έτους, βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όσον αφορά το παρόν και το μέλλον του κλάδου μας.
Οι εξελίξεις στο χώρο με τις τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ, τις αμοιβές, την άρση των γεωγραφικών περιορισμών και τις προϋποθέσεις εισόδου στο επάγγελμα, δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, αντιθέτως, μας καλούν σε διαρκή ετοιμότητα.

Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε, η παράταξή μας, συνεπής στις δεσμεύσεις της, έχει ήδη υποβάλλει τις προτάσεις της και είναι έτοιμη να προσέλθει σε κάθε πρόταση διαλόγου, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του κλάδου μας.

Την ίδια στιγμή, αντί του αρραγούς μετώπου, κάποιοι συνάδελφοι επέλεξαν το δρόμο της διάσπασης και της αποδυνάμωσης του συλλογικού μας αγώνα.
Προερχόμενοι από τα σπλάχνα της παράταξής μας και εκλεγμένοι με το δικό μας ψηφοδέλτιο, αποφάσισαν τούτη την ώρα, να υπηρετήσουν τις δικές τους ιδιοτελείς προτεραιότητες, έναντι του παραταξιακού συμφέροντος, πλήττοντας και την παράταξη και τον κλάδο.

Εμείς, η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε, δύναμη ευθύνης και ανανέωσης, με τις προτάσεις μας, σηματοδοτούμε το άνοιγμα στους νέους συναδέλφους και δίνουμε βήμα στη νέα γενιά.

Προχωρούμε πιο ενωμένοι, απαλλαγμένοι από πρόσωπα και κυρίως νοοτροπίες που μας κρατούσαν αγκιστρωμένους στο παρελθόν, καθώς κύριο μέλημά μας δεν αποτελεί η προσκόλληση σε ‘καρέκλες’ και αξιώματα, αλλά η εφαρμογή των δεσμεύσεών μας,

Και στο σημείο αυτό πρέπει να θυμίσουμε ότι πρώτη και κυρίαρχη δέσμευσή μας ήταν και παραμένει η ανανέωση του στελεχιακού συνδικαλιστικού μας δυναμικού με την ανάδειξη και προώθηση νέων και ικανών συναδέλφων σε θέσεις ευθύνης.

Επιπλέον, δέσμευσή μας ήταν και παραμένει η υιοθέτηση ενός πιο δημοκρατικού και λειτουργικού τρόπου λήψης αποφάσεων τόσο στην παράταξή μας όσο και στο σύλλογο και στην ομοσπονδία μας, με διαρκή ενημέρωση των μελών μας και ανταλλαγή απόψεων.

Η παράταξή μας, εμπνεόμενη από το τρίπτυχο  Ενότητα – Ανανέωση – Συναπόφαση, με δύναμη και εμπειρία από το παρελθόν και με αισιοδοξία για το μέλλον, θα πορευτεί υπερασπιζόμενη τις αρχές της με νέο όραμα και στόχους, σε πείσμα όσων έχουν αναγάγει την σιωπή και την αδράνεια σε κυρίαρχη συνδικαλιστική πρακτική, το κουτσομπολιό σε ημερησία διάταξη και τον απλό σχολιασμό της συνδικαλιστικής προσπάθειας άξιων συναδέλφων σε ‘κορωνίδα’ της πολιτικής τους.

Θεωρώντας πως η συμμετοχή είναι δύναμη, πως η συνεχής ενημέρωση είναι όχι μόνο δικαίωμα των συναδέλφων αλλά και υποχρέωσή μας και η διαφάνεια απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας των οργάνων του κλάδου μας, προσδοκούμε την ολοένα και μαζικότερη συμμετοχή νέων συναδέλφων στις εργασίες της παράταξής μας και στα ‘κοινά εν γένει του κλάδου μας, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες και ιδεολογικές καταβολές, προκειμένου μέσα από γόνιμες αντιπαραθέσεις και ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, να συνδιαμορφώσουμε το κοινό μας μέλλον…

Στην ενότητα η ΔΥΝΑΜΗ..
Στην ανανέωση Η ΕΛΠΙΔΑ…

Συναδελφικά,
Ο Γραμματέας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)