ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ Ή «ΜΙΖΕΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΝΕΣ

Κ.κ Συνάδελφοι,

Στην εκ προοιμίου εύκολη και ανέξοδη κριτική για κοινωνική απαξίωση και άλλα τέτοια φληναφήματα, απαντούμε ότι τη δεδομένη στιγμή και εν΄ όψει των κρίσιμων εξελίξεων για τον κλάδο προέχει η ΟΥΣΙΑ, η ΣΟΒΑΡΗ και ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των συναδέλφων και οι ΠΡΑΞΕΙΣ.

 Στα πλαίσια, λοιπόν, των αλλαγών συνεχίζουμε και επεξεργαζόμαστε τον πανελλαδικό πίνακα ζωνών επιδόσεων για όλα τα Εφετεία της χώρας καταρχήν με χρέωση από το κέντρο της πόλης του κάθε Πρωτοδικείου και, εν συνεχεία, από το κέντρο της πόλης που εδρεύει κάθε επιμελητής και κάθε αστική εταιρεία (μετά την ολοκλήρωση του μητρώου όπου ο κάθε επιμελητής και κάθε αστική εταιρεία θα δηλώσουν την έδρα τους) και τον τρόπο προείσπραξης τους ηλεκτρονικά, που θα ενεργοποιηθεί πλήρως όταν εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Στην επισήμανσή μας ότι σε περίπτωση που εντοπίσετε λάθη στις ζώνες χρέωσης ή αστοχία σε περιοχές να μας ενημερώσετε προκειμένου να γίνει άμεση διόρθωση, οι Πρόεδροι των περιφερειακών Συλλόγων και τα μέλη τους ανταποκρίθηκαν άμεσα και γίνονται καθημερινά διορθώσεις, που σημαίνει ότι οι πίνακες ανανεώνονται μέχρι να πάρουν την τελική τους μορφή .

Δυστυχώς ο Σύλλογος των Αθηνών, αντί να επεξεργαστεί με σοβαρότητα τους πίνακες, αντέγραψε τους αρχικούς και πρόσθεσε και την δική του ‘πινελιά’, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στο site του Συλλόγου διαφορετικές (και συνήθως μεγαλύτερες) χιλιομετρικές αποστάσεις από αυτές που έχει αναρτήσει η Ομοσπονδία, γεγονός που σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργεί μεγάλη σύγχυση ως προς τη ζώνη που τελικά ανήκει ο κάθε Δήμος και, κατά συνέπεια, ως προς την τελικά χρέωση.

Να σημειωθεί ότι η λανθασμένη αναφορά ΖΩΝΗΣ και κατά συνέπεια η μεγαλύτερη χρέωση, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ανακοπών από τους δικηγόρους ,το Δημόσιο και τους φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα (ΙΚΑ, ΔΟΥ Ο.Τ.Α κλπ), ειδικά στο στάδιο της εκτέλεσης.

Κ.κ Συνάδελφοι,

Η σοβαρότητα μεταφράζεται ως εξής: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

παραδείγματα υπολογισμού αποστάσεων περιοχών :

1.- Δήμος Πετρούπολης: ΖΩΝΗ Α

Υπουργείο Μεταφορών 9,5 χλμ.

χάρτες Χ.Ο : 8,43 χλμ.

Letsgo: 8,6 χλμ.

Apostaseis : 9,01 χλμ.

Σύλλογος Αθηνών 11 χλμ.-) Με τον τρόπο υπολογισμού της απόστασης από το Σύλλογο της Αθήνας, ο Δήμος Πετρούπολης εντάσσεται στη ΖΩΝΗ Β.

 

2.- Αργυρούπολη : ΖΩΝΗ Α

Υπουργείο Μεταφορών 9 χλμ.

χάρτες Χ.Ο : 9,84 χλμ.

Letsgo: 9,50 χλμ.

Apostaseis : 9,84 χλμ.

Σύλλογος Αθηνών 13 χλμ. .-) Με τον τρόπο υπολογισμού της απόστασης από το Σύλλογο της Αθήνας, η Αργυρούπολη εντάσσεται στη ΖΩΝΗ Β.

 

3.- Δήμος Χαλανδρίου : ΖΩΝΗ Α

Υπουργείο Μεταφορών 6,1 χλμ.

χάρτες Χ.Ο : 9,44 χλμ.

Letsgo: 9,90 χλμ.

Apostaseis : 8,84 χλμ.

Σύλλογος Αθηνών 11 χλμ. .-) Με τον τρόπο υπολογισμού της απόστασης από το Σύλλογο της Αθήνας, ο Δήμος Χαλανδρίου εντάσσεται στη ΖΩΝΗ Β.

 

4.- Δήμος Π. Φαλήρου : ΖΩΝΗ Α

Υπουργείο Μεταφορών 8,50 χλμ.

χάρτες Χ.Ο : 8,85 χλμ.

Letsgo: 8,50 χλμ.

Apostaseis : 9,01 χλμ.

Σύλλογος Αθηνών 11 χλμ. .-) Με τον τρόπο υπολογισμού της απόστασης από το Σύλλογο της Αθήνας, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εντάσσεται στη ΖΩΝΗ Β.

 

5.- Δήμος Μαρκόπουλου-Μεσογαίας : ΖΩΝΗ Β

Υπουργείο Μεταφορών 28,70 χλμ.

χάρτες Χ.Ο : 29,71 χλμ.

Letsgo: 29,50 χλμ.

Apostaseis : 29,96 χλμ.

Σύλλογος Αθηνών 31 χλμ. .-) Με τον τρόπο υπολογισμού της απόστασης από το Σύλλογο της Αθήνας, ο Δήμος Μαρκόπουλου-Μεσογαίας εντάσσεται στη ΖΩΝΗ Γ.

 

Είναι άξιο απορίας και διερεύνησης τελικά αν το ΔΣ του Συλλόγου των Αθηνών έχει την σοβαρότητα να αντιμετωπίσει τα θέματα που παρουσιάζονται ή απλά είναι μίζεροι ερασιτέχνες που επεξεργάστηκαν τις αποστάσεις με εφαρμογή συστήματος πηγαίνοντας μέσω Βιέννης

Δεν περιποιεί τιμή στο ΔΣ του Συλλόγου των Αθηνών η προχειρότητα (;) με την οποία αντιμετωπίζουν τα μέλη του μια μείζονα μεταρρύθμιση, καθώς με τον τρόπο αυτό εκθέτουν πανελλαδικά το Σύλλογο των Αθηνών και δημιουργούν σύγχυση στους συναδέλφους, αντί να στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητας τους.

Προκειμένου οι συνάδελφοι να μην ταλαιπωρούνται και να μην δημιουργούνται συγχύσεις, θα ήταν χρήσιμο να ενημερώνονται για τις ζώνες και τις αποστάσεις βάσει του πίνακα που έχει αναρτηθεί (και διορθώνεται καθημερινά) στο site της Ομοσπονδίας.

Με εκτίμηση

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)