ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

(Από την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας)

Αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων από 30 Ιουνίου μέχρι και 8 Ιουλίου 2015.

 

Σας δημοσιεύουμε την εγκύκλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για «αναστολή εργασιών δικαστηρίων λόγω διεξαγωγής δημοψηφίσματος», όπου κατά το διάστημα από 30 Ιουνίου μέχρι και 8 Ιουλίου 2015 αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων. (Τελικά δεν αναστέλλεται και η διενέργεια κατασχέσεων όπως μας είχε ανακοινωθεί προφορικά).

Εφιστούμε τη προσοχή σας στο άρθρο 941 παρ.1 εδ.2 στο οποίο αναφέρεται:

«Η παρ.5 του άρθρου 943 (δηλαδή αναγκαστική εκτέλεση για απόδοση ακινήτου) εφαρμόζεται και στην αναγκαστική εκτέλεση για αφαίρεση κινητού». 

 ****************

ΘΕΜΑ: «Αναστολή Εργασιών δικαστηρίων λόγω διεξαγωγής δημοψηφίσματος»

 

Ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, σας γνωρίζουμε ότι αναστέλλονται οι εργασίες δικαστηρίων τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργεια του και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά από αυτό, δηλαδή από 30 Ιουνίου μέχρι και 8 Ιουλίου 2015. 

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 30η Ιουνίου 2015 και δε θα περατωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 30η Ιουνίου 2015. Κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών , αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.

 Σας επισημαίνουμε ότι εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μεικτών Ορκωτών Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιορισθεί δικάσιμοι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Επίσης, εξαιρείται και η εκδίκαση των κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

 Παρακαλούμε τους κ.κ. προέδρους Πρωτοδικών να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο στα Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία της Περιφέρειας τους.

Ο Πρόεδρος

Ευθύμιος Πρεκετές

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)