ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΛΟΓΟΣ + ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ = ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Για την πραγματικά εντυπωσιακή έκφραση συναδέλφου, που δηλώνει την έκπληξή του, σχετικά με μη αναμενόμενες ενέργειες, να θυμίσω ότι:

 “Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους.”

Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, 1856-1950

Γενικά, η πρόταση μας για τον αθέμιτο ανταγωνισμό εντάσσεται στην δέσμη προτάσεων που  επιχειρούν να αναδείξουν λύσεις στα κρίσιμα προβλήματα του κλάδου… δεν διεκδικούμε το αλάθητο ούτε θεωρούμε ότι έχουμε εύκολες και μαγικές λύσεις για όλα τα προβλήματα… Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους να διατυπώσουν άποψη προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί την τελική πρόταση του κλάδου.

Θέτουμε λοιπόν τις προτάσεις μας σε διαβούλευση με τόλμη και γενναιότητα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ως παράταξη αλλά και εγώ ατομικά ως συντάκτης πλήρως την ευθύνη.

Ειδικότερα, σε σχέση με τον προβληματισμό που διατυπώθηκε, επισημαίνω τα εξής:

«Οι διαχειριστές θα διαθέτουν ειδικούς ρόλους έλεγχου…»

 δηλαδή η Ομοσπονδία και ο τοπικός Σύλλογος δεν θα μπορούν ανεξέλεγκτα ούτε ο καθένας μόνος του να κάνουν τον οποιοδήποτε έλεγχο. Αντίθετα για να ανοίξει η σχετική εφαρμογή, η Ομοσπονδία και ο τοπικός Σύλλογος ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να συνεργαστούν μεταξύ τους, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε υπόνοια μεροληψίας.

Κατόπιν, τα επόμενα βήματα είναι τα εξής:

1) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

2) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ

Συγκεκριμένα, με την ενεργοποίηση των κλειδιών της Ομοσπονδίας και του τοπικού Συλλόγου, κάθε φορά θα αποστέλλονται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα κωδικοί (κλειδιά) προς δύο ή τρία ή περισσότερα πρόσωπα (ο αριθμός θα συμφωνηθεί), που θα αποτελούν  τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου (διαφορετικά κάθε φορά), τα οποία πρόσωπα μπορούν να επιλέγονται είτε μεταξύ των Προέδρων των συλλόγων είτε μεταξύ των μελών της Ολομέλειας της Ομοσπονδίας.

Μόνο και μόνο τότε, αφού έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα κλειδιά (δικλείδες ασφαλείας) από την Ομοσπονδία, τον σύλλογο και από την Επιτροπή Ελέγχου (που θα αποτελείται κάθε φορά από διαφορετικά πρόσωπα κατόπιν τυχαίας επιλογής), θα είναι δυνατό να ανοίγει η καρτέλα του υπό έλεγχου συναδέλφου, αφού προηγουμένως ενημερωθεί ο υπό έλεγχο συνάδελφος.

Είναι προφανές ότι δεν θα έχουν οι πάντες, όπως υπονοείται, πρόσβαση στην καρτέλα του κάθε συναδέλφου, αλλά μόνο τα αρμόδια εκλεγμένα θεσμικά όργανα του κλάδου.

Ως συντάκτης, αυτή είναι εν συντομία, η δική μου πρόταση, η οποία βεβαίως μπορεί να τροποποιηθεί, να τύχει περαιτέρω επεξεργασίας και βελτιώσεων…

Για αυτό άλλωστε έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση!!!

Για τα υπόλοιπα ερωτήματα, νομίζω ότι ο κώδικας μας τα καλύπτει πλήρως.  

Σε περίπτωση εφαρμογής της πρότασής μας, θα δώσει τις λύσεις: ακριβούς χρέωσης, προείσπραξη αμοιβής, εφαρμογής άρθρου 51, στατιστικών στοιχείων κ.λ.π, εφαρμογών που θα επιλέξουμε, διασφαλίζοντας την νομιμότητα για τις χρεώσεις με την εγγύηση τοπικού Συλλόγου και Ομοσπονδίας.

 Το ερώτημα όμως είναι ένα και παραμένει: θέλουμε να δώσουμε τέλος στον αθέμιτο ανταγωνισμό με τα μέσα που μας προσφέρει η τεχνολογία ή θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που προσφέρει σε κάποιους συναδέλφους πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη, μέσω των μικρότερων χρεώσεων, αλλά εντέλει εξουθενώνει οικονομικά και απαξιώνει τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων…

Τέλος, προς περαιτέρω προβληματισμό, υπενθυμίζω την πρότασή μας βάσει της οποίας στις τιμές σε ζώνες θα μπορεί να εφαρμοστεί η προείσπραξη.

Εμείς κάνουμε προτάσεις και τις καταθέτουμε επίσημα στα όργανα και αναμένουμε όλες τις προτάσεις συλλόγων και των συναδέλφων ατομικά, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε την τελική πρόταση του κλάδου.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Κανέλλος

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)