Ενημέρωση για το ΔΣ στις 26/7/2022 (με σχόλια που απηχούν σε προσωπικές εκτιμήσεις)

Στο Συμβούλιο που έγινε στις 26/7/2022 μεταξύ άλλων αποφασίστηκαν και τα εξής :

1) Εγκρίθηκε η πρόταση του Προέδρου και ανατέθηκε σε επιτροπή αποτελούμενη από τρία μέλη του Δ.Σ. (Καπότου, Καραμπούλης, Χαλδαίου) η επικοινωνία με ασφαλιστικό σύμβουλο προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα σύμβασης ομαδικής ιδιωτικής ασφάλισης των Δικ. Επιμελητών του Συλλόγου της Αθήνας καθώς και ασφάλισης αστικής ευθύνης. Η ανάθεση πέραν των άλλων θα επικεντρωθεί στην αναζήτηση λύσεων, κυρίως για τον ρόλο του Συλλόγου, αφού σε αντίστοιχες προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν αποδείχθηκε πως το μεγαλύτερο “αγκάθι” για την επίτευξη αυτού του διαχρονικού στόχου είναι η μαζική συμμετοχή, η εγγυημένη πληρωμή των ασφαλίστρων από τους συναδέλφους και η “μεσολάβηση” του Συλλόγου ως συμβαλλόμενου χωρίς αυτός να είναι ουσιαστικά υπόχρεος καταβολής, αλλά μόνο τυπικά.

2) Σε συνέχεια της συνεννόησης κατά την επίσκεψη του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συλλόγου με την κ. Βελώνη (Προϊσταμένη του ΝΣΚ) εγκρίθηκε η πρόταση του Προέδρου για κατάθεση στον Σύλλογο αιτήσεων από τους συναδέλφους που επιθυμούν συνεργασία με το ΝΣΚ και ορίστηκαν οι προϋποθέσεις.

Για την διαδικασία και τους όρους θα σταλεί e-mail από τον Σύλλογο. Η πρόταση εγκρίθηκε παρόλο που δύο μέλη του ΔΣ, που είχαν καταθέσει προηγουμένως και αίτημα με το οποίο ζητούσαν εξηγήσεις για την παραπάνω συνάντηση, έφεραν αντιρρήσεις. Φαίνεται πως πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη διεύρυνση συνεργασιών με περισσότερους Δικαστικούς Επιμελητές φορέων που διαχειρίζονται μια σεβαστή ύλη δεν είναι αρεστή σε ορισμένους.

3) Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η χρηματική δωρεά που έγινε στο Σύλλογο από συναδέλφους για τον άτυχο συνάδελφο που πρόσφατα είχε ένα τραγικό ατύχημα και η απόδοση του ποσού αυτού στον ίδιο. Δυστυχώς υπήρξαν μέλη του ΔΣ που καταψήφισαν την πρόταση της δωρεάς συγκεκριμένου συναδέλφου, με το σκεπτικό πως αυτή προέρχεται από άτομο που έχει καταδικαστεί με την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης, θεωρώντας πως η έγκρισή της θα δημιουργούσε ένα είδος υποχρέωσης από τον Σύλλογο προς τον καταδικασθέντα συνάδελφο, παραβλέποντας πως κάθε ευρώ είναι υπερπολύτιμο για την αποκατάσταση του άτυχου συναδέλφου. Χειρότερο κατά την άποψή μου από την καταψήφιση, η οποία στο κάτω- κάτω είχε και μια αιτιολόγηση, είναι ότι την επόμενη ημέρα διακωμωδήθηκε η κατάσταση του άτυχου συναδέλφου με ανάρτηση σε παραταξιακή σελίδα fb ενός “παραμυθιού”, παρομοιάζοντας τον κιόλας με χαρακτήρα καρτούν που τον μειώνει και τον προσβάλει.

Εύχομαι, όχι μόνο εγώ αλλά θέλω να πιστεύω και όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα αυτή, να μην τύχει ποτέ να βρεθούμε είτε στη θέση του είτε στη θέση των γονιών αυτού του ανθρώπου, θα πρέπει δε να μάθουμε να εκτιμάμε τους συνανθρώπους μας και να σεβόμαστε τις ανάγκες τους, γιατί μπορεί σήμερα να μην χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός αλλά ποτέ κανένας δεν ξέρει πως έρχονται τα πράγματα και το κυριότερο να κάνουμε το καλό χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας την ανταπόδοση. Γι’ αυτό θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους συναδέλφους που συνεισέφεραν οικονομικά, στα μέλη του Δ.Σ. και κυρίως στη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου για την πρωτοβουλία που πήρε και υλοποίησε τη δράση αυτή.

4) Εγκρίθηκε η πρόταση του Προέδρου για άσκηση έγκλησης (μήνυσης) κατά συνταξιούχου συναδέλφου που καταγγέλθηκε από Α.Ε. ότι διενεργεί επιδόσεις (είναι η πρώτη φορά που ο Σύλλογος κινείται νομικά κατά πρώην συναδέλφου και ελπίζω να γίνει μάθημα και να σταματήσει αυτό, υπάρχουν νέοι συνάδελφοι στον κλάδο με όρεξη για δουλειά αλλά και παλαιότεροι με εξίσου ίδια ανάγκη λόγω των καταστάσεων που επικρατούν).

Καλές διακοπές να έχουμε με όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές!

Για την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Ελένη Καπότου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)