ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΣΚ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ εμού  και του Αντιπροέδρου  κ. Γεωργίου Γρηγόρη – Γληγόρη, με την Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Ευγενία Βελώνη στο γραφείο της. Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο Νομικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Σπυρόπουλος και ο Πάρεδρος κ. Περικλής Ζαλαχώρης.


Από πλευρά μας τέθηκαν τα εξής θέματα:
– Η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος (προ μέτρων covid-19) για τις επιδόσεις,  με την επίδοση να πραγματοποιείται στον 2ο όροφο.
– Η διεύρυνση του ωραρίου επιδόσεων.
– Η εξεύρεση λύσης για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την καθυστέρηση εκκαθάρισης και πληρωμής των επιδόσεων  που γίνονται από το ΝΣΚ για λογαριασμό της ΑΑΔΕ.
– Η διεύρυνση της λίστας των συνεργαζόμενων συναδέλφων, ώστε η ύλη που διαχειρίζεται το ΝΣΚ να διαμοιράζεται σε μεγαλύτερο αριθμό Δικαστικών Επιμελητών.
Επίσης, ενημερώσαμε για τις αναφορές που προφορικά έχουν γίνει στο Σύλλογο και αφορούν φαινόμενα αντιποίησης αρχής, με καταγγελίες για διενέργεια επιδόσεων από μη Δικαστικούς Επιμελητές (συνταξιούχους ή υπάλληλους γραφείων), με την διαδικασία παράδοσης ενσφράγιστου φακέλου στο ισόγειο του κτηρίου, χωρίς τον παραμικρό έλεγχο ταυτοτήτων από τους αρμοδίους υπαλλήλους της υπηρεσίας.


Η κ. Βελώνη μετέτρεψε τη συνάντηση σε σύσκεψη και κάλεσε τους άμεσα εμπλεκόμενους αρμοδίους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, κ.κ. Ψαθά, Νάτση και Καλογεροπούλου.
Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε είχε ως αποτέλεσμα με τις ανάλογες παρεμβάσεις μας, να καταλήξουμε στα εξής:
· Δεδομένης της κατάστασης με την πανδημία (covid- 19) και προκειμένου να αποφευχθεί καθυστέρηση στην επίδοση των δικογράφων αν χρειαζόταν οι συνάδελφοι να ανεβαίνουν ένας – ένας στο 2ο όροφο, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός, κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνει το καθεστώς της επίδοσης με τον φάκελο στο ισόγειο του κτηρίου, η οποία πλέον θα γίνεται με ταυτόχρονο έλεγχο της υπηρεσιακής μας ταυτότητας. Τα προς επίδοση έγγραφα, θα παραδίδονται στο ισόγειο σε κλειστό φάκελο (μεγέθους Α4) με πλήρη αναγραφή σε αυτόν των στοιχείων μας (σφραγίδα, σταθερό / κινητό τηλέφωνο και αριθμό μητρώου). Κατά τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και η επιστροφή (παραλαβή αποδεικτικών) με τα αποδεικτικά να τοποθετούνται εντός των φακέλων και να επιστρέφονται στις αλφαβητικές θυρίδες που βρίσκονται στο ισόγειο, για λόγους συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων.
Σε εξαιρετικά επείγοντα έγγραφα ή εάν ο συνάδελφος το επιθυμεί, θα μπορεί να πραγματοποιεί την επίδοση με σειρά προτεραιότητας απευθείας στον 2ο όροφο, αναμένοντας την παραλαβή του εγγράφου και τον έλεγχο της έκθεσης του επίδοσης από τον Πάρεδρο. 
· Οι επιδόσεις θα πραγματοποιούνται αυστηρά από ώρα 08:30 έως 14:00, ουσιαστικά αυτά τα  δύο μισάωρα (πρωί και μεσημέρι) διευκολύνουν / βελτιώνουν  το έργο μας.
· Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής, αυτός θα εξακολουθήσει να είναι ίδιος στα δικόγραφα που πληρώνει απευθείας το ΝΣΚ (έγγραφά του), για δε τα υπόλοιπα, έγινε παρέμβαση να οριστεί ένας κεντρικός  διατάκτης από την ΑΑΔΕ προκειμένου να γίνετε πληρωμή των λοιπών επιδόσεων από μία κεντρική υπηρεσία και όχι χωριστά από κάθε Υπουργείο ή Δ.Ο.Υ. (το οποίο απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και έξοδα αποστολής). Επί του θέματος είμαστε σε αναμονή συνάντησης με τον κ. Πιτσιλή, ώστε να επιλυθεί το δυνατόν συντομότερα με τη συνδρομή και των αρμοδίων του ΝΣΚ.
· Επιπλέον η κ. Βελώνη αποδέχθηκε το αίτημά μας ώστε, πέραν των συναδέλφων που συνεργάζονται ήδη με το ΝΣΚ, να αποσταλεί λίστα συνεργατών από το Σύλλογο, που θα ανανεώνεται ανά έτος,  με μέγιστο αριθμό συναδέλφων 100, οι οποίοι θα επιλέγονται μετά από αίτημά τους προς το Σύλλογο, με βάση τα στοιχεία των εκθέσεων επιθεωρήσεων τους των τελευταίων 2 ετών και με αριθμό επιδόσεων ίσο ή μικρότερο των πεντακοσίων.


Αντίστοιχες πρωτοβουλίες για συναντήσεις με αίτημα τη διεύρυνση συνεργασιών με Δικαστικούς Επιμελητές θα επιχειρηθεί στο άμεσο μέλλον και με άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, του ευρύτερου Δημοσίου τομέα και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Αντωνίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)