Περί Γενικής Συνέλευσης

«Τα δυνατά μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια γεγονότα και τα αδύναμα άλλους ανθρώπους»

Σωκράτης (470 – 399 π.Χ.)

Έγινε τελικά η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 3 Μαρτίου και η γεύση που άφησε ήταν πικρή.

Χαμηλή προσέλευση, κοκορομαχίες επί προσωπικού, παραταξιακές μπηχτές και παράλληλοι μονόλογοι άφησαν το στίγμα τους στην εξ αναβολής συνάντηση του κλάδου. Γι’ άλλη μια φορά οι εισηγητές προσπάθησαν να πείσουν τους παρευρισκομένους για το ποιά παράταξη τα έκανε ή θα τα κάνει καλύτερα, παίζοντας τένις με τις ευθύνες, αναρωτώμενοι μάλιστα ξανά και ξανά για το μικρό ενδιαφέρον που δείχνουν οι συνάδελφοι για τα συνδικαλιστικά δρώμενα.

Η απαξίωση της Γενικής Συνέλευσης από την πλειοψηφία των συναδέλφων, είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης που έχει επιδείξει στον Σύλλογο η απερχόμενη και επί σειρά ετών Διοίκησή του. Είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης που ένιωσαν τα μέλη που στερήθηκαν το δικαίωμα συμμετοχής, εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης των λοιπών παρατάξεων επί της πρότασης της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. για τη διενέργεια συνέλευσης με φυσική και ταυτόχρονη ηλεκτρονική παρουσία. Είναι αποτέλεσμα από όλες αυτές τις παλαιές αλλά και τις ΝΕΕΣ ΕΡΙΔΕΣ που αμαυρώνουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης!

Ορισμένοι από τους εισηγητές κατά την πάγια τακτική τους, ήρθαν καλά προβαρισμένοι για να προσφέρουν σόου στο εγκάθετο ακροατήριο τους, έχοντας την εντύπωση πως η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου είναι κάποιου είδους παράσταση, φέρνοντας στο μυαλό των υπολοίπων παρευρισκομένων την παροιμία που λέει ότι «όσο πιο άδειος είναι ο τενεκές, τόσο περισσότερο θόρυβο κάνει».

Το συμπέρασμα λοιπόν για τον αποστασιοποιημένο παρατηρητή είναι πως ο κλάδος δεν μπορεί να συνεννοηθεί, πόσο μάλλον να αποφασίσει για τα προβλήματα που τον απασχολούν. Η πολυδιάσπαση που για κάποιους θεωρείται λύτρωση, τελικά λειτουργεί ως τροχοπέδη στην λήψη ζωτικών αποφάσεων.

Δυστυχώς άλλη μια Γενική Συνέλευση έγινε απλά για τις εντυπώσεις, για το χειροκρότημα, για την βοή…

Κρίμα.

Υ.Γ. Τα συγχαρητήρια μας στον εξαίρετο Πρόεδρο της Συνέλευσης κ. Σαραντίδη, που με τις καίριες παρεμβάσεις και τον ήπιο τόνο του κατάφερε να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της

Προοδευτικής Συνεργασίας Δικαστικών Επιμελητών

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)