Από χαμαι”Λέοντες” πάντως…. είμαστε πλήρεις

Βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μία εκλογική αναμέτρηση με αρκετές νεοεμφανιζόμενες παρατάξεις, όχι όμως και με νέα πρόσωπα να τις στελεχώνουν! Ο πλουραλισμός σε έπαρση μέσα στον κλάδο μας.

Διαβάζουμε για παρατάξεις με «μαχόμενους» Δικαστικούς Επιμελητές (πες πως εμάς, μας τα φέρνουνε τα λεφτά στο σπίτι..!)

Διαβάζουμε για παρατάξεις με «μαχόμενους» Δικαστικούς Επιμελητές, που κάποιοι υποψήφιοι και μεγαλοστελέχη τους δουλεύουν στο «φούλ» τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης.

Διαβάζουμε για νέες «λευκές» παρατάξεις με ωραία ονόματα. Εξ’ αρχής δαφνοστεφανομένες που (μετά από μία «τελετή» «ΑΦΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΦΛΟΓΑΣ»; ) τα μέλη της είδαν  «ΤΟ ΦΩΣ», τον εαυτό τους ως ανώτερο συνάδελφο, την παράταξη την οποία οι ίδιοι «ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ» σκοτεινή και ζοφερή και βρήκαν (λένε…!) την τέλεια «συνταγή» για την διάσωση του κλάδου!  Αυτό βέβαια είναι το «ταπεινό» σενάριο γιατί το πιο ύποπτο είναι να δημιουργήθηκε δολίως τώρα (σε προεκλογική εποχή – και με τί ανταλλάγματα; ) για την διάσπαση της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. η οποία άλλως μπορεί να ήταν ακόμη και αυτοδύναμη σε αυτές τις εκλογές!!!

Προσπαθούμε να διαβάσουμε το πρόγραμμά τους, αλλά δυστυχώς δεν «υπάρχει».

Είναι αρκετά, οι αοριστίες τα ρομαντικά οράματα τους και τα ευχολόγια τους να βελτιώσουν τον κλάδο μας;  Σίγουρα ΌΧΙ !

Και τί νομίζουν στο κάτω κάτω της γραφής ότι η διεκδίκηση του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας είναι κάποιο παιχνίδι για να περνάει η ώρα τους ή ότι τους αξίζει μιας και είναι χρόνια συνδικαλιστές ή μπορεί να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο βιογραφικό τους ή ακόμα και ένα ιδιαίτερο «βάρος» στις τσέπες τους;

Ανορθόγραφοι λαλητάδες, με άγνοια στοιχειώδους συντακτικού και μηδενικού νοήματος στα γραπτά τους και άλλοι με προτέρημά τους το περίσσιο και ευφάνταστο «κουτσομπολιό»,  ζητούν την ψήφο σας συνάδελφοι και   δυστυχώς βρίσκουν ανάμεσά μας υποστηρικτές και ψηφοφόρους….! Ηγέτες που δεν έχουν συντάξει ποτέ τους μια αίτηση, που ούτε την πόρτα ενός Υπουργείου δεν θα κατάφερναν ποτέ να περάσουν (εκτός και αν είχαν να κάνουν επίδοση) πόσο μάλλον να συνομιλήσουν με ένα Υπουργό ή με ένα συμβούλιο Υπουργού!!

Δυστυχώς όταν δεν υπάρχει από μέρους τους κάποιο πρόγραμμα και μια σοβαρή παρουσίαση, το μόνο που απομένει είναι η λασπολογία, η μπουρδολογία, η διασπορά φόβου, μίσους και η ισοπέδωση των πάντων. Τότε ίσως έχουν ελπίδα να «φανούν» και αυτοί κάπου στο βάθος του «θολού» τοπίου.

Είναι όμως δυνατό να πιστεύετε τόσο εύκολα στα εκ του πονηρού κουτσομπολιά και λασπολογίες; Πρέπει αυτοί που τα διαχέουν από δω κι από ‘κει να κοπιάσουν για να σας πείσουν. Πρέπει να τα αποδείξουν με γεγονότα, με έγγραφα, με αξιόπιστες μαρτυρίες, πρέπει να πείσουν ένα «Δικαστικό Επιμελητή» (Αλίμονο Επιστημονικός κλάδος είμαστε)!

Σε ένα τηλεφώνημα των 2 με 5 λεπτών, σας ρίχνουν ότι λάσπη ταιριάζει ανάλογα το «επαγγελματικό σας προφίλ», ενώ οι ίδιοι προσομοιάζουν εαυτούς τους ως τον «ΖΟΡΟ» τον ημίθεο «ΗΡΑΚΛΗ» που θα παλέψει με το λιοντάρι της Νεμέας για να σας σώσει, ως σύγχρονο «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ», που θα τα βάλει με τα συμφέροντα για πάρτη σας.

Συνάδελφοι θα πρέπει να είστε πιο υποψιασμένοι και λιγότερο ευκολόπιστοι, αιτήματα όπως θέλω να με στηρίξεις :  

α) Γιατί είμαι «ωραίος» και «καλό παιδί» (είμαι συνδικαλιστικά «άσχετος» ως εκ τούτου δεν έχω κάνει καμιά  «συνδικαλιστική πατάτα» μέχρι τώρα …τουλάχιστον)

β) Γιατί πέφτω…. ή γιατί θα κατέβω….(στις εκλογές)!

γ) γιατί αν δεν με στηρίξεις θα «πέσουμε» μαζί…(μόνο εγώ μπορώ να σε σώσω)!

Πρέπει απλά να σας διασκεδάζουν και τίποτα περισσότερο ενώ κάποιου είδους απειλές – κατσάδες ή φωνές σε έντονους τόνους του είδους δεν θα σου ξαναμιλήσω, θα δεις τι θα πάθεις ή θα σε κάνω «ντα» ή θα καταστραφεί ο κλάδος αν δεν με ψηφίσεις, είναι αποτροπιαστικά και δεν συνάδουν με το συνεργατικό πνεύμα που πλασάρουν στο τέλος. (Έτσι όλοι μαζί να εργαστούμε για το καλό του κλάδου….!  Και άλλα ομοειδή «κουραφέξαλα»)

Πάντως κοινός παρονομαστής σε όλες τις αντίπαλες παρατάξεις είναι η εκδήλωση μίσους, ο διχασμός των συναδέλφων και ο εκμηδενισμός του έργου της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. που πλέον έχουν γίνει κεκτημένα του κλάδου μας ή έχουν δρομολογηθεί να γίνουν (βλέπε Ηλεκτρονικές Επιδόσεις – Ηλεκτρονική Διασύνδεση με το Κτηματολόγιο και πολλές άλλες Υπηρεσίες του Δημοσίου – Διαπιστωτικές Πράξεις κ.α.).

Η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. έχει καταθέσει το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ήδη από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, το οποίο επικαιροποίησε με στρατηγικού χαρακτήρα επισημάνσεις αιτήματα και στόχους.

Πρέπει επιτέλους κάποτε ο κλάδος να πειστεί να μην ψηφίσει αυτούς που τα λένε «όμορφα», αλλά αυτούς που παλεύουν να τα κάνουν  «όμορφα». Ότι έχει γίνει  στον κλάδο έχει γίνει μόνο από την ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ., ακόμα και αυτά που κοκορεύονται ότι έχουν κάνει κάποιες άλλες παρατάξεις. Εμάς σαν παράταξη ποτέ δεν μας ενδιάφεραν τα «μπράβο» ή το να κάτσουμε να αντιμαχόμαστε ποιος θα χρεωθεί την επιτυχία. Μας αρκούσε που ο Δικαστικός Επιμελητής  κατάφερε να επιτύχει κάτι παραπάνω από αυτό που είχε.

Το χειρότερο είναι ότι όλες οι άλλες παρατάξεις το μόνο που είναι ικανές, είναι να κρίνουν τα καλώς ή και τα κακώς (κανένας δεν πορεύεται χωρίς να κάνει λάθη) καμωμένα ή να κρίνουν και να χαντακώνουν τους πρωτεργάτες της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.

Πάντως οι ίδιοι δεν έχουν κάνει ποτέ απολύτως τίποτα!

Επανειλημμένα είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όσο αφορά την προηγούμενη διοίκηση του κλάδου από την «ΣΥΜΜΑΧΙΑ»!

Δεν μπόρεσαν να πεισθούν οι συνάδελφοι και ορίστε το αποτέλεσμα:

Αφάνεια των οργάνων μας επί σειρά ετών. 

Παντελής απουσία του Δικαστικού Επιμελητή από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Πλήρης στασιμότητα, σε δύσκολους καιρούς με τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ., με πολλά ασφαλιστικά, φορολογικά, θέματα ηλεκτρονικότητας, πληροφορικής (η ιστοσελίδα του Συλλόγου είναι απαρχαιωμένη και ελλιπής), διασύνδεση με το κτηματολόγιο κ.λ.π.

Όπως είχα πει όλο το προεκλογικό πρόγραμμα της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ» (αντεγραμμένο από το πρόγραμμα της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.) ήταν μόνο για να πάρουν τις εκλογές. Δεν ασχολήθηκαν να πραγματοποιήσουν το παραμικρό. Κανένα κεκτημένο για τον κλάδο μας.

Παραδίδουν έναν, πρώην εύρωστο, Σύλλογο με μηδενικούς πόρους.

Οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι πλέον αδύνατο να παρακολουθηθούν και βγάζουν πάντα σε αδιέξοδα ή χαρακτηρίζονται από στασιμότητα και μεταθέσεις των προβλημάτων στο μακρινό μέλλον.  Παρομοιάζει δε μάλιστα σαν θεατρική ομάδα που όλοι προσπαθούν να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να μαζέψουν τα περισσότερα «αυτόγραφα» με την «ερμηνεία» τους, όμως κανείς θεατής δεν καταλαβαίνει ποτέ το «έργο»!

Παρ όλα αυτά η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. προσπάθησε και κατάφερε με επιτυχία να καλύψει τα κενά που κατά καιρούς εμφανίζονταν με κατατοπιστικά άρθρα, χρήσιμα βίντεο με οδηγίες, διαδικτυακά σεμινάρια πάνω στις τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ., πάνω σε ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα με εκλεκτούς προσκεκλημένους. Με ολοκληρωμένη πρόταση για τον ΚΕΔΕ για τις τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ., με ενημερωμένο υλικό για Δημόσιες Υπηρεσίες- Αστυνομικά Τμήματα, Τροποποιήσεις Νόμων, ή για την εμφάνιση νέων Νόμων και διατάξεων πάνω στην δουλειά μας, με ανάλυση και γνωμοδοτήσεις όπου χρειαζόταν, μέσω της ιστοσελίδας της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. και την αντίστοιχη στο FB (και όχι σας παραθέτουμε αυτούσιο το ΦΕΚ, το Νόμο, τη ΚΥΑ!!!!). Ακόμα προσπαθούσαμε να απαντούμε και σε πιο εξειδικευμένα ερωτήματα πάνω στην καθημερινότητα και νομικές ερωτήσεις μέσω του «ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. Ενημέρωση», στο viber. Και πολλοί από αυτούς που μας αντιπαρέρχονται ήταν εκεί νυχθημερόν και ευεργετούνταν από τα παραπάνω.

Αυτά έκανε η ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ., όταν όλοι οι άλλοι μεμονωμένοι συνδικαλιστές  και ολόκληρες συνδικαλιστικές παρατάξεις ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ !!! 

Κλείνοντας θα ευχηθώ μέσα από τις επερχόμενες εκλογές, ασχέτως παρατάξεων, να αναδειχθεί μόνο το καλό και η ευημερία του κλάδου και αυτό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα είναι καθαρά δική σας επιλογή!

Βασίλης Χρήστου

Υποψήφιος Αντιπρόσωπος

με το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)