“ΟΛΗΜΕΡΙΣ ΤΟ ΧΤΙΖΑΝΕ…ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΚΡΕΜΙΖΟΤΑΝ!”

Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει με το πολύπαθο και για ορισμένους πολυπόθητο άρθρο 51!

Αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα στην τηλεδιάσκεψη του κ. Υπουργού με την Ολομέλεια της ΟΔΕΕ, είναι ότι η τροποποίηση που ζητήσαμε δεν θα περάσει. Ο Υπουργός δήλωσε ότι οι θεσμοί θέλουν πλήρη διαφάνεια σ’ ότι αφορά τη διαχείριση μεγάλων χρηματικών ποσών και θεωρούν ότι αυτό ισχύει και για το μέρισμά μας, οπότε το αίτημά μας αυτό έχει δυσκολίες, όπως ανοιχτά παραδέχθηκε. Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης αντιπρότεινε ν’ αλλάξουμε την πρότασή μας αν δεν γίνεται δεκτή ως έχει. Κάτι που αξιολογούμε ότι ήταν πολύ βιαστικό και αντιθεσμικό, αφού ούτε μας ζητήθηκε κάτι τέτοιο, ούτε καν είχε ληφθεί απόφαση αλλαγής της πρότασης της ΟΔΕΕ αρχικά από την Ε.Γ.  και κατόπιν από μια έκτακτη Ολομέλεια όπως προβλέπεται.

 

Απ’ την άλλη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Αθήνας στο τελευταίο Δ.Σ. μας “ενημέρωσε”, χωρίς ως συνήθως ν’ αναφερθεί σε ονόματα, ότι έχει πληροφορίες πως κάποιοι συνάδελφοι με προσωπικές τους πολιτικές γνωριμίες παλεύουν να μην σταλεί η τροποποίηση του άρθρου 51 για ψήφιση από το Υπουργείο στη Βουλή. Και το ερώτημα εύλογο: Ποιους δεν συμφέρει ο αναδιανεμητικός λογαριασμός??? Εύκολη η απάντηση ακόμη και για τον πιο νέο Δικαστικό Επιμελητή….

Η απορία μας είναι γιατί να ενδιαφέρει τους θεσμούς ο τρόπος λειτουργίας κάθε Συλλόγου, όσον αφορά το μέρισμα για στήριξη των πιο αδύνατων μελών του? Χρήματα Δικαστικών Επιμελητών είναι, όχι κρατική χορηγία και οι ίδιοι θ’ αποφασίσουν στις Γενικές Συνελεύσεις τους τι ακριβώς θέλουν. Άλλωστε, ήδη στους δύο μεγάλους Συλλόγους της χώρας εφαρμόζονται τα άρθρα 51 & 48 και οι θεσμοί το γνωρίζουν, τι διαφοροποιείται με την τροποποίηση? Τόσα χρόνια δεν διαχειρίζονται οι δύο Σύλλογοι αυτά τα ποσά? Άλλωστε διατηρούν το δικαίωμα ελέγχου σε ΝΠΔΔ όπως είναι οι Σύλλογοι για τυχόν ατασθαλίες ή μη νόμιμη διαχείριση των λογαριασμών αυτών, ακόμα και των εξόδων μας…

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν τροποποιηθεί το αρθ. 51, πρέπει να ξεχάσουμε και το μέρισμα. Όλα σχεδόν τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν μεταβιβάσει τα δάνεια στις γνωστές εταιρείες, άρα πίνακες δεν θα θεωρούνται πλέον, η τιμολόγηση δεν θα γίνεται στις Τράπεζες κι έτσι οι μεγαλοεπιμελητές τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση. “Αλίμονο στους νέους” κι αλίμονο σ’ αυτούς που παλεύουν για την επιβίωσή τους, οι οποίοι τελικά θα υπαλληλοποιηθούν και θα διαθέσουν τη σφραγίδα τους για να γίνουν οι έχοντες το μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης μας, ακόμη ισχυρότεροι.

Το άρθρο αυτό, εκτός από την ενημέρωσή σας για τις εξελίξεις, έχει σκοπό να σας κάνει ξεκάθαρο ότι η θέση της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και των εκλεγμένων της είναι ΥΠΕΡ της τροποποίησης και λειτουργίας του άρθρου 51 και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ν’ αλλάξουμε τη δυσμενή κατάληξη που διαφαίνεται και να αποκαλύψουμε τυχόν υπόγειες μεθοδεύσεις εις βάρος του Κλάδου, οι οποίες είναι και πλήρως αντίθετες στις αποφάσεις των Οργάνων μας.

Αλλά έχει και σκοπό να σας θέσει σε ετοιμότητα να παλέψετε κι εσείς για τα κεκτημένα σας, να μην τους αφήνετε να σας εμπαίζουν άλλο, γιατί πρέπει να καταλάβετε ότι αν ψηφιστεί αυτή η τροποποίηση, το μέρισμα θα είναι ένα σεβαστό ποσό ετησίως για τον καθένα, πολύ μεγαλύτερο από το σημερινό και λίαν υπολογίσιμο στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον Κλάδο μας.

Επεται συνέχεια….

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)