ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση ηλεκτρονικής υποβολής εγγραπτέων πράξεων στα κτηματολογικά γραφεία από Συμβολαιογράφους, Δικηγόρους και Δικαστικούς Επιμελητές. Η μέρα που δεν θα είναι απαραίτητη η μετάβασή μας στα Κτηματολογικά Γραφεία για έλεγχο ή εγγραφή δεν θα αργήσει!!! Γι αυτό, συνάδελφοι, επισπεύστε την πιστοποίησή σας για ηλεκτρονική υπογραφή, όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμη.
– Για τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων επιδίδουμε στη Λ. Συγγρού αρ.68
-Για όποιον ενδιαφέρεται και πληρεί τις προϋποθέσεις, τρέχει ένα πρόγραμμα τουρισμού “ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ” με εισοδηματικά κριτήρια μέσω επιταγής e-voucher για 4 ημέρες. Αιτήσεις μόνο ηλεκτρονικά από 29.6 μέχρι 5.7 στην ηλεκτρονική διευθύνση www.tourism4all.gov.gr που αναφέρονται στην πρόσκληση. Η επιδότηση φτάνει το 50% ή 60 % για άτομα με αναπηρία 67%, της τιμής διανυκτέρευσης και μέχρι 30 € ανά ημέρα.
– Για επιδόσεις που αφορούν τη WIND, στη Λεωφ. Αθηνών αρ.106.
-Από 01/7/2020 τα ακίνητα της τοπικής αρμοδιότητας Αιγάλεω και Περιστερίου υπάγονται στην τοπική αρμοδιότητα του Υποκαταστήματος Περιστερίου στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών και ωράριο για κατάθεση αιτήσεων 8 και 30-1μμ. Για έλεγχο 10-2μμ. Το μεγαρόσημο καταργείται και πληρωμή μόνο με κάρτα ή μεταφορά χρημάτων μέσω τραπέζης, καθόλου μετρητά. Προσωρινά για έρευνα στο Υποθηκοφυλακείο Αιγάλεω.
-Από 6/7/2020 ενοποιείται η Δ.Ο.Υ. Γαλατσίου στη Δ.Ο.Υ. ΙΓ΄ ΑΘΗΝΩΝ και η Δ.Ο.Υ. Χαλανδρίου στη Δ.Ο.Υ. Χολαργού. Στις Δ.Ο.Υ. αυτές δεν θα εξυπηρετείται το κοινό από 02/7/2020 έως και 06/07/2020.
-Από 10/8/2020 ενοποιείται η Δ.Ο.Υ. Ν. Σμύρνης στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας, η Δ.Ο.Υ. Αγ. Δημητρίου στη Δ.Ο.Υ. Ηλιούπολης και η Δ.Ο.Υ. Π. Φαλήρου στη Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας.
-Από 7/9/2020 ενοποιείται η Δ.Ο.Υ. Αχαρνών στη Δ.Ο.Υ. Αγ. Αναργύρων.
-Εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 7/29-06-2020 γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου σύμφωνα με την οποία η έρευνα στα Υποθηκοφυλακεία/Κτηματολόγια θα γίνεται αποκλειστικά από Δικηγόρους και Δικαστικούς Επιμελητές (όχι Μηχανικούς) !
-Για την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, οι επιδόσεις γίνονται στην οδό Μητροπόλεως αρ.3 στο 2ο όροφο.
-Οι επιδόσεις για την Εισαγγελία Αθηνών επέστρεψαν στην κανονικότητα.
-Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν με έκπτωση 25% τις εισφορές του μηνός Μαΐου εφόσον πληρώσουν εμπρόθεσμα.
δικόγραφα.
-Τροποποιήθηκε το ωράριο των Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων της χώρας και των Κτηματολογικών Γραφείων Ρόδου και Κω-Λέρου και για τους επόμενους τρεις μήνες από ώρα 10:00 έως 15:00.
-Επιδόσεις που απευθύνονται στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος (υποθέσεις και για ζώα) γίνονται στην Εισαγγελία κτίριο 16 γραφείο 5 στο Ισόγειο και παραλαμβάνει η Γραμματέας.
-Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ με έκπτωση και προθεσμία εξόφλησης έως 03-07-2020.
-Για επιδόσεις που αφορούν την ασφαλιστική εταιρία “AMTRUST”, να απευθύνεστε στην εταιρία “RESOLUTE” στο Ν. Ψυχικό, επί της οδού Λαλέχου αρ.1
-Η λειτουργία των έμμισθων Υποθηκοφυκαλείων/Κτηματολογικών Γραφείων από 25-06-2020 και για τρεις μήνες είναι η εξής: α) για κατάθεση εγγράφων 08:30-13:00 και β) για έλεγχο τίτλων 10:00-15:00.
-Από 10/06/2020 η επωνυμία της εταιρείας «Eurobank FPS Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» έχει αλλάξει σε «doValue Greece Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» με τον διακριτικό τίτλο «doValue Greece».
Η παραπάνω μεταβολή αφορά μόνο στην επωνυμία της εταιρίας, ενώ το νομικό πρόσωπο αυτής παραμένει το ίδιο, με διατήρηση της ίδιας έδρας, διεύθυνσης, αρ. Γ.Ε.ΜΗ και Α.Φ.Μ:
doValue Greece
ΑΦΜ : 099755919 ,
ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ,
Διεύθυνση: Κύπρου 27 & Αρχιμήδους , τ.κ.18346 , Μοσχάτο -Στην Ασφαλιστική Εταιρία “ΝΝ”, δεν παραλαμβάνουν, υποχρεωτικά κάνουμε θυροκόλληση.
– Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α.1153/17-6-2020-ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ-Αρ. Φύλλου 2399 η υπ’ αριθμ. Α.1153/2020 απόφαση της ΑΑΔΕ σχετικά με την επιστροφή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Με την απόφαση αυτής καθορίζεται η διαδικασία διαχείρισης των απαιτήσεων κατά της Φορολογικής Διοίκησης, που προκύπτουν μετά από πράξη Διοικητικού/Διορθωτικού προσδιορισμού κατά περίπτωση, του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, με την οποία συνιστάται και βεβαιώνεται η απαίτηση του υπόχρεου και του συζύγου/ΜΣΣ καθώς και του τρόπου πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων προσώπων της απαίτησης.
– Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 2398/17-6-2020 η απόφαση Α.1148/2020 της ΑΑΔΕ, με την οποία παρατείνεται μέχρι και τις 31/10/2020 η προθεσμία καταβολής βεβαιωμένων οφειλών μηνός Ιουνίου για μισθωτούς, φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα και φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν κύρια κατοικία.
Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
Αναστέλλεται μέχρι και την 31/10/2020, η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων κατά την 01/06/2020 οφειλών των προσώπων αυτών και κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής.
-Ασφαλιστική ενημερότητα ΤΥΔΕ:
Σχετικά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί κατά την αίτηση χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας ηλεκτρονικά θα πρέπει να ακολουθηθεί η εξής διαδικασία :
Κατατίθεται αίτηση στο ΤΥΔΕ (Ηπείρου 38, 4ος όροφος) μαζί με φωτοτυπίες όλων των βεβαιώσεων κατάθεσης βιβλιαρίων ανά έτος που χορηγούνταν από τον Σύλλογο.
Για την κατάθεση της αίτησης δεν χρειάζεται ραντεβού με το ΤΥΔΕ.
Μετά την επεξεργασία το σύστημα ενημερώνεται ηλεκτρονικά.
Καλό θα είναι όταν κατατίθεται η αίτηση να έχετε μαζί σας και τα πρωτότυπα των βεβαιώσεων. – Επίσημο έγγραφο-απάντηση από το Δήμαρχο κ. Μπακογιάννη για την εξαίρεσή μας από το Μεγάλο Περίπατο του Κέντρου, δεν έχει λάβει ο Σύλλογος.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)