ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Την Πέμπτη 18-6-2020 στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΟΔΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Ο Πρόεδρος της ΟΔΕΕ Δημοσθένης Τσιριγώτης, τα μέλη της Ε.Γ. και οι Αντιπρόσωποι, χαιρετήσαμε με ικανοποίηση την παρουσία του Υπουργού, διότι δεν αρκέστηκε απλά να απευθύνει ένα χαιρετισμό, αλλά σε συνεργασία με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πάνο Αλεξανδρή και τον Ειδικό Σύμβουλό του κ. Κώστα Μακρυγιάννη, συμμετείχαν σε έναν ανοικτό και ειλικρινή διάλογο για τα ζητήματα που είναι ζωτικής σημασίας για τον Κλάδο μας, όπως η αλλαγή των άρθρων 1 και 51 του Κώδικα μας, η έκδοση της εφαρμοστικής ΚΥΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την άμεση εφαρμογή, από το νέο δικαστικό έτος, της ηλεκτρονικής επίδοσης μετά τη πρόσφατη προσθήκη του νέου άρθρου 122Α στο Κ.Πολ.Δ. κ.α..

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες τους για την τιμή που μας έκαναν, αλλά και για την υποστήριξή τους, η οποία μας δόθηκε ξεκάθαρα από τη δήλωση του κ. Υπουργού ότι «η Ελληνική Δικαιοσύνη μπαίνει σε μια νέα ψηφιοποιημένη εποχή, στην οποία ο Κλάδος των Δικαστικών Επιμελητών συμμετέχει αποφασιστικά με την δική του εξέλιξη και τα δικά του βήματα».

Δυστυχώς, απ’ αυτή την τόσο σημαντική στιγμή έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι που στήριξαν το συνδυασμό του κ. Μήτση, εκτός της απολύτως δικαιολογημένης συναδέλφου, οι λοιποί τρεις Αντιπρόσωποι, απαξίωσαν με τη στάση τους αυτή, την προσπάθεια της ΟΔΕΕ, αλλά και τον ίδιο τον Υπουργό, για μικροσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες!!

Ειλικρινά, ντρέπομαι για λογαριασμό τους!!

Μία φράση, έχω να τους πω, μέσω μιας παροιμίας του πάνσοφου λαού μας: «Όσα δε φτάνει η αλεπού, Κύριοι, τα κάνει κρεμαστάρια!!!».

Εμείς, να ξέρετε πως συνεχίζουμε δυνατά και αδιάκοπα τον αγώνα που ξεκινήσαμε!!

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΔΕΕ

Νικόλαος Αντωνίου

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

O όρος “απολύτως δικαιολογημένος” δε νομίζω ότι ταιριάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ο κάθε συνδικαλιστής μας μπορεί να έχει πάμπολλες άλλες υποχρεώσεις στη ζωή του, δεν μας αφορά πως θα τις ιεραρχήσει, αλλά μας αφορά σε ποια θέση έχει τον Κλάδο μας στις προτεραιότητές του. Οι συνάδελφοι, είτε μας ψηφίζουν είτε όχι, θέλουν να είμαστε παρόντες στα Όργανα που είμαστε εκλεγμένοι και να παλεύουμε για τα συμφέροντα όλων. Επίσης, είναι ηθικά υποχρεωτικό να ενημερώσεις τον Πρόεδρό σου ότι δεν θα παρευρεθείς σε μια τόσο σημαντική Ολομέλεια και μάλιστα πρέπει να αναφέρεις και τους λόγους της απουσίας σου και γνωρίζω πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν έκανε κανείς από τους απόντες αντιπροσώπους. Άλλωστε, φάνηκε ξεκάθαρα όταν πριν γίνει η σύνδεση με το Υπουργείο, ο Πρόεδρος ρωτούσε αν συνδέθηκαν τα συγκεκριμένα άτομα, ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν ανενημέρωτος.
Άρα Νικόλα, αν δεν αναρτούσες το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο προφανώς ενόχλησε, δεν θα δεχόσουν ποτέ και το παραπάνω τηλεφώνημα.

Νίκος Αντωνίου

Αμέσως μετά την ανάρτηση του άρθρου, επικοινώνησε μαζί μου ο Αντιπρόσωπος κ. Σκευοφύλακας, ο οποίος με ενημέρωσε πως είχε μια σημαντική υποχρέωση στο Δήμο που έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και ήταν πρακτικά αδύνατο να συμμετάσχει στην ολομέλειά μας. Σε κάθε περίπτωση όμως, καλό θα ήταν να είχε ενημερώσει προηγουμένως το Πρόεδρο ή την Ε.Γ. για την απουσία του, η οποία είναι απολύτως δικαιολογημένη, αλλά φαντάζομαι πως τη σχετική πρόσκληση, θα την είχε λάβει αρκετές ημέρες πριν, όπως τη πρόσκληση του Προέδρου της ΟΔΕΕ.
Κάτι αντίστοιχο ίσως, να έχει συμβεί και στους λοιπούς απόντες Αντιπροσώπους!
Θεωρώ όμως, πως ο κάθε εκλεγμένος συνάδελφος στα Όργανα του Κλάδου, προτεραιότητά του, είναι να μάχεται σύσσωμος για τα Κλαδικά μας συμφέροντα, αναλόγως βεβαίως της σημασίας και της βαρύτητας που οι συνθήκες κάθε φορά επιβάλλουν.

ΜΑΡΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Μπράβο Νικόλα μου!!!!Στο έχω πει άπειρες φορές και στο ξαναλέω..Η διορατικότητά σου και η συμβολή σου στον κλάδο, μόνο θετικό αντίκτυπο έχει στον κλάδο μας!!!Συνέχισε έτσι φίλε μου!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)