ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ VS ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι εκλογές αυτές ίσως είναι οι σημαντικότερες των τελευταίων ετών για τον Κλάδο ολόκληρο κι αυτό γιατί έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο που ή θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί ενάντια στα προσωπικά συμφέροντα για να επιβιώσουμε όλοι μας ή θα αφήσουμε να προχωρήσουν οι λίγοι για το δικό τους όφελος κι εμείς οι υπόλοιποι θα κληθούμε να γίνουμε υπάλληλοί τους. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια… Και γιατί, θα ρωτήσετε,

  να ψηφίσουμε το Ν. Αντωνίου                         και όχι το Γ. Μήτση?

 

Είναι νέος, έχει διάθεση για προσφορά και όραμα να υπάρχουμε το 2022, το 2032, το 2042… και θα δώσει ένα διαφορετικό συνδικαλιστικό στίγμα συναίνεσης, ομόνοιας, διαφάνειας και συνεχούς ενημέρωσης που έχουμε ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Στη Δύση της επαγγελματικής και συνδικαλιστικής τους διαδρομής, o Πρόεδρος και η πλειοψηφία των εκλεγμένων του, με έντονη την κούραση και την έλλειψη διάθεσης, οραμάτων και γνώσης της πραγματικότητας έχουν  βαλτώσει το Σύλλογο.

Περιστοιχίζεται από νέους, αξιόλογους, αξιοπρεπείς και μαχητές δικαστικούς επιμελητές.

 

Τον υπηρετούν και εξυπηρετούν «κατευθυνόμενοι κοντυλοφόροι» και διαστρεβλωτές της αλήθειας.  Άραγε με ποιο αντάλλαγμα ;;

 

Η έπαρση είναι άγνωστη λέξη σ’ αυτόν. Θα είναι Πρόεδρος όλων των επιμελητών και  θα αποδέχεται την καλόπιστη κριτική απ’ όπου κι αν προέρχεται, καθώς και προτάσεις αντίπαλων παρατάξεων που θα έχουν γνώμονα το κοινό συμφέρον. Δεν επιδιώκει την «ενός ανδρός αρχή».

 

Θεωρεί τον εαυτό του μοναδικό και αλάθητο ηγέτη, αποτέλεσμα της καθεστωτικής νοοτροπίας που γεννάται από τα 9 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας του στην προεδρία του Συλλόγου, απόδειξη η σχεδόν ίδια σύνθεση του Δ.Σ. το αντίστοιχο διάστημα (τόσο περήφανος είναι για το έργο του;).!!

Δεν χαρακτηρίζεται από ξεπερασμένες παλαιοκομματικές τακτικές, δεν ανήκει σε κλίκες και γι’ αυτό δεν ψηφίζεται από τα «μεγάλα» γραφεία, είναι ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ. 

 

Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα παλαιοκομματισμού, χτυπημάτων κάτω από τη ζώνη, συνδικαλιστικής ίντριγκας και συμφερόντων.

Φέρνει ένα πρόγραμμα δράσης για τα έτη 2019-2022 που εκπροσωπεί τα «θέλω» και «πρέπει» όλων μας για το Δικαστικό Επιμελητή του 21ου αιώνα.

 

Ανατυπώνει το πρόγραμμά του από τις εκλογές του 2016 και έμμεσα παραδέχεται ότι ούτε ένα δεν έπραξε απ’ αυτά που υποσχόταν 3 χρόνια πριν!!

Δεν βλέπει το συνδικαλισμό σαν επάγγελμα, αλλά μόνο σαν προσφορά. Εφόσον τα έσοδα του Συλλόγου μας είναι συγκεκριμένα, ο ίδιος και οι εκλεγμένοι που θα κατέχουν τις θέσεις Γραμματέα και Ταμία δεν θα παίρνουν τις αποζημιώσεις τους. Από το ποσόν των 2.489,00 € μηνιαίων αποζημιώσεων, που φτάνουν τις 3.000,00 € ΜΟΝΟ με την περικοπή των περιττών SMS που λαμβάνουμε ( 6.500 € από 01/02/2017-31/01/2018), θα πληρώνονται ο Νομικός Σύμβουλος, ο Τεχνικός πληροφορικής  και ότι άλλο χρειάζεται για τον εκσυγχρονισμό του Συλλόγου.

Αφού (μας) δουλεύουν, πρέπει να πληρώνονται, πρέπει να αμείβονται για το απόλυτο μηδέν που έχουν προσφέρει, για το τίποτα που έχουν παρουσιάσει ενώ έχουν τη Διοίκηση 9 ολόκληρα χρόνια!!!  Ευκαιρίες για αναβάθμιση και νέα ύλη χάθηκαν η μία πίσω από την άλλη… Ο Κλάδος είναι στον αυτόματο πιλότο…. Ρεκόρ απραξίας!! Αντί να σας ζητήσουν συγγνώμη, ζητάνε πάλι την ψήφο σας!

Χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης & Οικονομικών και έχει το χάρισμα της αποτελεσματικότητας στη διεκδίκηση. Έχει ιδέες αλλά και αυτιά ανοιχτά σε σοβαρές απόψεις, τις οποίες επεξεργαζόμαστε, τις καταθέτει εμπεριστατωμένα και διεκδικεί την υλοποίησή τους.

 

Ο προηγούμενος Υπουργός τον δέχτηκε μετά από 9 !!! μήνες για μια εθιμοτυπική επίσκεψη!!! Μία ολόκληρη περίοδο κύησης…. Το κοσμοϊστορικό γεγονός ότι ο σημερινός τον δέχτηκε γρηγορότερα, έγινε δεκτό με αλαλαγμούς και επιφωνήματα ενθουσιασμού!!

Διεκδίκησε και μας εξασφάλισε ΑΔΕΙΕΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, που από το 2015 ανανεώνονται με οίκοθεν απόφαση ετησίως όχι μόνο για τους Δικαστικούς Επιμελητές, αλλά και για όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες.

 

Συνεχίζει να παρουσιάζει  με θράσος αυτή την επιτυχία του Ν. Αντωνίου ως δικό του έργο και την απόφαση της Κυβέρνησης πάλι δική του επιτυχία!! Ακόμη και η απόφαση  της Κυβέρνησης για τις εισφορές του ΕΦΚΑ όλων των Κλάδων, σαν έργο του παρουσιάζεται!!!

Θα διεκδικήσει εκ νέου να ισχύσει και για μας η έκδοση ΤΠΥ κατά το χρόνο πληρωμής στις επιδόσεις ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ, αλλά και στον ΚΕΔΕ.

Έχασε αν και του υποδείχθηκε ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ την έκδοση ΤΠΥ κατά το χρόνο πληρωμής στις επιδόσεις ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ.    Έχασε αν και του υποδείχθηκε ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ η τροποποίηση του Κώδικά μας όπως των Δικηγόρων (άρθρο 57 παρ. 2)

 

Πάγια θέση του η διεκδίκηση να είμαστε εκλογικοί αντιπρόσωποι.

Αν και το υποσχόταν πάντα , αν και το υποσχέθηκε και φέτος ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ στην πρόσφατη τροποποίηση του νόμου για τις εκλογές.

 

Θα επαναλειτουργήσει ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον ακριβή έλεγχο των πινάκων μερίσματος.

Αν και του παραδόθηκε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον έλεγχο των πινάκων μερίσματος, κατά την Ταμία «χάλασε» και δεν ξέρουν τι να μας απαντήσουν για το μέρισμα!!!

 

Κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για την Τροποποίηση του άρθρου 51 ώστε να εισαχθεί σ’ αυτό όλη η ύλη με προσεγμένα ποσοστά. Δίκαιο και έντιμο!  

Φανερό και ξάστερο!

Τρία χρόνια που είναι Πρόεδρος με απόλυτη συμμαχική πλειοψηφία, γιατί δεν έφερε το άρθρο 51 σε Γενική Συνέλευση? Ποιοι τον εμπόδισαν?? Αντιτίθεται στην πρόταση του Ν. Αντωνίου, κάνει πως δεν την ξέρει.  Γιατί άραγε ;;;

 

Μαζί με την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. πάλεψε για να σωθούμε όταν η Τρόικα απαιτούσε διαπραγμάτευση των αμοιβών από μηδενική βάση και τα καταφέραμε και ορίσαμε τις αμοιβές κατά ζώνες. Εάν είχαμε ζώνες και στον ΚΕΔΕ δεν θα είχαμε προβλήματα  κατά την πληρωμή μας από τις ΥΔΕ.

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ κατηγορώντας για τις αμοιβές όταν ο ίδιος ομολογεί (ειλικρινά όπως λέει) πως το καθεστώς των αμοιβών είναι καλύτερο από πριν.

 

*πηγή:  ιστοσελίδα Συμμαχία ΔΕ

 

Μαζί με την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. κατάφεραν και έβαλαν την αναγραφή της Αμοιβής στο πάνω μέρος της έκθεσης επίδοσης, ώστε να είναι δυνατή η καταπολέμηση του αθέμιτου ανταγωνισμού.

ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ κατηγορώντας για τις αμοιβές όταν ο ίδιος ομολογεί (ειλικρινά όπως λέει) πως με αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε μεγάλο πλήγμα στον αθέμιτο.

 

*πηγή:  ιστοσελίδα Συμμαχία ΔΕ

 

Ως Γ.Γ.  της ΟΔΕΕ συμμετείχε στην μεγάλη επιτυχία του πτυχίου Νομικής με το οποίο  καταφέραμε να  μειώσουμε τις οργανικές θέσεις σε μια εποχή που η δουλειά μειώνεται δραματικά.  

Ενώ ψήφισε υπέρ του πτυχίου Νομικής ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ προς χάριν μικροπολιτικών συμφερόντων, χαϊδεύοντας αυτιά και βάζοντας υποψηφίους του συνδυασμού του να αρθρογραφούν υπέρ της κατάργησης, χωρίς να αναλογίζεται τις ευθύνες για το αύριο του Κλάδου.

Ως Γ.Γ. της ΟΔΕΕ συμμετείχε ενεργά όταν πετύχαμε το άρθρο 122 παρ. 5 του ΚΠολΔ. και γίναμε οι μόνοι αρμόδιοι να  κάνουμε τις ηλεκτρονικές επιδόσεις καθώς επίσης και όλες τις επιτυχίες όπως τη θυροκόλληση στην εξώθυρα…

 

Καπηλεύεται μαζί με … κάποιους ανύπαρκτους …. την πατρότητα της ηλεκτρονικότητας και δυστυχώς δεν κατάφερε να καταθέσει ούτε μία πρόταση στην επιτροπή και …. Ο χρόνος τρέχει… !!!

ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ.

Έχασε τις διαπιστωτικές πράξεις αν και μας είχε δοθεί το πράσινο φως από την Τρόικα τον Αύγουστο του 2015 και είχαμε αναλάβει τη δέσμευση ενώπιον του Υπουργού να το οργανώσουμε.

Είναι το νέο και ελπιδοφόρο που χρειάζεται ο Κλάδος! Αξίζει να του δώσουμε μια ευκαιρία.  Να δώσουμε μια ευκαιρία σ’ όλους μας!

Ότι μπορούσε και ήθελε να προσφέρει το έπραξε 9  χρόνια τώρα, το βιώσαμε, το ζήσαμε.  Εδώ ήμασταν όλοι μας… Τι μπορεί να υποσχεθεί για τα επόμενα τρία, που δεν μπόρεσε να πράξει για τα 9 ολόκληρα ??

             ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ             ή        ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ?

ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ…….

 

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)