ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. 2019-2022

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2019-2022

Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Εισαγωγικό Σημείωμα Υποψηφίου Προέδρου.

Σε ένα περιβάλλον συνεχών αμφισβητήσεων, πιέσεων και αλλαγών στον τρόπο  λειτουργίας της Δικαιοσύνης, που αιχμή του δόρατος έχει την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής της, ο κλάδος δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχος και άπρακτος. Η ολιγωρία, η απραξία και το ανάθεμα το μόνο που καταφέρνουν είναι, η με μαθηματική ακρίβεια συρρίκνωση αν όχι κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων του Δικαστικού Επιμελητή. Τα πρώτα σημάδια αγωνίας και απογοήτευσης αποτυπώνονται ανάγλυφα στα πρόσωπα  των συναδέλφων που καθημερινά χάνουν επαγγελματική ύλη και εισόδημα, που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε ένα άδικο φορολογικό και εισφοροδοτικό τοπίο, που αγωνιούν για το επαγγελματικό τους μέλλον και την διαβίωση των οικογενειών τους. Που βλέπουν μια διοίκηση, που ακόμα και όταν παρουσιάζονται μοναδικές ευκαιρίες, με πρωτοβουλίες άλλων, για επίλυση καθημερινών προβλημάτων (βλέπε νομική βοήθεια), να αδιαφορεί και ανερυθρίαστα  να τους εμπαίζει με φτηνές δικαιολογίες και ψέματα. Μην απορείτε όμως συνάδελφοι, η συμπεριφορά αυτή είναι απόρροια της  συνδικαλιστικής ραστώνης  της απερχόμενης διοίκησης.

Συνάδελφοι είναι  απαραίτητη,  τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει συνολικά ο κλάδος , χωρίς φόβο και δογματισμούς , με όραμα και δημιουργικότητα, με   ανθρώπους που έχουν διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς, με θέσεις – απόψεις και πολιτικές  που στοχεύουν στην επαγγελματική αξιοπρέπεια όλων και όχι των λίγων και εκλεκτών.

Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι μια ζωντανή συνδικαλιστική παράταξη που διαβλέπει και προβλέπει εξελίξεις και καταστάσεις,  που με την σειρά της  εξελίσσεται και αλλάζει, που πρωτοπορεί, που διαμορφώνει και εξασφαλίζει τις συνθήκες εκείνες που είναι απαραίτητες για την ύπαρξη, διατήρηση και  βελτίωση της επαγγελματικής  μας υπόστασης. Πάνω σ’ αυτές τις αρχές διαμορφώθηκε το Σχέδιο Δράσης 2019-2022 για τον Δικαστικό Επιμελητή του 21ου αιώνα, όπως εμείς στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. οραματιζόμαστε. Εγώ, όπως και οι Υποψήφιοι της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. είμαστε στη συντριπτική μας πλειοψηφία συνάδελφοι που έχουμε μπροστά μας επαγγελματικό βίο 15 , 20 και 30 ετών, είμαστε άτομα που αγωνιούμε, όπως κι εσείς  για το μέλλον του.  Στην προσπάθειά μας αυτή σας θέλουμε αρωγούς και συνοδοιπόρους.

Στις 16 Μαρτίου δώστε μας την ευκαιρία να βάλουμε τις βάσεις για την δημιουργία του Δικαστικού Επιμελητή του 21ου αιώνα.  Δώστε μας με την ψήφο σας την δύναμη να παλέψουμε για όλους Εσάς , για όλους Εμάς , για ένα επάγγελμα με μέλλον , για ένα επάγγελμα που θα αποφέρει σε όλους μας τους απαραίτητους πόρους για μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Στις 16 Μαρτίου ΨΗΦΙΣΤΕ

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος του Συλλόγου

Νίκος Αντωνίου

 

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2019-2022 – ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ

ΑΞΟΝΑΣ 1: ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

  • Για εμάς το να είσαι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου είναι μία εθελοντική θέση προσφοράς. Κάθε μέλος μας που θα αναδειχθεί σε θέση για την οποία προβλέπεται μηνιαία αποζημίωση θα παραιτηθεί αυτής και θα διατίθεται για τους σκοπούς και τις δράσεις του Συλλόγου.
  • Νέος Κώδικας Δικαστικών Επιμελητών, σύγχρονος και αναθεωρημένος, στη βάση των τροποποιήσεων της πρόσφατης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.
  • Νομικός Σύμβουλος στο Σύλλογο χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του Συλλόγου. Η δαπάνη αυτή θα καλυφθεί από τις αποζημιώσεις που προβλέπονται για τις έμμισθες θέσεις του Συμβουλίου.
  • Επαφές με την Πολιτική ηγεσία, τις Δικαστικές Ενώσεις, την Ένωση Ελλήνων Δικονομολόγων και τους όμορους κλάδους για την δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης και αναγνώρισης των δίκαιων διεκδικήσεων και αιτημάτων μας. Ο κλάδος οφείλει να μετέχει στη διαμόρφωση των αποφάσεων.
  • Πιστοποίηση του Συλλόγου κατά ISO9001/15 (Διαχείριση και διασφάλιση ποιότητας) και 27000 (Διαχείριση και ασφάλεια πληροφοριών).  Σε συνδυασμό με το Σύστημα Διαχείρισης Υποθέσεων θα αποτελέσουν το εργαλείο για την εφαρμογή του άρθρου 139.
  • Το άρθρο 51 να καταστεί το αναπτυξιακό εργαλείο του κλάδου. Υπάρχει κατατεθειμένη πρότασή μας για αλλαγή του άρθρου 51 του 2318/95  (παρακράτηση μικρού ποσοστού εφ’ όλης της ύλης) πάντα υπό την αίρεση αποδοχής της από την Γενική Συνέλευση.
  • Σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και σε εφαρμογή του άρθρου 30 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων, θα οριστεί Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων ο αντίστοιχος της Προϊσταμένης μας Αρχής, για τη διασφάλιση του Συλλόγου μας στις νέες συνθήκες.
  • Θέσπιση κώδικα δεοντολογίας στη διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.
  • Ο Δικαστικός Επιμελητής  συμμέτοχος στη χάραξη της στρατηγικής του Συλλόγου με τη δημιουργία ομάδων εργασίας ανά άξονα δράσης και στελέχωση τους από συναδέλφους.
  • Σύμβαση έργου με σύμβουλο Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

ΑΞΟΝΑΣ 2: ΝΕΑ ΥΛΗ 

Διεκδίκηση νέας ύλης που θα βασίζεται στην αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα του Δικαστικού Επιμελητή – Δημόσιου Λειτουργού – ισότιμου μέλους της Ελληνικής και Διεθνούς Νομικής Οικογένειας όπως:

  • Διαπιστωτικές Πράξεις
  • εξωδικαστικός συμβιβασμός
  • εξωδικαστική είσπραξη απαιτήσεων
  • ποινικά δικόγραφα
  • Οι Δικαστικοί Επιμελητές, Αντιπρόσωποι Δικαστικής Αρχής
  • έκδοση των επαναληπτικών αποσπασμάτων κατ’ άρθρα 966 & 973 Κ.Πολ.Δ καθώς και έκδοση κατασχετηρίων εις χείρας τρίτου κατ’ άρθρο 982 Κ.Πολ.Δ από δικαστικούς επιμελητές.

 

ΑΞΟΝΑΣ 3: ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΕΠΟΠΤΕΙΑ –ΕΛΕΓΧΟΣ

  • Ζωντανή κάλυψη μέσω live streaming από τις ιστοσελίδες του Συλλόγου ή της Ομοσπονδίας αντίστοιχα των Διοικητικών Συμβουλίων και των Εκτελεστικών Γραμματειών , όπου θα έχουν πρόσβαση μόνο Δικαστικοί Επιμελητές με χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής τους.
  • Ηλεκτρονική καταγραφή  των πρακτικών των Δ.Σ. και των Ε.Γ. και απομαγνητοφώνησή τους εντός της νόμιμης προθεσμίας, ανάρτησή τους στις αντίστοιχες ιστοσελίδες, πάντα σεβόμενοι τις διατάξεις περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Επαναλειτουργία της πλατφόρμας καταχώρησης πινάκων ανά Εφετείο και αναβάθμιση της σε διαδικτυακή, διασύνδεσή της με την πλατφόρμα Δημοσιεύσεων του Τ.Ν. για άμεση και εύκολη διασταύρωση των δηλωθεισών πράξεων. Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανά  εξάμηνο.
  • Ανάρτηση των ημερησίων διατάξεων του Δ.Σ. του Συλλόγου στην ιστοσελίδα του.
  • Ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. των θέσεων και απόψεων των εισηγητών τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ.
  • Πραγματικές Γενικές Συνελεύσεις με αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής τους , προκειμένου αυτές να γίνουν ένα πραγματικό εργαλείο Δημοκρατίας και αποφάσεων στα χέρια της Διοίκησης.
  • Ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις ως συμβουλευτικό εργαλείο για τη διαμόρφωση των θέσεων του κλάδου.Μελέτη για δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.
  • Εκσυγχρονισμός των διαδικασιών εποπτείας κι ελέγχου του κλάδου με έμφαση στην αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, με χρήση των νέων τεχνολογιών και καθιέρωση ανεξάρτητης Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη αποτελεσματικότητα του έργου της Δικαιοσύνης.
  • Αναθεώρηση της συμμετοχής μελών του ΔΣ σε διεθνείς δράσεις. Εάν υπάρχει απαίτηση, θα ταξιδεύει ο ελάχιστος αριθμός ατόμων και μόνο για όσο διάστημα απαιτείται. Οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα διατεθούν είτε για την πρόσκληση και φιλοξενία ξένων εκπαιδευτών, είτε για την αποστολή μελών της εκπαιδευτικής μας ομάδας με σκοπό την απόκτηση τεχνογνωσίας στην εκπαίδευση και τις νέες δραστηριότητες.

 

ΑΞΟΝΑΣ 4: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Περιλαμβάνει τρία πεδία δράσης . Το Πρακτικό, το Επιστημονικό (και  τη μεθοδολογία υλοποίησής τους) και τις λοιπές δράσεις για την δια βίου επαγγελματική κατάρτιση των Δικαστικών Επιμελητών .

Α) Πρακτικό πεδίο:

Περιλαμβάνει την διαρκή επαγγελματική επιμόρφωση με έμφαση στις νέες δραστηριότητες.

Μεθοδολογία υλοποίησης:

  1. Δημιουργία εκπαιδευτικής ομάδας στο Σύλλογο μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης εκπαιδευτών ενηλίκων.
  2. Προτεινόμενοι φορείς υλοποίησης:
    • Διεθνής Ένωση Δικαστικών Επιμελητών
    • Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης ΕΚΠΑ
    • Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
  1. Όσοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα επιτυχώς, θα λάβουν πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και ιδίως το ΦΕΚ 2844/12 και το ν. 4386/16 .
  2. Μετά το πέρας της πιστοποίησης, η εκπαιδευτική ομάδα σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Δικαστικών Επιμελητών και επιλεγμένες Εθνικές Ομοσπονδίες θα διαμορφώσουν τη δομή των προγραμμάτων εκπαίδευσης με στόχευση – σε πρώτο στάδιο – τις διαπιστωτικές πράξεις και την εξωδικαστική διευθέτηση απαιτήσεων.
  3. Έναρξη επιμορφωτικών δραστηριοτήτων.

 

Β) Επιστημονικό πεδίο 

Σκοπός είναι η αναβάθμιση του γνωσιακού κι επιστημονικού επιπέδου των Δικαστικών Επιμελητών.

Μεθοδολογία υλοποίησης

  1. Διασύνδεση του Συλλόγου με τη Νομική Σχολή Αθηνών.
  2. Έκδοση   και εφαρμογή διάταξης συναφούς με το Προεδρικό Διάταγμα 130/1990 ( εξομοίωση τίτλου σπουδών ). Ο απονεμόμενος τίτλος σπουδών δεν θα αναγνωρίζει άλλα επαγγελματικά δικαιώματα πλην αυτών που άπτονται αποκλειστικά στα καθήκοντα των Δικαστικών Επιμελητών.
  3. Διαμόρφωση του εκπαιδευτικού προγράμματος. Στόχος είναι να περιλαμβάνει εργαλεία και μεθόδους ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και μάθησης εξ αποστάσεως ούτως ώστε να είναι ευχερής η παρακολούθησή του χωρίς να επηρεάζονται -στο δυνατό – οι επαγγελματικές, κοινωνικές και οικογενειακές υποχρεώσεις των συναδέλφων.
  4. Έναρξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

Γ) Ημερίδες, σεμινάρια, εκπαιδευτικό υλικό, λοιπές δράσεις

Σ΄ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο Νομικό περιβάλλον, η εκπαίδευση πρέπει ν’ αποτελεί μέσο ταχείας αντίδρασης του κλάδου σε οποιαδήποτε αλλαγή.

  1. Σεμινάρια θα διοργανώνονται όταν προκύπτει μεταβολή σε κάποιο νομοθέτημα (π.χ. τροποποιήσεις του Κ.Πολ.Δ.).
  2. Ημερίδες θα πραγματοποιούνται όταν επίκειται τροποποίηση σε κάποιο νομοθέτημα ( εφαρμογή των διαπιστωτικών πράξεων).
  3. Στον ιστότοπο του Συλλόγου θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος για την εκπαίδευση που θα περιλαμβάνει Νομική  βιβλιοθήκη, εγκεκριμένα υποδείγματα, νομολογία και όποιο άλλο εκπαιδευτικό υλικό απαιτείται, ενώ μελλοντικά θ’ αποτελεί την Εθνική πύλη εισόδου στο υπό διαμόρφωση portal για την εκπαίδευση της Διεθνούς Ενώσεως Δικαστικών Επιμελητών.
  4. Σύμβουλος του Συλλόγου θα επιφορτιστεί με καθήκοντα υπεύθυνου Εκπαίδευσης.

ΑΞΟΝΑΣ 5: ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

Δημιουργία ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Υποθέσεων το οποίο:

  • Θα ελαχιστοποιεί τη γραφειοκρατία,
  • Θα εξασφαλίζει την είσπραξη της νόμιμης αμοιβής μας και την εφαρμογή του άρθρου 51,
  • Θα ενσωματώνει όλους τους μηχανισμούς εποπτείας και ελέγχου ούτως ώστε πράξεις αθέμιτου ανταγωνισμού να είναι άμεσα ανιχνεύσιμες,
  • Θα είναι διασυνδεδεμένο με κάθε Υπηρεσία και φορέα ενδιαφέροντος Δικαστικού Επιμελητή όπως Κτηματολόγια,  Διευθύνσεις Συγκοινωνιών, Πολεοδομίες κ.α. για τον διαδικτυακό έλεγχο περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, κατάθεση εγγραπτέων πράξεων και πληρωμή, με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης σε υπό διαμόρφωση πλατφόρμες.
  • Θα περιλαμβάνει όλες τις δικλείδες ασφαλείας και κρυπτογράφησης και θα είναι συμβατό με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων.

Η χρηματοδότηση του θα προέλθει κατά ένα μεγάλο μέρος από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια που προβλέπονται κι έχουμε επισημάνει για το σκοπό αυτό.

  • Ηλεκτρονικές επιδόσεις αποκλειστικά από δικαστικούς επιμελητές (οδηγός μας, η αιτιολογική έκθεση του Ν. 3994/2011).
  • Σύνδεση των δικαστικών επιμελητών με την ψηφιακή πύλη Ο.Σ.Δ.Δ.Υ.  και δυνατότητα  κατάθεσης της ηλεκτρονικής επίδοσης απευθείας στην δικογραφία.
  • Σύνδεση των δικαστικών επιμελητών με ψηφιακές πύλες και βάσεις νομικών δεδομένων που θα διευκολύνουν το έργο του (π.χ. NOMOS).
  • Αναβάθμιση της ιστοσελίδας του συλλόγου και λειτουργία ψηφιακών μέσων για την καταγραφή και την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών του Δ.Σ. του Συλλόγου.
  • Σύμβαση έργου με τεχνικό σύμβουλο σε θέματα πληροφορικής, δαπάνη η οποία θα καλυφθεί από τις αποζημιώσεις που προβλέπονται για τις έμμισθες θέσεις του Συμβουλίου.

 

ΑΞΟΝΑΣ 6: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

  • Ένταξή μας στις ευνοϊκές διατάξεις του Ν. 4596/2019 (νομική βοήθεια) παράλληλα με τους δικηγόρους για έκδοση του φορολογικού μας στοιχείου με την εκκαθάριση.
  • Ασφαλιστικός και Φορολογικός οδηγός με πρακτικές οδηγίες.
  • Επίδομα τοκετού στις  συναδέλφους κατά τον τελευταίο μήνα της κύησης και τον πρώτο της λοχείας, δαπάνη η οποία θα καλυφθεί από τις αποζημιώσεις που προβλέπονται για τις έμμισθες θέσεις του Συμβουλίου.
  • Διεκδίκηση εξασφάλισης ολιγόλεπτων καρτών στάθμευσης σε συνεργασία με  δήμους που ισχύει η διαδικασία της ελεγχόμενης στάθμευσης και  επαφές με την Τροχαία και την Εισαγγελία για έκδοση ειδικού σήματος προσωρινής στάθμευσης για υπηρεσιακούς λόγους.
  • Άμεση συμμόρφωση και εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4440/2016 σύμφωνα με το οποίο κάθε επικοινωνία του Συλλόγου με τα μέλη του και αντίστροφα, θα γίνεται διαδικτυακά με χρήση τεχνολογιών πληροφορικής κι επικοινωνίας.
  • Άμεση αντίδραση και συνδρομή του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ. σε κάθε περίπτωση που παρακωλύεται ομαλή άσκηση των καθηκόντων του Δικαστικού Επιμελητή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του .
  • Σύγχρονα εργαλεία όπως η μακροχρόνια μίσθωση οχημάτων και εξοπλισμού στην φαρέτρα του Δικαστικού Επιμελητή για την ανανέωση της υποδομής του.
  • Διερεύνηση συμμετοχής σε προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για την στελέχωση του Συλλόγου με επιπλέον προσωπικό, καταρτισμένο σε θέματα έξυπνων τεχνολογιών.
  • Ιδιωτική ασφάλιση Υγείας, Αστικής και Ποινικής Ευθύνης για κάθε μέλος του Συλλόγου.
  • Δημιουργία υποδομής στα γραφεία του Συλλόγου με αναγνωστήριο, βιβλιοθήκη (έντυπη και ηλεκτρονική) , ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και σαρωτές καθώς επίσης και ασύρματο δίκτυο, όπου θα έχουν πρόσβαση οι συνάδελφοι αφ’ ενός για μελέτη νομικής ύλης, αφ’ ετέρου  για να μπορούν να διεκπεραιώνουν έκτακτη ύλη όσοι δεν έχουν γραφείο στο κέντρο.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι είμαστε λίγες ώρες πριν τις πιο σημαντικές εκλογές για τον κλάδο μας.
Θέλω αυτή την τελευταία στιγμή να απευθυνθώ στους συναδέλφους που έχουν εγκλωβιστεί πίσω από «φόβο της κρίσης», «δεν ξέρω αν θα έχω δουλειά», «το σίγουρο μισθό του μήνα που κάποιοι υπόσχονται», σε αυτούς που έχουν καταλήξει να είναι «υπάλληλοι» των λίγων!!!
Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να αλλάξουμε ότι μας πάει πίσω (απραξία, αδιαφορία, ανευθυνότητα, φόβος, εγωισμός, συνταξιοδότηση, δολοπλοκίες, ψέματα) και να πάμε τον κλάδο μπροστά.
Να θυμάστε εμείς είμαστε αυτοί που επιτρέπουμε στους άλλους να μας βλέπουν κατώτερους, «μικρούς επιμελητές» με τους οποίους θα κάνουν τη δουλειά τους. Αναρωτηθείτε πως αν δεν είμαστε εμείς με ποιον θα την κάνουν;;; ΜΟΝΟΙ τους!!! ΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ!!!
Εμείς τους επιτρέπουμε να μας εκμεταλλεύονται με την «ανοχή μας» ή το «φόβο μας» μήπως μείνουμε χωρίς δουλειά.
Στηρίζουμε ΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ που είναι ικανός να πρωτοστατεί στις εξελίξεις, που ενδιαφέρεται για την βελτίωση των συνθηκών του κλάδου, της επαγγελματικής συνέχειας και αξιοπρέπειας.
Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. δεν απειλεί, δεν χαϊδεύει τα αυτιά, δεν υπόσχεται εφήμερη δουλειά και δεν κλείνει την πόρτα σε κανένα συνάδελφο.
Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. είναι εκεί διεκδικώντας νέα ύλη για όλους.
Η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ΣΕΒΕΤΑΙ τους ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ στην κάλπη είστε ΜΟΝΟΙ σας και είναι η στιγμή που αποφασίζετε ΠΟΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ!

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΑΔΗΣ

Ο καθένας όταν πάει να ψηφίσει να σκεφτεί ποιό Σύλλογο και ποιά Ομοσπονδία θέλει. Μία φοβική, μισοκακόμοιρη, κουτοπόνηρη διοίκηση, ή μία σύγχρονη, εξωστρεφή και ανοιχτή στην καινοτομία. Η ΠΡΟΣΥΔΕ με στόχους, γνώση, αυτοπεποίθηση και διάθεση για εξέλιξη θα πάει το επάγγελμα παρακάτω. Είναι σίγουρο οτι μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα. Το ξέρω γιατί το βλέπω, ιδίως στα νέα παιδιά που μπήκαν στο επάγγελμα καταρτισμένα και συγκροτημένα. Αυτά τα παιδιά, αλλά και οι παλιότεροι που προσπαθούν και εξελίσσονται σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον αξίζουν καλύτερης εκπροσώπησης.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)