Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ

(Υπότιτλος: Να γελάμε ή να κλαίμε ;;)

Λάβαμε  από το newsletter του Συλλόγου μας ένα κείμενο του απερχόμενου και σε πανικό τελούντα Μήτση, σύμφωνα με το οποίο ξεπερνάει και τον χειρότερο εαυτό του.

Κατηγορεί εμάς πως με τις μεθοδεύσεις μας δεν έγινε η Γ.Σ. την Παρασκευή 1.3.2019.

ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ…. ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ που δεν κάνατε απαρτία ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και πήρατε τις αποφάσεις στο Δ.Σ.…   Και τότε η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και οι επιφανείς της σας έφταιγαν ;;;

Ίσως, ο κ. Μήτσης να γινόταν πιστευτός, αν η ευθιξία του δεν θύμιζε περιοδεύoντα θίασο που βρίσκεται στην πόλη μας κάθε τρία χρόνια με νέα επιθεώρηση. Γιατί όσο και να ψάξαμε δεν βρήκαμε  μια αντίστοιχη ενημέρωση  σε newsletter του Συλλόγου για την ΜΗ πραγματοποίηση της  Γ.Σ. του 2018, η οποία ειρήσθω εν παρόδω ήταν η πρώτη μετά τη σύσταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για τις τροποποιήσεις του 2318/95.  Πιθανότατα  το 2018  η ευαισθησία  του κ. Μήτση χάθηκε στο απόλυτο κενό της  Μαύρης Τρύπας που  εξαφανίστηκαν   οι  κατατεθειμένες προτάσεις  τροποποιήσεων  του Δ.Σ. του Συλλόγου ή της  Ε.Γ. της ΟΔΕΕ,  με άγνωστο σε μας αριθμό πρωτοκόλλου,   στη Νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Δεν βρήκαμε καμία ανακοίνωση ούτε για την ΜΗ πραγματοποίηση της  Γ.Σ. του 2017,   την  πρώτη μετά την έγγραφη καταγγελία της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στο Δ.Σ. του Συλλόγου για την εταιρεία CONVENTUS  «επιφανούς  συναδέλφου». Πιθανότατα το 2017  η ευαισθησία του κ. Μήτση   συντρόφεψε στο λαβύρινθο των διαδρόμων του Διοικητικού Εφετείου την αίσθηση αγανάκτησης που δημιουργήθηκε από την ‘‘άδικη’’ καταγγελία μας στον επιφανή περιφερόμενο συνδικαλιστή Χρήστο Φενερλή. Μια αγανάκτηση και μια ευαισθησία που κατάφεραν, ακολουθώντας  ένα σύγχρονο  μίτο της Αριάδνης,  να συναντηθούν στα  ψηφοδέλτια της Συμμαχίας.

Δεν βρήκαμε καμία ανακοίνωση ούτε για την ΜΗ πραγματοποίηση της  Γ.Σ. του 2016 που έπρεπε να διεξαχθεί εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων και αθρόας χορήγησης  αδειών πραγματοποίησης επιδόσεων,  λόγω…  παραγραφής,  από τον Σύλλογο . Πιθανότατα το 2016  η ευαισθησία του κ. Μήτση θρηνούσε για το πτώμα που βρέθηκε σε καταψύκτη, αντάμα με την  έκπληξη του επιφανούς,  κατόχου  άδειας για την «παραγραφόμενη» έξωση, συναδέλφου.

Αρκετά όμως ανεχτήκαμε τα παιγνίδια εντυπώσεων του κ. Μήτση. Αντί να  παραδεχτεί το παιδαριώδες (για να μην πούμε κάτι χειρότερο για πρόεδρο ΕΝΝΕΑ συνεχόμενων ετών) λάθος του και να μεταφέρει τη Γ.Σ. με νέα απόφαση του Δ.Σ.,  δύο-τρεις μέρες μετά, προκειμένου οι εκλογές να πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Νόμο (το 2ο Σάββατο μετά τη Γενική Συνέλευση), όπως άλλωστε έκανε προς τιμή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τι κάνει; Ψέγει εμάς. Αδιόρθωτος ως προς το μότο του «οι νόμοι είναι για να παραβιάζονται»  επισυνάπτει δε προς υπεράσπιση των όσων ισχυρίζεται  στην  ενημέρωση,  πρωτοκολλημένο (επιτέλους βλέπουμε και ένα) έγγραφο συμφωνίας των υποψηφίων προέδρων που καταλήγει επί λέξη  «και δεσμεύουν κατά το δυνατό τις παρατάξεις τους» , φράση που προστέθηκε μετά από απαίτησή μου, όπου δήλωσα ότι μπορώ να δεσμευτώ μόνο για τον εαυτό μου.

Γιατί κύριοι απέναντι στο Νόμο δεν δεσμεύονται ούτε οι υποψήφιοι  του Συλλόγου, ούτε οι υποψήφιοι αντιπρόσωποι της ΟΔΕΕ , ούτε οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων της επικράτειας ούτε κάποιος δυσαρεστημένος ψηφοφόρος από το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε  κάποιος ψηφοφόρος   που θέλει να κάνει την πλάκα του.

Αρκετά λοιπόν με τις ανοησίες και τα ψέματα….  ΑΡΚΕΤΑ !!!

Συνειδητοποιείτε πως χάνετε και δεν το αντέχετε. Δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε.  Σας κατανοούμε αλλά χάστε και φύγετε, τουλάχιστον, με αξιοπρέπεια……

Έπεται συνέχεια…..

 

ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Υποψήφιος Πρόεδρος Συλλόγου

ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΟΥΖΟΥΚΗ

Aναφέρθηκα αναλυτικά στην ομιλία μου στη Γ.Σ. στους λόγους για τους οποίους έπρεπε να έχουμε απαρτία στις 2/3 και εκλογές στις 16/3. Οι μεθοδεύσεις του απερχόμενου Προέδρου με τους θεσμούς, τις Συνελεύσεις και τις Εκλογές μας είναι γνωστές. Δεν του είχαμε ποτέ καμία εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και δεν τον ακολουθήσαμε και τώρα στα παιχνιδάκια που ήθελε να παίξει στις πλάτες όλων μας κάνοντας μη νόμιμες εκλογές και ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤA…. Αφού δεν έχει να παρουσιάσει έργο πετάει πυροτεχνήματα για να θολώσει την ατμόσφαιρα, γνωστή η παλαιοσυνδικαλιστική αυτή τακτική του. Εμείς προχωράμε μπροστά, δεν μας αγγίζουν “κροκοδείλια δάκρυα”, πρακτικές εκφοβισμού και “χτυπήματα κάτω από τη μέση”. Στις προηγούμενες εκλογές είχε βρει ανώνυμους αγγελιοφόρους, σ’ αυτές τις εκλογές βρήκε επώνυμους αγγελιοφόρους κι όταν είδε ότι δεν πέσαμε στην παγίδα του, άρχισε να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που αρμόζουν στη συνδικαλιστική του αγωγή, ακόμη και το email του Συλλόγου ΜΑΣ για προεκλογική εκστρατεία! Δηλαδή, σαν μέλος του Συλλόγου κι εγώ, μπορώ να πάω αύριο να στείλω επιστολή προς εσάς από το [info@dikastikoi-epimelites.gr]??? Περιμένουμε να κάνει κι άλλα πολλά τραγικά λάθη! Πόσα θα προλάβει?? 10 μέρες έμειναν!!

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ

Συνάδελφε κ.Μήτση και συνάδελφοι πέριξ του κ.Μήτση είναι πλέον καιρός να αντιμετωπίσετε τα λάθη σας με υπευθυνότητα και ευθιξία. Το σώμα των συναδέλφων δικαστικών επιμελητών είναι επαγγελματίες επιστήμονες με νου και γνώση και όχι πρόβατα που τους σφυρίζει ο τσοπάνης εκλογές στις 9 -εκλογές στις 16 και πάει λέγοντας. Σταματήστε να υποβιβάζετε την νοημοσύνη μας και να ρίχνετε τα λάθη σας σε άλλους.Δεν φταίνε οι άλλοι για τα δικά σας λάθη. Γ.Σ. την 1 Μαρτίου και εκλογές στις 16 Μαρτίου γνωρίζετε ότι δεν μπορούσε να γίνει. Εσείς ταλαιπωρήσατε τους συναδέλφους γιατί 9 χρόνια πρόεδρος έπρεπε έστω και αυτό να το γνωρίζετε. Και θέλατε να τους ταλαιπωρήσετε ακόμα περισσότερο με εκλογές μέσα στο τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Κάποια στιγμή πρέπει να κατανοήσετε ότι πρέπει να λέμε ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΕΛΟΣ.

Γιώργος Γρηγόρης

Μιας που η απερχόμενη Διοίκηση κοινοποίησε το έγγραφο συμφωνίας των υποψηφίων Προέδρων, μήπως θα ήταν χρήσιμο και θεσμικά ορθό να κοινοποιήσει και τα πρακτικά του Δ.Σ. του Συλλόγου της ίδιας ημέρας, όπου και είχε ληφθεί απόφαση διεξαγωγής των εκλογών στις 9 Μαρτίου 2019 ( μες το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δηλαδή ) σε περίπτωση απαρτίας και διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης την 1η Μαρτίου;
Ή αυτά τους τα παιχνιδάκια δεν συμφέρει τους διοικούντες, να τα γνωρίζουν οι συνάδελφοι…

ΡΕΝΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Αξιότιμε Συνάδελφε κ. Μήτση,
διαβάσαμε τα προσωπικά σας παράπονα που αποστείλατε ηλεκτρονικά σε όλους τους συναδέλφους, κάνοντας κατάχρηση της θέσης σας και της βάσης δεδομένων που διαθέτει ο Σύλλογος.
Ίδιος τρόπος σκέψης, ίδια τεχνάσματα και αναμασημένες κατηγορίες, λες και ακόμα βρισκόμαστε στο 2016.
Λυπούμαστε που αδυνατείτε να αντιληφθείτε τα αυτονόητα και οτιδήποτε δεν αντιλαμβάνεστε το θεωρείτε «μεθοδεύσεις», γιατί απλά κάπως έτσι έχετε μάθει να πορεύεστε.
Προφανώς όμως απευθυνόμαστε σε διαφορετικό κοινό.
Εσείς σκοπεύετε να «περιφρουρήσετε τα κεκτημένα» και εμείς να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Εμείς κοιτάμε μπροστά στο μέλλον και εσείς μηρυκάζετε το παρελθόν.
Δήθεν εμείς σταθήκαμε εμπόδιο στην ενημέρωση των συναδέλφων, όταν εσείς ως πρόεδρος επί 3 χρόνια δεν έχετε κάνει μια Γ.Σ. επί της ουσίας.
Δήθεν εμείς δεν θέλαμε να ακουστούν οι απόψεις σας για το μεγαλειώδες έργο σας κατά την πολυετή θητεία σας, στη διάρκεια της οποίας όμως τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Δήθεν κόπτεστε για τους συναδέλφους που ήρθαν από την επαρχία, προκειμένου να παρασταθούν στη προκηρυχθείσα Γ.Σ. κατά παράβαση του καταστατικού. Ούτε αυτό όμως δεν γνωρίζετε…
Εμείς ήμασταν παρόντες και ενημερώσαμε για τους λόγους της διαμαρτυρίας μας.
Ήμασταν παρόντες και χρησιμοποιήσαμε κάθε μέσο που διαθέτουμε για να ανακόψουμε την καθεστωτική σας συμπεριφορά.
Ήμασταν παρόντες για να δηλώσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα.
Ήμασταν παρόντες, όπως κάθε φορά που χρειάστηκε να παρευρεθούμε και να συμβάλλουμε δημιουργικά για το κοινό καλό όλων των συναδέλφων.
Ήμασταν και είμαστε παρόντες πάντα, όταν συζητούνται τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και δεν κρυβόμαστε πίσω από τη μοιρασιά της «πίτας» σε ημετέρους.
Σας αφήνουμε στο μικρό συνδικαλιστικό κεκτημένο μικρόκοσμό σας και ζητούμε από τους συναδέλφους να προχωρήσουμε μπροστά με ένα Σύλλογο δυνατό δίπλα στην καθημερινότητα ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
Οραματιζόμαστε να έχουμε έναν Σύλλογο που να διεκδικεί το ρόλο του στη δικαιοσύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι αυτής.
Οραματιζόμαστε τον Δικαστικό Επιμελητή κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα με επιπλέον αποφασιστικές -διαπιστωτικές αρμοδιότητες.
Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο σύλλογο του 21ου αιώνα που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και όχι στάσιμο και βυθισμένο στις αμαρτίες του παρελθόντος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο απερχόμενος επικεφαλής της διοίκησης συνεχίζει -καταστρατηγώντας κάθε έννοια δεοντολογίας- να χρησιμοποιεί τα κλαδικά εργαλεία για τον προεκλογικό του αγώνα προσπαθώντας να θολώσει τα νερά, αφού ενόψει εκλογών δεν του βγαίνουν τα κουκιά. Μετά την ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ της εγκυκλίου του Συλλόγου καθως και της Ισηγορίας, χτυπάει ξανά με το newsletter του Συλλόγου που αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με περίσσιο θράσος κατηγορεί την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και τα στελέχη της για μεθοδεύσεις, εμπαιγούς, απαξιώσεις και ότι άλλο του φανεί του λωλοστεφανή!
Στη συνέχεια επαναλαμβάνει τα ίδια παραμύθια περί του έργου της απερχόμενης διοίκησης και του ενδελεχή απολογισμού των οικονομικών σε βάθος τριετίας. Δεν ντρέπονται να συνεχίζουν το δούλεμα???
Είναι νωπό ακόμα το θέμα του μερίσματος και τολμάνε να μιλάνε για ενδελεχή απολογισμό???
Θα συμφωνήσουμε όμως σε ένα πράγμα.
Έχει έρθει η ώρα να κρίνετε (και όχι να κρίνεται), να συγκρίνετε (και όχι να συγκρίνεται), να αποφασίσετε και να δώσετε τις απαντήσεις που αρμόζουν. Έχει έρθει η ώρα να τους στείλετε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!
Κι επειδή πολλοί μας ρωτήσατε, σας παραθέτουμε την έννοια του αττικισμού.
“Ο αττικισμός ως φαινόμενο ξεκίνησε από Ρωμαίους και Έλληνες λογίους και δασκάλους του 1ου αι. π.Χ. οι οποίοι θεωρούσαν πως η καθομιλουμένη ελληνιστική κοινή της εποχής αποτελούσε παρηκμασμένη και εκβαρβαρισμένη μορφή της αττικής διαλέκτου και μη μπορώντας να αποδώσει ικανοποιητικά τον πνευματικό λόγο έπρεπε να αποφεύγεται η χρήση της. Το ρεύμα του αττικισμού ενισχύθηκε και διαδόθηκε με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν και εγχειρίδια με οδηγίες για τη ορθή χρήση της Αττικής. Ένα τέτοιο γράφτηκε και από τον γραμματικό Φρύνιχο, λεξικογράφο της ρωμαϊκής εποχής.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)