ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Επειδή η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε μπροστά σε 130 ή και λιγότερους συναδέλφους, σας γνωρίζουμε το κείμενο του υποψηφίου Προέδρου για το Σύλλογό μας, γιατί εμάς μας αρέσει και ο έλεγχος και η δυνατότητα του ψηφοφόρου να μπορεί να ζητήσει αυτά που υποσχεθήκαμε.

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Πέρασαν τρία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές για την ανάδειξη οργάνων του Κλάδου μας.

Τρία ολόκληρα χρόνια με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές στη χώρα και στο επάγγελμά μας.

Σαν χθες μου φαίνεται που είχαμε κατακλυστεί από πολλά τηλεοπτικά σποτ του απερχόμενου προέδρου και της παράταξής του.

Διαφημιστικά σποτ στα οποία δήλωναν, με τον πιο κάθετο και απόλυτο τρόπο, πως είχαν λύση για το κάθε τι.  Σποτ που μας έλεγαν πως ότι καλό είχε επιτευχθεί μέχρι τότε ήταν δική τους επιτυχία και μόνο … και τι δεν έλεγαν!!!

Διαφήμιζαν πως γνώριζαν τα προβλήματα, πως είχαν επεξεργασμένες λύσεις, πως γνώριζαν κάθε τι που γίνεται στα Υπουργεία και …. άφηναν άλογα να καλπάζουν ανέμελα στις παραλίες….

Ζητούσαν δε από εσάς τους ψηφοφόρους να τους δώσετε τη δύναμη να καλπάσουν κι αυτοί, σαν τα άλογα των διαφημιστικών τους προς την επιτυχία και την λύση των ζητημάτων που μας απασχολούσαν.

Και εσείς μεγαλόκαρδα και απλόχερα τους τη δώσατε εξοπλίζοντας την απελθούσα διοίκηση με απόλυτη πλειοψηφία.

Και κάπου εδώ αρχίζουν τα ωραία. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη.  Τρία ολόκληρα χρόνια δεν  προλαβαίναμε να μετράμε τις επιτυχίες. 

Εγώ κ.κ. Συνάδελφοι δεν θα σας πω τι έκανε η απελθούσα διοίκηση.

Εγώ θα σας αποδείξω τα τεράστια ψέματα που έγραψε ως έργα του ο ίδιος ο απερχόμενος πρόεδρος πως έκανε.

Τα έγραψε στην  επιστολή που μας έστειλε ο Σύλλογος, τα έγραψε και στο  EDITORIAL του τελευταίου τεύχους της ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ.

28 συνολικά σημεία – εντελώς – τάχα – ενδεικτικά μας αναφέρει.

Το πρώτο και το δεύτερο από αυτά η μεγάλη συναίνεση που κατάφερε και πως η – ΚΑΚΙΑ – κυβέρνηση άλλαξε τρεις Υπουργούς. 

Να ξέρετε επίτηδες το έκανε ο Τσίπρας για να σαμποτάρει τον κ. Μήτση !!!

Άλλαξε και πολλούς νόμους…. Αναρωτιέμαι σε τι επηρεάζει η αλλαγή του τρόπου του πλειστηριασμού στη συνδικαλιστική διεκδίκηση…. Είμαι σίγουρος πως και σεις απορείτε αλλά δεν πειράζει, ας πάμε παρακάτω.!!

Άλλαξε λέει με ενέργειές του τις ασφαλιστικές εισφορές, απέτρεψε την ψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τα πιστωτικά ιδρύματα, πλέον – λέει – θα μας αναθέτουν απευθείας επιδόσεις από το εξωτερικό [ΜΑ ΚΑΛΑ από το 2000 ισχύει Ε.Κ. 1348/2000, ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ??], το εφάπαξ θα είναι 615 € μέχρι το 2013, έργο του κι αυτό ???, έκανε επαφές, συναντήσεις, άνοιξε διαύλους επικοινωνίας και τόσα άλλα………. Κανένα αποτέλεσμα υπάρχει ή απλώς πήγαμε κάναμε μια κουβεντούλα και φύγαμε ???

Κάναμε λέει από κοινού με τους δικηγόρους πρόταση για τις επιδόσεις της Νομικής βοήθειας να εκδίδουμε τα Τιμολόγια κατά το χρόνο πληρωμής…. ΨEMA ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ !!!   Όλοι είδαμε το νόμο που ψηφίστηκε στις 19 Φεβρουαρίου. Μόλις πριν από 10 ημέρες. (Σας καταθέτω το Νόμο κ. Πρόεδρε) (1) Οι δικηγόροι ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ενταχθήκαν, εμείς…??? Παιδιά ενός κατώτερου Θεού !!!

Κατάφερε λέει η απελθούσα διοίκηση να δημιουργήσει επιτροπή για τροποποίηση μετά από 23 χρόνια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να λυθούν οι αστοχίες του Κώδικά μας και της ηλεκτρονικής επίδοσης.   Στην ίδια επιτροπή είχα επιλεγεί και εγώ από το Υπουργείο. Σας έγραψαν πως κατατέθηκαν οι προτάσεις μας στη Βουλή, ενώ άριστα γνώριζε ότι λέει ψέματα.  

Αλλά δεν μας εξήγησε ποτέ κανένας, καταθέτοντας ενώπιον σας κάποιο επίσημο έγγραφο. Αφού κατάφερε να φτιαχτεί η επιτροπή αυτή, ποιές προτάσεις κατάθεσε η Ομοσπονδία?? Ποιο έντυπο με τις απόψεις μας κατέθεσε στην επιτροπή του Υπουργείου?? Υπάρχουν?? Σας απαντώ εγώ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ γιατί ποτέ δεν ήρθαν με κάποια επεξεργασμένη πρόταση. Αντιθέτως, εγώ κατέθεσα πλήρη πρόταση για όλες τις τροποποιήσεις που πιστεύαμε πως πρέπει να γίνουν.  (Σας τις καταθέτω κ. Πρόεδρε) (2) Πότε συνεδρίασε η ΟΔΕΕ ή ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ γι’ αυτά τα θέματα??? Ποτέ!!!   Κάθε φορά που συνεδριάζαμε ερχόντουσαν …ΑΝΕΜΟΜΑΖΩΜΑΤΑ ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ !!! 

Ο μόνος που κατάθεσε κάποιες προτάσεις ήταν ο κ. Χαλκιαδάκης. Προσωπικές του προτάσεις!! Με κάποιες  από αυτές συμφωνούσα κι εγώ με κάποιες άλλες ήμουν κάθετα αντίθετος…. Αλλά η αλήθεια είναι μία.  Κατέθεσε προτάσεις !!! Σε αντίθεση με το επίσημο ανώτατο όργανό μας, την Ομοσπονδία, που δεν κατάθεσε ποτέ τίποτα. Και έρχονται τώρα και με περισσό θράσος, θέλοντας να καλύψουν την ατομική και προσωπική τους ανεπάρκεια, ανικανότητα και αποτυχία διασπείρουν αριστερά και δεξιά κατηγορίες πως φταίει η επιτροπή, ο Αντωνίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, το Υπουργείο και δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος…. Όλοι φταίνε πλην των ιδίων που είχαν την απόλυτη πλειοψηφία και κατάφεραν να οδηγήσουν τον Κλάδο στην απαξίωση.

Όμως, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ότι έγινε έγινε και τώρα δεν ξεγίνεται.

Καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε για το αύριο και αυτό το αύριο αφορά όλους μας και κυριότερα τους νέους.  Δεν μπορεί να αφορά αυτούς που μέσα σ’ αυτή την τριετία συνταξιοδοτούνται κι όμως διεκδικούν την ψήφο σας.

Αφορά εμάς που έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας και πρέπει να επιβιώσουμε. Αφορά εσάς που καλείσθε να επιλέξετε τους εκπροσώπους σας.  Εκπροσώπους που πρέπει να δεσμευθούν απέναντί σας πως θα κάνουν αυτά που πρέπει ώστε να μπορέσει να επιβιώσει ο μαχόμενος δικαστικός επιμελητής και όχι μόνο οι ημέτεροι.  Να εκλέξετε πρόσωπα που μπορούν να υπερασπιστούν το δικαίωμά σας στην επιβίωση.   Να εκλέξετε συνδικαλιστές που πονάνε για τα προβλήματα όλων μας, που παρακολουθούν όσα γίνονται γύρω μας και τρέχουν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις.    Τρανό παράδειγμα οι επιδόσεις της νομικής βοήθειας … φωνάζαμε – προτείναμε και παροτρύναμε την απερχόμενη διοίκηση να τρέξουν αλλά αυτοί αγρόν ηγόραζαν. Συνδικαλιστές που εξασφάλισαν κάρτες δακτυλίου από το 2014 και από τότε ανανεώνονται με κοινή απόφαση του Διοικητή της Τροχαίας (Σας τις καταθέτω κ. Πρόεδρε) (3)  και σας καλώ να μην επιλέξετε συνδικαλιστές που καπηλεύονται το έργο άλλων και ψεύδονται απέναντί σας.

Η επιλογή σας πρέπει να στηρίξει εκείνους που από ετών έχουν με τον πιο επίσημο τρόπο καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για ένα Πανελλαδικό και εφ’ όλης της ύλης άρθρο 51 όπου όλοι θα συμμετέχουμε με μια ποσοστιαία συμμετοχή  και θα μοιράζεται σε όλους τους συναδέλφους της χώρας.  Π.χ. Δεν είναι δυνατόν συνάδελφος που κάνει 10 εκτελέσεις για τράπεζα να καταβάλει για το μέρισμα και άλλος που κάνει 2.500 επιδόσεις πάλι για τράπεζα να εισπράττει μόνο. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ. Μην ξεχνάτε πως τα δάνεια πωλούνται και τα αγοράζουν Funds.  Από που θα εισπράττεται μέρισμα???  (Σας καταθέτω τη πρότασή μου κ. Πρόεδρε) (4)   Επιβάλλεται να επιλέξετε αυτούς που έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση από το 2015 για την ηλεκτρονικότητα, όχι μόνο της επίδοσης αλλά με ολόκληρη πλατφόρμα για την προείσπραξη, την αφαίρεση των εισφορών και απόδοσή τους στα αντίστοιχα Ταμεία, του ΦΠΑ και του φόρου.   (Οι προτάσεις μου κ. Πρόεδρε σας τις καταθέτω) (5)  Καλείσθε να ψηφίσετε εκείνους τους συνδικαλιστές που θέλουν και μπορούν να διεκδικήσουν και να πάρουν τις διαπιστωτικές πράξεις. Τους συνδικαλιστές εκείνους που είχαν επίσημα καταθέσει την πρόταση για μείωση εισφοράς της ταυτότητας και της μείωσης της αποζημίωσης των εκλεγμένων όταν οι περισσότεροι της απελθούσας διοίκησης αντιδρούσαν.  (Σας την καταθέτω κ. Πρόεδρε) (6)   Προσωπικά συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας δηλώνω πως μόλις εκλεγούμε εμείς της ΠΡΟΣΥΔΕ στη διοίκηση του Συλλόγου θα παραιτηθούμε αμέσως από την αποζημίωση που προβλέπει  ο Νόμος και με αυτά τα χρήματα θα επιδιώξουμε είτε να  υπάρχει νομικός Σύμβουλος στο Σύλλογο για συμβουλές και υπεράσπιση συναδέλφων σε δικαστήρια είτε για όποια άλλη ανάγκη έχουν οι συνάδελφοι.   

  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ!!!

Οφείλετε να ψηφίσετε εκείνους τους συνδικαλιστές που σας λένε την αλήθεια κοιτάζοντάς σας στα μάτια και όχι από τη μια να εμφανίζουν έργο τους τη μείωση των οργανικών θέσεων και από την άλλη να υποστηρίζουν πως πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να διορισθούν οι αποτυχόντες του 2015 ή να διορίζονται οι πτυχιούχοι της Θεολογίας.  Δε λέω καλοί οι Θεολόγοι αλλά για τα του Θεού όχι για τα της εκτέλεσης.   Επιτέλους κύριοι η μείωση των θέσεων είναι αποτέλεσμα του πτυχίου Νομικής.   Και είμαι περήφανος που συμμετείχα σε εκείνη την προσπάθεια του Κλάδου για αναβάθμιση.  Για τη δημιουργία του Δικαστικού Επιμελητή του 21ου αιώνα και όχι της επαναφοράς μας στον κλητήρα που μας οδηγεί η απερχόμενη διοίκηση.  

Σαν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΠΡΟΣΥΔΕ δεσμεύομαι πως αμέσως με την εκλογή μας στο τιμόνι της Διοίκησης, από το επόμενο πρωΐ θα αρχίσουν οι επαφές μας με τους όμορους χώρους, την Ένωση Δικονομολόγων, την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ώστε εντός ενός έτους από την εκλογή μας να έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες τροποποιήσεων του Κωδ. Πολ. Δικονομίας και να αναλάβουμε τις διαπιστωτικές πράξεις.  Εμπιστευτείτε με, το έζησα στο εξωτερικό όταν συμμετείχα σαν Γραμματέας της Ομοσπονδίας μαζί τον πρώην πρόεδρο Διονύση Κριάρη. Είναι τεράστια ύλη και κυρίως ύλη που δεν ανήκει σε κανέναν. 

Προσωπικά υπόσχομαι πως θα βρω λύση για τις επιδόσεις της Νομικής Βοήθειας. Ξέρετε είναι περίπου 80.000 έως 100.000 επιδόσεις Πανελλαδικά. 

Είναι απόλυτη δέσμευσή μας πως θα επανέλθει η ενημέρωση μιας επικαιροποιημένης και εκσυγχρονισμένης πλατφόρμας που παραδόθηκε στην απερχόμενη διοίκηση πριν από 9 ολόκληρα χρόνια σε ότι αφορά τον έλεγχο του μερίσματος. Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι δεν είναι δυνατόν σε διαχείριση δημοσίου χρήματος η Διοίκηση να μην είναι σε θέση να απαντήσει ανά πάσα στιγμή πόσοι πίνακες κατάσχεσης μπήκαν στο Σύλλογο και πόσα ακίνητα αφορά η κάθε μία. Είναι πράγματα απαράδεκτα. 

Εμείς θα ανακοινώνουμε κάθε έξι (6) μήνες με κάθε δημοσιότητα αναλυτικότατα στοιχεία όχι μόνον των λεπτομερειών των πινάκων που έρχονται στο Σύλλογο αλλά και πόσων από αυτούς έχουν πληρωθεί από τις Τράπεζες. Δεσμευόμαστε πως θα αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του κάθε συναδέλφου να λαμβάνει το μέρισμα που του αναλογεί στον Κωδικό του στην τράπεζα όπως η ΠΡΟΣΥΔΕ το είχε εφαρμόσει και όχι να καλείται σαν επαίτης από τους διοικούντες  σαν να τους χρωστάει ευγνωμοσύνη. Αυτά κυρίες και κύριοι είναι ντροπιαστικά πράγματα που θα σταματήσουν.    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΟΥ !!!

Καλώ λοιπόν όλους σας να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. και εμένα προσωπικά ώστε να κλείσουμε την καταστροφική τριετία της απερχόμενης Διοίκησης.

Ελάτε μαζί μας να ξαναζωντανέψουμε την ελπίδα και να αλλάξουμε την ροή των πραγμάτων.

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ   

 

Ευαγγελία Καλαγιακου

Λόγια μεστα υπεύθυνα για το αυριο του μαχομενου δικαστικού επιμελητή για το αυριο του κλάδου. Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον γκρεμό και οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι υπεύθυνες.Ή ψήφος μας θα μας ακολουθεί στο αύριο που έρχεται.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)