Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ…(συνέχεια)

(Υπότιτλος: Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.)

Μετά τη χθεσινή ανάρτησή μου πήρατε την απάντηση που σας αρμόζει σχετικά με την απαρτία ή μη της Γ.Σ.

Αρκετά λοιπόν με τις ανοησίες, τις δήθεν μεθοδεύσεις και τα ψέματα….  ΑΡΚΕΤΑ….

Ας δούμε όμως την αθλιότητα του κειμένου του Μήτση και ας πάρει για άλλη μια φορά την απάντησή του.

Απολογήθηκε λέει, αναλυτικά για όλες τις δράσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις στην Πολιτική Ηγεσία…. ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΤΕ … ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;  Από εκδηλώσεις άλλο τίποτα…. Χοροί στην κοπή της πίτας να δείτε!!

Γράφει επί λέξει: «Οι συνάδελφοί μας …………είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αντιληφθούν…….ότι αυτή η διοίκηση….ασχολήθηκε ….. και με ζητήματα φορολογικά, ζητήματα ΚΕΔΕ, με το ζήτημα νομικής βοήθειας, με ζητήματα που αφορούν την καθημερινή δράση των συναδέλφων…»      Χάθηκε η τσίπα εντελώς ;;;

Φορολογικά: Από τις 10.6.2017 ο Κριάρης του πρότεινε και τον παρότρυνε να παλέψει να ενταχθεί στον Κώδικά μας ένα ανάλογο άρθρο σαν το άρθρο 57 παρ. 2 του Κώδικα Δικηγόρων ώστε να εκδίδουμε το Τιμολόγιό μας όταν πληρωνόμαστε ….

Αυτή η πρόβλεψη θα έσωζε όλους μας από την αφαίμαξη που ζούμε από Δ.Ο.Υ. ΦΠΑ και ΕΦΚΑ,   πληρωθούμε,  δεν πληρωθούμε ή πληρωθούμε καθυστερημένα αλλά αυτός …….  Αγρόν ηγόρασε !!!

Ζήτημα Νομικής Βοήθειας:  Ψηφίστηκε ο νόμος (4596 ΦΕΚ 32/26.02.2019 τον οποίο κατέθεσα στον πρόεδρο της Γ.Σ.) που στηρίχθηκε σε αυτήν ακριβώς την πρότασή μας από το 2017 και αναφέρει αποκλειστικά και μόνο για τους δικηγόρους!!!

Καθημερινότητα:  Άδειες κυκλοφορίας στο δακτύλιο… έργο δικό μου από το 2015 !!! Καμία συμμετοχή του Μήτση ή της ομάδας του !! Με απόφαση του Διοικητή της Τροχαίας ανανεώνονται κάθε χρόνο.  Αυτός όμως και πάλι ψέμα…

Αναμόρφωση του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών (σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής):  Ποια πρόταση καταθέσατε;;  για ποιο άρθρο;;  Την καταθέσατε σαν ΟΔΕΕ και αν ναι που είναι το πρωτοκολλημένο έγγραφο;;; Μήπως δεν έχετε κανένα τέτοιο έγγραφο ;;;    Τρεις φορές κατέθεσα αίτηση για έκτακτη Ολομέλεια της ΟΔΕΕ με θέμα τις θέσεις μας…. Αυτός όπως πάντα ….. αγρόν ηγόρασε !!!

Μπράβο κ. Μήτση… ΨΕΜΑΤΑ  τέσσερα στα τέσσερα… ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Συνεχίζει το παραλήρημά του θέτοντας ερωτήματα και τάχα …. κάνοντας αποκαλύψεις……

Ιδού λοιπόν η αποκαθήλωση των ψεμάτων του..

  • Ενδελεχής οικονομικός απολογισμός με πλεονασματικούς ισολογισμούς (όχι προϋπολογισμούς) σε βάθος τριετίας: Προφανώς αφού δεν είχατε συνεχείς πληρωμές σε νομικούς παραστάτες για την προάσπιση των συμφερόντων του Κλάδου στα Υπουργεία (Προεδρικό Διάταγμα), στα Ελληνικά Δικαστήρια (προσφυγή για τον ΦΠΑ στο ΣτΕ), στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια (για την απελευθέρωση του επαγγέλματος), γνωμοδοτήσεις  για τις διαπιστωτικές πράξεις από καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων, ημερίδες με θέματα την απόδειξη στην Πολιτική Δίκη με καλεσμένους καθηγητές από όλη την Ελλάδα, καθηγητές από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Πρόεδρο της ΔΕΔΕ κ. Leo Netten [και βεβαίως τον φιλοξενήσαμε σε σουίτα] …. Ούτε το ημερολόγιο δεν εκδώσατε τρία χρόνια.!!! Ούτε σεμινάρια κάνατε της προκοπής [βέβαια δεν είχατε την αθρόα συμμετοχή επιτυχόντων αφού κάποιοι έκλεισαν – διπλοκλείδωσαν – το επάγγελμα με το πτυχίο]   Και πόσα ακόμα να αναφέρουμε.!!!  Μήπως να αρχίσω να προσθέτω τις χιλιάδες € … Πείτε μας όμως εσείς που δεν κάνατε τίποτα απολύτως από όλα αυτά γιατί είχατε πλεόνασμα ΜΟΝΟ 70.000 € σε βάθος τριετίας ;;;
  • Αναδιανεμητικός λογαριασμός: Προφανώς και είμαι αντίθετος και όλοι μας στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. με αυτόν ΕΤΣΙ όπως ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.  Άλλωστε αυτήν την πρόταση την κατέθεσα – επίσημα – από το 2015 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΕΘΕΣΑ το Σάββατο εγγράφως στα πρακτικά της Γ.Σ.  άρα εμείς τι φοβόμαστε ;; Εμείς ότι λέμε το λέμε δυνατά και εγγράφως.!!!  Το μέρισμα όπως γίνεται είναι άδικο και επιμένουμε. Καταθέτουμε, στην κρίση σας πρόταση και δεν την παίρνουμε πίσω..  Το μέρισμα πρέπει να υπολογίζεται εφ όλης της ύλης με ένα μικρό ενιαίο ποσοστό και να διανέμεται σε όλους τους συναδέλφους της χώρας.   Άλλωστε το είπα και στην ομιλία μου. Οι τράπεζες πουλάνε τα δάνειά τους σε funds τα οποία δεν είναι ούτε πιστωτικά ιδρύματα ούτε θυγατρικές ούτε τίποτα…. Άρα από πού θα βγαίνει το μέρισμα ;;;    Τώρα που το σκέφτομαι όμως μήπως εσείς της Συμμαχίας (ο Θεός να σας κάνει) δεν θέλετε καθόλου μέρισμα γιατί όλοι οι «σύμμαχοί σας» δεν το θέλουν;;; Λέω μήπως;;;  Αναρωτηθείτε όλοι  !!!      Τώρα αν δεν πέρασε από τη Γ.Σ. η πρόταση του Μήτση δεν πέρασε για τον απλό λόγο πως την εισήγαγε με ένα τρόπο πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και σοβαρότητας (παρασύροντας και μπουρδουκλώνοντας και τον κ. Χαλκιαδάκη). Αντί τότε, να φέρουν την πρότασή τους με ποσοστά για κάθε πεδίο ύλης  έφερε μια ανοησία και εν τέλει ζητούσε από όλους μας να ψηφίσουμε αν θέλουμε ή όχι την υλοποίηση του άρθρου 51 με μια διαδικασία που ονόμαζε –άκουσον άκουσον – δημοφηφισματικού χαρακτήρα. Που προβλέπονται όλα αυτά ;;; Πουθενά !!! να κάψει το ζήτημα ήθελε και τίποτα άλλο… και βέβαια όπως πάντα να ρίξει το φταίξιμο αριστερά και δεξιά εκτός από την ανικανότητα και το δόλο του…
  • Ουδέποτε και κανείς αγνόησε απόφαση του Συλλόγου. Η απόφαση για τις αμοιβές ήταν να επιμείνουμε στην μη κατάργηση του παλιού ΦΕΚ. Όταν όμως κ.κ. Συνάδελφοι έρχεται η Τρόϊκα και απαιτεί την αλλαγή του ΦΕΚ αμοιβών ME ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ τι οφείλει να κάνει μια σοβαρή διοίκηση ;;;      Να διασφαλίσει τα κεκτημένα όσο το δυνατόν καλύτερα… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟΤΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.  Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των επιδόσεων αυτές ήταν καλύτερες από τις παλιότερες…

 

 Μην απορείτε συνάδελφοι…      δεν το ισχυρίζομαι εγώ ούτε κάποιος από την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. … Αν βρείτε ποιος το υποστηρίζει σε μια έκρηξη ειλικρίνειας – ίσως από τις ελάχιστες – κερδίζετε…    Ο ΜΗΤΣΗΣ … μάλιστα ο Μήτσης !!!!!

Σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της παράταξής του στις 31 Δεκεμβρίου 2015 δημοσιεύουν απόσπασμα της απόφασης του Δ.Σ. (αριθμός πρακτικού 663/9.12.2015) και παραθέτουν και την εισήγησή του αυτούσια. Γράφει λοιπόν επί λέξει:  « Η ειλικρίνειά μου όμως δεν μου επιτρέπει να μην πώ ότι τα πράγματα στην επίδοση, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις (όπως τα επί πλέον φύλλα εκθέσεώς,τα συγκοινοποιούμενα έγγραφα, κατάθεση αντιγράφου εκθέσεων επιδόσεων Διαταγών Πληρωμής κ.λ.π.), είναι καλλίτερη.» 

 

Στην ίδια εισήγηση αναφέρει πως το νέο ΦΕΚ είναι προϊόν συμβιβασμού κάποιων αλλά αναφέρει επίσης σχετικά με την αναγραφή της αμοιβής στην έκθεση επί λέξει:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος τα μάλλα, από την πρόβλεψη, αυτή, της σχετικής ΚΥΑ. Αυτό γιατί επιτυγχάνουμε όλα όσα προανέφερα περί αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και επί πλέον η διαφάνεια με την σωστή εφαρμογή της ΚΥΑ, εφαρμόζεται και μπορούμε να υπερηφανευόμάστε γιαυτό. « Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει. να φαίνεται τίμια, αλλά να , είναι και τίμια».

Βέβαια κατηγορεί αυτούς τους «κάποιους» πως  έβαλαν τις Τράπεζες κηδεμόνα και δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε πριν περάσει πενταετία.  Συνάδελφοι όλοι ξέρουμε με ποιους τα έβαλαν τότε «αυτοί οι κάποιοι» και εν τέλει πέτυχαν – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΗ – καλύτερες αμοιβές από τις παλιές. 

Άρα συνάδελφοι  για ποιο πράγμα κατηγορούμαστε ;;;

Πότε σας λέει αλήθεια και πότε ψέματα;; 

  • Οι θέσεις μου είναι υπαρκτές, γραπτές και επισήμως κατατεθειμένες στο Προεδρείο της Γ.Σ. του Σαββάτου. Όλες οι προτάσεις, ακόμα και αυτές που κατατέθηκαν στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Κώδικά μας.
  • Οι θέσεις αυτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι προτάσεις – θέσεις που αποφάσιζε και κατέθετε η Εκτελεστική Γραμματεία αλλά και η ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε. των τελευταίων 5-7 ετών και δεν είχαν υλοποιηθεί για διάφορους λόγους και εγώ τις συγκέντρωνα υπομονετικά και μεθοδικά.   Αυτό βέβαια είναι απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν απελπισμένα να αποδείξουν, ένας Θεός ξέρει, πως δεν είναι μόνο περιφερόμενοι και παραχειμάζοντες συνδικαλιστές, αριστερά και δεξιά, σαν την άδικη κατάρα, διεκδικώντας κι αυτοί πέντε λεπτά αναγνώρισης αλλά και κτήτορες … ποιος ξέρει άραγε ποιάς γνώσης.!!! Με ρωτάει λοιπόν με ύφος, αυστηρού δημοδιδάσκαλου, πως, που και γατί, δέχεται, βέβαια υποκριτικά, πως έπρεπε να γίνουν συζητήσεις στα Δ.Σ., στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των Συλλόγων, στην ΟΔΕΕ και να κατατεθούν εγγράφως οι τελικές προτάσεις.  Άραγε κύριε σύμβουλε του Συλλόγου μας ρωτηθήκατε ποτέ για τις απόψεις σας ;; συζητήσατε ποτέ στο Δ.Σ. του Συλλόγου το θέμα ;; έγινε Γ.Σ. με αυτό το θέμα;;;  Έγινε στην Εκτελεστική Γραμματεία ή στην ολομέλεια της ΟΔΕΕ ;;; Από εμάς ζητάτε τα ρέστα ;;; Για ποιο ακριβώς πράγμα με εγκαλεί δεν κατάλαβα… δε βαριέσαι τη δουλειά που του ανέθεσαν κάνει !!!  Μιλάτε κ. Σύμβουλε για τις αστικές εταιρείες και δεν βλέπετε το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχετε… οι περισσότεροι έχετε εταιρείες.  Άραγε τόσο κακές είναι ??? Επιτέλους κύριε σύμβουλε του Συλλόγου μας και υποψήφιε της συμμαχίας (τώρα) αφήστε μας ήσυχους.  Αρκετά σας ανεχθήκαμε !!!  

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να δεσμευόμαστε απέναντί σας καταθέτοντας τις απόψεις μας εγγράφως και με υπογραφή και εγώ προσωπικά.

Πάντα θα σας κοιτάμε κατάματα, θα σας λέμε την αλήθεια, ακόμα κι αυτή είναι δύσκολο να χωνευθεί αλλά δεν θα πάψουμε ποτέ να είμαστε ρεαλιστές.  Μέσα σ’ αυτές τις δυσκολίες θα βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Δεν είμαστε υπερήρωες, δεν έχουμε απάντηση για τα πάντα.  Το μόνο που ζητάμε από εσάς ελάτε μαζί μας να πάμε τον Κλάδο μπροστά με υποθήκη και εγγύηση το έργο που έχει κάνει η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ευελπιστώντας πως θα μπορέσουμε και να πολλαπλασιάσουμε το έργο αυτό και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.   

Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.,

Στηρίξτε με για Πρόεδρο του Συλλόγου μας,

Δείτε τους υποψηφίους, κανείς μας δε συνταξιοδοτείται πριν το Πάσχα. 

Είμαστε μαχόμενοι, νέοι με μεγάλες αγωνίες, πολλές ιδέες και πάνω από όλα διάθεση και γνώση να τα πετύχουμε.

Νίκος Αντωνίου

Υποψήφιος Πρόεδρος

 

Για επιβεβαίωση παραθέτουμε:  

 

συμμαχια 1(1)
συμμαχια 2
ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΑΝΙΓΓΕΛΗ

Κύριε Πρόεδρε (κύριε Μήτση):
ΒΛΕΠΩ και βιώνω καθημερινά τις αντιξοότητες κατά την άσκηση των καθηκόντων μας.
ΒΛΕΠΩ συναδέλφους να παραιτούνται.
ΒΛΕΠΩ συναδέλφους να ζητούν πρόωρα σύνταξη.
ΒΛΕΠΩ να ψηφίζονται νομοσχέδια που μας αφορούν κι εμείς είμαστε απόντες.
ΒΛΕΠΩ τον κλάδο μας να υποβαθμίζεται καθημερινά.
ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
ΕΙΔΑ έναν Πρόεδρο να μιλά στη Γενική Συνέλευση “ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑ”.
ΕΙΔΑ έναν Πρόεδρο που έδωσε την εικόνα ότι έχει λύσει τα προβλήματά ΤΟΥ και που θέλησε να πιστέψουμε ότι έχει λύσει και τα προβλήματα του κλάδου!!! Τα γνωρίζει άραγε? ΝΑΙ!!! Αλλά προφανώς ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ!!! Διαφορετικά κάτι θα είχε κάνει…
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ όπως όλοι μας, το ΜΠΑΧΑΛΟ που επικρατεί στο θέμα του μερίσματος -ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ-, στην υποτιθέμενη “ιστοσελίδα” του Συλλόγου, ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ!
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ μία απαξίωση προς τον καθένα μας.
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ την άγνοια και την αδιαφορία σας να απαντήσετε σε ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ συναδέλφων.
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΩ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΑΡΚΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ που θα απαρτίζεται από συναδέλφους που θα τους μιλάμε και θα μας κοιτούν στα μάτια, που θα έχει πυγμή και διάθεση για δουλειά, που θα ειναι ακούραστη, που πάντα θα βρίσκει το χρόνο να ασχοληθεί με τα ΚΟΙΝΑ, που θα διεκδικεί, θα απαιτεί, θα διαφωνεί, θα γκρινιάζει και μέσα απ’ όλα αυτά ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ και το κυριότερο θα σταθεί πρωτίστως δίπλα στον αδύναμο και τον οικονομικά ασθενέστερο, που θα παλέψει για την αναβάθμιση του κλάδου, που θα λειτουργεί με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!!!
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ κύριε Πρόεδρε ΘΕΛΟΥMΕ ΠΟΛΛΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ!!!
ΕΠΕΙΔΗ κύριε Πρόεδρε, όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος, επειδή δυστυχώς στις προηγούμενες εκλογές σας ψήφισα, δυστυχώς αποδειχθήκατε ανεπαρκής…δυστυχώς μας λείψατε αυτά τα χρόνια..δυστυχώς η απουσία σας ήταν αισθητή…ευτυχώς ουδείς αναντικατάστατος!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δυστυχώς η ηγεσία του κλάδου φαίνεται πως ακροβατεί ανάμεσα στον πανικό και τη μυθοπλασία. Η ανικανότητα συγχωρείται σε ένα βαθμό. Καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ότι είναι ικανός για κάτι, αλλά μόλις έρχεται η ώρα της κρίσης να αποδεικνύεται το αντίθετο. Η μυθοπλασία όμως είναι άλλο θέμα. Φυσικά όταν στα πεπραγμένα σου (στα ποιά?) δεν έχεις να παραθέσεις τίποτα, όταν οι λανθασμένοι χειρισμοί κάνουν αγώνα δρόμου με αντίπαλο τις παραλείψεις, όταν έχεις αναλάβει κάτι που είναι πιο μεγάλο από σένα, τότε το μόνο βέλος στη φαρέτρα είναι το ψέμα. Όταν δε το ψέμα είναι και αυταπόδεικτο, τότε είναι η ώρα να δοθούν απαντήσεις. Ας δώσουμε στον κλάδο νέα πνοή πριν επέλθει η ασφυξία. Και κάτι τελευταίο. Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί και συντάσσουμε δημόσια έγγραφα. Είναι ντροπή να μην γνωρίζουμε στοιχειώδεις κανόνες ορθογραφίας. Έτσι δεν είναι κ. Πρόεδρε?

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΑΔΗΣ

Εδώ σαμποτάρουν το πτυχίο Νομικής που είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα και η δικλίδα ασφαλείας για την ύπαρξη και την ευημερία του επαγγέλματος, αλλού θα κολλήσουν; Για μια χούφτα ψήφους ή για να βολέψουν κανένα συγγενή ή κολλητό ή παρατρεχάμενο διακυβεύουν το μέλλον όλων. Ψιλά γράμματα για μυαλά του 20ού αιώνα, με ιδέες του 20ου αιώνα. Και για να μην παρεξηγούμαστε, καλός ο 20ος αιώνας, αλλά είμαστε στον 21ο. Και οτι δεν εξελίσσεται πεθαίνει. Νικόλα η αλήθεια στο τέλος πάντα κερδίζει και η πρόοδος είναι νομοτέλεια. Έχεις και έχουμε όραμα, έχεις και έχουμε πολύ όρεξη ν αλλάξουμε τα κακώς κείμενα και θα το κάνουμε.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΤΕ

Νίκο, αλήθεια, πόσα ψέματα πια? Τα κλώθουν, τα κόβουν, τα ράβουν, τα διαστρεβλώνουν, φέρνουν τα πάνω κάτω! Τα ψέματα κάποια στιγμή όμως τελειώνουν. Η φαντασία έχει όρια. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! Θα πάρουν απάντηση στις 16/3/2019.

Δημήτρης Γέμελος

Λοιπόν Νίκο … άκου,
άκου και μάθαινε τι έπρεπε να είχες πράξει…. Ως Πρόεδρος της ΟΔΕΕ που ήσουν! Όταν λοιπόν μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή συνεδριάζει (καλύτερα βέβαια να το είχες κάνει με την σύσταση και όχι πάνω στη συνεδρίαση) θα έπρεπε προηγουμένως να είχες καλέσει σε δημόσιο διάλογο τους συλλόγους της χώρας , να φρόντιζες να γίνουν γενικές συνελεύσεις με το θέμα αυτό (και να εξασφάλιζες και τις απαιτούμενες απαρτίες, αφού σύμφωνα με πρόσφατες κατηγορίες έχεις και αυτή την «ικανότητα») , να ζητούσες να κατατεθούν προτάσεις από τους συλλόγους και στη συνέχεια, εσύ Νίκο … Ως Πρόεδρος όπως είπαμε, μαζί με την Ε.Γ. και την ολομέλεια της ομοσπονδίας ,αφού φιλτράρετε όλες τις προτάσεις ,να τις στείλετε εγγράφως στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή! Πρόσεχε όχι προφορικά . Εγγράφως!
Οι δε εκπρόσωποι μας στην επιτροπή να είναι εκλεγμένοι (μπορεί αυτό να μην προβλέπεται από πουθενά άλλα έτσι πρέπει, πες το εθιμικό) από την ολομέλεια της ομοσπονδίας με εντολή να εισηγηθούν τις προτάσεις αυτές. Πρόσεχε… είπαμε πάντα γραπτώς. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής δεν θα ανεχθείς να υπάρχουν άλλες προτάσεις εκτός από αυτές που έχουν εγκρίνει τα όργανα του κλάδου. Και αν παρ’ ελπίδα η νομοπαρασκευαστική δεν κάνει δεκτές είτε το σύνολο είτε μέρος των προτάσεων της επιτροπής, τότε… ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ….. από τον δημόσιο διάλογο!
Τώρα αν βρεθεί κάποιος εγκάθετος αντιπρόσωπος της ΟΔΕΕ που έχει συγκεντρώσει τις θέσεις και τις απόψεις των Εκτελεστικών Γραμματειών και των Ολομελειών της ΟΔΕΕ για περίπου μια δεκαετία και τύχει ή πετύχει να είναι σ’ αυτή τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, αλλά δεν τον έχεις προτείνει εσύ, τότε Νίκο ….. Ως πρόεδρος, πάρε αμπάριζα και βγες. Δείξε το ανάστημά σου. Επιβεβαίωσε την Προεδρική σου ισχύ. Επιστράτεψε περιφερόμενους και άστεγους και λοιδόρησε τον. Χλεύασέ τον που τόλμησε και προσπάθησε να πετύχει κάτι για το σύνολο του κλάδου, ενός κλάδου που εσύ Νίκο … Ως Πρόεδρος έχεις, όλα αυτά τα χρόνια, προσδώσει κύρος και καθολική αναγνώριση στο σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας.
Λοιπόν Νίκο … τώρα που άκουσες και ίσως μπερδεύτηκες λίγο, πες στον Χρήστο…. να απευθυνθεί εκεί που πρέπει. Πρόεδρος εσύ Νίκο… δυστυχώς, για τον κλάδο, δεν είσαι ακόμα !

ΚΑΤΙΝΑ ΔΑΝΙΚΑ

Διαβάζοντας το άρθρο του Προέδρου μας αναρωτιέσαι τελικά. Θέλεις ένα Πρόεδρο ειλικρινή και σταθερό με ολοκληρωμένες προτάσεις και τεκμηριωμένες απόψεις (αποδεδειγμένα μέσα από τα πρακτικά της Γ.Σ.) ή ένα Πρόεδρο που σε χτυπάει φιλικά στην πλάτη, αλλά χωρίς θέσεις για τον Κλάδο, που κατά τη διάρκεια της θητείας του έλαμψε δια της απουσίας του όταν λαμβάνονταν σοβαρές αποφάσεις (π.χ. νομική βοήθεια), που δεν παίρνει καμιά πρωτοβουλία, αλλά μονίμως κρίνει τις πρωτοβουλίες των άλλων.
Είναι στο χέρι μας λοιπόν συνάδελφοι να αποφασίσουμε ποιον Πρόεδρο θέλουμε και θα το δείξουμε στις 16 Μαρτίου!

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΓΙΑΚΟΥ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ Συνάδελφοι διαβάζοντας προσεκτικά τα πιο πάνω αναφερθέντα από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ΝΙΚΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ καταλαβαίνεις οτι είναι μια μεστή και ειλικρινής αναφορά όλων των πεπραγμένων των τελευταίων ετών καθώς και μια σωστή τοποθέτηση και αντιμετώπιση στα τεράστια προβλήματα του κλάδου. Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Θελουμε μια σωστή και έντιμη εκπροσώπηση του κλάδου απέναντι στους φορείς για επίλυση των προβλημάτων μας ή θέλουμε εκπροσώπους να ασχολούνται μόνο με τα δικά τους θέματα και μόνο με τους ημετέρους? ΕΧΕΤΕ την δυνατότητα σας ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ στα χέρια σας με την ψήφο σας. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Ο ΓΚΡΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΜΕ.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)