ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ…(συνέχεια)

(Υπότιτλος: Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.)

Μετά τη χθεσινή ανάρτησή μου πήρατε την απάντηση που σας αρμόζει σχετικά με την απαρτία ή μη της Γ.Σ.

Αρκετά λοιπόν με τις ανοησίες, τις δήθεν μεθοδεύσεις και τα ψέματα….  ΑΡΚΕΤΑ….

Ας δούμε όμως την αθλιότητα του κειμένου του Μήτση και ας πάρει για άλλη μια φορά την απάντησή του.

Απολογήθηκε λέει, αναλυτικά για όλες τις δράσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις στην Πολιτική Ηγεσία…. ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΤΕ … ΥΠΑΡΧΟΥΝ;;  Από εκδηλώσεις άλλο τίποτα…. Χοροί στην κοπή της πίτας να δείτε!!

Γράφει επί λέξει: «Οι συνάδελφοί μας …………είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να αντιληφθούν…….ότι αυτή η διοίκηση….ασχολήθηκε ….. και με ζητήματα φορολογικά, ζητήματα ΚΕΔΕ, με το ζήτημα νομικής βοήθειας, με ζητήματα που αφορούν την καθημερινή δράση των συναδέλφων…»      Χάθηκε η τσίπα εντελώς ;;;

Φορολογικά: Από τις 10.6.2017 ο Κριάρης του πρότεινε και τον παρότρυνε να παλέψει να ενταχθεί στον Κώδικά μας ένα ανάλογο άρθρο σαν το άρθρο 57 παρ. 2 του Κώδικα Δικηγόρων ώστε να εκδίδουμε το Τιμολόγιό μας όταν πληρωνόμαστε ….

Αυτή η πρόβλεψη θα έσωζε όλους μας από την αφαίμαξη που ζούμε από Δ.Ο.Υ. ΦΠΑ και ΕΦΚΑ,   πληρωθούμε,  δεν πληρωθούμε ή πληρωθούμε καθυστερημένα αλλά αυτός …….  Αγρόν ηγόρασε !!!

Ζήτημα Νομικής Βοήθειας:  Ψηφίστηκε ο νόμος (4596 ΦΕΚ 32/26.02.2019 τον οποίο κατέθεσα στον πρόεδρο της Γ.Σ.) που στηρίχθηκε σε αυτήν ακριβώς την πρότασή μας από το 2017 και αναφέρει αποκλειστικά και μόνο για τους δικηγόρους!!!

Καθημερινότητα:  Άδειες κυκλοφορίας στο δακτύλιο… έργο δικό μου από το 2015 !!! Καμία συμμετοχή του Μήτση ή της ομάδας του !! Με απόφαση του Διοικητή της Τροχαίας ανανεώνονται κάθε χρόνο.  Αυτός όμως και πάλι ψέμα…

Αναμόρφωση του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών (σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής):  Ποια πρόταση καταθέσατε;;  για ποιο άρθρο;;  Την καταθέσατε σαν ΟΔΕΕ και αν ναι που είναι το πρωτοκολλημένο έγγραφο;;; Μήπως δεν έχετε κανένα τέτοιο έγγραφο ;;;    Τρεις φορές κατέθεσα αίτηση για έκτακτη Ολομέλεια της ΟΔΕΕ με θέμα τις θέσεις μας…. Αυτός όπως πάντα ….. αγρόν ηγόρασε !!!

Μπράβο κ. Μήτση… ΨΕΜΑΤΑ  τέσσερα στα τέσσερα… ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

Συνεχίζει το παραλήρημά του θέτοντας ερωτήματα και τάχα …. κάνοντας αποκαλύψεις……

Ιδού λοιπόν η αποκαθήλωση των ψεμάτων του..

  • Ενδελεχής οικονομικός απολογισμός με πλεονασματικούς ισολογισμούς (όχι προϋπολογισμούς) σε βάθος τριετίας: Προφανώς αφού δεν είχατε συνεχείς πληρωμές σε νομικούς παραστάτες για την προάσπιση των συμφερόντων του Κλάδου στα Υπουργεία (Προεδρικό Διάταγμα), στα Ελληνικά Δικαστήρια (προσφυγή για τον ΦΠΑ στο ΣτΕ), στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια (για την απελευθέρωση του επαγγέλματος), γνωμοδοτήσεις  για τις διαπιστωτικές πράξεις από καθηγητές Ελληνικών Πανεπιστημίων, ημερίδες με θέματα την απόδειξη στην Πολιτική Δίκη με καλεσμένους καθηγητές από όλη την Ελλάδα, καθηγητές από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Πρόεδρο της ΔΕΔΕ κ. Leo Netten [και βεβαίως τον φιλοξενήσαμε σε σουίτα] …. Ούτε το ημερολόγιο δεν εκδώσατε τρία χρόνια.!!! Ούτε σεμινάρια κάνατε της προκοπής [βέβαια δεν είχατε την αθρόα συμμετοχή επιτυχόντων αφού κάποιοι έκλεισαν – διπλοκλείδωσαν – το επάγγελμα με το πτυχίο]   Και πόσα ακόμα να αναφέρουμε.!!!  Μήπως να αρχίσω να προσθέτω τις χιλιάδες € … Πείτε μας όμως εσείς που δεν κάνατε τίποτα απολύτως από όλα αυτά γιατί είχατε πλεόνασμα ΜΟΝΟ 70.000 € σε βάθος τριετίας ;;;
  • Αναδιανεμητικός λογαριασμός: Προφανώς και είμαι αντίθετος και όλοι μας στην ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. με αυτόν ΕΤΣΙ όπως ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.  Άλλωστε αυτήν την πρόταση την κατέθεσα – επίσημα – από το 2015 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΑΤΕΘΕΣΑ το Σάββατο εγγράφως στα πρακτικά της Γ.Σ.  άρα εμείς τι φοβόμαστε ;; Εμείς ότι λέμε το λέμε δυνατά και εγγράφως.!!!  Το μέρισμα όπως γίνεται είναι άδικο και επιμένουμε. Καταθέτουμε, στην κρίση σας πρόταση και δεν την παίρνουμε πίσω..  Το μέρισμα πρέπει να υπολογίζεται εφ όλης της ύλης με ένα μικρό ενιαίο ποσοστό και να διανέμεται σε όλους τους συναδέλφους της χώρας.   Άλλωστε το είπα και στην ομιλία μου. Οι τράπεζες πουλάνε τα δάνειά τους σε funds τα οποία δεν είναι ούτε πιστωτικά ιδρύματα ούτε θυγατρικές ούτε τίποτα…. Άρα από πού θα βγαίνει το μέρισμα ;;;    Τώρα που το σκέφτομαι όμως μήπως εσείς της Συμμαχίας (ο Θεός να σας κάνει) δεν θέλετε καθόλου μέρισμα γιατί όλοι οι «σύμμαχοί σας» δεν το θέλουν;;; Λέω μήπως;;;  Αναρωτηθείτε όλοι  !!!      Τώρα αν δεν πέρασε από τη Γ.Σ. η πρόταση του Μήτση δεν πέρασε για τον απλό λόγο πως την εισήγαγε με ένα τρόπο πέρα από κάθε έννοια νομιμότητας και σοβαρότητας (παρασύροντας και μπουρδουκλώνοντας και τον κ. Χαλκιαδάκη). Αντί τότε, να φέρουν την πρότασή τους με ποσοστά για κάθε πεδίο ύλης  έφερε μια ανοησία και εν τέλει ζητούσε από όλους μας να ψηφίσουμε αν θέλουμε ή όχι την υλοποίηση του άρθρου 51 με μια διαδικασία που ονόμαζε –άκουσον άκουσον – δημοφηφισματικού χαρακτήρα. Που προβλέπονται όλα αυτά ;;; Πουθενά !!! να κάψει το ζήτημα ήθελε και τίποτα άλλο… και βέβαια όπως πάντα να ρίξει το φταίξιμο αριστερά και δεξιά εκτός από την ανικανότητα και το δόλο του…
  • Ουδέποτε και κανείς αγνόησε απόφαση του Συλλόγου. Η απόφαση για τις αμοιβές ήταν να επιμείνουμε στην μη κατάργηση του παλιού ΦΕΚ. Όταν όμως κ.κ. Συνάδελφοι έρχεται η Τρόϊκα και απαιτεί την αλλαγή του ΦΕΚ αμοιβών ME ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ τι οφείλει να κάνει μια σοβαρή διοίκηση ;;;      Να διασφαλίσει τα κεκτημένα όσο το δυνατόν καλύτερα… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟΤΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.  Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των επιδόσεων αυτές ήταν καλύτερες από τις παλιότερες…

 

 Μην απορείτε συνάδελφοι…      δεν το ισχυρίζομαι εγώ ούτε κάποιος από την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. … Αν βρείτε ποιος το υποστηρίζει σε μια έκρηξη ειλικρίνειας – ίσως από τις ελάχιστες – κερδίζετε…    Ο ΜΗΤΣΗΣ … μάλιστα ο Μήτσης !!!!!

Σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της παράταξής του στις 31 Δεκεμβρίου 2015 δημοσιεύουν απόσπασμα της απόφασης του Δ.Σ. (αριθμός πρακτικού 663/9.12.2015) και παραθέτουν και την εισήγησή του αυτούσια. Γράφει λοιπόν επί λέξει:  « Η ειλικρίνειά μου όμως δεν μου επιτρέπει να μην πώ ότι τα πράγματα στην επίδοση, με εξαίρεση κάποιες περιπτώσεις (όπως τα επί πλέον φύλλα εκθέσεώς,τα συγκοινοποιούμενα έγγραφα, κατάθεση αντιγράφου εκθέσεων επιδόσεων Διαταγών Πληρωμής κ.λ.π.), είναι καλλίτερη.» 

 

Στην ίδια εισήγηση αναφέρει πως το νέο ΦΕΚ είναι προϊόν συμβιβασμού κάποιων αλλά αναφέρει επίσης σχετικά με την αναγραφή της αμοιβής στην έκθεση επί λέξει:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος τα μάλλα, από την πρόβλεψη, αυτή, της σχετικής ΚΥΑ. Αυτό γιατί επιτυγχάνουμε όλα όσα προανέφερα περί αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και επί πλέον η διαφάνεια με την σωστή εφαρμογή της ΚΥΑ, εφαρμόζεται και μπορούμε να υπερηφανευόμάστε γιαυτό. « Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει. να φαίνεται τίμια, αλλά να , είναι και τίμια».

Βέβαια κατηγορεί αυτούς τους «κάποιους» πως  έβαλαν τις Τράπεζες κηδεμόνα και δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε πριν περάσει πενταετία.  Συνάδελφοι όλοι ξέρουμε με ποιους τα έβαλαν τότε «αυτοί οι κάποιοι» και εν τέλει πέτυχαν – ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΜΗΤΣΗ – καλύτερες αμοιβές από τις παλιές. 

Άρα συνάδελφοι  για ποιο πράγμα κατηγορούμαστε ;;;

Πότε σας λέει αλήθεια και πότε ψέματα;; 

  • Οι θέσεις μου είναι υπαρκτές, γραπτές και επισήμως κατατεθειμένες στο Προεδρείο της Γ.Σ. του Σαββάτου. Όλες οι προτάσεις, ακόμα και αυτές που κατατέθηκαν στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τον Κώδικά μας.
  • Οι θέσεις αυτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι προτάσεις – θέσεις που αποφάσιζε και κατέθετε η Εκτελεστική Γραμματεία αλλά και η ολομέλεια της Ο.Δ.Ε.Ε. των τελευταίων 5-7 ετών και δεν είχαν υλοποιηθεί για διάφορους λόγους και εγώ τις συγκέντρωνα υπομονετικά και μεθοδικά.   Αυτό βέβαια είναι απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν απελπισμένα να αποδείξουν, ένας Θεός ξέρει, πως δεν είναι μόνο περιφερόμενοι και παραχειμάζοντες συνδικαλιστές, αριστερά και δεξιά, σαν την άδικη κατάρα, διεκδικώντας κι αυτοί πέντε λεπτά αναγνώρισης αλλά και κτήτορες … ποιος ξέρει άραγε ποιάς γνώσης.!!! Με ρωτάει λοιπόν με ύφος, αυστηρού δημοδιδάσκαλου, πως, που και γατί, δέχεται, βέβαια υποκριτικά, πως έπρεπε να γίνουν συζητήσεις στα Δ.Σ., στις Γενικές Συνελεύσεις όλων των Συλλόγων, στην ΟΔΕΕ και να κατατεθούν εγγράφως οι τελικές προτάσεις.  Άραγε κύριε σύμβουλε του Συλλόγου μας ρωτηθήκατε ποτέ για τις απόψεις σας ;; συζητήσατε ποτέ στο Δ.Σ. του Συλλόγου το θέμα ;; έγινε Γ.Σ. με αυτό το θέμα;;;  Έγινε στην Εκτελεστική Γραμματεία ή στην ολομέλεια της ΟΔΕΕ ;;; Από εμάς ζητάτε τα ρέστα ;;; Για ποιο ακριβώς πράγμα με εγκαλεί δεν κατάλαβα… δε βαριέσαι τη δουλειά που του ανέθεσαν κάνει !!!  Μιλάτε κ. Σύμβουλε για τις αστικές εταιρείες και δεν βλέπετε το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχετε… οι περισσότεροι έχετε εταιρείες.  Άραγε τόσο κακές είναι ??? Επιτέλους κύριε σύμβουλε του Συλλόγου μας και υποψήφιε της συμμαχίας (τώρα) αφήστε μας ήσυχους.  Αρκετά σας ανεχθήκαμε !!!  

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς δεν θα πάψουμε ποτέ να δεσμευόμαστε απέναντί σας καταθέτοντας τις απόψεις μας εγγράφως και με υπογραφή και εγώ προσωπικά.

Πάντα θα σας κοιτάμε κατάματα, θα σας λέμε την αλήθεια, ακόμα κι αυτή είναι δύσκολο να χωνευθεί αλλά δεν θα πάψουμε ποτέ να είμαστε ρεαλιστές.  Μέσα σ’ αυτές τις δυσκολίες θα βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Δεν είμαστε υπερήρωες, δεν έχουμε απάντηση για τα πάντα.  Το μόνο που ζητάμε από εσάς ελάτε μαζί μας να πάμε τον Κλάδο μπροστά με υποθήκη και εγγύηση το έργο που έχει κάνει η ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. ευελπιστώντας πως θα μπορέσουμε και να πολλαπλασιάσουμε το έργο αυτό και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος.   

Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.,

Στηρίξτε με για Πρόεδρο του Συλλόγου μας,

Δείτε τους υποψηφίους, κανείς μας δε συνταξιοδοτείται πριν το Πάσχα. 

Είμαστε μαχόμενοι, νέοι με μεγάλες αγωνίες, πολλές ιδέες και πάνω από όλα διάθεση και γνώση να τα πετύχουμε.

Νίκος Αντωνίου

Υποψήφιος Πρόεδρος

 

Για επιβεβαίωση παραθέτουμε:  

 

συμμαχια 1(1)
συμμαχια 2
Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)