ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ… ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ! ΑΒΑΣΤΑΚΤΗΣ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑΣ

 

 «Εγκληματική» αμέλεια ή κάτι άλλο;

 

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ένας συνάδελφος – πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ο Δημήτρης Κορδαλής – γνωστοποιεί – ως όφειλε – στον Πρόεδρο του Συλλόγου και της ΟΔΕΕ, γραπτή οδηγία της ΔΕΗ για αμοιβές – όχι νόμιμες – που του έχει σταλεί με ημερομηνία Μαΐου 2018, ώστε να συμμορφωθεί μ’ αυτή !!

Η οδηγία αυτή γίνεται γνωστή – και πολύ σωστά – μέσα από την ιστοσελίδα μας.

Και ξαφνικά – ω του θαύματος – μαθαίνουμε μέσα από την ιστοσελίδα της ΟΔΕΕ στις 30 Μαΐου 2018, ότι η οδηγία αυτή έχει ανακληθεί από πέρυσι τον Απρίλιο και ρωτάμε πως ενώ έχει ανακληθεί (;) η οδηγία, δίδεται σε δικαστικό επιμελητή να συμμορφωθεί μ’ αυτή – φέτος τον Μάϊο του 2018 (!).

Άλλο ερώτημα. Γιατί η απάντηση περί ανακλήσεως, η οποία προφανώς δεν έγινε γνωστή και στα περιφερειακά καταστήματα της ΔΕΗ, δεν έγινε γνωστή και στους συναδέλφους από πέρυσι τον Απρίλιο, ώστε να δίνουν τις απαντήσεις σε Διευθυντές Περιφερειακών Καταστημάτων;

Εμείς μπορεί και να γνωρίζουμε. Εάν όμως δεν είναι αυτό που μας περνά από το μυαλό, πρόκειται περί «εγκληματικής» αμέλειας. Και δεν αφορά μόνο τον Πρόεδρο θα προσθέσουμε. Γνωρίζουν και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης ότι έχουν ευθύνες; Ή ότι ο ρόλος τους εκεί δεν είναι μόνο διακοσμητικός;

(Μαθαίνουμε ακόμη από την ιστοσελίδα της ΟΔΕΕ – δυστυχώς έτσι την «κατάντησαν» και αυτή – ότι δεν πρέπει να εμπιστεύονται οι συνάδελφοι, αναρμόδια πρόσωπα και διάφορες φήμες (!) αντί να αρχίζουν να εκλιπαρούν για να τους δοθεί κάποιου είδους συγχώρεση για την αδράνεια της ενημέρωσης που επέδειξαν).

Οι άνθρωποι δεν υπάρχουν. Από πέρυσι ενημερώνουν μετά από ένα χρόνο και ζητούν και τα ρέστα;

 

Η θέση μας στη Γραμματεία της ΔΕΔΕ δεν υπάρχει πλέον

 

Να επισημάνουμε και κάτι ακόμα. Στο πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριο στην Ταϋλάνδη, έγιναν και οι αρχαιρεσίες για εκλογές Προέδρου της ΔΕΔΕ και μελών της Γραμματείας. Δεν λέμε ότι η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστικών Επιμελητών, που είναι υπό την αιγίδα της ΔΕΔΕ, δεν είναι επιτυχία – αυτή εξ άλλου προυπήρχε.

Η θέση όμως της Ελλάδας στη Γραμματεία της Διεθνούς Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών δυστυχώς ΧΑΘΗΚΕ. Η Διεθνής Ένωση είναι το ανώτατο όργανο των Δικαστικών Επιμελητών στον κόσμο με εκπροσώπηση από 93 χώρες της υφηλίου. Η Ελλάδα είχε μέλος και εκπροσώπηση στην 11μελή Γραμματεία της ΔΕΔΕ από το 2009 συνεχώς. Είχε δώσει μάχες τα προηγούμενα χρόνια, είχε πείσει τους επικεφαλείς των αντιπροσωπειών και απολάμβανε της εμπιστοσύνης τους. Λυπούμαστε, αλλά δεν θα κάνουμε κανένα άλλο σχόλιο.

 

Μας άκουσαν και πήγαν στην ΑΑΔΕ

 

Επιτέλους, ο Πρόεδρος και μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας πήγαν στην ΑΑΔΕ, ύστερα από το δημοσίευμα που είχαμε αναρτήσει σ’ αυτή την ιστοσελίδα, και απ’ ότι ομολόγησε ο Πρόεδρος του φάνηκε χρήσιμο και αυτό, καθώς και άλλα.

Κόπωση (!) απ’ ότι φαίνεται υπάρχει στον Πρόεδρο της ΟΔΕΕ στην επιτροπή για τις τροποποιήσεις του Κώδικά μας. Εξέφρασε την άποψη ότι τις προτάσεις προς το Υπουργείο πρέπει να τις αναθέσουν σε … καθηγητή (!). Προφανώς, ο ίδιος ως μέλος της επιτροπής στέρεψε από ιδέες. Και προ του κινδύνου να πάθει και … υπερκόπωση λέει και διάφορα «ασυνάρτητα» στο EDITORIAL της Ισηγορίας και αφήνει – τάχα μου – αιχμές για άλλα μέλη της επιτροπής. Και που τα γράφει αυτά; Όχι σε συνδικαλιστικό του έντυπο, αλλά στις σελίδες του κλαδικού οργάνου. Εκεί καταντήσαμε! Καμία σοβαρότητα και η απαξίωση του κλάδου προ των πυλών, όπως έχουμε ξαναγράψει. Το ερώτημα ύστερα από το πιο πάνω είναι πως με τέτοια διοίκηση θα υπάρχει ο κλάδος αύριο – μεθαύριο;

«Συνδικαλιστικά ερείπια».

Υ.Γ. Έκτακτη ολομέλεια της ΟΔΕΕ για να επιλύονται ζητήματα, θα γίνει καμία φορά; Ή θα κουραστεί και εδώ η διοίκηση να ορίσει ημερομηνία; Ή φοβάται μήπως δεν γίνει και εδώ απαρτία;

Συντακτική Επιτροπή

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)