ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣ

ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΣΑΣΑφού η διοίκηση του κλάδου, αποφάσισε πώς δεν είναι αναγκαίο να μας ενημερώνει για το κάθε τι…..! Και σαφώς από την μεριά μας καταλαβαίνουμε ότι με τόσο μεγάλο και καθημερινό έργο που παράγει και σε τόσα πολλά και διαφορετικά θέματα που αναλώνεται, δεν είναι δυνατόν να είναι παρούσα σε όλα τα τεκταινόμενα σοβαρά θέματα που αφορούν τον κλάδο. Γι’ αυτό και από την μεριά μας θεωρούμε τουλάχιστον υποχρέωση μας  αλλά και καθήκον μας να ενημερώσουμε τους διοικούντες, υπογραμμίζοντας εν συντομία τα βασικά, δηλαδή ότι η ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, μαζί με το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, είχαν επαφές με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, και άλλους φορείς για την συζήτηση σοβαρών θεμάτων που ανακύπτουν με τις εισφορές των μελών και άλλων τεχνικών θεμάτων που προκύπτουν από τις συναλλαγές τους με το ΕΦΚΑ, αλλά και απ’ ότι διαβάζουμε σε άρθρα εφημερίδων οι μηχανικοί προσέφυγαν στο ΣΤΕ για το ύψος των ασφαλιστικών τους εισφορών, θεωρώντας αυτές άδικες, υπερβολικές και κυρίως αντισυνταγματικές, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να θεωρούν αυτές ως δήμευση του εισοδήματός τους. Απ’ ότι διαβάζουμε σε παρόμοιες ειδήσεις στο διαδίκτυο «οι επιστημονικοί φορείς» της χώρας είχαν συνάντηση με τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ας μας επιτραπεί να υπενθυμίσουμε ότι και εμείς ως κλάδος Δικαστικών Επιμελητών, (κάποιοι με πολύ κόπο το κατάφεραν) εντασσόμαστε στο δυναμικό των «επιστημονικών φορέων» αυτής της χώρας. Οπότε απορίας άξιον: «Πού βόσκαμε χθές ?»

Είχαμε μήπως σε κάποια ολομέλεια της Ομοσπονδίας, έστω προετοιμαστεί για μια τέτοια συνάντηση ? Μας απασχολούν εμάς καθόλου τέτοια θέματα ή όχι ?

Δεν ξέρω έχουμε, (λέω μήπως), κάποια αιτήματα, κάποια θέματα που μας αφορούν και απαιτούν λύσεις, ή κάποια μέτρα στα οποία δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και θα θέλαμε να εναντιωθούμε ?  Έχουμε προτείνει κάποιες τροποποιήσεις ή ενστάσεις που πιθανόν να έπειθαν την απέναντι μεριά ?

Οι Διοικούντες τα όργανά μας, βρίσκουν τις εισφορές σωστές, δίκαιες ? Βρίσκουν σωστή την διάταξη ότι οι εισφορές μας δεν θα εκπίπτουν από το εισόδημά μας πλέον ? Βλέπουν ή δεν βλέπουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερους συναδέλφους να χρωστούν και να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις τους ? Αν ναι, τι κάνουν γι’ αυτό το πρόβλημα, και πώς βοηθούν αυτούς τους συναδέλφους, και πώς προστατεύουν εμάς τους υπόλοιπους να μην καταλήξουμε εκεί ?

Πού είναι οι γέφυρες και οι συμμαχίες με τους όμορους χώρους ? (Και να υπογραμμίσω ότι πριν είχαμε άριστες και στενούς δεσμούς με τους συναφείς κλάδους). Μήπως μπερδεύουν την λέξη «όμορος» με την λέξη «όμορ(φ)ος» ή μήπως εμείς οι Δικαστικοί Επιμελητές είμαστε πλέον «άμοιρος» κλάδος ή πολύ χειρότερα «όμηρος» κλάδος στα χέρια ανίκανων συνδικαλιστών….!

Τελικά φαινεται πώς άλλη μία μάχη του κλάδου έχει χαθεί πριν καν ξεκινήσει, αφού λάμψαμε δια της απουσίας μας ….!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)