Τα πεπραγμένα των … άπραγων !

Με αφορμή προηγούμενα δημοσιεύματά μας στην ιστοσελίδα αυτή, περί απραξίας, ανικανότητας κ.λ.π. της διοίκησης του κλάδου να χειριστεί σοβαρά ζητήματα, πολλοί από εσάς μας λέτε ότι φταίμε και εμείς γι’ αυτό, γιατί μέχρι πρότινος τους είχαμε δίπλα μας. Δεκτό. Έχουμε λοιπόν και εμείς τις ευθύνες μας που τους «μαζέψαμε» από τα συνδικαλιστικά αζήτητα και δίπλα μας απέκτησαν κάποια συνδικαλιστική αξιοπιστία. Ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι ήσαν συνδικαλιστές με δύο πρόσωπα.

Σας είχαμε όμως προειδοποιήσει πρίν τις εκλογές ότι αυτή η αξιοπιστία είχε εξανεμιστεί και δεν θα έπρεπε να συμπορευτείτε μαζί τους. Πολλοί από εσάς που παραπονείστε δεν μας ακούσατε. Κατά συνέπεια, έχετε και εσείς εξ ολοκλήρου τις ευθύνες σας για τον κατήφορο του κλάδου αυτή την εποχή. Επειδή όμως, έτσι είναι οι δημοκρατικοί κανόνες θα τους «λουστούμε» όλοι μας μέχρι τις επόμενες εκλογές. Για την ΠΡΟΣΥΔΕ, όμως, τα νέα, σ’ ότι αφορά τα πρόσωπα, είναι ευχάριστα. Διότι, όταν μετακομίζουν οι «χειρότεροι», μένουν πίσω οι καλύτεροι και στελεχώνεται με ακόμη καλύτερους νέους.

Με την ευκαιρία της ετήσιας ολομέλειας της Ομοσπονδίας μας, όπου συζητούνται τα πεπραγμένα της χρονιάς, θα μπορούσε κάποιος, εύλογα, να αναρωτηθεί: ποιά πεπραγμένα; Έχει γίνει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Έχει εκτελεστεί κάτι σοβαρό και δεν το έκαναν γνωστό λόγω της «σεμνότητας» που τους διακρίνει;

Η ηχηρή απάντηση είναι όχι. Δεν έχει γίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Ευτυχώς που λειτουργούν και τα γραφεία και είναι ανοιχτά με την γραμματειακή υποστήριξη. Και όχι μόνο αυτό. Ο κλάδος όπως είπαμε οδηγείται σε ανυποληψία.

Σας έχουμε γράψει σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, τι δεν έχει γίνει. Για ζητήματα που ήταν έτοιμα από την προηγούμενη διοίκηση στο τέλος του 2015 και θα έπρεπε ήδη να έχουν υλοποιηθεί. Να μην τα επαναλαμβάνουμε. Υπάρχουν κάποιοι από τους «διοικούντες» που παπαγαλίζουν ότι και αυτά έπρεπε να τα υλοποιήσουμε εμείς. Πότε όμως; Σε διάστημα 2 μηνών μέχρι τις εκλογές του Μαρτίου του 2016; Προφανώς, περίμεναν να τους έχουμε έτοιμο και το ημερολόγιο του 2018 και του 2019 και να τους αφήσουμε να επιδοθούν μόνο στο ευγενές άθλημα – για να διακωμωδήσουμε λίγο και την κατάσταση – του πεταλώματος του ψύλλου.

Ας αφήσουμε όμως τα αστεία. Τους προτρέπουμε ότι ήλθε η ώρα να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ας είναι και σπασμένος. Θα καταφέρουν να διακρίνουν καθαρά το είδωλό τους, όχι για να ντραπούν. Για να προβληματιστούν, αν μπορούν να το κάνουν και αυτό. Αφού είναι άβουλοι και άπραγοι να ζητήσουν από τους αντιπροσώπους που πονάνε και σκέφτονται τον κλάδο να αναλάβουν πρωτοβουλίες.

Στην ασχετοσύνη, την ημιμάθεια, την μπουρδολογία, την ανικανότητα και την απραξία υπάρχουν αντιπρόσωποι και συνάδελφοι που μπορούν να σταματήσουν την κατηφόρα του κλάδου.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι και αυτοί ακόμη δεν έχουν καταλάβει ότι πρόκειται για την χειρότερη διοίκηση, που θα μπορούσαν να φανταστούν, στον κλάδο.

Δεν μπορεί όμως να είναι και τα κορόϊδα που καταπίνουν αμάσητα τα «πεπραγμένα» από άπραγους.

Αλλά σ’ αυτή την περίπτωση φταίνε και όσοι είναι κορόϊδα.

Όχι εκείνοι που τους κοροϊδεύουν.

Αλλά, ας καταλάβουν όλοι αυτό που έχει εμπεδωθεί πλέον στην συνείδηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων.

Δεν υπάρχει ούτε πρόκειται να υπάρξει στο μέλλον χειρότερη διοίκηση απ’ αυτή.

Και να ελπίσουμε να μην έλθουν τα χειρότερα για τον κλάδο.

Ή ακόμη – αλλοίμονο – τα τρις χειρότερα.

Συντακτική Επιτροπή

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)