Εμπρηστικές και αλαζονικές δηλώσεις συναδέλφου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 Σε πανελλαδική απευθείας μετάδοση, γίναμε μάρτυρες των δηλώσεων του συναδέλφου εξ’ Αθηνών για όσα έλαβαν χώρα στο Ρέθυμνο Κρήτης.

 Ως παράταξη καταδικάζουμε τις εμπρηστικές και αλαζονικές δηλώσεις του εν λόγω συναδέλφου, που εκθέτουν σύσσωμο τον κλάδο των δικαστικών επιμελητών.

 Το λειτούργημα του δικαστικού επιμελητή δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από αμετροέπεια ούτε να συνοδεύεται από δηλώσεις-διαφημιστικά τερτίπια για χάριν της τηλεθέασης και της προσωπικής προβολής.

 Ο δικαστικός επιμελητής οφείλει να κινείται πάντα εντός των ορίων της συντεταγμένης πολιτείας και των νόμων, να λειτουργεί με γνώμονα το δίκαιο, όπως αυτό κάθε φορά τυποποιείται, ακόμα κι όταν αυτό έρχεται σε αντίθεση με το κοινό αίσθημα.

 Πάντοτε όμως με αξιοπρέπεια, ευσυνειδησία και κυρίως συναίσθηση του ρόλου του δικαστικού επιμελητή ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, χωρίς προκλήσεις και εξαλλοσύνες και με σεβασμό στους πολίτες, ιδιαίτερα αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Συναδελφικά,

Μιχάλης Κανέλλος

Μαρία Μπρουζούκη

Θέλησα να μάθω ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι σημαίνει η λέξη “διάγγελμα” και ψάχνοντας βρήκα τέσσερις πολύ ενδιαφέρουσες ερμηνείες:
1) ανακοίνωση που εκδίδεται με επισημότητα από κάποιο θεσμικό φορέα για κάποιο σημαντικό θέμα.
2) επίσημη ανακοίνωση που εκδίδεται από μια αρχή και που απευθύνεται στο σύνολο του λαού για θέματα μεγάλης σπουδαιότητας ή πανηγυρικού χαρακτήρα: του Προέδρου της Δημοκρατίας / του πρωθυπουργού / των κομμάτων. Bασιλικό / στρατιωτικό για την κήρυξη πολέμου / για τον καινούριο χρόνο / για την εθνική επέτειο.
3) το να κάνουμε κάτι γνωστό στο ευρύτερο κοινό με επίσημο τρόπο και
4) επίσημο μήνυμα, συνήθως του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού, για θέμα μεγάλης σπουδαιότητας.
Τι άλλο να προσθέσω??? Ο νοών νοείτω….

Στέλιος Μουντριανάκης

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Δ Ι Κ Α Σ Τ Ι Κ Ω Ν Ε Π Ι Μ Ε Λ Η Τ Ω Ν
ΕΦΕΤΕΙΩΝ: ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – Ν. Π. Δ. Δ
ΕΔΡΑ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΟΔΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 10 (Τ.Κ 71306)
Τηλ.2810-244.722 FAX.2810-333.397

Ηράκλειο 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Κρήτης και Ανατολικής Κρήτης, και ως προς τα τελευταία διαδραματισθέντα γεγονότα στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης και ειδικά στην πόλη του Ρεθύμνου, σημειώνουμε τα παρακάτω.
Ο Δικαστικός Επιμελητής, ως Δημόσιο όργανο εντεταλμένο στην διεκπεραίωση της νόμιμης διακίνησης (επίδοσης) δικαστικών και εξωδίκων εγγράφων και εκτέλεσης των Δικαστικών αποφάσεων, ασκεί τα καθήκοντά του στην περιφέρεια του Εφετείου που έχει διοριστεί, κατόπιν απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης, προϊστάμενός του δε, είναι ο Εισαγγελέας του αρμόδιου Εφετείου.
Οφείλει σαν Δημόσιος λειτουργός, να ασκεί τα καθήκοντά του, κατά τρόπο νόμιμο, ευπρεπή και σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν κάθε πράξη του.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση της εκτέλεσης Δικαστικής Απόφασης της απόδοσης στην επισπεύδουσα εταιρεία ακινήτου (καταστήματος) στην περιοχή της πόλεως του Ρεθύμνου, τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία από την Δικαστική Επιμελήτρια Χανίων μέλος του Συλλόγου Κρήτης, η οποία ανήκει στην κατά τόπο αρμόδια περιφέρεια του Εφετείου Κρήτης, και έφερε εις πέρας το έργο που της είχε ανατεθεί, παρά τα εμπόδια που συνάντησε, με την συνδρομή των οργάνων της τάξεως, με ήθος και σοβαρότητα,χωρίς μέχρι σήμερα κανείς να αναφερθεί ή να της προσάψει τίποτα.
Στην εκτέλεση αυτή, συνοδευόταν από Δικαστικό Επιμελητή της περιφέρειας του Εφετείου Αθηνών, ο οποίος δεν ενεργούσε σας Δικαστικός Επιμελητής, αλλά σαν εντεταλμένος αντιπρόσωπος της εταιρείας η οποία επέσπευδε την εκτέλεση κατά του οφειλέτη.
Θέλουμε να τονίσουμε, ότι πρακτικές σαν αυτές, δηλαδή Δικαστικός Επιμελητής να ενεργεί σαν αντιπρόσωπος εταιρείας, ή οποιουδήποτε fund, δεν συνάδουν με την ιδιότητα, το κύρος και τον θεσμό του Δικαστικού Επιμελητή, πόσο μάλλον όταν καμιά αρμοδιότητα δεν του επιτρέπει να παρεμβαίνει και να κατευθύνει την διαδικασία της συγκεκριμένης εκτέλεσης.
Σε αντίθεση με την άψογη συμπεριφορά της επί της εκτελέσεως εντεταλμένης Δικαστικής Επιμελήτριας, ο εν λόγω κύριος που συνόδευε αυτήν καθ΄ υπόδειξη της επισπεύδουσας, αποδείχθηκε «βασιλικότερος του βασιλέως» προκαλώντας με την συμπεριφορά του το αίσθημα των κατοίκων του Ρεθύμνου και όχι μόνο, εκτοξεύοντας απειλές και διαγγέλματα, χαρακτηρίζοντας συλλήβδην όλους τους, καλώς ή κακώς, αντιδρώντες στην εκτέλεση, με χαρακτηρισμούς όπως «μαλάκες» «απατεώνες» «ξεδοντιάρηδες» «άπλυτους» «βρωμιάρηδες» κ.λ.π.
Οι Δικαστικοί Επιμελητές της Κρήτης, αλλά και στο σύνολό τους, εκτελούν τα καθήκοντά τους, με ήθος, ευπρέπεια και σεβασμό προς τον πολίτη και συνάνθρωπό μας, αντιμετωπίζοντάς τον πάντα με κατανόηση και συμπαράσταση, απολαμβάνουν δε από αυτόν την μέγιστη εκτίμηση και αποδοχή στο δύσκολο έργο τους.
Στη δύσκολη αυτή περίοδο που δοκιμάζονται τα όρια όλων των συνανθρώπων μας, αλλά ακόμη και ημών, είναι επιτακτική ανάγκη, η συμπεριφορά μας να συνάδει με το πνεύμα των καιρών, κατανοώντας ότι στην δύσκολη αυτή περίοδο που περνά η χώρα μας, η αντοχή και η υπομονή των πολιτών έχει λιγοστέψει.
Είμαστε σαν Δικαστικοί Επιμελητές, μέρος της κοινωνίας, ζούμε και συναλλασσόμαστε μ’ αυτήν, και είμαστε σε θέση, περισσότερο από τον καθένα, να γνωρίζουμε τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και καθ’ ενός ξεχωριστά.
Χειριζόμαστε την κάθε υπόθεση που μας ανατίθεται με σοβαρότητα, ήθος, σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στον πολίτη, πάντα μέσα σε πνεύμα συνεννόησης, κατανόησης και συμπαράστασης.
Εν κατακλείδι, ο Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Κρήτης και Ανατολικής Κρήτης, αποδοκιμάζει την συμπεριφορά του ως άνω ατόμου, και θεωρεί ατυχή σύμπτωση, που το άτομο αυτό, όπως συμπεριφέρθηκε, φέρει και την ιδιότητα του Δικαστικού Επιμελητή, παράλληλα όμως, αποδοκιμάζουμε και τις βίαιες συμπεριφορές μεμονωμένων πολιτών, που σκοπό έχουν να εμποδίσουν δημόσιο όργανο, όπως είναι ο Δικαστικός Επιμελητής, από το να επιτελέσει το έργο του.

Για τον Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών
Εφετείων Κρήτης και Ανατολικής Κρήτης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΡΠΑΘΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΟΥΝΤΡΙΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΓΚΑΣ

Μιχάλη σε συγχαίρω για τις παρατηρήσεις σου όσο για τoν εν λόγω , δεν θα αναφερθώ στην νομιμότητα των πράξεών του (κατά τόπο αρμοδιότητα κ.λ.π.) είναι άλλοι υπεύθυνοι να το κρίνουν αυτό, αλλά στις δηλώσεις του: «Αν κάποιος έντιμος Κρητικός πιστεύει ότι ένας δικαστικός λειτουργός έχει θίξει την τιμή και την υπόληψή του, να πάρει το κουμπούρι του ή το κρητικό μαχαίρι του και να έρθει να με αντιμετωπίσει και να ξέρει ότι δε θα προβάλω καμία αντίσταση. Να έρθει πλυμένος, χτενισμένος, να με αντιμετωπίσει. Αλλά από έναν άπλυτο, βρωμιάρη, ξεδοντιάρη από αυτό το πλήθος δεν θα δεχτώ ούτε κουβέντα», εν συνεχεία χαρακτηρίζει «απόστημα» τον Σύλλογο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (από πότε έχουμε την αρμοδιότητα σαν Δικαστικοί Επιμελητές να χαρακτηρίζουμε ομάδες ανθρώπων, άσχετα αν συμφωνούμε ή όχι με τις δράσεις τους), ενώ προειδοποιεί πως θα έρθει ξανά στην Κρήτη σε περίπτωση ανομίας, τι δεν καταλαβαίνει λοιπόν από το διάγγελμά του που με τόσο έπαρση εκφωνεί δημόσια……. ότι αποκτήσαμε δηλαδή και συναδέλφους ΡΑΜΠΟ που πατάσσουν την ανομία και ταυτόχρονα τόσο ΜΑΓΚΕΣ που καλούν τους πολίτες πως αν πιστεύουν ότι θίχτηκαν να πάρουν τα κουμπούρια, μάλλον κάποιοι πρέπει να διαβάσουν ξανά το άρθρο 53 παρ. 2ια του Κωδικά μας!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)