Μήνυμα συναδέλφου για τις πληρωμές μέσω ΚΕΔΕ

Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα και το αναρτούμε αυτούσιο.

Από: ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

<johnatlantis1961@gmail.com>

Θέμα: πληρωμές μέσω ΚΕΔΕ

Σώμα μηνύματος:

οι επιμελητές που  κάνουν κατασχέσεις υπέρ ΔΟ Υ και πληρώνονται μέσω ΔΥΕΕ (πρώην ΥΔΕ) κινδυνεύουν να μην πληρωθούν για εκτελέσεις που έκαναν μέσα στο 2015-2016 επειδή δεν ‘”έκοψαν”  ‘τιμολόγιο μέσα στο έτος2015- 2016- όταν παρέδωσαν το σχετικό πίνακα από το Ειρηνοδικείο και όχι τώρα που εγκρίνεται το ποσόν απο την ΥΔΕ-ΔΥΕΕ και υπάρχουν και τα χρήματα — Ζητείται λύση

Επίσης πολλές Δ ΟΥ δεν έχουν αναρτήσει τον φορο παρακράτησης ηλεκτρονικά ,ετσι καλούμεθα να τον ξαναπληρώσουμε ΚΑΙ επειδή έχουν όλες το ίδιο αφμ (ΑΑΔΕ) δεν γνωρίζουμε ποιές καιπόσο μας έχουν αναρτήσει τελικά ΠΧ σ ε εμένα έπρεπε να είχαν αναρτήσει παρακρατηση φόρου 1000 ευρω περίπου και έχουν αναρτήσει μόνο 400 ευρω ΨΑΞΕ ΡΩΤΗΣΕ-ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ , ποιες δεν το έχουν κάνει! Ζητείται λύση

Κραυγή αγωνίας από το συνάδελφο – ίδια κραυγή θα υπάρχει κι από πολλούς άλλους – για το τι μέλλει γενέσθαι με τις νόμιμες αμοιβές τους.

Με τη σειρά μας – συμπάσχοντας στην αγωνία τους – καλούμε τη διοίκηση να πράξει τα απαιτούμενα και ρωτάμε:     Η Καρόλου ακούει ;;;

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΟΤΟΥ

Σχετικά με το θέμα του φόρου που έχει παρακρατηθεί από τη Δ.Ο.Υ. και δεν έχει αναρτηθεί ηλεκτρονικά αυτό που μπορεί ο καθένας να κάνει είναι το εξής:
Κατόπιν επικοινωνίας με την αρμόδια Υ.Δ.Ε. ήδη ΔΥΕΕ απ΄ την οποία έχει γίνει η πληρωμή του πίνακα της αντίστοιχης Δ.Ο.Υ. ζητείται έγγραφη “βεβαίωση παρακρατησης φόρου” σφραγισμένη με την στρογγυλή σφραγίδα (ήδη οι περισσότερες ΥΔΕ τις έχουν αποστείλει και όλες σχεδόν έχουν στείλει ηλεκτρονικά μέσω EMAIL “ενημερωση εξοφλησης εντάλματος” η οποία όμως (ενημέρωση) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην δήλωση φόρου εισοδήματος. Στην συνέχεια το άθροισμα των ποσών αυτών αναγράφεται στην δήλωση φόρου εισοδήματος στους κωδικούς 611 ή 612 και μετά την υποβολή της δήλωσης φόρους εισοδήματος ζητείται η αποστολή των ως άνω “βεβαιώσεων” μέσα σε μία συγκεκριμένη προθεσμία που ορίζεται στην δήλωση, στην υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών (εκκαθάριση δηλώσεων) η οποία υπηρεσία αφού λάβει ταχυδρωμικά τις ανωτέρω βεβαιώσεις, επανακαθορίζει το σύνολο του φόρου που έχει παρακρατηθεί δηλαδή προσθέτει στο ήδη δηλωθέν ηλεκτρονικά ποσό και το ποσό που δηλώνεται και γίνεται νέα εκκαθάριση.
Επίσης άλλος τρόπος για πιο γρήγορη εκκαθάριση είναι να προσκομιστούν οι “βεβαιώσεις παρακράτησης φόρου” που θα δηλωθούν εκτός του ποσού που είναι ήδη αναρτημένου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος και γίνεται η εκκαθάριση στην ίδια την Δ.Ο.Υ. φορολογίας.

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αυτό είναι γνωστό έτσι έγινε και πέρυσι ,αλλά πέρυσι καμία ΔΟΥ δεν τις είχε αναρτήσει Το πρόβλημα είναι ο τι δεν γνωρίζουμε ποιες ΔΟ Υ έχουν αναρτήσει το παρακρατηθέν ποσόν φόρου .πχ αν εγώ στείλω στην ειδική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομιών ,βεβαίωση παράκρατηση φόρου (την οποία ήδη έχω)απο την ΔΥΥΕ(πρώην ΥΔΕ) Λαμίας και η ΔΟΥ Λαμίας την έχει αναρτήσει και έχει περαστεί στην φορολογική΄μου δήλωση αυτόματα,τότε τί γίνεται; Περυσι ήταν εύκολο γιατί καμία ΔΟ Υ δεν τις είχε αναρτήσει!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)