ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ….ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!

Μετά τις σεισμικές δονήσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη της ΠΡΟΣΥΔΕ για τις αντιδεοντολογικές ενέργειες και πρακτικές «συναδέλφου» συνεδρίασε χθες (7-12-2016) το Δ.Σ. του Συλλόγου της Αθήνας, για να συζητήσει, μεταξύ άλλων θεμάτων, και την καταγγελία μας.

Το πρώτο πράγμα που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι η μεθόδευση του Προέδρου κ. Μήτση, ο οποίος κάλεσε τον «συνάδελφο» για να δώσει … τάχα … εξηγήσεις για τις ενέργειές του.  Οι “υποτιθέμενες” εξηγήσεις του κυρίου αυτού μπορούν να χαρακτηρισθούν μόνο με μια λέξη: «ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ».

 Έφτασε μάλιστα στο έσχατο σημείο πρόκλησης και θράσους λέγοντας προκλητικά προς τον κ. Παπακωνσταντίνου «δεν θα σας τιμήσω κ. Παπακωνσταντίνου» (εκλεγμένος συνάδελφος με το ψηφοδέλτιό μας), στη περίπτωση που ανατεθεί σ’ αυτόν η διερεύνηση της (ενδεχόμενης) πειθαρχικής παράβασης.

Ο κ. Μήτσης, πρόεδρος του Συλλόγου, έμενε ατάραχος σε τέτοια κατάφορη προσβολή του Οργάνου του οποίου προεδρεύει…. και το οποίο οφείλει να υπερασπίζεται και να προστατεύει. Αλλά σιγά μη στεναχωρηθεί ο φίλος….

Τέτοια κατάντια και ξεπεσμός της συνδικαλιστικής συμπεριφοράς!!!

Τελικά, ο Μήτσης γνωρίζοντας πως δεν μπορεί να αποφύγει το μοιραίο, ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ στη λήψη απόφασης για απευθείας παραπομπή της καταγγελίας στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τα περαιτέρω…

Για την ιστορία: Ο «συνάδελφος» αυτός δεν αρνήθηκε τίποτα από τα καταγγελόμενα, τα υπερασπίστηκε σθεναρά, δήλωσε πως «αυτός που διαπραγματεύεται τη σύναψη οικονομικής συμφωνίας με πελάτες δεν είναι εκτελεστικός διευθυντής αλλά κάτι άλλο… κάτι που δεν απαγορεύεται…  Τέλος πάντων – μπορεί να είναι έτσι, μπορεί κι αλλιώς – Τα υπόλοιπα θα μας τα πει ο Εισαγγελέας…

Δεύτερη παρατήρηση που θέλουμε να κάνουμε….. είναι οι «μουγγοθόδωροι».!!!  Τι βομβαρδισμός κατάθεσης απόψεων και τοποθετήσεων βρε παιδί μου ήταν αυτός από τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης του Μήτση, του “νέου και ελπιδοφόρου”.  Μούγκα στη στρούγκα…!!!

Στην υπόθεση προσέφερε στοιχεία έτερος συνδικαλιστής, επικεφαλής άλλης παράταξης, καταθέτοντας στοιχεία για εταιρεία ΜΜΕ (εφημερίδα) που συνδέεται με τον «συνάδελφο» (σας είχαμε γράψει για τις φήμες που κυκλοφορούν).  Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως, ναι μεν υπάρχει η νομική προσέγγιση, αρκετών νομικών, πως αν κάποιο φυσικό πρόσωπο κατέχει το 97% εμπορικής επιχείρησης συνακόλουθα έχει και αυτός αποκτήσει την εμπορική ιδιότητα αλλά, εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά.  Το ίδιο το φυσικό πρόσωπο, ομολογεί δια του καταστατικού της εταιρείας του πως ασκεί εμπορικές πράξεις (αφού μπορεί – μόνος αυτός – να διαπραγματεύεται για τη σύναψη συμφωνίας αυτής της ανώνυμης εταιρείας – … τόσο απλά και με τόσο θράσος !!! και κατ’ αυτόν και κατά όσων, πιθανόν,  μεθοδεύουν την υποστήριξή του, όλοι εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να συμφωνήσουμε. Ας είναι… στον Εισαγγελέα κύριοι, στον Εισαγγελέα.

Θέλουμε, τέλος, να εξηγήσουμε, κάτι αυτονόητο και προφανές σε εμάς, όχι όμως και σε κάποιους εκλεγμένους:  i.- Αναφερθήκαμε σε συνεταίρο του «συναδέλφου» στην αστική εταιρεία τους. Κάποιοι δεν κατάλαβαν γιατί. Ακούστε κύριοι. Η μεγάλη πηγή ύλης θα δώσει στην εταιρεία ενημέρωσης οφειλετών του «συναδέλφου» χιλιάδες επιδόσεις. Οι μισές προορίζονται για την περιφέρεια (εξού και οι πρόστυχες συμβάσεις που καταγγείλαμε), οι άλλες μισές προορίζονται για το Λεκανοπέδιο. Αυτές ποιος θα τις επιδώσει ;;; ο χ’, ο ψ’, ο ζ’ ή η αστική εταιρεία του «συναδέλφου»;;; ξέρετε σ’ αυτήν που ο (νέος, ωραίος και ευθυτενής) υποψήφιος στο «νέο και ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο» του Μήτση είναι συνεταίρος του «συναδέλφου».  Βλέπετε κάτι εξόφθαλμο ;;;

ii.- Φώναζε, βέβαια, κάποιος και ψέλλισε κάποιος άλλος, βέβαια, πως στο παρελθόν δεν έκανε καταγγελία η ΠΡΟΣΥΔΕ, για τέτοιου είδους φαινόμενα.  Επειδή και οι φωνές και οι ψίθυροι είναι εύκολοι και αρέσουν σε κάποιους – όχι σε εμάς – απλά τους ρωτάμε.     Πότε στο παρελθόν είχε βρεθεί αξιόπιστο στοιχείο (όχι φήμες για την πεθερά ή τον τρίτο εξάδελφο κάποιου) και δεν αξιοποιήθηκε ;;; Αντιθέτως κάτι θυμόμαστε για άλλο περιώνυμο “άλλοτε” συνάδελφο. Όταν βρέθηκαν στοιχεία (ανακαλύφθηκαν από μέλη (και της τότε και της τώρα) ΠΡΟΣΥΔΕ για παράνομες ενέργειες δικές του και συνεργατών του…. Άμεσα και «χωρίς αναισθητικό» καταγγέλθηκε από την ΠΡΟΣΥΔΕ…. Για προσπαθήστε να μας θυμίσετε κάτι που εμείς ξεχνάμε και εσείς θυμάστε….. Αν όχι … ησυχία.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΓΚΑΣ

Μαρία και Κατερίνα μου προς ενημέρωσή σας,
Η αναφορά μου, η εντός παρενθέσεως, στο θέμα της μίζας και ευρύτερα στον αθέμιτο ανταγωνισμό ότι υπήρχε ΑΤΥΠΑ* από μεγαλοεπιμελητές, δεν είναι δική μου επινόηση, αλλά μπορούμε να ανατρέξουμε, στα από Μαΐου 2014 ΕΞΩΔΙΚΑ της Ομοσπονδίας μας, (η οποία δεν έμεινε άπραγη), προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Οικονομικών, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Τράπεζα της Ελλάδος, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, Εταιρείες Συναδέλφων κ.λ.π., στα οποία καταγγέλθηκε επίσημα και ενυπόγραφα ο αθέμιτος ανταγωνισμός χωρίς όμως στοιχεία.
Τώρα όμως που υπάρχουν αυτά και με την καταγγελία που έγινε από την παράταξή μας, φρονώ πως πρέπει να απαντηθούν και τα δύο ερωτήματα που έθεσα παραπάνω δηλ. το ηθικό μέρος και το θέμα του ασυμβίβαστου.
*ό,τι γίνεται χωρίς τους καθιερωμένους τύπους (συνώνυμο: ανεπίσημα) ή οτιδήποτε γίνεται που δεν εμπίπτει στους νόμιμους τύπους, στα νόμιμα. – Απόσπασμα από την ερμηνεία της λέξης από το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη «Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας» Β´ Έκδοση, σελ. 312.

Κατερίνα Τραγάνη

Κε Πόγκα
θα σας παρακαλούσα να μην προσπεράσετε έτσι απλά το θέμα της «μίζας» με την λογική ότι υπήρχε άτυπα εδώ και χρόνια. Δεν μας τιμά να παραδεχόμαστε ότι υπήρχαν ενδείξεις «μίζας» και εμείς μείναμε άπραγοι. Θα μου επιτρέψετε να κοινοποιήσω ένα απόσπασμα από το Εγχειρίδιο του ΟΟΣΑ Bribery and Corruption Awareness Handbook for Tax Examiners and Tax Auditors στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τον ορισμό της μίζας.
Μίζες: Η μίζα είναι μορφή δωροδοκίας που καταβάλλεται σε άτομο με δυνατότητα επιρροής σε έναν οργανισμό με αντάλλαγμα την εξασφάλιση κάποιου είδους ωφελήματος προς τον δωροδοκούντα. Συνηθέστερα, οι μίζες πληρώνονται από εταιρείες που προσβλέπουν στην εξασφάλιση κερδοφόρων συμβολαίων ή συμβολαίων με επωφελείς όρους. Σε αντάλλαγμα για τη Βοήθειά τους, μέρος του ωφελήματος από το συμβόλαιο πληρώνεται (ή «επιστρέφεται») στον λήπτη της απόφασης εντός του οργανισμού ανάθεσης. Ο αναθέτων οργανισμός δεν τελεί σε γνώση της πληρωμής προς τον αξιωματούχο του.

Δωροδοκία και διαφθορά διαμορφώνουν ένα άνισο πεδίο ανταγωνισμού για έντιμες επιχειρήσεις (αλλά και εμάς τους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ) και τραυματίζουν βαθιά τον κοινωνικό ιστό τόσο των ανεπτυγμένων όσο και των αναπτυσσόμενων κρατών
Είναι καθήκον όλον μας να ενημερώνουμε τους φορείς μας για οποιαδήποτε ένδειξη διαφθοράς υπάρχει στον κλάδο μας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΓΚΑΣ

Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει μεθόδευση σ΄όλη αυτήν την ιστορία…αν και απόρησα όταν ο κ. Πρόεδρος μας έβγαλε ευγενικά έξω από τα γραφεία του συλλόγου την ώρα που θα συζητιόταν η υπόθεση του “ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ” στον σύλλογο, με την δικαιολογία ότι δεν είμαστε εκλεγμένοι, λες και δεν μπορούμε την επομένη να ζητήσουμε τα πρακτικά της συνεδρίασης, τι ειπώθηκε που δεν έπρεπε να ακουστεί….
θα θέσω ευθέως όμως ένα υποθετικό ερώτημα και όποιος θέλει ας μου απαντήσει…(το θέμα της μίζας, ποσοστού από τους συναδέλφους το ξεπερνάω γιατί ουσιαστικά πιστεύω υπήρχε άτυπα από τους μεγαλοεπιμελητές εδώ και χρόνια και όλοι κάνανε τα στραβά μάτια).
Πετυχαίνουμε λοιπόν μία απόφαση κατά της εταιρείας του “ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ” στην οποία είναι άμισθος και δεν ασκεί διαχείριση, αλλά του ανήκει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της και ζητάμε από τον εν λόγω ‘ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ” να την εκτελέσει…. τίθεται κανένα ζήτημα ηθικό ή ασυμβίβαστου;
Για να ξέρω τι μας περιμένει στο μέλλον!!!

Μαρία Μπρουζούκη

Παναγιώτη, θέλω να τονίσω ότι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ υπήρξε επίσημο έγγραφο στα χέρια μας για εταιρία διαχείρισης στην οποία λαμβάνει μέρος εν ενεργεία Δικαστικός Επιμελητής με την ιδιότητα που αναφέρεται στο Καταστατικό της. Επιθυμία μας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ενεργήσαμε άμεσα και ουσιαστικά. Όταν κάνεις αναφορά επίσημη και ενυπόγραφη πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από αδιάσειστα στοιχεία και όχι από “άκουσα”, “μου είπαν” ή “κυκλοφορεί η πληροφορία”. Αν έχεις εσύ ή άλλος συνάδελφος οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο στα χέρια του για άλλες τέτοιου ή άλλου τύπου εταιρίες, με ονόματα συναδέλφων και όχι “αχυρανθρώπων”, επιθυμούμε διακαώς να μας το προσκομίσει για να κάνουμε και πάλι αυτό που μας πρέπει σαν Παράταξη. Το “όλοι κάνανε τα στραβά μάτια”, λοιπόν, σίγουρα δεν αφορά εμάς και πρέπει να γίνει λίγο πιο συγκεκριμένο για να αποδοθούν ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩ ΘΕΩ. Εν προκειμένω ας μη λέμε οτιδήποτε ελαφρά τη καρδία…..

Μαρία Μπρουζούκη

Nα προσθέσω ότι ο Πρόεδρος απαιτούσε από εμάς που καταγγείλαμε το γεγονός κι άλλα στοιχεία γιατί αυτά δεν του αρκούσαν(!!!!!), τόνιζε συνεχώς ότι δεν υπήρχε καν υπογραφή του δεύτερου συμβαλλόμενου δικαστικού επιμελητή (που θα δεχόταν τη συνεργασία) στο Ιδιωτικό Συμφωνητικό Συνεργασίας(!!!!). Μα θα τρελαθούμε τελείως? Οι συνάδελφοι της Περιφέρειας που αγανακτισμένοι μας το απέστειλαν είναι δυνατόν να το είχαν υπογράψει????? Ο ίδιος ο καταγγελόμενος εξ’ άλλου παραδέχθηκε ότι τα έγγραφα είναι αληθή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πάνω σ’ αυτό. Κι όταν έχεις όλα αυτά τα ατράνταχτα στοιχεία και έγγραφα στα χέρια σου, σου λείπει η υπογραφή που δεν θα έμπαινε ποτέ απ’ αυτόν που σου καταγγέλει το γεγονός??? Από έναν Πρόεδρο που έχει δηλώσει το ανεπανάληπτο “οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται” δεν περίμενα να είναι τόσο τυπολάτρης…Α! Είχαν το θράσος να μας κάνουν και παρατήρηση για την ανάρτηση του θέματος αυτού στο site μας, που έγινε για να ενημερωθείτε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αφού πρώτα είχε πρωτοκολληθεί η αίτησή μας και στα δύο όργανα…Μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ενώ είχε βουίξει ο τόπος όλοι τους σφύριζαν αδιάφορα??? Μόνο στα δικά μας αυτιά έφτασε??? Ε,τότε αν μόνο εμάς ενημέρωσαν, είναι γιατί μόνο εμάς συνεχίζουν να εμπιστεύονται ότι δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα και θα πράξουμε τίμια για τη διασφάλιση του συνολικού συμφέροντος και αυτό ακριβώς κάναμε…
Κλείνοντας θα ήθελα να παρακαλέσω κυρίως τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της Περιφέρειας να μην υπογράφουν τέτοιου είδους έγγραφα από καμία εταιρία διαχείρισης για να δούμε τότε αν θα μπορέσουν οι “κύριοι” αυτοί να παίρνουν όλα τα “πακέτα” Αθήνας και Επαρχίας και να έχουν οικονομικά οφέλη από τις δικές μας πλάτες και από τη δική μας δουλειά. Να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε και ότι περνάει από το χέρι του καθενός μας για να μην υπαλληλοποιηθούμε, να μην έχουμε στο κεφάλι μας “αφεντικά” τέτοιου είδους…”Αφεντικά” που με ύφος χιλίων καρδιναλίων απαξιώνουν μέλη του Δ.Σ. και θεωρούν ότι είναι οι έξυπνοι και οι πονηροί του Κλάδου, ότι βρίσκονται ψηλότερα απ’ όλους μας, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να χαμηλώσεις τα μάτια σου για να τους κοιτάξεις…..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)