Ανεπάρκεια – Βαρεμάρα – Ανικανότητα = Κίνδυνος για τον κλάδο

Το μάθαμε και εμείς. Όχι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά το να αφαιρέσεις μία ολόκληρη εβδομάδα πρακτικών εφαρμογών από τα σεμινάρια νέων επιτυχόντων, πτυχιούχων νομικής (οι οποίοι χρειάζονται περισσότερες ώρες διδασκαλίας πρακτικών εφαρμογών), αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα είκοσι χρόνια που διδάσκονται τα σεμινάρια (!)

Απ’ ότι μάθαμε κάποια μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας εμπιστεύθηκαν τον Πρόεδρο για να φτιάξει το πρόγραμμα. Λένε ότι τους αιφνιδίασε μειώνοντας τις ημέρες της διδασκαλίας πρακτικών εφαρμογών στους νέους δικαστικούς επιμελητές, που είχαν κάνει 6μηνη άσκηση.

Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας είναι υπεύθυνα για τη λήψη απόφασης περί μείωσης ή αύξησης των ημερών και ωρών διδασκαλίας. Την απόφαση δεν την παίρνει μόνο ο Πρόεδρος, αλλά η Εκτελεστική Γραμματεία.

Θα πρέπει λοιπόν να συζητήσουν στην Εκτελεστική Γραμματεία το «άδειασμα» που τους έκανε.

Τα προηγούμενα χρόνια όλοι οι Πρόεδροι της ΟΔΕΕ έκαναν συνεχώς σεμινάρια με πρακτικές εφαρμογές και μάλιστα σε δύο τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση εκείνα που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι τα εξής:

Είτε ο Πρόεδρος βαρέθηκε και ήθελε να συνεχίσει τις διακοπές του,

Είτε είναι ανεπαρκής και δεν είναι ικανός να διδάξει όπως έκαναν όλοι οι Πρόεδροι τα προηγούμενα χρόνια.

Σ’ αυτή την περίπτωση τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας έπρεπε να αναπληρώσουν με κάθε τρόπο τις κενές αυτές ώρες και ημέρες, με άτομα που διαθέτουν τα ανάλογα προσόντα για να διδάξουν και να ανταποκριθούν στο σοβαρότατο αυτό έργο, αφού και οι ίδιοι οι νέοι πτυχιούχοι συνάδελφοι, ζητούσαν να διδαχθούν πρακτικές εφαρμογές και όχι μόνο στην αναγκαστική εκτέλεση.

Πάντως είτε το ένα συμβαίνει, είτε το άλλο, είτε και τα δύο μαζί, το συμπέρασμα είναι το ίδιο.

Τέτοιου είδους συνδικαλιστές, με την ανικανότητά τους δεν μπορούν να διαχειριστούν σοβαρά ζητήματα του κλάδου. Κατά συνέπεια είναι και επικίνδυνοι για τον κλάδο. Δυστυχώς. Και για να αρχίσει το γκρέμισμα της σοβαρότητας και του κύρους του κλάδου που τόσο πολύ κοπίασαν κάποιοι τα προηγούμενα χρόνια να κτίσουν, δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει.

Το γκρέμισμα χρειάζεται ελάχιστο χρόνο, από το κτίσιμο που χρειάζεται αρκετά χρόνια.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)