ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

logoΤις τελευταίες εβδομάδες μέλη της παράταξής μας έγιναν αποδέκτες ερωτημάτων από συναδέλφους, φορείς  αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με τις αμοιβές που δικαιούμαστε για επιδόσεις καταλογιστικών πράξεων φόρου , τέλους, εισφοράς ή προστίμου που εκδίδουν φορολογικές ή τελωνειακές αρχές και αν η τιμολόγηση γίνεται με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ ή αυτές της κοινής διαδικασίας (ζώνες).

Η απάντησή  ήταν σαφέστατη … Οι συγκεκριμένες πράξεις  δεν έπαψαν να τιμολογούνται στο ήμισυ της κοινής διαδικασίας όπως οριζόταν στην παρ. 6 του άρθρου 8 του Ν.3943/2011, σε συνδυασμό όμως με τις νέες ΚΥΑ 76297/30.10.2015 και  21798/11.03.2016, δηλαδή στο ½ της αντίστοιχης ζώνης όπου λαμβάνει χώρα η επίδοση και αν πρόκειται για περισσότερες της μίας επιδόσεις στο ίδιο τοπικό διαμέρισμα και στον ίδιο χρόνο , η πρώτη επίδοση  το ½ της τιμής της οικείας ζώνης , οι δε υπόλοιπες στο ½ της τιμής της πρώτης ζώνης.

Η επιβεβαίωση  ήρθε από  την απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο από 6-4-2016 και με αριθμό πρωτ. 6790 ερώτημα  της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού. Υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης εξέδωσαν σχετικό έγγραφο – απάντηση , με το οποίο καθιστούν σαφές ότι για τις ανωτέρω πράξεις η αμοιβή των δικαστικών επιμελητών ορίζεται στο ήμισυ της κοινής διαδικασίας.

Δημήτρης Γέμελος

Σχετικό έγγραφο ακολουθεί

πΡΩΤ.-28596-15.06.2016

Κατεβάστε το αρχείο πατώντας εδώ

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)