ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

tromaktikoΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ???

Από ότι φαίνεται τα συμφέροντα δεν αρκούνται στην πρωτεύουσα, έβαλαν πλώρη και για αλλού…. στους δρόμους του νοτιά……. «να ιδώ στην Κρήτη μια κορφή.. πού ’χω μανούλα κι αδερφή».

Διαβάστε όλη την επιστολή που έστειλε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου της Κρήτης για λογαριασμό του Δ.Σ. του Συλλόγου σε όλους τους συναδέλφους της Κρήτης.

Πήραμε την άδειά του και σας την γνωστοποιούμε.

Υπήρξαν αντιδράσεις άμα τη γνωστοποίησή της;; Αν πρέπει να επανέλθουμε για το ποιος παραπονέθηκε σε ποιόν, ποιος πήρε τηλέφωνο αμέσως ποιόν κλπ.

Προς ώρας όμως διαβάστε και θαυμάστε…

Ιεράπετρα 17-03-2016 ημέρα Πέμπτη

Σχέδιο Εισπρακτικής εν όψη στην Κρήτη.

Αγαπητοί συνάδελφοι Κρήτης ας έχουμε όλοι υπόψη μας ότι ήδη μερικοί συνάδελφοι, (2 στην Κρήτη τους οποίους ο σύλλογος γνωρίζει) κινούνται “υπογείως” με σλόγκαν: “Αναλαμβάνουμε να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα, εμείς και οι συνεργάτες μας σε όλη την Κρήτη από την Σητεία έως την Κίσσαμο” κλπ κλπ.!!!!!!

Σκοπός τους είναι να οργανώσουν ένα γραφείο στην Κρήτη με μερικούς υπαλλήλους που θα παράγουν εκθέσεις επίδοσης στα πρότυπα των εισπρακτικών εταιρειών και να καρπωθούν βάσει μεγαλεπίβολου σχεδίου, μεγάλο όγκο υπηρεσιακής ύλης, (μόνο επιδόσεων), για να μπορέσουν με μερικούς συναδέλφους (δηλαδή λίγους συνεργάτες) να “φάνε” αν τα καταφέρουν όλη την δουλειά από το 90% των συναδέλφων. Το σχέδιο έχει εκπονηθεί στην Αθήνα και έχουν αναλάβει να το εκτελέσουν 2 Δικαστικοί Επιμελητές στην Κρήτη. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα, (επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα καταφέρουν μόνοι τους), να σας πλησιάσουν και να σας ζητήσουν συνεργασία, τάζοντας σας μεγάλο όγκο δουλειάς, βέβαια μόνο επιδόσεων καθότι τις εκτελέσεις θα τις κάνουν οι ίδιοι, (πολλά τα λεφτά Αρη)… Και όλα αυτά με το αζημίωτο βέβαια. Ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό από τις αμοιβές σας, (αφού δεν θα μπορείτε να κάνετε σκόντο στις επιδόσεις – με δεδομένο ότι οι τιμές θα προκύπτουν από τις εκθέσεις και ο σύλλογος υπόσχεται ότι θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι), θα το δείδετε μαύρο σ’ αυτούς, για να “εξασφαλίσετε μεγάλη συνεργασία”. Θα σας δικαιολογούνται βέβαια ότι αυτοί δεν θα κρατούν σχεδόν τίποτα, παρά ένα μικρό ποσό και τα πολλά ποσοστά θα πηγαίνουν για να “λαδώνουν” τα δικηγορικά γραφεία και τις “διάφορες εταιρείες” για να παίρνουν τις δουλειές. Όλο αυτό το σχέδιο είναι υπόψη του συλλόγου εδώ και 6 μήνες και υπάρχει ήδη ο σχεδιασμός για την διάλυση αυτού του σχεδίου….αλλά και για τις πολλαπλές διώξεις καθότι από αυτήν την πρακτική ήδη έχουμε εντοπίσει ότι προκύπτουν πολλά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα τα οποία ούτε καν τα φαντάζονται οι σχεδιάζοντες να “φάνε” όλη την Κρήτη, ζημιώνοντας τουλάχιστον το 90% των συναδέλφων, παρασείροντας μερικούς ανηποψίαστους και αγαθούς συναδέλφους, αλλά και “κουτοπόνηρους”, οι οποίοι είναι έτοιμοι με πλάγιο “αθέμιτο ανταγωνισμο”, πληρώνοντας “χαράτσι” κοινώς “νταβατζιλίκι”, να συνεργαστούν μαζί τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που θα τον πλησιάσουν οι συνάδελφοι από την Κρήτη η ακόμα και απο την Αθήνα “ειδικοί συνάδελφοι” στα θέματα αυτά, να το γνωστοποιούν αμέσως στον σύλλογο. Εάν δεν το κάνουν να ξέρουν ότι σε χρόνο ντε τε θα αποκαλυφθούν. Ήδη γνωρίζουμε συναδέλφους που ειναι έτοιμοι για τέτοια συνεργασία, (προς το παρον ενα σε καθε Νομό), χωρίς να υποψιάζονται ίσως τι τους ετοιμάζουν και τι τους περιμένει.

Όμως οι πονηρές συνεργασίες των λίγων, (που σχεδιαζονται στην Αθηνα), σε βάρος όλων των υπολοίπων θα κτυπηθούν αλύπητα. Όποιος δεχθεί να συνεργαστεί με τέτοιους πονηρούς, θα ξέρει από τώρα ότι θα γίνει στόχος του συλλόγου και όχι μόνο,και μα το θεό δεν μπορούν να φανταστούν τι τους περιμένει και πόσο πολύ θα ζημιωθούν από την πράξη τους αυτή.

Ετσι για να αντιληφθούν μερικοί τι θα συμβεί αναφέρω μερικά τα οποία θα υποστούν.

1) Θα έχουν μόνιμους ελέγχους απο την ΣΔΟΕ.
2) Η ιδια η ΣΔΟΕ αλλά και με εισαγγελική παρέμβαση θα γίνεται άνοιγμα λογαριασμών και θα κληθούν οι παραβάτες να δικαιολογίσουν όλες τις χρηματικες εντολές που θα γίνονται σε λογαριασμούς συγκεκριμένων “σχεδιαστών του μεγαλεπίβολου σχεδίου”…θα απαντήσουν γιατί έκαναν τις καταθέσεις, τι αγόρασαν, τι τους πούλησαν κλπ κλπ.
3) θα υποστούν συνεχείς αναφορές και ελέγχους για το πρακτικό μέρος της δουλειάς τους. Πρέπει να γνωρίζετε όσοι συνεργαστείτε μαζί τους, με το όνειρο να πλουτίσετε γρήγορα, φτωχένοντας τους υπολοίπους συναδέλφους σας, ότι θα αναγκαστείτε για να προλάβετε την δουλειά, να ακολουθείτε τις συμβουλές τους. Γνωρίζετε την “κάλπικη θεωρία της θυροκόλλησης”, (στην οποία νάστε σίγουροι ότι θα σας παρασύρουν αργά ή γρήγορα να εφαρμόσετε); Αν δεν την γνωρίζετε διαβάστε την. Εχετε να κάνετε 100 επιδόσεις σε μια μέρα και πρέπει να γίνουν οπουδήποτε, είτε γιατί ετσι σας λένε, (για να αποδείξουν στους συνεργάτες τους ότι είναι οι ταχύρεροι), είτε γιατί θελετε να τελειώσετε γρήγορα και να ξεκουραστείτε. Γνωρίζετε βέβαια ότι για να προβείτε σε ένα τέτοιο μεγάλο όγκο επιδόσεων άρπα κόλα είναι αδύνατον και μάλιστα οταν πρέπει να γυρίσετε ένα ολόκληρο νομό απο άκρη σ’ άκρη ή ακόμα και δυο νομούς αν χρειασθεί. Τι θα σου πουν λοιπόν να κάνεις αφού σου τα δώσουν όλα γραμμένα και έτοιμα: Να κάτσεις, το πολυ 1-2 ωρίτσες, στο γραφειο σου να πρωτοκολήσεις ανά 2 η 3 ή 5 λεπτά όλες τις εκθέσεις επίδοσης, (που δήθεν τις έκανες), γι’ αυτα τα έγγραφα και στην συνέχεια να πας τις υπόλοιπες ώρες σε 2-3 αστυνομικά τμήματα και να παραδόσεις αντίγραφα δήθεν των θυροκολληθέντων εγγράφων, (χωρίς δηλαδή να κάνεις ούτε θυροκολλήσεις) και στην συνέχεια σε ένα κατάστημα ΕΛ-ΤΑ για να στείλεις τις επιστολές. Και αν κάποιος απο τους οφειλέτες ή πάσης φύσεως παραλήπτης, σας παραπονεθεί στο τηλέφωνο, (όταν πάρει την επιστολή σας από τον ΕΛ-ΤΑ), θα του πείτε απλά ότι κάποιος άλλος θα πήρε τον φάκελο από την πόρτα και αν θέλει να δει το έγγραφο είναι να πάει στην αστυνομία να ζητήσει το αντίγραφο….απλά πράγματα δηλαδή. Με λίγα λόγια όταν κάποιος κάνει τέτοιες επιδόσεις, εκτός την απίθανη ταλαιπωρία και τους διαπληκτισμούς με τους οφειλέτες, θα γλυτώσει και ένα σωρό άλλα έξοδα: Βενζίνες, φθορές του αυτοκινήτου, κεράσματα και φαγητό του μάρτυρα, φακέλους που εννοείται ότι έβαλε στις πόρτες κλπ κλπ.

Ο σύλλογος λοιπόν, σ’ αυτούς τους “συνεργάτες” που ονειρεύονται “λαγούς με πετραχήλια”, θα προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους που θα αφορούν τις πραγματικές συνθήκες της “θυροκόλλησης” και τότε θα δούμε που θα σταθούν οι ενεργούντες έτσι. Πλήθως οφειλετών στην εισαγγελικη έρευνα θα καταθέσουν και μάλιστα ευχαρίστως ότι ήταν στο σπίτι τους κατα την θυροκόλληση, αλλά επι πλέον οτι δεν βρήκαν κανένα φάκελο στην πόρτα τους. Πολύ γρήγορα οι συνάδελφοι αυτοί θα πάρουν την άγουσα από τον κλάδο με μια ωραία απόλυση, που θα την έχουν δουλέψει με τη ” αξία” τους.
2) θα γίνονται, πάντα με εισαγγελική άδεια, έλεγχοι στα οχήματα τα οποία θα δηλώσει ο “πονηρός” συνάδελφος ότι χρησιμοποίησε για να κάνει τις επιδόσεις και θα φαίνεται άμεσα αν συμφωνούν τα χιλιόμετρα που έκανε και προκύπτουν από τις εκθέσεις επίδοσης, με τα χιλιόμετρα του μετρητή του οχήματος. Βέβαια θα ισχυριστεί κάποιος και πως θα αποδείξουμε πριν να αρχίσει να κάνει τις επιδόσεις τι έγραφε ο μετρητής του αυτοκινήτου. Αμ εδω, δεν θα αποκαλύψουμε το κόλπο…θα το μάθουν τότε και θα πέσουν από τα σύννεφα.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν φαντάζεστε, (κρατάμε τα πιο “πονηρα” για τότε που θα προκύψουν), έχουμε εκπονήσει για να προστατέψουμε τους συναδέλφους απο τα αρπακτικά που ονειρεύονται να μας καταστρέψουν.

Αγαπητοί συνάδελφοι το Δ.Σ. του Συλλόγου θα εργαστεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων, και την προστασία όλων των συναδέλφων μας, αλλά και του επαγγέλματος μας, το οποίο είναι λειτούργημα και……… όχι εμπόριο.

Ένα είναι σίγουρο. Εάν δεν βρουν συνεργάτες δεν θα καταφέρουν να πετύχουν το σχέδιο τους να αλώσουν όλη την Κρήτη. Και προσέξτε το θέμα δεν αφορά μόνο την ύλη των τραπεζών, (που είναι η κύρια αιτία για να “τσιμπίσουν” μερικοί συνάδελφοι στο “δόλωμα”), αλλά όλη την ύλη απ’ όπου και αν προέρχεται, (δικηγόρους, εταιρείες, Δήμους, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ κλπ).

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο αντιπρόεδρος (έως 30-04-2016)
Σταύρος Σταυρακάκης

Υ.Γ.
Αύριο Παρασκευή δουλεύουμε κανονικά…αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ!!! με τις νέες τιμές που δημοσιεύτηκαν σήμερα. Παρακαλώ να μπείτε στην Ιστοσελιδα της Ομοσπονδίας και να μελετήσετε προσεκτικά τις αλλαγές.

Stavros Stavrakakis Ierapetra
Mobile 6977417791

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)