ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

tromaktikoΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ???

Από ότι φαίνεται τα συμφέροντα δεν αρκούνται στην πρωτεύουσα, έβαλαν πλώρη και για αλλού…. στους δρόμους του νοτιά……. «να ιδώ στην Κρήτη μια κορφή.. πού ’χω μανούλα κι αδερφή».

Διαβάστε όλη την επιστολή που έστειλε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου της Κρήτης για λογαριασμό του Δ.Σ. του Συλλόγου σε όλους τους συναδέλφους της Κρήτης.

Πήραμε την άδειά του και σας την γνωστοποιούμε.

Υπήρξαν αντιδράσεις άμα τη γνωστοποίησή της;; Αν πρέπει να επανέλθουμε για το ποιος παραπονέθηκε σε ποιόν, ποιος πήρε τηλέφωνο αμέσως ποιόν κλπ.

Προς ώρας όμως διαβάστε και θαυμάστε…

Ιεράπετρα 17-03-2016 ημέρα Πέμπτη

Σχέδιο Εισπρακτικής εν όψη στην Κρήτη.

Αγαπητοί συνάδελφοι Κρήτης ας έχουμε όλοι υπόψη μας ότι ήδη μερικοί συνάδελφοι, (2 στην Κρήτη τους οποίους ο σύλλογος γνωρίζει) κινούνται “υπογείως” με σλόγκαν: “Αναλαμβάνουμε να σας εξυπηρετήσουμε άμεσα, εμείς και οι συνεργάτες μας σε όλη την Κρήτη από την Σητεία έως την Κίσσαμο” κλπ κλπ.!!!!!!

Σκοπός τους είναι να οργανώσουν ένα γραφείο στην Κρήτη με μερικούς υπαλλήλους που θα παράγουν εκθέσεις επίδοσης στα πρότυπα των εισπρακτικών εταιρειών και να καρπωθούν βάσει μεγαλεπίβολου σχεδίου, μεγάλο όγκο υπηρεσιακής ύλης, (μόνο επιδόσεων), για να μπορέσουν με μερικούς συναδέλφους (δηλαδή λίγους συνεργάτες) να “φάνε” αν τα καταφέρουν όλη την δουλειά από το 90% των συναδέλφων. Το σχέδιο έχει εκπονηθεί στην Αθήνα και έχουν αναλάβει να το εκτελέσουν 2 Δικαστικοί Επιμελητές στην Κρήτη. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα, (επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα καταφέρουν μόνοι τους), να σας πλησιάσουν και να σας ζητήσουν συνεργασία, τάζοντας σας μεγάλο όγκο δουλειάς, βέβαια μόνο επιδόσεων καθότι τις εκτελέσεις θα τις κάνουν οι ίδιοι, (πολλά τα λεφτά Αρη)… Και όλα αυτά με το αζημίωτο βέβαια. Ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό από τις αμοιβές σας, (αφού δεν θα μπορείτε να κάνετε σκόντο στις επιδόσεις – με δεδομένο ότι οι τιμές θα προκύπτουν από τις εκθέσεις και ο σύλλογος υπόσχεται ότι θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι), θα το δείδετε μαύρο σ’ αυτούς, για να “εξασφαλίσετε μεγάλη συνεργασία”. Θα σας δικαιολογούνται βέβαια ότι αυτοί δεν θα κρατούν σχεδόν τίποτα, παρά ένα μικρό ποσό και τα πολλά ποσοστά θα πηγαίνουν για να “λαδώνουν” τα δικηγορικά γραφεία και τις “διάφορες εταιρείες” για να παίρνουν τις δουλειές. Όλο αυτό το σχέδιο είναι υπόψη του συλλόγου εδώ και 6 μήνες και υπάρχει ήδη ο σχεδιασμός για την διάλυση αυτού του σχεδίου….αλλά και για τις πολλαπλές διώξεις καθότι από αυτήν την πρακτική ήδη έχουμε εντοπίσει ότι προκύπτουν πολλά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα τα οποία ούτε καν τα φαντάζονται οι σχεδιάζοντες να “φάνε” όλη την Κρήτη, ζημιώνοντας τουλάχιστον το 90% των συναδέλφων, παρασείροντας μερικούς ανηποψίαστους και αγαθούς συναδέλφους, αλλά και “κουτοπόνηρους”, οι οποίοι είναι έτοιμοι με πλάγιο “αθέμιτο ανταγωνισμο”, πληρώνοντας “χαράτσι” κοινώς “νταβατζιλίκι”, να συνεργαστούν μαζί τους.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που θα τον πλησιάσουν οι συνάδελφοι από την Κρήτη η ακόμα και απο την Αθήνα “ειδικοί συνάδελφοι” στα θέματα αυτά, να το γνωστοποιούν αμέσως στον σύλλογο. Εάν δεν το κάνουν να ξέρουν ότι σε χρόνο ντε τε θα αποκαλυφθούν. Ήδη γνωρίζουμε συναδέλφους που ειναι έτοιμοι για τέτοια συνεργασία, (προς το παρον ενα σε καθε Νομό), χωρίς να υποψιάζονται ίσως τι τους ετοιμάζουν και τι τους περιμένει.

Όμως οι πονηρές συνεργασίες των λίγων, (που σχεδιαζονται στην Αθηνα), σε βάρος όλων των υπολοίπων θα κτυπηθούν αλύπητα. Όποιος δεχθεί να συνεργαστεί με τέτοιους πονηρούς, θα ξέρει από τώρα ότι θα γίνει στόχος του συλλόγου και όχι μόνο,και μα το θεό δεν μπορούν να φανταστούν τι τους περιμένει και πόσο πολύ θα ζημιωθούν από την πράξη τους αυτή.

Ετσι για να αντιληφθούν μερικοί τι θα συμβεί αναφέρω μερικά τα οποία θα υποστούν.

1) Θα έχουν μόνιμους ελέγχους απο την ΣΔΟΕ.
2) Η ιδια η ΣΔΟΕ αλλά και με εισαγγελική παρέμβαση θα γίνεται άνοιγμα λογαριασμών και θα κληθούν οι παραβάτες να δικαιολογίσουν όλες τις χρηματικες εντολές που θα γίνονται σε λογαριασμούς συγκεκριμένων “σχεδιαστών του μεγαλεπίβολου σχεδίου”…θα απαντήσουν γιατί έκαναν τις καταθέσεις, τι αγόρασαν, τι τους πούλησαν κλπ κλπ.
3) θα υποστούν συνεχείς αναφορές και ελέγχους για το πρακτικό μέρος της δουλειάς τους. Πρέπει να γνωρίζετε όσοι συνεργαστείτε μαζί τους, με το όνειρο να πλουτίσετε γρήγορα, φτωχένοντας τους υπολοίπους συναδέλφους σας, ότι θα αναγκαστείτε για να προλάβετε την δουλειά, να ακολουθείτε τις συμβουλές τους. Γνωρίζετε την “κάλπικη θεωρία της θυροκόλλησης”, (στην οποία νάστε σίγουροι ότι θα σας παρασύρουν αργά ή γρήγορα να εφαρμόσετε); Αν δεν την γνωρίζετε διαβάστε την. Εχετε να κάνετε 100 επιδόσεις σε μια μέρα και πρέπει να γίνουν οπουδήποτε, είτε γιατί ετσι σας λένε, (για να αποδείξουν στους συνεργάτες τους ότι είναι οι ταχύρεροι), είτε γιατί θελετε να τελειώσετε γρήγορα και να ξεκουραστείτε. Γνωρίζετε βέβαια ότι για να προβείτε σε ένα τέτοιο μεγάλο όγκο επιδόσεων άρπα κόλα είναι αδύνατον και μάλιστα οταν πρέπει να γυρίσετε ένα ολόκληρο νομό απο άκρη σ’ άκρη ή ακόμα και δυο νομούς αν χρειασθεί. Τι θα σου πουν λοιπόν να κάνεις αφού σου τα δώσουν όλα γραμμένα και έτοιμα: Να κάτσεις, το πολυ 1-2 ωρίτσες, στο γραφειο σου να πρωτοκολήσεις ανά 2 η 3 ή 5 λεπτά όλες τις εκθέσεις επίδοσης, (που δήθεν τις έκανες), γι’ αυτα τα έγγραφα και στην συνέχεια να πας τις υπόλοιπες ώρες σε 2-3 αστυνομικά τμήματα και να παραδόσεις αντίγραφα δήθεν των θυροκολληθέντων εγγράφων, (χωρίς δηλαδή να κάνεις ούτε θυροκολλήσεις) και στην συνέχεια σε ένα κατάστημα ΕΛ-ΤΑ για να στείλεις τις επιστολές. Και αν κάποιος απο τους οφειλέτες ή πάσης φύσεως παραλήπτης, σας παραπονεθεί στο τηλέφωνο, (όταν πάρει την επιστολή σας από τον ΕΛ-ΤΑ), θα του πείτε απλά ότι κάποιος άλλος θα πήρε τον φάκελο από την πόρτα και αν θέλει να δει το έγγραφο είναι να πάει στην αστυνομία να ζητήσει το αντίγραφο….απλά πράγματα δηλαδή. Με λίγα λόγια όταν κάποιος κάνει τέτοιες επιδόσεις, εκτός την απίθανη ταλαιπωρία και τους διαπληκτισμούς με τους οφειλέτες, θα γλυτώσει και ένα σωρό άλλα έξοδα: Βενζίνες, φθορές του αυτοκινήτου, κεράσματα και φαγητό του μάρτυρα, φακέλους που εννοείται ότι έβαλε στις πόρτες κλπ κλπ.

Ο σύλλογος λοιπόν, σ’ αυτούς τους “συνεργάτες” που ονειρεύονται “λαγούς με πετραχήλια”, θα προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους που θα αφορούν τις πραγματικές συνθήκες της “θυροκόλλησης” και τότε θα δούμε που θα σταθούν οι ενεργούντες έτσι. Πλήθως οφειλετών στην εισαγγελικη έρευνα θα καταθέσουν και μάλιστα ευχαρίστως ότι ήταν στο σπίτι τους κατα την θυροκόλληση, αλλά επι πλέον οτι δεν βρήκαν κανένα φάκελο στην πόρτα τους. Πολύ γρήγορα οι συνάδελφοι αυτοί θα πάρουν την άγουσα από τον κλάδο με μια ωραία απόλυση, που θα την έχουν δουλέψει με τη ” αξία” τους.
2) θα γίνονται, πάντα με εισαγγελική άδεια, έλεγχοι στα οχήματα τα οποία θα δηλώσει ο “πονηρός” συνάδελφος ότι χρησιμοποίησε για να κάνει τις επιδόσεις και θα φαίνεται άμεσα αν συμφωνούν τα χιλιόμετρα που έκανε και προκύπτουν από τις εκθέσεις επίδοσης, με τα χιλιόμετρα του μετρητή του οχήματος. Βέβαια θα ισχυριστεί κάποιος και πως θα αποδείξουμε πριν να αρχίσει να κάνει τις επιδόσεις τι έγραφε ο μετρητής του αυτοκινήτου. Αμ εδω, δεν θα αποκαλύψουμε το κόλπο…θα το μάθουν τότε και θα πέσουν από τα σύννεφα.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν φαντάζεστε, (κρατάμε τα πιο “πονηρα” για τότε που θα προκύψουν), έχουμε εκπονήσει για να προστατέψουμε τους συναδέλφους απο τα αρπακτικά που ονειρεύονται να μας καταστρέψουν.

Αγαπητοί συνάδελφοι το Δ.Σ. του Συλλόγου θα εργαστεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων, και την προστασία όλων των συναδέλφων μας, αλλά και του επαγγέλματος μας, το οποίο είναι λειτούργημα και……… όχι εμπόριο.

Ένα είναι σίγουρο. Εάν δεν βρουν συνεργάτες δεν θα καταφέρουν να πετύχουν το σχέδιο τους να αλώσουν όλη την Κρήτη. Και προσέξτε το θέμα δεν αφορά μόνο την ύλη των τραπεζών, (που είναι η κύρια αιτία για να “τσιμπίσουν” μερικοί συνάδελφοι στο “δόλωμα”), αλλά όλη την ύλη απ’ όπου και αν προέρχεται, (δικηγόρους, εταιρείες, Δήμους, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ κλπ).

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο αντιπρόεδρος (έως 30-04-2016)
Σταύρος Σταυρακάκης

Υ.Γ.
Αύριο Παρασκευή δουλεύουμε κανονικά…αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ!!! με τις νέες τιμές που δημοσιεύτηκαν σήμερα. Παρακαλώ να μπείτε στην Ιστοσελιδα της Ομοσπονδίας και να μελετήσετε προσεκτικά τις αλλαγές.

Stavros Stavrakakis Ierapetra
Mobile 6977417791

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συνεχίζοντας την προηγούμενη απάντησή μου, στην συμπαθητική απάντηση του συναδέλφου και Αντιπροέδρου του Συλλόγου της Κρήτης, θα ήθελα να παρατηρήσω τα ακόλουθα, με επισημάνσεις τόσο τυπικού, όσο και ουσιαστικού περιεχομένου:
Καταρχάς, θα πρότεινα, καθώς τα εν λόγω κείμενα, αναγιγνώσκονται από πλήθος ενδιαφερομένων, τόσο του κλάδου μας, όσο και άλλων, να δίδεται από τούδε και στο εξής, περισσότερη προσοχή, τόσο στην εκφορά του λόγου όσο και στην ορθογραφία αυτού, καθώς το υπό σχολιασμό κείμενο, βρίθει ανορθόγραφων στοιχείων και ελλείπει από αυτό, η δέουσα συντακτική δομή. Επί παραδείγματι (το ορθό σε παρένθεση): δείδετε (δίδεται γενικός παθητικής φωνής του ρήματος «δίδω»), παρασείροντας (παρασύροντας) μερικούς ανηποψίαστους (ανυποψίαστους) την (το) ΣΔΟΕ, να δικαιολογίσουν (δικαιολογήσουν), μεγαλεπίβολου σχεδίου» (μεγαλεπήβολου σχεδίου) φτωχένοντας (φτωχαίνοντας) νάστε (να΄στε) πρωτοκολήσεις (πρωτοκολλήσεις) Πλήθως οφειλετων (πλήθος) για να «τσιμπίσουν» μερικοί (τσιμπήσουν).
Στη συνέχεια και αποσπασματικά για το κάθε χωρίο, που σχολιάζεται από εμένα, παρατηρώ τα εξής (με πλάγια γραφή οι ερωτήσεις-απορίες-σχόλια):
1. Αναφέρεται «…..Το σχέδιο έχει εκπονηθεί στην Αθήνα και έχουν αναλάβει να το εκτελέσουν 2 Δικαστικοί Επιμελητές στην Κρήτη….» .
Επιθυμία αρκετών συναδέλφων και δική μου φυσικά, θα ήταν να κατονομασθούν αυτοί, από τον καταγγέλλοντα ορισμένως.
2. «….Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα, (επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα καταφέρουν μόνοι τους), να σας πλησιάσουν και να σας ζητήσουν συνεργασία, τάζοντας σας μεγάλο όγκο δουλειάς, βέβαια μόνο επιδόσεων καθότι τις εκτελέσεις θα τις κάνουν οι ίδιοι, (πολλά τα λεφτά Αρη)…».
Καλό θα ήταν να υπήρχε επίσης, κάποια απάντηση από τους αρμόδιους φορείς στο ήδη αναρτηθέν σχόλιό μου επ΄ αυτού. https://www.facebook.com/groups/964618183627795/ (Αναδημοσίευση της 10/03/2016 Προφητεία ή έμπνευση ;;;)
3. «….Όλο αυτό το σχέδιο είναι υπόψη του συλλόγου εδώ και 6 μήνες και υπάρχει ήδη ο σχεδιασμός για την διάλυση αυτού του σχεδίου. αλλά και για τις πολλαπλές διώξεις καθότι από αυτήν την πρακτική ήδη έχουμε εντοπίσει ότι προκύπτουν πολλά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα ..».
Καλό θα ήταν να γνωρίζαμε ακόμη, ποια αδικήματα εννοούνται, πώς θα αποδειχθεί η παράβαση, ποιοι μάρτυρες θα χρησιμοποιηθούν και με ποια στοιχεία θα ασκηθούν τόσο οι ποινικές όσο και οι πειθαρχικές διώξεις.
4. «….…τα οποία ούτε καν τα φαντάζονται οι σχεδιάζοντες να «φάνε» όλη την Κρήτη, ζημιώνοντας τουλάχιστον το 90% των συναδέλφων, παρασείροντας (παρασύροντας) μερικούς ανηποψίαστους (ανυποψίαστους) και αγαθούς συναδέλφους, αλλά και «κουτοπόνηρους», οι οποίοι είναι έτοιμοι με πλάγιο «αθέμιτο ανταγωνισμο», πληρώνοντας «χαράτσι» κοινώς «νταβατζιλίκι», να συνεργαστούν μαζί τους..» .
Στο παρόν χωρίο ερωτώ: υπάρχει κάποιος, που δεν θα πιστέψει στην μίζα ;;; Υπάρχει «αγαθός» συνάδελφος;;; Με αυτή την κατηγορία προβλέπεται να τον αθωώσει η δικαιοσύνη στην οποία θα αποταθείτε ….. λόγω βλακείας.
5. «…..η ακόμα και απο την Αθήνα «ειδικοί συνάδελφοι» στα θέματα αυτά, να το γνωστοποιούν αμέσως στον σύλλογο. Εάν δεν το κάνουν να ξέρουν ότι σε χρόνο ντε τε (de te) θα αποκαλυφθούν. Ήδη γνωρίζουμε συναδέλφους που ειναι έτοιμοι για τέτοια συνεργασία, (προς το παρον ενα σε καθε Νομό), χωρίς να υποψιάζονται ίσως τι τους ετοιμάζουν και τι τους περιμένει….».
Και ερωτώ… η γνωστοποίηση να γίνεται ακόμα και χωρίς την ύπαρξη αδικήματος;;; (Μόνο με την πρόταση;;; Ποιος είναι ο σκοπός του Αντιπροέδρου ;;; Θα προβεί σε αποκαλύψεις και ποιες θα είναι αυτές ;;;
6. «…….Όμως οι πονηρές συνεργασίες των λίγων, (που σχεδιαζονται στην Αθηνα. Εμείς γνωρίζουμε σε βάρος όλων των υπολοίπων θα κτυπηθούν αλύπητα. Όποιος δεχθεί να συνεργαστεί με τέτοιους πονηρούς, θα ξέρει από τώρα ότι θα γίνει στόχος του συλλόγου και όχι μόνο,και μα το θεό δεν μπορούν να φανταστούν τι τους περιμένει και πόσο πολύ θα ζημιωθούν από την πράξη τους αυτή. Ετσι για να αντιληφθούν μερικοί τι θα συμβεί αναφέρω μερικά τα οποία θα υποστούν…».
Αλήθεια ερωτώ και πάλι…: ποιοι είναι αυτοί οι «λίγοι»…;;;
7. «……1) Θα έχουν μόνιμους ελέγχους απο την (το) ΣΔΟΕ…» Και ερωτώ : To ΣΔΟΕ ποια διάταξη μπορεί να εφαρμόσει στην περίπτωση που ο συνάδελφος εισπράττει την τιμή που αναφέρεται στο ΦΕΚ και μάλιστα μέσω τραπέζης?
8. «….2) Η ιδια η (το) ΣΔΟΕ αλλά και με εισαγγελική παρέμβαση θα γίνεται άνοιγμα λογαριασμών και θα κληθούν οι παραβάτες να δικαιολογίσουν (δικαιολογήσουν) όλες τις χρηματικες εντολές που θα γίνονται σε λογαριασμούς συγκεκριμένων «σχεδιαστών του μεγαλεπίβολου σχεδίου» (μεγαλεπήβολου σχεδίου) θα απαντήσουν γιατί έκαναν τις καταθέσεις, τι αγόρασαν, τι τους πούλησαν κλπ κλπ..» .
Στο σημείο αυτό θεωρώ ότι απλά και μόνον, υποτιμάτε την νοημοσύνη μας ….. (Μόνο ένας ολοσχερώς αφελής θα προέβαινε σε μεταφορά μίζας μέσω τραπέζης)…. Που θα δικαιολογούσε βέβαια την «απόλυση του, λόγω βλακείας».
9. «……2) θα υποστούν συνεχείς αναφορές και ελέγχους για το πρακτικό μέρος της δουλειάς τους. Πρέπει να γνωρίζετε όσοι συνεργαστείτε μαζί τους, με το όνειρο να πλουτίσετε γρήγορα, φτωχένοντας (φτωχαίνοντας) τους υπολοίπους συναδέλφους σας, ότι θα αναγκαστείτε για να προλάβετε την δουλειά, να ακολουθείτε τις συμβουλές τους. Γνωρίζετε την «κάλπικη θεωρία της θυροκόλλησης», (στην οποία νάστε (να΄στε) σίγουροι ότι θα σας παρασύρουν αργά ή γρήγορα να εφαρμόσετε); Αν δεν την γνωρίζετε διαβάστε την. Εχετε να κάνετε 100 επιδόσεις σε μια μέρα και πρέπει να γίνουν οπουδήποτε, είτε γιατί ετσι σας λένε, (για να αποδείξουν στους συνεργάτες τους ότι είναι οι ταχύρεροι), είτε γιατί θελετε να τελειώσετε γρήγορα και να ξεκουραστείτε. Γνωρίζετε βέβαια ότι για να προβείτε σε ένα τέτοιο μεγάλο όγκο επιδόσεων άρπα κόλα είναι αδύνατον και μάλιστα οταν πρέπει να γυρίσετε ένα ολόκληρο νομό απο άκρη σ’ άκρη ή ακόμα και δυο νομούς αν χρειασθεί…».
Επί αυτού ίσως χρειασθεί η τοποθέτηση σημείων στο χάρτη του Νομού (π.χ. 100 ¨πινέζες¨) για να διαπιστώσουμε οι προαναφερόμενες 100 επιδόσεις σε πόση απόσταση βρίσκεται η μία επίδοση από τη άλλη. Και αν μπορεί να δοθεί αυτή μη χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο ως μεταφορικό μέσο;;; (βλ. παρακάτω σε περαιτέρω σχολιασμό περί μέσου μετακίνησης του καταγγελλόμενου συναδέλφου )
10. «……Τι θα σου πουν λοιπόν να κάνεις αφού σου τα δώσουν όλα γραμμένα και έτοιμα: Να κάτσεις, το πολυ 1-2 ωρίτσες, στο γραφειο σου να πρωτοκολήσεις (πρωτοκολλήσεις) ανά 2 η 3 ή 5 λεπτά όλες τις εκθέσεις επίδοσης, (επιδόσεων) (που δήθεν τις έκανες), γι’ αυτα τα έγγραφα και στην συνέχεια να πας τις υπόλοιπες ώρες σε 2-3 αστυνομικά τμήματα και να παραδόσεις αντίγραφα δήθεν των θυροκολληθέντων εγγράφων, (χωρίς δηλαδή να κάνεις ούτε θυροκολλήσεις) και στην συνέχεια σε ένα κατάστημα ΕΛ-ΤΑ για να στείλεις τις επιστολές. Και αν κάποιος απο τους οφειλέτες ή πάσης φύσεως παραλήπτης, σας παραπονεθεί στο τηλέφωνο, (όταν πάρει την επιστολή σας από τον ΕΛ-ΤΑ), θα του πείτε απλά ότι κάποιος άλλος θα πήρε τον φάκελο από την πόρτα και αν θέλει να δει το έγγραφο είναι να πάει στην αστυνομία να ζητήσει το αντίγραφο..απλά πράγματα δηλαδή. Με λίγα λόγια όταν κάποιος κάνει τέτοιες επιδόσεις, εκτός την απίθανη ταλαιπωρία και τους διαπληκτισμούς με τους οφειλέτες, θα γλυτώσει και ένα σωρό άλλα έξοδα: Βενζίνες, φθορές του αυτοκινήτου, κεράσματα και φαγητό του μάρτυρα, φακέλους που εννοείται ότι έβαλε στις πόρτες κλπ κλπ. …» .
Επί αυτού ερωτώ : Mόνο σε κατοικίες παραληπτών θα γίνεται η επίδοση? Τι γίνεται σε περίπτωση που έχουμε τον προς ον η επίδοση να υπηρετεί σε δημόσια υπηρεσία, να εργάζεται σε εταιρία με υπαλλήλους, να έχει κατάστημα εργαστήριο ή γραφείο με συνεργάτες? ΟΛΑ ΚΛΕΙΣΤΑ;;; θα κάνει ένας συνάδελφος σε ένα μήνα 100Χ22=2200 θυροκολλήσεις? Γιατί δεν θα γίνεται αυτό και από τους “ φτωχούς“ (που δεν ανήκουν στους καταγγελλόμενους) συναδέλφους;;; Ποιο εύκολο είναι κάποιος από αυτούς να κάνει όλο το παραπάνω σκηνικό για λίγες επιδόσεις ποσού 35 ή 45 (ευρώ) από το 35 επί 100. Δηλ. λιγότερες (μαϊμουδίστικες) επιδόσεις λιγότερος κίνδυνος. Αλήθεια, πόση βενζίνη θα χρειαστεί αυτός που θα πραγματοποιήσει εάν όχι 100 αλλά έναν μεγάλο αριθμό επιδόσεων πχ 40Χ35=1350 ευρώ. Λέτε να προβληματίζεται με το γέμισμα ενός ντεπόζιτου καυσίμου max ποσoύ 100 ευρώ? Θα προβληματιστεί ακόμα και για την αμοιβή περίπου 30-50 ευρώ του μάρτυρα ;; Θα κολλήσει σε 100 φακέλους ΕΛ.ΤΑ αξίας 5 ευρώ;;; εκτός εάν ο μάρτυρας είναι απαραίτητο να γευματίζει σε εστιατόριο 5 σκούφων και πάνω οπότε τα έξοδα από 150 ευρώ εκτινάσσονται στο ¨αστρονομικό¨ ποσό των 300 ευρώ (από τα 1350 ευρώ είσπραξης)
11. «..Ο σύλλογος λοιπόν, σ’ αυτούς τους «συνεργάτες» που ονειρεύονται «λαγούς με πετραχήλια», θα προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους που θα αφορούν τις πραγματικές συνθήκες της «θυροκόλλησης» και τότε θα δούμε που θα σταθούν οι ενεργούντες έτσι. Πλήθως (πλήθος) οφειλετών στην εισαγγελικη έρευνα θα καταθέσουν και μάλιστα ευχαρίστως …ότι ήταν στο σπίτι τους κατα την θυροκόλληση, αλλά επι πλέον οτι δεν βρήκαν κανένα φάκελο στην πόρτα τους….» .¨
Επ ΄αυτού ερωτώ ; (θα πάρουν αντίγραφα των εκθέσεων επιδόσεων (από τον συνάδελφο ή τον επισπεύδοντα για να εντοπιστούν οι παραλήπτες) και θα ξεκινά αντιπροσωπεία του Συλλόγου για να κάνει επιτόπια μετάβαση;;; Να διαπιστώσει εάν ισχύει το άρθρο 128 ή 129 του ΚΠολΔ ;;; Ποιος θα την προσβάλλει;;; Λέτε ότι δεν θα του κάνει διευκόλυνση το γραφείο (επισπεύδων) ;;; Βλ. υπόθεση με Eurobank (ρωτήστε τον «ταλαίπωρο» πρώην Πρόεδρο της ΟΔΕΕ Διονύση Κριάρη τι τράβηξε για να μεταπείσει τους αδικημένους να στραφούν ενάντια στο παραπάνω τραπεζικό ίδρυμα. Πόσα πρόσφερε –εκτός από την όλη νομική κάλυψη- )….Πόσο αφελής μπορεί να είναι κανείς …για να πιστεύει, ότι ευχαρίστως οι οφειλέτες… θα προσέλθουν να καταθέσουν… Οι τράπεζες θα διαπραγματευτούν την οφειλή των μόνο και μόνο για να μην προσβάλλουν κάποια έκθεση επίδοσης.
12. «….Πολύ γρήγορα οι συνάδελφοι αυτοί θα πάρουν την άγουσα από τον κλάδο με μια ωραία απόλυση (;;;) που θα την έχουν δουλέψει με τη » αξία» τους. 2) θα γίνονται, πάντα με εισαγγελική άδεια, έλεγχοι στα οχήματα (;;;) τα οποία θα δηλώσει (νέα διάταξη βλέπουμε) ο «πονηρός» συνάδελφος ότι χρησιμοποίησε για να κάνει τις επιδόσεις και θα φαίνεται άμεσα αν συμφωνούν τα χιλιόμετρα που έκανε και προκύπτουν από τις εκθέσεις επίδοσης, με τα χιλιόμετρα του μετρητή του οχήματος. Βέβαια θα ισχυριστεί κάποιος και πως θα αποδείξουμε πριν να αρχίσει να κάνει τις επιδόσεις τι έγραφε ο μετρητής του αυτοκινήτου. Αμ εδω, δεν θα αποκαλύψουμε το κόλπο.θα το μάθουν τότε και θα πέσουν από τα σύννεφα….».
Επί αυτού έχω να επισημάνω ότι αναφέρονται πράγματα εντελώς ανεδαφικά….. αφού ο ΚπολΔ δεν επιβάλλει στον δικαστικό επιμελητή να μεταβεί είτε με μηχανή, είτε με συμπαθητικό τετράποδο είτε «ποσί» είτε με ποδήλατο, αλλά ακόμα και με ελικόπτερο (για να το διασκεδάσουμε κιόλας λίγο……)
Όσο τώρα το ότι θα γίνει έλεγχος του μετρητή του αυτοκινήτου του κάθε καταγγελλόμενου μπορώ να πω ότι εκτός από σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας μπορούμε να θυμηθούμε το κόλπο με το χαλασμένο κοντέρ (πού άραγε απαγορεύεται το να μην λειτουργεί ο (χιλιο)μετρητής του κάθε αυτοκινήτου τόσο στον ΚΠολΔ όσο και στον ΚΟΚ, καθώς και ακόμα την παλιά μέθοδο που έκαναν τα παιδιά στην εφηβεία προς τον πατέρα τους (αυτό που σήκωναν με τον γρύλο τους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου και έβαζαν την όπισθεν για να επιστρέψει ο μετρητής στον αριθμό χιλιομέτρων του αυτοκινήτου που ήδη είχαν πάρει κρυφά από τον πατέρα τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση φαντάζομαι τους συναδέλφους να το επαναλειτουργούν αλλά με αντίθετη φορά για να «γράψουν» τα απαραίτητα χιλιόμετρα.
13. «…..Όλα αυτά και πολλά άλλα που δεν φαντάζεστε, (κρατάμε τα πιο «πονηρα» για τότε που θα προκύψουν), έχουμε εκπονήσει για να προστατέψουμε τους συναδέλφους απο τα αρπακτικά που ονειρεύονται να μας καταστρέψουν….» .
Προτείνω οι γρίφοι να τελειώσουν, να εξειδικευθούν τα πονηρά…άλλως θα θεωρήσουμε ότι υφίσταται άλλος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας στην Κρήτη….!!!!!!
14. «….Ένα είναι σίγουρο. Εάν δεν βρουν συνεργάτες δεν θα καταφέρουν να πετύχουν το σχέδιο τους να αλώσουν όλη την Κρήτη. Και προσέξτε το θέμα δεν αφορά μόνο την ύλη των τραπεζών, (που είναι η κύρια αιτία για να «τσιμπίσουν» (τσιμπήσουν) μερικοί συνάδελφοι στο «δόλωμα»), αλλά όλη την ύλη απ’ όπου και αν προέρχεται, (δικηγόρους, εταιρείες, Δήμους, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ κλπ). ….» .
Και ερωτώ : Σήμερα αυτό δεν γίνεται? Εάν ναι γιατί να μην συνεχιστεί και στο μέλλον? Υπονοεί κάτι διαφορετικό ???
Θα ήταν φρόνιμο, όταν ένα θεσμικό όργανο, ένας εκπρόσωπος του κλάδου, αποφασίζει να τοποθετηθεί δημοσίως, να επιδεικνύει μεγαλύτερη προσοχή στην εκφορά του λόγου και να μην υποτιμά την νοημοσύνη των συναδέλφων του.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ, ΠΡΟ.ΣΥ.ΔΕ. και ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Συντακτική Ομάδα

Αγαπητέ Γιάννη, δημοσιεύουμε την απάντηση – σχόλιό σου στην επιστολή που έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κρήτης, για λογαριασμό του Δ.Σ., στα μέλη του Συλλόγου τους μόνο χάριν του πλουραλισμού και της μη λογοκρισίας ή της φίμωσης.
Σε καμία όμως περίπτωση δεν υιοθετούμε ούτε το ύφος ούτε τις εκφράσεις ούτε τα γραφόμενα – εν τη ουσία τους.
Απορούμε δε, γιατί είσαι τόσο επιθετικός και εριστικός και γιατί κατακρίνεις τόσο έντονα μια προσπάθεια. Κανείς δεν γνωρίζει το αποτέλεσμά της αλλά γιατί a priori την κατακεραυνώνεις τόσο έντονα και προεξοφλείς την αποτυχία της;;
Να σημειώσουμε επίσης πως η κριτική ακόμα και για την ορθογραφία {την οποία κάνεις με τόσο δεικτικό τρόπο} δεν είναι η πρέπουσα. Εν πάση περιπτώσει σε παροτρύνουμε να δεις εκ νέου το κείμενό σου. Θα ανακαλύψεις και δικά σου “ορθογραφικά μαργαριτάρια”.
Σε ό,τι αφορά το συνάδελφο από την Κρήτη.
Σταύρο κράτα. Και συ και ο Μπάμπης και όσα παιδιά θέλετε να ζήσετε σαν δημόσιοι λειτουργοί του 21ου αιώνα και όχι σαν μεταφορείς. Όσοι θέλετε να πάει το λειτούργημά μας δυο- τρία βήματα μπροστά και όχι να γυρίσει πίσω στο τυπικό προσόν του απολυτηρίου λυκείου ή στις αμοιβές του μπακαλόγατου….. και έτερα τινά!!!!!!
Συντακτική Ομάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αγαπητά μέλη – εκπρόσωπο – της Συντακτικής Ομάδας.
Καταρχάς να επισημάνω, ότι με ικανοποιεί ιδιαίτερα η άμεση απάντησή σας ανεβάζοντας τη θέση – σχολιασμό μου-, προφανώς για να μην κατηγορηθείτε για έλλειψη πλουραλισμού, λογοκρισία ή φίμωση.
Είναι πολύ σημαντικό μια Συντακτική Ομάδα, να απαντά κρίνοντας, επικρίνοντας και κατακρίνοντας χωρίς να αναφέρονται τα ονόματα αυτής. Οφείλω προς τούτο να υπενθυμίσω την αντίδραση μελών σας, σε αντίστοιχη επιστολή του «αγγελιοφόρου».
Παρόλα ταύτα, δεν είχα ανάγκη την υιοθέτηση των εκεί αναφερομένων απόψεων, γιατί αφενός μεν μπορεί να είστε «αμούστακα» παιδιά, αφετέρου δε, αδυνατώ να απαντήσω στον καθέναν σας ξεχωριστά. Για την «ιστορία» , ρωτήστε τον «Μπάμπη», να σας πει την άποψή του, καθώς έχουμε αμφότεροι ασχοληθεί για τα προβλήματα του κλάδου, σε προγενέστερο της δικής σας ενασχόλησης χρόνο.
Δε θεωρώ, ότι η μη αναβάθμιση του κλάδου και το πισωγύρισμα στους «μεταφορείς», δύναται να οφείλεται σε αυτούς, που δεν θα τρέξουν να μετρήσουν τα χιλιόμετρα των «κακών» συναδέλφων και να μεταβαίνουν να κάνουν εξακρίβωση στα ήδη επιδιδόμενα έγγραφα αυτών. Κρίνω ότι, μόνο η προείσπραξη με ποινή ακυρότητας καθώς και η αποχή, η οποία να επισύρει και αυτή ποινή ακυρότητας χωρίς άδεια, είναι το πρώτο βήμα μας, αλλά και το πιο σημαντικό, για την αντιμετώπιση «νοσηρών» φαινομένων.
Υ.Γ. Επί της αναφοράς περί «μαργαριτάρια μου» μου, δέον αυτά υποδειχθούν, για να τύχουν του αντίστοιχου σχολιασμού!!!

ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Προσπαθώ, αγαπητέ κ. Παναγόπουλε, να υπολογίσω το χρόνο που σπατάλησες να μελετήσεις ένα ένα τα λάθη του συναδέλφου από την Κρήτη και μία μία λεπτομερώς τις ενέργειές του και να αναλύσεις το αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό σκεπτικό αντίδρασής του στην επαπειλούμενη δημιουργία «εισπρακτικής» στη Κρήτη (αν δεν κάνω λάθος είσαι συνάδελφος της Αθήνας).
Τι κάνει η ριμάδα η αποχή!!!!
Πράγματι υπερβολικός και λίγο ουτοπικός ο κ. Σταυρακάκης.
Είναι ίσως η αγωνία του που τον παρασύρει να γίνει τόσο σκληρός ώστε να απειλεί να προκαλέσει ανήκεστο βλάβη σε Δημοκρατία και Σύνταγμα. Πάντως ανησυχείς άδικα. Στο τέλος ο άνθρωπος το γράφει ξεκάθαρα …..θα εργαστεί με όλα τα ΝΟΜΙΜΑ μέσα που διαθέτει.
Άραγε, όταν το σπίτι σου έχει πάρει φωτιά από δολιοφθορά του γείτονα, είσαι υπερβολικός ή γραφικός αν «κλέψεις» λίγο νερό από την παροχή του για να βοηθήσεις στην κατάσβεσή της?
Να υποθέσω ό,τι αφού δεν κατέχει τέλεια ορθογραφία και τέλειο συντακτικό ο κ. Σταυρακάκης, δεν μπορεί να βάλει σε τάξη και τα του συλλόγου της Κρήτης?
Τελικά αναρωτιέμαι (για να συνεχίσω τη διασκέδαση) τι είναι πιο πιθανό, να κάνει συνάδελφος επιδόσεις με τετράποδο ή να βρεθεί κάποιος οφειλέτης να καταθέσει για την «μαϊμού» θυροκόλληση????
Η γάγγραινα που λέγεται απληστία έφερε τον κλάδο στη σημερινή του κατάσταση. Ας αφήσουμε λοιπόν και κανέναν συμπαθητικό, αφελή και γραφικό να κάνει καμιά απίθανη κουτουράδα γιατί από έξυπνους και πονηρούς χαΐρι δεν είδαμε. Εκτός και αν η κατάσταση στο κλάδο είναι πρωταπριλιάτικο παιχνίδι, αγαπητέ κ. Παναγόπουλε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συμπαθής η ανάλυση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου της Κρήτης, αλλά οφείλω να επισημάνω, κατά την άποψή μου, ότι η αγωνία του και ο φόβος του, τον παρέσυραν σε κάποιες σκέψεις και θέσεις, που στην απίθανη περίπτωση που εφαρμοστούν στην πράξη, τότε η βλάβη στην Δημοκρατία και το Σύνταγμα, θα είναι ανήκεστος, έστω και στο κομμάτι που μας αναλογεί. Επιφυλασσόμενος ……καθώς θεωρώ, ότι η λογική θα επικρατήσει …. Και θα πρότεινα, να εστιάζουμε περισσότερο στην ουσία των πραγμάτων, παραμερίζοντας ιδεοληψίες και γραφικότητες… Αλλά… λόγω της ημέρας… (01.04) , μπορεί κανείς να το εντάξει στης Πρωταπριλιάς, τα παιχνίδια… και τότε σαφώς αποκτά … άλλη διάσταση…
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από 01-04-2016
https://www.facebook.com/groups/964618183627795/

Μαρία Μπρουζούκη

Ένα μεγάλο μπράβο συνάδελφε Σταυρακάκη γιατί έχεις το θάρρος να κάνεις επώνυμα καταγγελία σε τέτοιες συμπεριφορές και να προσπαθείς τόσο δυναμικά να προστατεύσεις τους συναδέλφους στην Κρήτη από καταστροφικά φαινόμενα που έχουν ήδη “πνίξει” την Αθήνα και εξαπλώνονται και στην Περιφέρεια. Μακάρι όλοι οι συνδικαλιστές να σκέφτονταν και να λειτουργούσαν έτσι! Πρέπει άμεσα να πατήσουμε το φίδι στο κεφάλι, γιατί έχει γιγαντωθεί τόσο πολύ που σε λίγο θα μας καταπιεί όλους! Να παραδειγματιστούν και οι Πρόεδροι των υπόλοιπων Συλλόγων της χώρας για να προχωρήσουμε σε ριζική αντιμετώπιση, όχι να κωφεύουν και να εθελοτυφλούν, δεν συνέβη τώρα ξαφνικά αυτό στην Κρήτη, ήδη έχουν απλωθεί δίχτυα σε πολλές Περιφερειακές πόλεις, δεν το γνωρίζει, άραγε, κανείς??? Ακούει κανείς???

Ευαγγελία Καλαγιακου

Μπράβο προεδρε μακάρι να ήταν όλοι έτ σι το λέει η περδικουλα σου τόμος έτσι πρέπει να είναι οι συνδικσλιστες όχι για την καρέκλα

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)