Επιστολή – Ενημέρωση για τα τελευταία συμβάντα στη παράταξή μας

(Η επιστολή αυτή εστάλει στους συναδέλφους του συλλόγου Αθηνών – Πειραιώς -Αιγαίου – Δωδεκανήσου και Λαμίας στο τέλος Ιουλίου του 2014)

Συνάδελφοι,

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία συμβάντα στο χώρο της παράταξής μας, όπως πάντα κάναμε έντιμα, ώστε να μην σας παραπληροφορούν κάποιοι διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Πέρασε ένας χρόνος και μισός σχεδόν από τις εκλογές του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας μας. Το εκλογικό αποτέλεσμα και το μεγάλο ποσοστό που μας αναδείξατε στα όργανα του Κλάδου απέδειξε ότι η εμπιστοσύνη που περιβάλλετε και τιμάτε την παράταξη της ΠΡΟΣΥΔΕ έχει στέρεες βάσεις, κυρίως για την συνεχή και αδιάκοπη προσφορά μας στα κοινά του κλάδου όλα αυτά τα χρόνια.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ, μεγάλη συνδικαλιστική παράταξη, μόνιμα συνεπής, πειθαρχημένη και εμπνευσμένη με σημαντική αποστολή στα τεκταινόμενα του κλάδου και με γνώμονα το συμφέρον των δικαστικών επιμελητών από την ίδρυσή της και για 25 σχεδόν χρόνια, έδινε πάντα έμφαση στα σημαντικά, χωρίς να αδιαφορεί για τα καθημερινά προβλήματά μας.

Σε ανθρώπους της παράταξής μας οφείλονται πολλές σημαντικές κατακτήσεις και καταξιωτικές για το χώρο λειτουργίες.

Έτσι και στο διάστημα αυτό, η ΠΡΟΣΥΔΕ συνέχισε την πορεία της χωρίς συμβιβασμούς και «πισωγυρίσματα», πιστή στις αρχές που από την ίδρυσή της τη διέπουν, κάνοντας προσπάθειες για να περιφρουρήσει τα κεκτημένα μας και επιπλέον, ενέργειες για να διασφαλίσουμε καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον του επαγγέλματός μας, σε εποχές δύσκολες.

Σ’ αυτό το διάστημα επίσης με τη σημαντική συμβολή μελών και άλλων παρατάξεων του συλλόγου μας αλλά και του συνόλου των συναδέλφων της περιφέρειας προωθήσαμε διαδικασίες για να αλλάξουμε κυρίως το αρνητικό κλίμα και να βάλουμε επιτέλους, τέλος στο ζήτημα των αμοιβών μας και την παρανομία που διαπράττεται από ορισμένους που υπογράφουν συμβάσεις με τις Τράπεζες και αναλαμβάνουν την επίδοση δικογράφων με ενιαίες αμοιβές.

Για το ζήτημα των αμοιβών μας είχαμε ήδη γνωμοδότηση από νομικό επιστήμονα ότι οι αμοιβές μας δεν υπόκεινται σε δυνατότητα διαπραγμάτευσης εντολέων και δικαστικών επιμελητών και στη συνέχεια προτείναμε τροποποίηση του Κώδικα Δικαστικών Επιμελητών δίνοντας βαρύτητα στις πειθαρχικές ποινές με μεγάλα πρόστιμα αλλά και της οριστικής παύσης για το αδίκημα του αθέμιτου ανταγωνισμού και με επιπλέον διατάξεις αυστηρών ελέγχων με επιθεωρήσεις.

Στη φάση αυτή διαπιστώνουμε ότι κάποιοι «δικοί μας» «συγχρωτίζονται» με αυτούς που προηγουμένως περιγράψαμε.

Αντί εμείς να τους έχουμε απέναντι, τους φέρνουμε δίπλα μας με αποτέλεσμα να κατηγορούμαστε – και δικαίως – ότι ενώ διώκουμε την παρανομία από την άλλη την «υποθάλπουμε».

Παράλληλα αποφασίζουμε την αποστολή εξωδίκων προς τις Τράπεζες όπου τις καλούμε να συμμορφώνονται με το νόμο και να καταβάλλουν στους δικαστικούς επιμελητές τις νόμιμες πάντα αμοιβές τους, και στη συνέχεια την κοινοποίηση εξωδίκων στους δικαστικούς επιμελητές όπου τους καλούμε να συμμορφωθούν με τη νομιμότητα.

Σε διαφορετική περίπτωση η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη – σημειώνουμε – να κινήσει κάθε νόμιμη, πειθαρχική, ποινική, διοικητική και αστική εναντίον τους διαδικασία προς εξαναγκασμό τους σε συμμόρφωση χάριν του γενικού συμφέροντος.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλοι, ανοίξαμε έναν πόλεμο κατά των «συμφερόντων» ξέροντας ότι η σύγκρουση θα είναι σκληρή αλλά μας ενδιέφερε αφ’ ενός η νομιμότητα αλλά κυρίως να έχει πρόσβαση στην τραπεζική ύλη το σύνολο των συναδέλφων.

Ξαφνικά παρατηρούμε αντιδράσεις από τον Αντιπρόεδρο της ΟΔΕΕ και Πρόεδρο του Συλλόγου Γεώργιο Μήτση με πλάγιο τρόπο (τον οποίο εμείς ως παράταξη έχουμε εκλέξει Πρόεδρο του Συλλόγου και Αντιπρόεδρο στην Ομοσπονδία) η δε στάση του απέναντι στο σοβαρό αυτό ζήτημα δεν είναι ξεκάθαρη, όπως επίσης δεν ήταν ξεκάθαρη με την ψήφιση του άρθρου 51.

Σε ολομέλεια της ΠΡΟΣΥΔΕ τον Μάρτιο μήνα, ορίζουμε ημερομηνία για την εκλογή νέας γραμματείας και την προώθηση νέων συναδέλφων, για το μήνα Σεπτέμβριο και προειδοποιούμε ότι η πόρτα της ΠΡΟΣΥΔΕ είναι ανοικτή γι’ αυτούς που δεν συμβαδίζουν με τις αρχές της παράταξης.Δύσκολα μπαίνει κανείς σ’ αυτή γιατί αξιολογείται, αλλά ευκολότερα μπορεί να φύγει.

Στη συνέχεια η Γραμματεία της ΠΡΟΣΥΔΕ (αφού δεν είχε ενημερωθεί καν από τον ίδιο τον Πρόεδρο Γεώργιο Μήτση για τον έλεγχο που γινόταν στο Σύλλογο για συγκεκριμένο συνάδελφο που διακινεί δικόγραφα τραπεζών, ώστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα να ενημερωθεί η ολομέλεια και να διατυπώσει απόψεις) καλεί τα μέλη που ήταν στο Δ.Σ. του Συλλόγου και ανακοινώνει ότι αυτού του είδους οι πρακτικές ελέγχου, δεν συνάδουν με το ύφος και τα έργα της ΠΡΟΣΥΔΕ. Ο έλεγχος – είπαμε – πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο και διαφάνεια, ώστε να μην υπάρχουν υποψίες για συγκάλυψη και κατηγορίες γι’ αυτό από άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Επίσης, η Γραμματεία της ΠΡΟΣΥΔΕ με δημοκρατικές διαδικασίες και ομόφωνες αποφάσεις, για να κατοχυρώσει και να περιφρουρήσει το κύρος της παράταξης, με πρόσφατες αποφάσεις της, απομακρύνει δύο μέλη που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟΣΥΔΕ. Τον Χαράλαμπο Δανίκα (ο οποίος ήταν συνεργαζόμενος) «διότι οι συνδικαλιστικές του θέσεις είναι αντίθετες με τις αρχές, τις θέσεις και τους στόχους της παράταξής μας και ως εκ τούτου, από τούδε και στο εξής, οι όποιες αποφάσεις και συμπεριφορές του στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, δεν εκφράζουν την ΠΡΟΣΥΔΕ», και την Κανέλλα Πατεροπούλου (την οποία ποτέ δεν αναγνωρίσαμε πανηγυρικά ως μέλος της παράταξης, και είχαμε καλέσει νωρίτερα να δώσει εξηγήσεις), «διότι η δράση της και οι συμπεριφορές της είναι αντίθετες με τις αρχές της παράταξης, όταν δημοσίως και όχι μόνο, στρέφεται εναντίον της και εναντίον των δημοκρατικά εκλεγμένων μελών της». (Δεν θα πούμε τίποτε άλλο προς το παρόν γι’ αυτούς. Θα πούμε μόνο ότι ήταν μεγάλο λάθος μας η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό μας ενώ ήταν περιφερόμενοι πριν σε άλλες παρατάξεις).

Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε ακόμα και μετά την αποστολή των εξωδίκων, όταν οι Τράπεζες θορυβημένες μας ζητούν επαφή μέσω της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για να λυθεί το ζήτημα (θορυβημένοι, προφανώς ήταν και αυτοί που είχαν συμφέροντα).

Το σύνολο σχεδόν των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα δέχεται να συζητήσουμε μαζί τους και αφού τους δίνονται στοιχεία που έχουν να κάνουν με τις νόμιμες αμοιβές μας (θυροκολλήσεις, χιλιομετρικές αποζημιώσεις, μάρτυρες κ.λ.π.) καθώς και τις αμοιβές που ισχύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μας ζητούν συνάντηση αφού αξιολογήσουν τα στοιχεία που τους δώσαμε.

Στην επίσημη συνάντησή μας με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Παρευρέθηκαν τα περισσότερα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και η απάντησή μας ήταν ότι τις προτάσεις αυτές θα τις αξιολογήσει το σύνολο των αντιπροσώπων σε ολομέλεια της ΟΔΕΕ που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και θα τους απαντήσουμε αν θα γίνουν δεκτές ή όχι.

Παράλληλα, στον Κώδικά μας προωθούμε την τήρηση ηλεκτρονικού βιβλίου και την υποχρεωτική αναγραφή της αμοιβής μας πλέον στις εκθέσεις και στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα οριστικά και το μέλλον των νέων συναδέλφων να μην προβλέπεται σκοτεινό από την σημερινή ακαταστασία όπου κάνουν πάρτυ τα συμφέροντα των ολίγων.

Ενώ φθάνουμε σ’ αυτό το κομβικό σημείο λύσης των προβλημάτων (με τον εξορθολογισμό των αμοιβών, την υποχρεωτική αναγραφή της αμοιβής μας στις εκθέσεις, την τήρηση ηλεκτρονικού βιβλίου και ενώ προγραμματίζεται ολομέλεια της παράταξης για συζήτηση όλων των προβλημάτων και των εκλογών), ο Γεώργιος Μήτσης δίχως να έχει το θάρρος να εμφανιστεί ενώπιον της Ολομέλειας της ΠΡΟΣΥΔΕ (ενώ έχει κληθεί) αποστέλλει μία… Αίτηση – δήλωση (!) όπου… αποποιείται (!) την ιδιότητα του μέλους της ΠΡΟΣΥΔΕ και με ψευδείς, έως και φαιδρές δικαιολογίες προσπαθεί να δικαιολογήσει τη φυγή του. Μεταξύ των άλλων υποστηρίζει, χωρίς ίχνος ντροπής, ότι η ΠΡΟΣΥΔΕ δεν έχει την πλειοψηφία στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΔΕΕ και χρεώνει στον Πρόεδρο της παράταξης το… σφάλμα. Προφανώς δεν ήθελε να είναι στην Ε.Γ. οι Πρόεδροι των συλλόγων Θεσσαλονίκης Νίκος Γιάννης και Θράκης Χρήστος Μιχαλόπουλος, που τους στηρίξαμε και μας στήριξαν στην εκλογή της Ε.Γ., η προσφορά των οποίων μέχρι σήμερα στα όργανα είναι ανεκτίμητη. Ταυτόχρονα κάνει επαφές με ΕΝΤΙΜΟΥΣ συνδικαλιστές της παράταξής μας για να τους προσηλυτίσει – εκμαυλίσει, χρησιμοποιώντας παλαιοκομματικές μεθόδους και πρακτικές άλλων εποχών. Οι έντιμοι συνδικαλιστές δεν ενδίδουν και τον αποπέμπουν, λέγοντας ότι δεν γίνονται προδότες της παράταξης. Σημειώνουμε ότι λίγο πριν είχε καλέσει στο σύλλογο τα μέλη της ΠΡΟΣΥΔΕ που είναι στο ΔΣ και τους ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την παράταξη και τους προσκάλεσε να τον ακολουθήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η ολομέλεια της παράταξης στη συνεδρίασή της – όπου παρευρίσκεται μεγάλος αριθμός των μελών της ΠΡΟΣΥΔΕ – θεώρησε προσβλητική τη συμπεριφορά του Γεωργίου Μήτση και των μελών που έχουν εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟΣΥΔΕ, έκανε δε δεκτές τις παραιτήσεις τους.

Είναι τυχαία λοιπόν η χρονική στιγμή που γίνεται αυτό χωρίς κανένα – μα κανένα – σοβαρό λόγο; Προφανώς – θα παρατηρήσουμε μόνο – ότι κάτι συμβαίνει. Ας βγάλουμε όλοι τα συμπεράσματά μας.

Συνάδελφοι,

Ο Γεώργιος Μήτσης με τη στάση και τις ενέργειές του καταχράστηκε την εμπιστοσύνη που έδειξε σ’ αυτόν, όχι μόνο η παράταξη, αλλά και ο Πρόεδρος της παράταξης, Ευθύμιος Πρεκετές, και ο τότε Γραμματέας της ΠΡΟΣΥΔΕ και σημερινός αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης, Διονύσης Κριάρης, και επιπλέον πρόδωσε και τη φιλία τους, διαλέγοντας άλλο στρατόπεδο. Για τις πρακτικές, τις μεθοδεύσεις και τις εν γένει ενέργειες και συμπεριφορές του, που είναι σαφώς αντίθετες με τις αρχές και τους σκοπούς της παράταξης θα μιλήσουμε σύντομα.

Προς το παρόν θα σας πούμε ότι αυτοί που προδίδουν συντρόφους, φίλους, παρατάξεις, ιστορικά έχει αποδειχθεί, κάποιο σκοπό και προφανώς σκοτεινό έχουν.

Είναι αλήθεια ότι η ΠΡΟΣΥΔΕ και κυρίως ο Πρόεδρός της, ο οποίος τον προώθησε για Πρόεδρο του Συλλόγου (ενώ σχεδόν το σύνολο των μελών της ΠΡΟΣΥΔΕ είχε αντιρρήσεις) έκανε γνωστό τον κ. Μήτση στον κλάδο και τον ανέδειξε.

Ο ίδιος όμως δεν είχε την ανάλογη προσφορά αλλά επέδειξε και αχαριστία στην παράταξη που τον «στέγασε», μετά την προηγούμενη φυγή του από άλλη παράταξη στο παρελθόν.

Ο κ. Μήτσης «λάκισε» νύκτωρ. Δείλιασε και δεν μπόρεσε να αντικρύσει κατάματα στην ολομέλεια της παράταξης την αλήθεια, τους έντιμους συναδέλφους και την ετυμηγορία τους. Θλιβόμαστε όμως, διότι στην ένοχη φυγή του συμπαρέσυρε και συναδέλφους που επέδειξαν χαμηλούς δείκτες αντίστασης στο να εναντιωθούν και να δουν κατάματα το τραγικό λάθος τους, οι οποίοι παραιτούνται από μέλη της παράταξης (κάποιοι εξ αυτών θεωρούν ότι χρωστούν υποχρέωση στον Μήτση,διότι τους βοήθησε – λένε – … να εκλεγούν στο Σύλλογο !).

Η προδοσία, θα θυμίσουμε, στην παράταξη, στους φίλους, στην πολιτική, χωρίς λόγο, η αποστασία εν τέλει, είναι χαρακτηριστικά που σημαδεύουν κάποιον για πάντα. Με ανεξίτηλο στίγμα. Έτσι έχει δείξει η ιστορία του τόπου μας.

Ύστερα απ’ αυτά η Ολομέλεια της ΠΡΟΣΥΔΕ με απόφασή της, που κοινοποιείται στο Σύλλογο, «ζητά την παραίτησή τους από την Προεδρία και από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και όχι μόνο γιατί επιτακτικοί λόγοι ηθικής το επιβάλλουν. Η ΠΡΟΣΥΔΕ δεν αναγνωρίζει ως Πρόεδρο (και ως αντιπρόσωπο) τον Μήτση Γεώργιο του Κοσμά και ως μέλη του Δ.Σ. τους: Τριανταφύλλου Αγγελική του Νικολάου, Σταθονίκου Γιαννούλα του Σταύρου, Γκώνια Νικόλαο του Ιωάννη και Νικολάου – Χαΐρη Γεώργιο του Ιωάννη – Κωνσταντίνου, οι οποίοι εκλέχθηκαν και κατέλαβαν τις θέσεις αυτές με το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας, αφού πλέον δεν εκφράζουν τη βούληση των συναδέλφων ψηφοφόρων του Συλλόγου μας, που ετίμησαν με την ψήφο τους την παράταξή μας και μόνο.

Σε περίπτωση μη παραιτήσεώς τους, η ΠΡΟΣΥΔΕ θα θεωρεί τη σύνθεση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ως πλασματική και κίβδηλη, αφού η Προεδρία και οι αντίστοιχες θέσεις στο Δ.Σ. ΑΝΗΚΟΥΝ στην ΠΡΟΣΥΔΕ.»

Συνάδελφοι, Την ΠΡΟΣΥΔΕ την κράτησαν όρθια και δυνατή τόσα χρόνια οι έντιμοι συνδικαλιστές και τα μέλη της, γι’ αυτό έχει διάρκεια και δύναμη.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ έχει πλέον – και αυτό είναι το κέρδος της – μία διακριτή και ομοιογενή καθαρή ηγετική ομάδα από σοβαρά και νέα πρόσωπα, με ευανάγνωστη και έντιμη γραφή, η οποία καθημερινά μεγαλώνει.

Εμείς παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις των συμφερόντων, και των διαπλεκομένων, θα προχωρήσουμε.

Εμείς που έχουμε ως μοναδικό γνώμονα συμμετοχής στα κοινά, την υπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος και την κατηγορηματική απόρριψη των διεφθαρμένων πρακτικών του χθές και πρωτίστως της πελατειακής αντίληψης και μόνο για τον συνδικαλισμό, συνεχίζουμε.

Και θα συνεχίσουμε διότι δεν θέλουμε να μας κατηγορήσουν – και δικαιολογημένα – για κεντρικά πρόσωπα της συναλλαγής, της εξαγοράς ψήφων, της διαπλοκής, των ρουσφετιών, της φαυλότητας.

Τίποτα δεν θα μας σταματήσει να έχουμε τη βούληση για την καταπολέμιση της διαφθοράς, να μιλάμε για διαφάνεια, για κανόνες, για υγιή πρότυπα.

Και επειδή οι διαπλεκόμενοι, εκτός των άλλων, έχουν ως στόχο και την εκτόξευση λάσπης γι’ αυτούς που τους πολεμούν, ο αγώνας της παράταξής μας θα είναι διαρκής.

Υπάρχει δύναμη, θέληση αποφασιστικότητα και προπαντός μεγάλες δυνατότητες από τα μέλη της ΠΡΟΣΥΔΕ γιατί δεν σκεφτόμαστε ως πολιτικάντιδες για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, αλλά γιατί είμαστε ρεαλιστές, και σκεφτόμαστε ως ώριμοι συνδικαλιστές που προσβλέπουν στις επόμενες γενεές των δικαστικών επιμελητών.

Και θα κάνουμε πράξη τον αυριανό Έλληνα δικαστικό επιμελητή, δίχως συναλλαγές και εκπτώσεις αρχών που αποδυναμώνουν τις προσπάθειες για το μέλλον του κλάδου.

Η ΠΡΟΣΥΔΕ θα συνεχίσει την πορεία της, χωρίς συμβιβασμούς, πιστή στις αρχές που την διέπουν από την ίδρυσή της.

Υ.Γ. (1) Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη η ιστοσελίδα της παράταξης (prosyde.gr). Από τον Σεπτέμβριο θα μας βρίσκετε εκεί, με ειδήσεις, σχόλια, νομικά ζητήματα κλπ. Οι νέοι της παράταξής μας, επίσης, ετοιμάζουν ξανά την έκδοση της εφημερίδας μας.

Υ.Γ. (2) Επειδή μαθαίνουμε ότι σας αποστέλλονται αιτήσεις για την εγγραφή σας σε μία ανύπαρκτη, χωρίς όνομα (!), συνδικαλιστική παράταξη, σας λέμε να μην εμπιστεύεστε την υπογραφή σας σε περιφερόμενους συνδικαλιστές, που λειτουργούν με παλαιοκομματικές ξεπερασμένες σκοτεινές μεθόδους. Ο Γεώργιος Μήτσης και οι υπόλοιποι του Δ.Σ., όπως πιο πάνω, (έστω και ανύπαρκτοι – πλασματικοί, γιατί είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα παραιτηθούν) έχουν συνδικαλιστικά 1½ χρόνο ακόμα ζωής μέχρι τις επόμενες εκλογές. Μετά, όπως όλοι οι όμοιοί τους… τελειώνουν.

 

Για την ΠΡΟΣΥΔΕ
Ο Πρόεδρος: Ευθύμιος Πρεκετές
Ο Γενικός Γραμματέας: Μιχάλης Κανέλλος
chris

Καλησπερα, μπορειτε να μου πειτε αν αυριο ειναι επισημη αργια για τους δικ επιμελητες? ευχαριστω.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΤΤΙΚΙΑΣ

Συνάδελφε Θωμά,
μετά από αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί υποβολής πρότασης εξορθολογισμού των αμοιβών μας, όσο αφορά τα δικαιώματα εκθέσεων αφαίρεσης, αποβολής, εγκατάστασης, μεσεγγύησης, προσωπικής κράτησης κ.λ.π, έχει γίνει η εξής πρόταση από την ΟΔΕΕ:
Σύνολο αμοιβής 350 Ευρώ και συμφωνία με τον εντολέα για μεγαλύτερη αμοιβή ανάλογα με τις δυσχέρειες που εμφανίζονται.
Αυτή τη στιγμή η νόμιμη αμοιβή για τις παραπάνω πράξεις είναι: 242 € μέχρι 400 € ανάλογα με τις δυσχέρειες που εμφανίζονται και την απασχόληση του δικαστικού επιμελητή μετά από συμφωνία με τον εντολέα του + δικαιώματα μάρτυρα + οδοιπορικά έξοδα + χιλιομετρική αποζημίωση.
Όπως μόνος σου μπορείς να καταλάβεις, η πρόταση που έχει γίνει -στα πλαίσια του εξορθολογισμού των αμοιβών μας- κινείται περίπου στον Μ.Ο. της ισχύουσας αμοιβής και σε κάθε περίπτωση παραμένει η δυνατότητα συμφωνίας με τον εντολέα για μεγαλύτερη αμοιβή ανάλογα με τις δυσχέρειες που εμφανίζονται.
Κατά την γνώμη μου λοιπόν, δεν είναι και τόσο της ντροπής η συγκεκριμένη πρόταση.

ΘΩΜΑΣ

Αναρωτιεμαι ποιος εριξε την ιδεα για τις αμοιβες των εκτελεσεων.. 350 ευρω κυριοι? ενω σε καποιες περιπτωσεις τρομαζουμε για τη ζωη μας… προφανως και εγινε για την εξυπηρετηση των τραπεζων.. απλα ντροπη!

Διαχειριστής Ιστότοπου

Πριν απαντηθεί το σχόλιό σου σου,  γνωστοποιούμε σε όλους πως είναι η πρώτη ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά που απαντάμε σε ανώνυμα κείμενα. Όποιος θέλει κάτι να πει, οφείλει να δηλώνει και ποιος το λέει.

Σε ό,τι αφορά το σχόλιο σε ενημερώνουμε για τα εξής:

  • Το ποσόν 350,00 € αναφέρεται ΜΟΝΟ στις εκτελέσεις για την μη ικανοποίηση χρηματικών απαιτήσεων.
  • Το ισχύον ΦΕΚ αμοιβών ορίζει: Δ.ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ (Γενικά) α) αν η εκτέλεση αφορά αφαίρεση, αποβολή……….η αμοιβή του δικαστικού επιμελητή κυμαίνεται από 242,00 € μέχρι 400,00 € ανάλογα με τις δυσχέρειες που εμφανίζονται και την απασχόληση του δικαστικού επιμελητή, μετά από συμφωνία με τον εντολέα του. 
  • Αυτό που προτείνεται από την ΟΔΕΕ είναι: αν η εκτέλεση αφορά αφαίρεση, αποβολή……….η αμοιβή του δικαστικού επιμελητή είναι 350,00 € και αυξάνεται ανάλογα με τις δυσχέρειες που εμφανίζονται και την απασχόληση του δικαστικού επιμελητή, μετά από συμφωνία με τον εντολέα του. 

Ερώτηση:  «μήπως είναι καλύτερο το προτεινόμενο???»

  • Όλοι γνωρίζουν πως το 95 % περίπου των αποβολών αφορούν  ιδιώτες και όχι τράπεζες.

Εσύ Θωμά δεν το γνωρίζεις??

Σε κάθε περίπτωση κατανοούμε πως η παραπληροφόρησή σου είναι τεράστια, γιαυτό και τα πικρόχολα περί ντροπής. Ντροπή υπάρχει σ’ αυτούς που άλλο τίποτα δεν κάνουν από το να συκοφαντούν, διαστρεβλώνουν, λασπώνουν, ψεύδονται, τάζουν και επιμελώς κρύβουν την αλήθεια …….  Η αλήθεια είναι μακριά. Σε αυτήν θέλουμε να σας κάνουμε κοινωνούς. Να μάθετε π.χ. πως το θέμα «αμοιβές» δεν το έθεσε κανένας «εσωτερικός του κλάδου εχθρός», το έθεσε η Τρόϊκα από τον περασμένο Μάρτιο και μάλιστα επιτακτικά. Συνεχίζει δε να το θέτει συνεχώς και αδιαλείπτως. Εμείς θα το αντιμετωπίσουμε ή θα σφυρίζουμε κλέφτικα???

Δημήτρης Γέμελος

Συνάδελφε μπορείς να διαβάσεις στο site της ΟΔΕΕ την ενημέρωση της 1ης Σεπτεμβρίου, πιστεύω εκεί θα βρεις τις απαντήσεις που ζητάς…

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)