ΔΗΛΩΣΗ-ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ

Τη Δευτέρα 12/10/2015 σε συνεδρίαση του  Δ.Σ του Συλλόγου τέθηκε από τον Πρόεδρο, χωρίς να είναι ημερήσιας διάταξης, το θέμα αιτήσεων που έχουν γίνει στο Σύλλογο για εγγραφή στο βιβλίο ασκουμένων ατόμων που ο ίδιος ο Πρόεδρος γνωρίζει (και όλο το Δ.Σ. πλέον) ότι όχι μόνο δεν είναι πτυχιούχοι Νομικής αλλά ούτε καν φοιτούν στη Σχολή αυτή και που σύμφωνα με το νόμο δεν μπορούν να δώσουν πλέον εξετάσεις. Αποφασίστηκε να ζητηθεί γνωμοδότηση….(!) για το θέμα αυτό και προτάθηκαν από τον Πρόεδρο δύο άτομα του Δ.Σ. (ο κ. Κοττικιάς ήταν ένα απ’ αυτά) προκειμένου να τον βοηθήσουν στη.. σύνταξη(!) του ερωτήματος που θα σταλεί για γνωμοδότηση. Ο κ. Κοττικιάς μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Παράταξής μας την Τετάρτη 14/10/2015 πρωτοκόλλησε στο Σύλλογο Δήλωση Εναντίωσής του σε τέτοιου είδους ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξει Νόμους, αξιοπρέπεια, συνείδηση και κυρίως τα πολύτιμα κεκτημένα μας, την οποία φυσικά προσυπογράφουμε, όπως νομίζουμε ότι όλοι πρέπει να επιβραβεύουμε τέτοιες συμπεριφορές που διαφυλάσσουν το κοινό (και όχι το προσωπικό) συμφέρον, γιατί αυτό άλλωστε είναι και η ουσία του συνδικαλισμού.

Σας παραθέτουμε πιο κάτω τη Δήλωση αυτή του συναδέλφου όπως ακριβώς κατατέθηκε:

ΔΗΛΩΣΗ – ΑΙΤΗΣΗ

 

Του Κωνσταντίνου Κοττικιά του Νικολάου, Δικαστικού Επιμελητή του Πρωτοδικείου Αθηνών, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσου – Λαμίας.

 

ΠΡΟΣ

 

Τον Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου – Δωδεκανήσου – Λαμίας.

 

***********************************************************

Επειδή έχουν ληφθεί αιτήσεις για εγγραφή στο βιβλίο ασκουμένων από μη πτυχιούχους νομικής σύμφωνα με το νόμο, κάτι το οποίο είναι ήδη γνωστό στον Πρόεδρο (ότι δεν είναι πτυχιούχοι Νομικής Σχολής).

Επειδή οι εξηγήσεις που παρέχει ο Πρόεδρος δεν είναι επαρκείς αλλά προφανώς χρησιμοποιούνται μέθοδοι παρελκυστικοί για ένα ζήτημα το οποίο κατά την άποψή μου είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται επιπλέον ερμηνείας, ούτε λήψης γνωμοδοτήσεων, θεωρώ –και αφού δεν αναλύθηκε στο συμβούλιο με επάρκεια το θέμα αυτό– ότι κακώς ελήφθησαν από τον Σύλλογο οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί, αλλά ούτε και χρειάζεται γνωμοδότηση από οποιονδήποτε για τα αυτονόητα.

Για τους λόγους αυτούς δεν θα συμμετέχω σε οποιαδήποτε επιτροπή ή ομάδα εργασίας ή όπως ήθελε ονομασθεί, όχι μόνο για τη διαφύλαξη του κύρους ενός επιστημονικού Ν.Π.Δ.Δ. όπως είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι ο Σύλλογός μας, αλλά κυρίως διότι είμαι βέβαιος ότι θα παραβιάσω τη νομιμότητα.

Παρακαλώ να μου χορηγηθούν: 1) αντίγραφα των νομίμως εγγραφέντων μέχρι σήμερα ασκουμένων πτυχιούχων Νομικής Σχολής, 2) αντίγραφα των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί (με πρωτόκολλο?), και αν ναι, υπάρχουν αποδείξεις καταβολής προς τον σύλλογο τέλους εγγραφής?, 3) αντίγραφα των πρακτικών όλων των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που έλαβαν χώρα από 17/02/2015 μέχρι σήμερα και 4) αντίγραφα των πρακτικών όλων των γενικών συνελεύσεων (τακτικών και εκτάκτων) του Συλλόγου, που έχουν λάβει χώρα κατά την διάρκεια της θητείας μου ως μέλος του Δ.Σ.   

Με εκτίμηση,

Αθήνα, 13/10/2015,

Ο αιτών

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)