ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ – ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

Laikismos

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες η ημερίδα ενημέρωσης του Συλλόγου …… ο Θεός να την κάνει ….. στην πραγματικότητα κάνεις δεν έβγαλε σίγουρο συμπέρασμα για το μπούσουλα του Συλλόγου για τις αμοιβές. Δυο ώρες σχεδόν μιλούσε ο κ. Μήτσης …….. και που καταλήξαμε;;; Μάλλον στο θολό νεφέλωμα που ήθελε να μας οδηγήσει. Εξ ου και το (μόνιμο) κλακάρισμα του Βλάχου (ποτέ δεν ήξερε κάτι αλλιώτικο να κάνει!!!).

Την επομένη ημέρα πραγματοποιήθηκε και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας με θέμα συζήτησης τη διαμόρφωση τελικής πρότασης του Κλάδου για τις αμοιβές μας και τον τρόπο τιμολόγησης αυτών.

Δεν θα σταθώ στις απόψεις που κατατέθηκαν επί του συγκεκριμένου θέματος. Ίσως σε κάποια άλλη παρέμβασή μου. Σε αυτό που θέλω να σταθώ είναι σε έναν συνδικαλιστή (προερχόμενο από την ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.) του οποίου ο λαϊκισμός και η ιδιοτέλεια είναι αδύνατον να περάσουν απαρατήρητες και να μην σχολιαστούν.

Αυτός ο κύριος λοιπόν – εκλεγμένος στην Ομοσπονδία – επαναλαμβάνω με τα ψηφοδέλτια της παράταξής μας – ΚΡΙΜΑ…. – για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι πως θα κάνει το βλαστάρι του δικαστικό επιμελητή. Το μόνο που για το οποίο κόπτεται είναι πως θα κάνει το παιδί του δικαστικό επιμελητή.

Δε νοιάζεται για το επάγγελμα, δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον του κλάδου, στα παλαιώτερα των υποδημάτων του γράφει αν θα έχει κανείς δουλειά ….. αυτός το χαβά του.

Η ξεφτίλα όμως δεν τελειώνει εδώ. ΑΠΕΙΛΕΙ και ΥΒΡΙΖΕΙ και όποιον άλλο αντιτίθεται στις ορέξεις του. Στις ΧΥΔΑΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ επιδιώξεις του. Ενώπιον πολλών συναδέλφων αποκαλούσε το Γενικό Γραμματέα της ΟΔΕΕ, το Νίκο Αντωνίου «γαϊδούρι» και τον απειλούσε πως θα του κάνει θα του δείξει αν στην επερχόμενη Ολομέλεια της ΟΔΕΕ αντιταχθεί στις επιβουλές του. Έκανε τόσο μεγάλη έκπληξη η συμπεριφορά του που για λίγο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Καθύβριζε τον Κριάρη πως κατέστρεψε τον κλάδο. Τι ακριβώς εννοεί «καταστροφή του κλάδου» ο εν λόγω;; Μήπως την προσπάθεια του κλάδου να αποκτήσει περισσότερη επαγγελματική ύλη;; Μήπως την αναβάθμιση του κλάδου και την περαιτέρω εναρμόνισή του με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να γίνει δυνατή η αυριανή επιβίωση του κλάδου και μέσω αυτού ημών των υπολοίπων;;; O X I για αυτόν καταστροφή είναι η αδυναμία πλέον στον γιό του να γίνει δικαστικός επιμελητής, αφού δεν είναι πτυχιούχος νομικής σχολής.

Πατέρας είναι και μέχρι ενός σημείου (έστω) μπορώ να τον καταλάβω …….. αλλά ξεχνάει πως για να συνεχίζει σήμερα να λέγεται δικαστικός επιμελητής το χρωστάει σ’ αυτούς που βρίζει. Στους αγώνες τους, στη διορατικότητά τους.

Λίγη τσίπα «Αργείε» …. Λίγη τσίπα!!!!!!!

Επίσης, άκου ρε Δημήτρη Ροΐδη και κάτι επιπλέον. Αν, βέβαια, είσαι σε θέση να καταλάβεις λεπτά ζητήματα. Το πρώτο παιδί που «έφαγε πόρτα» στην είσοδο στο επάγγελμα χωρίς πτυχίο νομικής είναι το δικό μου, η κόρη μου!!!!!!! Και ξέρεις γιατί έγινε αυτό;;; Γιατί εγώ έβαλα τον κλάδο πάνω από οτιδήποτε ακόμα και από το παιδί μου. Της είπα λοιπόν, «αν κόρη μου θέλεις να γίνεις δικαστική επιμελήτρια, πήγαινε στη νομική και μετά ο κλάδος σε περιμένει, αν πάλι θέλεις κάτι διαφορετικό καλό ταξίδι στα όνειρά σου. O κλάδος δεν μπορεί να βαλτώνει στο παρελθόν περιμένοντας σε».

Τόσο απλά Ροΐδη, τόσο απλά!!!!

Εσύ εκτός της κακοήθειας, της απρέπειας, της ιδιοτέλειας, των απειλών και των ύβρεων τι άλλο έχεις να μας επιδείξεις;;;

Τέλος σε ότι σε αφορά. Στην Ολομέλεια δεν θα βρεις μόνο τον Αντωνίου εκεί και απέναντί σου. Θα βρεις και εμένα, θα βρεις και πολλούς άλλους. Και σου υπόσχομαι και κάτι άλλο. Θα με βρεις και στα Υπουργεία και στα δικαστήρια και όπου αλλού χρειασθεί να με βρίσκεις.

Δεν θα σου επιτρέψω να καταστρέψεις το αύριο όλων μας ……… επειδή δεν ξέρεις τι να κάνεις το γιό σου.

Επίσης, σε ότι με αφορά, εκ των υστέρων ευγνωμονώ το Θεό όταν το 2010 έπρεπε να επιλέξω μεταξύ εσού και του Παντουβέρη για τη θέση του Ταμία στην Εκτελεστική Γραμματεία, επέλεξα τον Κώστα και όχι εσένα.

Κρίμα μόνο για το όνομα που άφησαν τα αδέρφια σου στον Κλάδο. Όνομα ήθους και αξιοπρέπειας. Κρίμα στο Σεραφείμ, κρίμα στη Σπυριδούλα.

Τέλος, ο κύριος αυτός είπε ευθαρσώς πως πέρυσι έγραψε το γιό του ασκούμενο στο Σύλλογο της Αθήνας. Ο Μήτσης την προφανή παρανομία, σαφώς και τη γνωρίζει. Προφανώς γνωρίζει πως η επιτροπή θα του αρνηθεί τη συμμετοχή. Τότε λοιπόν μεθοδεύουν όλοι μαζί (!!!) να προσφύγουν στο Διοικητικό δικαστήριο προκειμένου να κριθεί το ζήτημα εκεί (ακύρωσης ή αναστολής του νόμου). Αυτός ο λαϊκισμός, ο χυδαίος – ελεεινός και καταστροφικός λαϊκισμός οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή του κλάδου. Όλους αυτούς δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά να πάρουν ψήφους τάζοντας στους πάντες τα πάντα.

Σκέφτονται επίσης και κάτι άλλο. Σου λένε: «Αν δεν καταφέρουμε να καταργήσουμε το νόμο …… τότε να ζητήσουμε αναστολή ως εξής: Για όσες θέσεις δεν καλύπτονται από τους πτυχιούχους της νομικής τότε να καλύπτονται από όσους έχουν πιάσει τη βάση μέχρι την εξάντληση της κατάστασης των αποτυχόντων. Ξέρετε στηρίζονται σε αυτό το επονομαζόμενο «δημοκρατικό πέντε». Το πέντε της βάσης.

Να εκφράσω λοιπόν, μια απορία για έναν άλλο συνδικαλιστή, τον κ. Χαλκιαδάκη. (Από τους έτερους συμμάχους δεν περιμένω κάτι καλύτερο – ούτε κι εσείς να περιμένετε).

Απορώ λοιπόν βρε Γιάννη Χαλκιαδάκη, εσύ που υπερασπίζεσαι το πτυχίο της νομικής έλεγξες ποιοι γράφονται ασκούμενοι και με ποια τυπικά προσόντα;;;; ………… ή υπέκυψες κι εσύ στις σειρήνες της κάλπης;;;;; Εσύ Χρήστο Τόλη;;; θα το ψάξεις;;;

Ένας άλλος έγραψε κάπου αναφερόμενος στην αλλαγή των τυπικών προσόντων «Αμ Νιόνιο, δεν κάνουν τα ράσα τον παπά» Απλή ερώτηση: Χρήστο, έχεις ποτέ σκεφτεί να ψάξεις για παπά πριν δεις το ράσο.

Ναι, Χρήστο τα ράσα κάνουν τον παπά. Τον καλό παπά κάνουν οι πράξεις που κάνει όταν φορά τα ράσα. Συμπέρασμα: Το πτυχίο να περιφρουρηθεί με κάθε δύναμη.

Συνάδελφοι, ζούμε ιστορικές στιγμές και οι αλλαγές που εφαρμόζονται, ήδη, είναι τόσο έντονες και μεγάλες που τα πισωγυρίσματα, ο παλιός τύπος συνδικαλισμού των κλακαδόρων και των λαϊκιστών έχει πεθάνει. Οι απαιτήσεις των ημερών επιβάλλουν να είμαστε ευέλικτοι και αποφασισμένοι να επιβιώσουμε. Για να επιβιώσουμε πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια όλες τα τσιτάτα, τις εύκολες κουβέντες και τις ανάλαφρες. Για όσους δεν το καταλαβαίνουν και απαιτούν εμείς – οι δικαστικοί επιμελητές – να αντιμετωπιζόμαστε σαν το περιούσιο επάγγελμα, ενώ όλη η υπόλοιπη κοινωνία τρέχει με ταχύτητες Ferrari – μία συμβουλή έχω να τους δώσω: “ΛΑΦΑΖΑΝ των 500 mg”

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, όλοι μαζί πρέπει να σηκώσουμε τα μανίκια, να ανοίξουμε τα μάτια και τις καρδιές μας {προς θεού, χωρίς να αποκλείουμε το μυαλό μας}, να συναποφασίσουμε πως πρέπει να ακολουθήσουμε τις επιταγές της νέας εποχής που πλέον ζούμε και εν τέλει να εφαρμόσουμε τις σύγχρονες απόψεις και προτάσεις. Να πράξουμε και όχι να χανόμαστε μέσα σε ιδέες-αντιρρήσεις-κριτική-ιδεοληψίες-κομματικές απαιτήσεις και αναφορές – λαϊκίστικες χυδαιότητες.

Μην ξεχνάμε τι έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης στην “Ασκητική”: Η στερνή, η πιο ιερή μορφή της θεωρίας είναι η πράξη. Όχι να βλέπεις πώς πηδάει η σπίθα από τη μια γενεά στην άλλη, παρά να πηδάς, να καίγεσαι μαζί της.

 

Διονύσης Κριάρης

Βασίλειος κουτρουμπης

Συγγνώμη κύριοι για να καταλάβω….
Ήμουν παρόν στην γενική συνέλευση , (ίσως έκτακτη αν θυμάμαι καλα) με θέματα όπως : διαμόρφωση τιμών, και ζώνες ( αυτές που ο κακός Πρεκετες και ο κάκιστος Κριαρης , είχαν προτείνει 35 ευρώ πρώτη ζώνη κ.λ.π.) μεταγενέστερα της απόφασης της ομοσπονδίας όπου είχε αποφασίσει κατα πλειοψηφία στον εξορθολογισμό των αμοιβών, όπου αφού ο κύριος Μητσης και πρόεδρος του συλλόγου λιγο πριν την είχε υπερψηφίσει, το έφερε στην έκτακτη γενική συνέλευση με πρόταση από τον ίδιο να ”ανασταλει”
Δυσκολεύομαι να το κατανοήσω πλήρως….ίσως κάτι δεν ξέρω…. Επιφυλάσσομαι…

Αλλά όσον αφορά το θέμα του πτυχίου νομικής κατάλαβα παρά πολύ καλα. Η απόφαση της συνέλευσης ήταν η εξής : από το 2016 Δικαστικοι Επιμελητες θα διορίζονται μόνο πτυχιούχοι νομικής. – Τέλεια και παύλα.

1. Η απόφαση της συνελευσης ήταν σαφής..
2. Ο σύλλογος υπερασπίζεται και εφαρμόζει της αποφάσεις της..
3. Εφόσον ο νόμος ισχύει, σοβαρό επιστημονικό όργανο όπως ο σύλλογος, μπορεί να γράψει ασκούμενο κάποιον για τον οποίο γνωρίζει οτι όχι μόνο δεν εχει πτυχιο νομικής αλλά ούτε κάν είναι φοιτητής αυτής της σχολής…..

Ελάτε τώρα.. Πείτε μου….
Για ποιο πράγμα συζητάμε;;;

Νίκος Αντωνίου

Να σου θυμίσω Διονύση, πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Ροϊδης ασχολείται μαζί μας, με αφορμή πάντα το γεγονός ότι δεν πήρε παράταση η ήδη από το νόμο παράταση τριετίας (θυμίζω ότι στην περσινή Ολομέλεια του Οκτωβρίου, όπου μετά από πρόταση του Μήτση και παρά την αντίθετη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου της Αθήνας, που την έγραψαν στα παλαιά τους υποδήματα), καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια, η παράταση που ζητούσαν.
Από τότε λοιπόν, ο Δημήτρης Ροϊδης όποτε βρεθεί ή βρεθώ μπροστά του με βρίζει, όχι μόνο βέβαια εμένα, αλλά κι εσένα και το πρόεδρο Πρεκετέ, γιατί εμείς λέει: «καταστρέψαμε το μέλλον των νέων παιδιών που θέλουν να μπουν στο επάγγελμα και θα δούμε τι θα πάθουμε…» και άλλα τέτοια παρόμοια που δεν θέλω να χαρακτηρίσω.
Ένα πράγμα σου λέω, οι απειλές δε με τρομάζουν, ίσα – ίσα με κάνουν ακόμη πιο δυνατό να διεκδικήσω νέα πράγματα, μοναδικό μου δε μέλημα, είναι και θα είναι, ο Κλάδος να κάνει βήματα μπροστά και δεν δέχομαι με κανένα τρόπο πισωγυρίσματα.
Όχι μόνο είμαι υπέρμαχος της άποψης ότι το πτυχίο νομικής είναι το μοναδικό όπλο μας, για διεκδίκηση νέα επαγγελματικής ύλης, αλλά είναι και το καλύτερο ν’ αντιμετωπίσουμε και ν’ αντικρούσουμε τις προκλήσεις των καιρών!!
Και για να ευθυμήσουμε λίγο, ίσως να μη γνωρίζει ο συνάδελφος ότι υπάρχουν λογιών – λογιών «γαϊδούρια». Αυτά που δεν τους φορούν σαμάρι (τα ξεσαμάρωτα που λένε στο χωριό μου) κι’ αυτά τα έχουν για να διακοσμούν τους χώρους και τις αυλές των σπιτιών. Επίσης υπάρχουν και τα άλλα που τους έχουν φορέσει το σαμάρι και δουλεύουν από αξημέρωτα μέχρι αργά τη νύχτα για να βγάλουν το ψωμί τους ολόκληρες οικογένειες!!!!
Ειλικρινά δεν γνωρίζω σε ποια από τις δύο κατηγορίες θέλει να με κατατάξει ο συγκεκριμένος συνάδελφος.
Κρίμα, γιατί τον άνθρωπο αυτό, τον έχω φιλοξενήσει πολλές φορές στην πόλη μου και του έχω αποδείξει την «γαϊδουριά μου».
Τέλος θέλω επίσης να ξέρεις ότι μετά από αυτά που με πολύ κόπο καταφέραμε να κερδίσουμε το περασμένο Αύγουστο («κλειστό το επάγγελμά μας»), μόνο αισιόδοξα πράγματα πλέον θα μπορούσα να σκεφτώ για το Κλάδο μας κι εμείς θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε γι’ αυτό.

Υ.Γ. 1) Οποιεσδήποτε απειλές προς εσένα και εμάς απ’ όπου και αν εκτοξεύονται σε βεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να μας αγγίξουν.

2) Σου θυμίσω επίσης κάτι που μου έλεγε η γιαγιά μου: «Όταν κλωσσάς αυγά φιδιού μην περιμένεις να σου βγουν αηδόνια».

Δημήτρης Γέμελος

Είναι ειλικρινά απογοητευτικό για εμάς που πιστεύουμε στην αναβάθμιση του κλάδου, να ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι οργάνων που βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συλλογικό, να υπάρχουν επικεφαλής «συμμαχικών» συνδυασμών που μεταλλάχθηκαν προεκλογικά προς άγραν ψήφων, γιατί, αν δεν με απατά η μνήμη μου ο κ Μήτσης ήταν από τους υπέρμαχους του πτυχίου νομικής μέχρι που αποχώρησε από την Προ.συ.δε.
Συνάδελφοι, είναι επιτακτική η ανάγκη ο κλάδος να μην υποκύψει σε κραυγές οπισθοδρόμησης, είναι και πρέπει να καταστεί κατανοητό από όλους ότι είναι τεράστια κατάκτηση του κλάδου το πτυχίο νομικής και η πιστοποίηση των νομικών γνώσεων των ήδη υπηρετούντων. Το πτυχίο είναι το μόνο εφόδιο αυτή τη στιγμή που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για διεκδίκηση νέας ύλης, άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι επιταγές της Ε.Ε και της CEPEJ προσδιορίζουν πως, με βάση την υψηλού επιπέδου μόρφωση και εξειδίκευση, οι δικαστικοί επιμελητές πρέπει να αναλάβουν ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων
Αλήθεια τι είναι αυτό αν όχι το πτυχίο που μπορεί να δώσει στον κλάδο την ευκαιρία να διευρύνει το πεδίο των καθηκόντων μας; Να διεκδικήσει επαγγελματική ύλη μέσα σε μια περίοδο αλλαγών, που συντελούνται πανευρωπαϊκά, προκειμένου η απονομή της δικαιοσύνης να είναι αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και πιο οικονομική, πέρα της πιστοποίησης των νομικών γνώσεων μας και της ποιοτικής παροχής των υπηρεσιών μας; Έχει έρθει η ώρα συνάδελφοι να δώσουμε ένα τέλος στην ιδιοτέλεια, την ανευθυνότητα και την εξουσιομανία. Το εάν ο λαϊκισμός θα κυριαρχήσει της λαϊκότητας και η αμετροέπεια της λογικής είναι ζήτημα του καθενός από εμάς.

Μαρία Μπρουζούκη

Σεραφείμ, πάντα δίνεις μαθήματα ήθους! Αγωνιστής και ντόμπρος συνδικαλιστής από την αρχή μέχρι και σήμερα, γιατί αυτές οι ιδιότητες δεν αφαιρούνται από μια σύνταξη!
Διονύση, για την καθαρά προεκλογική και καθόλου ενημερωτική ημερίδα ενημέρωσης του Συλλόγου θα τα πούμε εν καιρώ…..
Για το «συνδικαλιστή» στον οποίον αναφέρεσαι πιο πάνω θα θέσω κάποια ερωτήματα και τα συμπεράσματα δικά σας:
1. Γιατί πριν τρία χρόνια περίπου όταν συνεδριάσαμε μετά τις εκλογές όλοι οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε., ενώπιον όλων με θράσος ΑΠΑΙΤΗΣΕ από τον Πρόεδρό μας να του δώσει θέση (αν τελικά εκλεγόταν Πρόεδρος της ΟΔΕΕ) στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας γιατί η Παράταξη του τη ……χρωστούσε!!! και δεν θα δεχόταν τίποτα λιγότερο?
2. Γιατί εκβίασε ότι δεν θα έρθει την επόμενη μέρα στην Ολομέλεια της ΟΔΕΕ να ψηφίσει για Πρόεδρο και τελικά δεν ήρθε?
3. Μήπως τη θέση αυτή τελικά την ήθελε για να αποκομίσει προσωπικά οφέλη και να καταργεί ευθαρσώς νόμους όπως προσπαθεί να κάνει και τώρα, γράφοντας, όπως ο ίδιος λέει, το γιό του ασκούμενο ενώ δεν είναι πτυχιούχος Νομικής?
4. Μήπως οι «σύμμαχοι» έχουν όλοι τις ίδιες μ’ αυτόν ιδέες και συμπεριφορές (μην ξεχνάμε τη δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου «οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται») και τον έχουν διαβεβαιώσει ότι θα τον καλύψουν γι’ αυτό δεν κρατάει καν τα προσχήματα και γράφει το καλό του Κλάδου και τους ισχύοντες Νόμους στα «παλαιότερα των υποδημάτων του»?
5. Με ποιο δικαίωμα και ενώ ο ίδιος παραβαίνει τους Νόμους, υβρίζει και ονομάζει «γαϊδούρια» αυτούς που τους τηρούν? Αυτούς που «ίδρωσαν» τη φανέλα στο στίβο των διεκδικήσεων» και τελικά νίκησαν?
6. Ως αντιπρόσωπος της ΟΔΕΕ έχει ασχοληθεί εδώ και τρία χρόνια με κάτι προς όφελος όλων, έχει κάνει κάποια πρόταση, κάποια ενέργεια τέλος πάντων προς αυτήν την κατεύθυνση για να τιμήσει και αυτούς που του έδωσαν την ψήφο τους ή ο κυρίαρχος στόχος του είναι να «βολευτεί» το παιδί του?
7. Μήπως αυτοί που προδίδουν φίλους, συντρόφους, παρατάξεις, ψηφοφόρους είναι σίγουρο ότι τελικά θα προδώσουν και τον ίδιο τον Κλάδο?
8. Έχει καταλάβει τι σημαίνει το πτυχίο Νομικής για όλους μας, ποιους δρόμους μας ανοίγει, ποιες δικλείδες ασφαλείας μας προσφέρει, ή ο νους του έχει χαθεί στο λαβύρινθο των προσωπικών του επιδιώξεων?
Ευτυχώς που ο Πρόεδρος είναι διορατικός, όπως και συ Διονύση, και του απέκλεισε το ενδεχόμενο «ρουσφετολογίας θέσεων» φύσει και θέσει. Όντως ο Θεός μας βοήθησε όλους!!!
Και, βέβαια, εννοείται, ότι δεν ευθύνονται σε τίποτα τα παιδιά για τις συμπεριφορές των γονιών τους, ίσως μάλιστα να έχουν πλήρη άγνοια και αυτά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
Ένα τελευταίο ερώτημα:
ΈΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΠΤΥΧΙΟ ΝΟΜΙΚΗΣ” ΚΑΙ Ν’ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΚΕΡΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΙ (ΔΙΟΝΥΣΗΣ) ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΦΑΤΟ (ΠΡΕΚΕΤΕΣ)?

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΪΔΗΣ

Διονύση,

Διαβάζοντας το κείμενό σου μπαίνω στον πειρασμό, ως συνταξιούχος πλέον, δικαιούμαι άλλωστε ως μέλος επί σειρά ετών του Συλλόγου μας αλλά κυρίως της Γραμματείας της ΟΔΕΕ – να γράψω δυο τρεις μόνο φράσεις και να αναρτηθώ.
Τόσα χρόνια δίναμε μαζί τον αγώνα μέσα από την ΠΡΟΣΥΔΕ, το Σύλλογό μας και την Ομοσπονδία να αναβαθμίσουμε τον Κλάδο μας και θεωρώ ότι πετύχαμε πολλά. Μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις του Κλάδου μας είναι και πτυχίο της Νομικής Σχολής κάτι για το οποίο αγωνιζόμασταν αρκετά χρόνια (θυμάμαι από το παγκόσμιο συνέδριο της Σουηδίας το 1997 στο οποίο ήμουν παρών) και το οποίο θα αλλάξει τον Καταστατικό Χάρτη του επαγγέλματός μας. Και τα καταφέραμε.
Κάποιοι όμως – δυστυχώς– έχουν μία νοοτροπία που μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω. Εμείς τους ξέρουμε και γνωρίζουμε και τα κίνητρά τους. Μην τους δίνετε όμως σημασία. Προχωρήστε και ο Κλάδος αλλά και οι νέοι συνάδελφοι εσάς θα ευγνωμονούν.
Και θα χαίρομαι γιατί και εγώ δικαιούμαι ένα μικρό μερίδιο από αυτήν την κατάκτηση, διότι και εγώ έδωσα αγώνες μέσα από τις τάξεις της ΟΔΕΕ, της παράταξης της ΠΡΟΣΥΔΕ.
Σταματώ εδώ.
Θα μπορούσα να πω και πολλά άλλα ακόμη αλλά δεν πρέπει!! Προς το παρόν όμως. Άμα χρειασθεί θα επανέλθω.
Επίτρεψέ μου όμως να προσθέσω μόνο αυτό. Έστιν δίκης οφθαλμός ως τα πάνθ’ ορά.
Ένας παλιός αγωνιστής του κλάδου αλλά πάντα παρών.

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΟΪΔΗΣ

Χρήστος Μότσος

Δυστυχώς Διόνυση και αγαπητοί συνάδελφοι η ιδιοτέλεια τελικά χαρακτηρίζει τον κλάδο μας. Και αυτό καλλιεργήθηκε και συντηρήθηκε από αρκετούς συνδικαλιστές και ατυχώς συνεχίζεται Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εκλεγμένοι συνάδελφοι κοιτούν τον εαυτό τους και όχι το σύνολο το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν και νοιάζονται. Και αποδεικνύεται ότι δεν είναι ένας ή δύο αφού κανάνε και παράταξη είναι ομάδα, συμμαχία που προφανώς φτιάχτηκε για τέτοιους σκοπούς. Είδες ή άκουσες κάποια αντίδραση από την παράταξη που ανήκει;;; Εμείς είμαστε κακοί δεν αγαπάμε τον κλάδο,ζούμε από άλλα. Ποτέ δε δαγκώνεις το χέρι που σου δίνει να φας. Ότι καλό γίνει από εδώ και πέρα με αύξηση της ύλης, του κύρους και της παρουσίας του Δικαστικού Επιμελητή στην απονομή της Δικαιοσύνης οφείλεται στο πτυχίο και εσύ Διονύση έχεις μεγάλη και σημαντική συμβολή σε αυτό. Θα έρθει η ώρα αν δεν ήρθε ήδη που φαίνονται και οι στόχοι και οι προθέσεις και τα αποτελέσματα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)