ΨΕΥΤΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ…!!!!!

pinocchioΔεν πρόλαβα να τελειώσω το άρθρο μου, της 05.06.2015 με επωδό (Ψεύτεεεεεεεεεεεεεεεςςςςςςς συνδικαλιστές), δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί ……. δεν πρόλαβε να γυρίσει από τη Μαδρίτη η αντιπροσωπεία της ΟΔΕΕ ……και τσουπ!!! ……ποιος έτρεξε πρώτος-πρώτος να αντιδράσει με ανοίκειο μάλιστα, τρόπο στην κριτική που ασκήθηκε, εκ μέρους μου, στις απόψεις που κατατέθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και στις εφαρμοσμένες πρακτικές των συνδικαλιστικών μας οργάνων???? Ποιος έτρεξε να αποδείξει το αληθές των κατηγοριών που κατέθεσα – επί ιδεών και απόψεων πάντα??? …… ο επαναστάτης Χαλκιαδάκης……. Μάλιστα , μάλιστα…….. ο Χαλκιαδάκης.

Και ακούστε τι τρόπο διάλεξε να απευθυνθεί σε μένα. Στην Κρήτη θα τον χαρακτήριζαν….: «όνειδος». Αλλά αυτό δεν είναι καινούργιο. Έχει προηγηθεί από τον πρόεδρο της Κρήτης.

Τέλος πάντων. Ο λαός μας λέει πως η αλεπού, όσα δεν φτάνει τα κάνει κρεμαστάρια…

Ακούστε λοιπόν ή μάλλον διαβάστε:

Ψέμα Νο 1: Γράφει: Η Διεθνής Ένωση Δικαστικών Επιμελητών δεν είναι σαν την ΟΔΕΕ. Είναι μια (ΜΚΟ) Μη Κυβερνητική Οργάνωση ,….., η οποία διαχειρίζεται διάφορα κονδύλια από την ΕΕ και από το ΔΝΤ…………Πολλά είναι τα εκατομμύρια που διαχειρίζεται!. Στην κατεύθυνση φυσικά της εξυπηρέτησης του μεγάλου χρηματιστικού κεφαλαίου………..

Η αλήθεια: α) η Δ.Ε.Δ.Ε. είναι ακριβώς όπως η ΟΔΕΕ ή οι Σύλλογοί μας. (Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δεν ανήκει σε καμία χώρα είναι ανυπόστατη ανοησία και ψέμα), β) ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΝΔΥΛΙΟ δεν διαχειρίζεται από την ΕΕ ή το ΔΝΤ ή από οποιονδήποτε άλλο, γ) τα έσοδά της είναι αποκλειστικά και μόνο από τις συνδρομές των μελών της, όπως εμείς που για παράδειγμα καταβάλουμε κάθε χρόνο 10.000,00 € ή η Γαλλία 165.000 €, το Βέλγιο 62.000 €, η Πολωνία 45.000 € κ.ο.κ.. Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέρχεται περίπου στα 425.000 €, τα οποία της φτάνουν οριακά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των εκδηλώσεων σε όλη την υφήλιο.

Ψέμα Νο 2: «Η απόφαση για την πρόταση του Γιώργου ΓΡΗΓΟΡΗ ήταν ομόφωνη από την ΕΓ της ΟΔΕΕ, ενώ η ΠΡΟΣΥΔΕ προσπάθησε να καπηλευτεί την εκλογή του (όπως ήδη το έκανε με ανακοίνωσή της στο site της)».

Η αλήθεια: Γράψαμε στο site, επί λέξη: «Ο προταθείς από την Ομοσπονδία μας συνάδελφος κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ-ΓΛΗΓΟΡΗΣ εξελέγη μέλος της με συντριπτική πλειοφηφία (ψήφοι 106 υπέρ και 3 κατά). ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. Αυτό για τον Χαλκιαδάκη είναι καπηλεία.

 Τα σχόλια δικά σας!!!!!.

Μετά λοιπόν όλα τα πιο πάνω ελεεινά ψέματα, τίθενται ερωτήματα. i) ήξερε ο Χαλκιαδάκης το ψευδές των γραφομένων του?? Φυσικά και το ήξερε, στη Μαδρίτη ήταν και έγγραφα του έδωσαν για τους προϋπολογισμούς- έξοδα κλπ. και συζητήσεις έκανε, ii) είχε δόλο και αν ναι ποιος ήταν?? Βεβαίως και είχε και εξηγούμαι: Οι απαντήσεις είναι πολύ απλές αρκεί να δείτε την κατάληξη του κειμένου του και της μεθόδευσης για την προσωπική επίθεση εναντίον μου. Για την ακρίβεια της απόδειξης της κακοήθειας και της μικρότητας, διαβάστε το απόσπασμα του κειμένου του αναφερόμενος στον νεοεκλεγέντα στη θέση μου στο μόνιμο γραφείο της ΔΕΔΕ: «Ελπίζουμε να έχει μεγαλύτερη ικανότητα, ………………..από τον προκάτοχό του Διονύση Κριάρη, ο οποίος δεν έφερε από την εξάχρονη συμμετοχή του στο γραφείο της Διεθνούς, ούτε ένα σέντ για υλοποίηση των προγραμμάτων στη χώρα μας για τους δικαστικούς επιμελητές (πέρα από την πρόταση για ΕΝΙΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ)».

Καθίσταται λοιπόν προφανές γιατί στήθηκε όλο αυτό το ψέμα, το παραμυθάκι της διαχείρισης πολλών εκατομμυρίων από την Δ.Ε.Δ.Ε. Για να στήσει μια κατηγορία ο ανύπαρκτος εναντίον μου. Δεν μπορεί αλλιώς να απαντήσει, δεν είναι ικανός να συγκριθεί (όχι ότι νοιάζομαι να συγκριθώ και με κάποιον. Ο καθένας είναι ότι είναι και ότι καταφέρνει στο βίο του). Δεν είναι σε θέση να παραδεχτεί ότι κάποιος άλλος κατάφερε να κάνει κάτι, να φτάσει κάπου.….. χωρίς να μπαρουτοκαπνιστεί με φισεκλίκια όπως αυτός, ο μεγάλος «αστραπόγιαννος» του ελληνικού συνδικαλιστικού στερεώματος……. Αχαμνός ήταν, αχαμνός είναι και δυστυχώς για αυτόν………αχαμνός θα πεθάνει. Μου απάντησε κάποτε πως προτιμά να είναι αχαμνός παρά αμνός. Δεν βαριέστε ρε παιδιά…. τι αχαμνός , τι αμνός………έτσι κι αλλιώς ο αμνός εμπεριέχεται στον αχαμνό…….!!!!!!!!

Και τέλος: a.- κάτι τελευταίο, Γιαννάκη αμνός δεν μπορείς να είσαι ποτέ …… άκου κι ένα(ν) κριάρη. Ξέρει καλύτερα το σόϊ του…..

mpe

(πρόσεξε τον υπότιτλο…….. θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από τις αμέτρητες ιδεοληψίες και μικρότητές σου) και b) όταν βρε Γιάννη, γίνεται συμφωνία, κατά πως λες – μη προσωπικών κατηγοριών – μην ξεκινάς (πάντα πρώτος) τις προσωπικές επιθέσεις. Προσπάθησε να δέχεσαι την αντίθετη άποψη και την κριτική στις δικές σου θέσεις ………. στις θέσεις σου όχι σε σένα!!! – δεν θα σου βγεί σε κακό………

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΕΤΟΥ

Γιώργο δεν είχες καν αποφασίσει με τι θα ασχοληθείς ακόμη επαγγελματικά και γι΄αυτό δεν το ανέφερες ( δεν το ήξερες άλλωστε ) όταν σε ένα Δ.Σ. του συλλόγου τέθηκε θέμα της ονομαστικής αύξησης του ενσή-μου του Τ.Ν. και σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί η ονομαστική αύξηση των ενσήμων αυτών, διότι ο μέσος όρος των επιδόσεων των συναδέλφων δεν συμπλήρωνε την απαιτού-μενη ετήσια εισφορά υπερ του Τ.Ν και ο φίλος σου ο κυρ Γιάννης έβγαλε ένα κομπιουτεράκιαπό την τσέπη του και άρχισε να κάνει τους λογαριασμούς του και ω!!!!!!!!!!! του θαύματος ανεφώνησε ¨τρεις το λάδι τρεις το ξίδι έξι το λαδόξιδο τι λέτε ρε παιδιά εμενα δεν με συμφέρει οπότε ψηφίζω αρνητικά στην πρό-ταση αυτή!!!!
Παλιά μου τέχνη κόσκινο Γιώργο μου ο κολοτούμπας όσα χρόνια και αν περάσουν μένει πάντα κολοτού-μπας και όπου φτύναμε τώρα γλύφουμε για να κάνουμε τα ταξιδάκια μας που κάποτε κατηγορούσαμε, κάναμε τις εταιρίες μας για να πέρνουμε τις επιδόσεις από τον κουμπάρο, κάναμε τις μειοδοσίες μας για να πάρουμε επιδόσεις από τις εισπρακτικές εταιρίες ( βλέπε ΕΟΣ ) και σε τελική ανάλυση μαζεύοντας και μερικά ψηφαλάκια από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι πραγματικά πρεσβεύει δηλ. την τσέπη του και τίποτε άλλο.

Γιώργος Γραμματόπουλος

Νόμιζα ότι τα είχα διαβάσει όλα, αλλά ο πρωτοπόρος του χώρου της κωλοτούμπας, κ. Χαλκιαδάκης με την τεθλάσμένη kokkinigrami, που στρίβει και αλλάζει πορεία πιο γρήγορα κι από την σκιά του Λούκυ Λουκ, με κατέπληξε για μια φορά ακόμη! Και για να θυμίσω και στους νεότερους, κάποτε έλεγε:

“ΣΧΟΛΗ: ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! ΟΧΙ νέο χαράτσι. ΟΧΙ επιμελητές 2 ταχυτήτων”

Σήμερα υπερθεματίζει για το πτυχίο νομικής, που αποτελεί έργο της ΠΡΟΣΥΔΕ!

Κάποτε έλεγε:

“Τώρα που η δουλειά έχει κόψει και όλοι στην πιάτσα κλαίνε…..τώρα χρειάζεται η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ να κάνει την μαγκιά της και να ΜΗΝ φορτώσει στην πλάτη μας το δυσβάσταχτο κόστος μιας αμφίβολης χρησιμότητας και αποτελεσματικότητας σχολής.”

Αν η σχολή αυτή είχε γίνει τότε, σήμερα δεν θα είχαμε συνδιαλλαγές και μειοδοσίες και θα μπορούσαμε να διεκδικούμε από θέση ισχύος -όπως γίνεται ΚΑΙ στην Γαλλία-, πόσο δίκιο είχε τότε ο “Πατερούλης”. Αλλά τότε ήταν πολλά τα λεφτά Γιάννη! Έτσι είναι όταν τον συνδικαλισμό τον μετράμε με την τσέπη μας! Την ίδια πρακτική βέβαια ακολοθεί και στις διεθνείς σχέσεις!!! Αναπαράγοντας δικά του λόγια:

“Για να κερδίσει κάτι επιτέλους και η χώρα μας, από την πολύχρονη συμμετοχή της σε αυτό τον “καπιταλιστικό ΜΚΟ”, πέρα από ταξίδια, φιλοσοφικές βραδιές περί παγκοσμιοποίησης της δικαιοσύνης και Γκαλά και με ετήσιο για αυτήν κόστος 30.000 και κάτι παραπάνω.”

Όλα έχουν να κάνουν με το κόστος και το κέρδος, και ποιά η λύση?

“Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, δηλώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι διαφωνούμε με την συμμετοχή της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας σε αυτό τον οργανισμό (ΔΙΕΘΝΗ) που εξυπηρετεί αποκλειστικά το τραπεζικό κεφάλαιο και θέλουμε να αποχωρήσουμε από τακτικό μέλος του…παραμένοντας ίσως απλώς ως συνδεδεμένο μέλος.”

Δηλαδή να μην πληρώνουμε (όπως ΟΛΕΣ οι άλλες χώρες) αλλά να συμμετέχουμε κανονικά. Όλα στο τσάμπα βρε Γιάννη???

Να μην συμμετέχουμε σε μια ένωση (που απαρτίζεται από συναδέλφους σε παγκόσμια κλίμακα), και η οποία κατά τα λεγόμενα του ιδίου:

“Είναι εξάλλου άμεση η συνεργασία της με το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. ”

Δηλαδή, να αποχωρήσουμε από μια συμμαχία που έχει ανοιχτή επαφή με όλους τους σημαντικούς παράγοντες που χαράζουν πολιτική όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. Και στη θέση της:

“Θα παλέψουμε στο άμεσο μέλλον για μια διαφορετική συνδικαλιστική ένωση των δικαστικών επιμελητών, σε πρώτη φάση διαβαλκανική (ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ -ΠΜΔΓ-ΣΕΡΒΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ κ.α)”

Δηλαδή με σύμμαχους την Αλβανία, την Βουλγαρία και την ΠΜΔΓ θα διεκδικήσουμε και θα επιτύχουμε περισσότερα????

Καλό είναι κάποια στιγμή να διαβάζουμε και αυτά που γράφουμε. Αφού έριξε την κυβέρνηση, τώρα θα αλλάξει και τον ευρωπαϊκό χάρτη, ιδρύοντας νέα ένωση δικαστικών επιμελητών. Δηλαδή στο μέλλον θα καταργήσει και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ιδρύσει μια άλλη δικαιότερη. Μήπως τελικά να του κρατήσουμε την θέση του πλανητάρχη?

Κάποτε έλεγε:

“ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!”

Κι όταν οι εταιρείες δικαστικών επιμελητών απέκτησαν νομικό πλαίσιο, έτρεξε από τους πρώτους για να συστήσει την δικιά του!

Κάποτε έλεγε:

“Οι εταιρείες Δ.Ε. εξυπηρετούν μόνο εκεινους που έχουν μεγάλο όγκο επαγγελματικής πίτας. Κυρίως τραπεζικής και αυτοί είναι ελάχιστοι.”

Συ είπας… Κάτι θα ξέρεις εσύ…!

Κάποτε έλεγε:

“Στην Ελλάδα ο δικαστικός επιμελητής πάντα θα πηγαίνει να επιδίδει το δικόγραφο στο Ζεφύρι και στη Χασιά και στο Περιστέρι. Ενώ ποτέ δε θα του επιτραπεί να καταθέτει διαταγές πληρωμής ή να κάνει πλειστηριασμούς.”

Πόσο μπρόστά έβλεπε τελικά ο άνθρωπος… Μόνο που εμείς στην ΠΡΟΣΥΔΕ θα διεκδικήσουμε κάθε δυνατή ύλη εργασίας, δε θα αρκεστούμε στην επίδοση του δικογράφου!

Είκοσι χρόνια κωλοτούμπας, είκοσι χρόνια κριτικής εκ του ασφαλούς, είκοσι χρόνια μέσα στα πράγματα για να βλέπουμε πρώτοι τι γίνεται, αλλά χωρίς τον κίνδυνο φθοράς, αφού πολιτική δεν ασκήσαμε ποτέ. Βολική θέση, δεν αντιλέγω. Αλλά καλό είναι κάποια στιγμή εκτός από κριτική, να κάνουμε και αυτοκριτική. Και ίσως τότε Γιάννη, καταλάβεις γιατί ΠΟΤΕ οι συνάδελφοι δεν σε εμπιστεύτηκαν να ασκήσεις πολιτική είκοσι χρόνια τώρα. Μπορείς βέβαια πάντα να κατηγορήσεις το σύστημα, τα συμφέροντα, την παράγκα στο ποδόσφαιρο, την παράγκα στο μπάσκετ, την παράγκα της ενόργανης που δεν σε αφήνει να κάνεις τις κωλοτούμπες σου ελεύθερα!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)