ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε.

Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. - Προοδευτική Συνεργασία Δικαστικών Eπιμελητών

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ……. ΤΩΡΑ.!!!!

xantz4-thumb-largeΣτάλθηκε, προχτές, από την Ελληνική κυβέρνηση στους…. «θεσμούς» …. (Μην ακούσω κανέναν να λέει «τρόϊκα») το περιβόητο κείμενο των 47 σελίδων με τις προτάσεις του Ελληνικού κράτους προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία. Ξαφνικά στον ιστοχώρο, χτες, αναρτάται το πλήρες κείμενο, στα Αγγλικά, και όταν τα διάβασα!!! ……….κόντεψα να πάθω δεύτερο έμφραγμα.

Αφού τη γλύτωσα, θυμήθηκα τις σπουδαίες υποσχέσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – προεκλογικά – και για την αναβάθμιση που ήθελε για το δικαστικό επιμελητή και για την ΑΜΕΣΗ κατάργηση του κατάπτυστου, απαράδεκτου και επαίσχυντου πονήματος σχετικά με τον ΚΠολΔικ, με την κωδική ονομασία «σχέδιο Χαμηλοθώρη». Ακόμα θυμήθηκα και την υπόσχεση της επιτροπής νομικών του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης του ΦΠΑ (το έγραψε ο συνάδελφος Χρυσαφίδης στην αριστερή ιστοσελίδα του Χαλκιαδάκη)…….

Θα ρωτήσετε: γιατί θα πάθαινες κάτι ;;

Ακούστε ή μάλλον διαβάστε:

1.- Μετάφραση της σελίδας 33 & 34:

Β. Επαγγέλματα.

Αα) Συμβολαιογράφοι……………..

………………………………………………..

Δικαστικοί Επιμελητές

 • Μελέτη κατάργησης γεωγραφικών περιοχών και ελάχιστων αμοιβών για τους δικαστικούς επιμελητές.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταπιαστεί με τη μελέτη για το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή.

Το αντικείμενο αυτής της μελέτης θα είναι:

 • Αναφορικά στο καθεστώς που αφορά στις γεωγραφικές περιοχές που υπάρχουν και αφορούν την άσκηση αυτoύ του συγκεκριμένου επάγγελματος
 • Αναφορικά με την κατάσταση που αφορά το καθεστώς των ελαχίστων αμοιβών.
 • Αναγνωρίζοντας τις βέλτιστες πρακτικές που υπάρχουν στις χώρες της ΕΕ σε σύγκριση-σχέση με αυτό το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο 2015.

Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, οι προβλέψεις του Ν. 2318/1995 θα τροποποιηθούν και συγκεκριμένα:

α) παρ. 3 άρθρο 1, το οποίο καθορίζει τους γεωγραφικούς περιορισμούς.

β) άρθρα 49-50, αναφορικά με τις αμοιβές.

Συμπληρωματικά, μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών στην κατεύθυνση των αμοιβών.

Οι συνολικές εργασίες για τους κανονισμούς θα έχουν ολοκληρωθεί τον 11/2015 και θα τεθούν σε ισχύ την 01.01.2016.

Θυμάμαι το καμάρι του Παπακωνσταντίνου, του Χρυσαφίδη, του Χαλκιαδάκη όταν έπαιρναν τις υποσχέσεις: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΎΡΓΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΠΟΤΕ…….

Θυμάμαι επίσης τις παροτρύνσεις του Χαλκιαδάκη να ψηφίσουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ …. Να σωθούμε!!!!!!!! Τελικά ποτέ μην λές ποτέ!!!. Πέντε μήνες χρειάστηκαν για να καταλήξει η κυβέρνηση (πρώτη φορά αριστερά) πως το σχέδιο Χαμηλοθώρη ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ….. για διαβάστε παρακάτω………

2.- Μετάφραση των σελίδων 27 & 28:

Β) Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας-Πτωχευτικός Κώδικας

Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα επανεξετασθεί από Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης βασιζόμενη στο «Σχέδιο Χαμηλοθώρη», με παρεμβάσεις που θα γίνουν στα κεφάλαια:

αα) Διαδικασίες στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο

ββ) Ειδικές Διαδικασίες

γγ) Αναγκαστική εκτέλεση

Άρθρο 977 ………….και ………… άρθρο 975………..(Αυτές είναι οι μόνες παρεμβάσεις στην εκτελέση).

Ενημέρωση (έτσι για να μην μπορεί κανείς να σας λέει πάλι ψέματα): Τις αλλαγές αυτές στον Κώδικά μας είχε ζητήσει με έγγραφό της η Ένωση τραπεζών στις 2.6.2011 – πριν την έκδοση του ΠΔ με το οποίο εξαιρεθήκαμε από την απελευθέρωση – πράγμα που τότε απετράπη με την έγκαιρη και εύστοχη παρέμβαση ………

Σήμερα – την εποχή της πρώτης φοράς αριστεράς – δεν υπάρχει κανείς να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους. Ξέρετε γιατί:

 1. Οι εκλεγμένοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Αρνούνται να πάρουν αποφάσεις
 2. Αρέσκονται – γιατί ΜΟΝΟ έτσι μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν – να υπόσχονται ότι πιο οπισθοδρομικό, πιο χαμερπές έχει ανάγκη να ακούσει το αυτί του καθενός, τη στιγμή που λέγεται.
 3. Επίσης αρέσκονται να παροτρύνουν αλλά και να καλούν σε συστράτευση για την επίτευξη στόχων ανεδαφικών, ανύπαρκτων, ουτοπικών, ανόητων και αναποτελεσματικών – εν γνώσει τους πως είναι τέτοιοι. Αρκεί μόνο να έχουν ένα μικρόφωνο μπροστά τους και να καλούν – ωσάν μουεζίνηδες – στον απόλυτο φανατισμό, διχασμό (σε καλούς-αγνούς και τους άλλους), να προτείνουν λύσεις του τύπου “μία Κ/Ξ ανά Πρωτοδικείο” ώστε να χτυπηθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Ξέρουν όμως πως δουλειά δεν υπάρχει για να μοιραστεί. Για να δω τώρα με την κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών, τι θα κάνουν?? Ξέρω, ξέρω…. Απεργία, καταλήψεις και γιούργια και τους φάγαμε…….
 4. Άλλοι, συνεχίζουν να λένε και να κατηγορούν αυτοί και η ομαδούλα των ανύπαρκτων προσωπικοτήτων που τον περιστοιχίζουν, εντελώς διχαστικά για την παράταση του πτυχίου νομικής, για την προάσπιση των αμοιβών μας στο υπάρχον ΦΕΚ.,
 5. Άλλοι αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του ανωτάτου οργάνου – της Ομοσπονδίας, όπου με 21 ψήφους έναντι 5 (Ιούλιος 2014) αποφάσισε την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των υπηρεσιών μας ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ κλπ.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε κλείσει το θέμα των αμοιβών, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Αν είχε εκδοθεί το νέο ΦΕΚ των αμοιβών μας – συμφωνία με τις τράπεζες……. (Θυμάστε??? Αυτό για το οποίο Μήτσης, Βλάχος, Χαλκιαδάκης, Πατεροπούλου, κλπ έβριζαν και καταριόνταν τον Κριάρη που συμμετείχε…. με τα γνωστά: ποιος είναι αυτός, εμείς είμαστε εκλεγμένοι….. Μεθόδευσε τη συνάντηση με τις τράπεζες γιατί λυμαίνεται τις τράπεζες για δικό του συμφέρον……).

Κυρίες και κύριοι αν τότε είχαμε κλείσει – όμορφα κι ωραία – τη συμφωνία, τώρα οι τράπεζες δεν θα είχαν απαιτήσει αυτά που έδωσε ήδη ο Πρωθυπουργός. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ……!!!! Άντε να παθαίναμε αυτό που ο κ. Πρωθυπουργός έκανε ήδη για τους συμβ/φους, ένα μικρό κούρεμα και τέλος.

Αλλά ο κυρίαρχος λαός το μόνο που θέλει είναι να ζήσει το παραμύθι του. Να μην κουραστεί με σκέψεις. Να μην υποχρεωθεί να αποφασίσει. Να αποφασίσει άλλος για να έχει μετά να καταριέται. Να μην χάσει αυτός τίποτα από τα κεκτημένα του. Αλλά πως μπορεί να ζητηθεί από το λαό να αποφασίσει, όταν κάποιοι ή κάποιες (από αυτούς που συνήθως φωνασκούν και θορυβούν) δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα?? όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ατομικό εισόδημα από το ποσοστό κέρδους από τη συμμετοχή σε εταιρεία?? Η απάντηση είναι απλή………. πιστεύεις όποια μπούρδα σου πασάρουν……. ΟΠΟΙΑ!!!!!!!

Αυτά όλα τα είχα αναλύσει στην τελευταία ομιλία μου, ως απερχόμενος Πρόεδρος της ΟΔΕΕ, τον Απρίλιο 2013 που την είχα ονομάσει «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΉ ΔΙΑΘΉΚΗ». Είχα ζητήσει – παροτρύνει – παρακαλέσει τους εκλεγμένους να έρθουν στο ύψος των περιστάσεων, να πάρουν την απόφαση και να πάψουν να ασχολούνται με ανοησίες, ήσσονος σημασίας ζητήματα, μακριά από τον λαϊκισμό……………

Αλλοίμονο όμως!! φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!!!!!!!!

Όλοι αυτοί το χαβά τους. Το δε σώμα………. άστα να πάνε…….. σιγά μην κάτσει και σκεφτεί, σιγά μην προβληματιστεί. Θα του λύσουν τα θέματα…… οι προοδευτικοί. οι αγνοί, οι τίμιοι. Οι πρώτη φορά αριστερά. Άλλοι που επαίρονται δημόσια πως οι νόμοι είναι για να παραβιάζονται ……….. Τούτοι δεν ανήκουν στην πρώτη κατηγορία των τίμιων (παραβίαση νόμου και τιμιότητα είναι έννοιες ασύμβατες) ……

Με τις υγείες μας!!!!

Το σώμα, λοιπόν, πειθόμενο από τους μουεζίνηδες Μήτση-Χαλκιαδάκη και τους περί αυτούς παπαγάλους, φιρφιρίκους, ωρυόμενες τσαχπίνες, αδικημένες από τις εταιρείες πλην μορφωμένες κυρίες, πρώην δημάρχους (οι οποίοι με λαϊκίστικο τρόπο διαβεβαίωναν το σώμα {κάνοντας και τις σχετικές νουθεσίες στον Κριάρη} πως δεν θα υλοποιηθεί η ηλεκτρονική δικαιοσύνη ούτε οι ηλεκτρονικές επιδόσεις, άλλους, επίσης, μεγάλους γνώστες και βαθιά πληροφορημένους για το τι γίνεται εντός των Υπουργείων, άλλους … κλακαδόρους κ.ο.κ. φώναξε αγανακτισμένο: Σταύρωσον και καταψήφισον τους προδότες…. Υπερψήφισον τους σωτήρες, τους καθαρούς, τους φωστήρες, τους προοδευτικούς……………

Αυτοί λοιπόν είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι για τα σημερινά αποτελέσματα, γιατί δεν σας επέτρεψαν να καταλάβετε τι ερχόταν (πλέον ήρθε) – για ιδιοτελείς σκοπούς και στόχους – αλλά και από ανικανότητα να αντιληφθούν τη ρεαλιστική πραγματικότητα, ζώντας στο βασίλειο του Peter Pan (ο επαναστάτης), στο βασίλειο της δανιμαρκίας – ξέρετε εκεί που υπάρχει κάτι σάπιο……… ο έτερος μουεζίνης και στο βασίλειο του δεν αναλαμβάνω το βάρος της απόφασης …….. γιατί θα με φάει ο κακός ο λύκος (που λέγεται εκλογική κάλπη) ο τρίτος.

Όλους όμως θα τους φάει η ανελέητη, αδίστακτη και αμείλικτη, στην επίρριψη ευθυνών, ιστορία.

Αυτούς θέλαμε, αυτούς έχουμε – να τους χαιρόμαστε!!!!!!!!!!!!

Απαραίτητες επισημάνσεις-επισημειώσεις:

 • Μην βαυκαλίζεστε πως θα αποτραπούν όλα αυτά. Από τη στιγμή που αυτά χρησιμοποιήθηκαν με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ουδείς υφιστάμενός του θα αγγίξει το παραμικρό.
 • Οι προτάσεις αυτές το πολύ-πολύ να εμπλουτισθούν και διευρυνθούν και με περαιτέρω μέτρα, αδύνατον να μειωθούν γιατί η τρόϊκα θέλει κι άλλα……… αυτά απλά αποτελούν την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ……. που θυσιάζεται………… προκειμένου να μην πειραχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι μισθοί τους.
 • Θυμάστε το βρίσιμο και την κατάρα όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας αλλά και των συνδικαλοπατέρων μας σχετικά με τον Ράϊχενμπαχ και την TΑSK FORCE??? Διαβάστε τη σελίδα 27, πόσο όμορφα και αγγελικά αποδεχόμαστε (ως κράτος) το έργο τους και το υιοθετούμε κιόλας, με χαρά και χάρη!!!!!

ΨΕΥΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!! Πολιτικοί.

ΨΕΥΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣ !!!!!!!!!! Συνδικαλιστές.

ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ποιοί είναι::: O ευρών αμειφθήσεται χρυσόν ωρολόγιον ή λουκούμι…….

Κατηγορία: Ειδήσεις - Νέα

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Optionally add an image (JPEG only)