ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ……. ΤΩΡΑ.!!!!

xantz4-thumb-largeΣτάλθηκε, προχτές, από την Ελληνική κυβέρνηση στους…. «θεσμούς» …. (Μην ακούσω κανέναν να λέει «τρόϊκα») το περιβόητο κείμενο των 47 σελίδων με τις προτάσεις του Ελληνικού κράτους προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία. Ξαφνικά στον ιστοχώρο, χτες, αναρτάται το πλήρες κείμενο, στα Αγγλικά, και όταν τα διάβασα!!! ……….κόντεψα να πάθω δεύτερο έμφραγμα.

Αφού τη γλύτωσα, θυμήθηκα τις σπουδαίες υποσχέσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – προεκλογικά – και για την αναβάθμιση που ήθελε για το δικαστικό επιμελητή και για την ΑΜΕΣΗ κατάργηση του κατάπτυστου, απαράδεκτου και επαίσχυντου πονήματος σχετικά με τον ΚΠολΔικ, με την κωδική ονομασία «σχέδιο Χαμηλοθώρη». Ακόμα θυμήθηκα και την υπόσχεση της επιτροπής νομικών του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης του ΦΠΑ (το έγραψε ο συνάδελφος Χρυσαφίδης στην αριστερή ιστοσελίδα του Χαλκιαδάκη)…….

Θα ρωτήσετε: γιατί θα πάθαινες κάτι ;;

Ακούστε ή μάλλον διαβάστε:

1.- Μετάφραση της σελίδας 33 & 34:

Β. Επαγγέλματα.

Αα) Συμβολαιογράφοι……………..

………………………………………………..

Δικαστικοί Επιμελητές

 • Μελέτη κατάργησης γεωγραφικών περιοχών και ελάχιστων αμοιβών για τους δικαστικούς επιμελητές.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταπιαστεί με τη μελέτη για το επάγγελμα του δικαστικού επιμελητή.

Το αντικείμενο αυτής της μελέτης θα είναι:

 • Αναφορικά στο καθεστώς που αφορά στις γεωγραφικές περιοχές που υπάρχουν και αφορούν την άσκηση αυτoύ του συγκεκριμένου επάγγελματος
 • Αναφορικά με την κατάσταση που αφορά το καθεστώς των ελαχίστων αμοιβών.
 • Αναγνωρίζοντας τις βέλτιστες πρακτικές που υπάρχουν στις χώρες της ΕΕ σε σύγκριση-σχέση με αυτό το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Η μελέτη θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο 2015.

Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, οι προβλέψεις του Ν. 2318/1995 θα τροποποιηθούν και συγκεκριμένα:

α) παρ. 3 άρθρο 1, το οποίο καθορίζει τους γεωγραφικούς περιορισμούς.

β) άρθρα 49-50, αναφορικά με τις αμοιβές.

Συμπληρωματικά, μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση θα υπογραφεί από τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών στην κατεύθυνση των αμοιβών.

Οι συνολικές εργασίες για τους κανονισμούς θα έχουν ολοκληρωθεί τον 11/2015 και θα τεθούν σε ισχύ την 01.01.2016.

Θυμάμαι το καμάρι του Παπακωνσταντίνου, του Χρυσαφίδη, του Χαλκιαδάκη όταν έπαιρναν τις υποσχέσεις: Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΎΡΓΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΠΟΤΕ…….

Θυμάμαι επίσης τις παροτρύνσεις του Χαλκιαδάκη να ψηφίσουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ …. Να σωθούμε!!!!!!!! Τελικά ποτέ μην λές ποτέ!!!. Πέντε μήνες χρειάστηκαν για να καταλήξει η κυβέρνηση (πρώτη φορά αριστερά) πως το σχέδιο Χαμηλοθώρη ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ….. για διαβάστε παρακάτω………

2.- Μετάφραση των σελίδων 27 & 28:

Β) Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας-Πτωχευτικός Κώδικας

Ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας θα επανεξετασθεί από Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης βασιζόμενη στο «Σχέδιο Χαμηλοθώρη», με παρεμβάσεις που θα γίνουν στα κεφάλαια:

αα) Διαδικασίες στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο

ββ) Ειδικές Διαδικασίες

γγ) Αναγκαστική εκτέλεση

Άρθρο 977 ………….και ………… άρθρο 975………..(Αυτές είναι οι μόνες παρεμβάσεις στην εκτελέση).

Ενημέρωση (έτσι για να μην μπορεί κανείς να σας λέει πάλι ψέματα): Τις αλλαγές αυτές στον Κώδικά μας είχε ζητήσει με έγγραφό της η Ένωση τραπεζών στις 2.6.2011 – πριν την έκδοση του ΠΔ με το οποίο εξαιρεθήκαμε από την απελευθέρωση – πράγμα που τότε απετράπη με την έγκαιρη και εύστοχη παρέμβαση ………

Σήμερα – την εποχή της πρώτης φοράς αριστεράς – δεν υπάρχει κανείς να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους. Ξέρετε γιατί:

 1. Οι εκλεγμένοι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Αρνούνται να πάρουν αποφάσεις
 2. Αρέσκονται – γιατί ΜΟΝΟ έτσι μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν – να υπόσχονται ότι πιο οπισθοδρομικό, πιο χαμερπές έχει ανάγκη να ακούσει το αυτί του καθενός, τη στιγμή που λέγεται.
 3. Επίσης αρέσκονται να παροτρύνουν αλλά και να καλούν σε συστράτευση για την επίτευξη στόχων ανεδαφικών, ανύπαρκτων, ουτοπικών, ανόητων και αναποτελεσματικών – εν γνώσει τους πως είναι τέτοιοι. Αρκεί μόνο να έχουν ένα μικρόφωνο μπροστά τους και να καλούν – ωσάν μουεζίνηδες – στον απόλυτο φανατισμό, διχασμό (σε καλούς-αγνούς και τους άλλους), να προτείνουν λύσεις του τύπου “μία Κ/Ξ ανά Πρωτοδικείο” ώστε να χτυπηθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Ξέρουν όμως πως δουλειά δεν υπάρχει για να μοιραστεί. Για να δω τώρα με την κατάργηση των γεωγραφικών περιορισμών, τι θα κάνουν?? Ξέρω, ξέρω…. Απεργία, καταλήψεις και γιούργια και τους φάγαμε…….
 4. Άλλοι, συνεχίζουν να λένε και να κατηγορούν αυτοί και η ομαδούλα των ανύπαρκτων προσωπικοτήτων που τον περιστοιχίζουν, εντελώς διχαστικά για την παράταση του πτυχίου νομικής, για την προάσπιση των αμοιβών μας στο υπάρχον ΦΕΚ.,
 5. Άλλοι αρνούνται να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του ανωτάτου οργάνου – της Ομοσπονδίας, όπου με 21 ψήφους έναντι 5 (Ιούλιος 2014) αποφάσισε την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των υπηρεσιών μας ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΗ ΜΑΛΙΣΤΑ κλπ.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν τον Σεπτέμβριο του 2014 είχε κλείσει το θέμα των αμοιβών, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Αν είχε εκδοθεί το νέο ΦΕΚ των αμοιβών μας – συμφωνία με τις τράπεζες……. (Θυμάστε??? Αυτό για το οποίο Μήτσης, Βλάχος, Χαλκιαδάκης, Πατεροπούλου, κλπ έβριζαν και καταριόνταν τον Κριάρη που συμμετείχε…. με τα γνωστά: ποιος είναι αυτός, εμείς είμαστε εκλεγμένοι….. Μεθόδευσε τη συνάντηση με τις τράπεζες γιατί λυμαίνεται τις τράπεζες για δικό του συμφέρον……).

Κυρίες και κύριοι αν τότε είχαμε κλείσει – όμορφα κι ωραία – τη συμφωνία, τώρα οι τράπεζες δεν θα είχαν απαιτήσει αυτά που έδωσε ήδη ο Πρωθυπουργός. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ……!!!! Άντε να παθαίναμε αυτό που ο κ. Πρωθυπουργός έκανε ήδη για τους συμβ/φους, ένα μικρό κούρεμα και τέλος.

Αλλά ο κυρίαρχος λαός το μόνο που θέλει είναι να ζήσει το παραμύθι του. Να μην κουραστεί με σκέψεις. Να μην υποχρεωθεί να αποφασίσει. Να αποφασίσει άλλος για να έχει μετά να καταριέται. Να μην χάσει αυτός τίποτα από τα κεκτημένα του. Αλλά πως μπορεί να ζητηθεί από το λαό να αποφασίσει, όταν κάποιοι ή κάποιες (από αυτούς που συνήθως φωνασκούν και θορυβούν) δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα?? όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το ατομικό εισόδημα από το ποσοστό κέρδους από τη συμμετοχή σε εταιρεία?? Η απάντηση είναι απλή………. πιστεύεις όποια μπούρδα σου πασάρουν……. ΟΠΟΙΑ!!!!!!!

Αυτά όλα τα είχα αναλύσει στην τελευταία ομιλία μου, ως απερχόμενος Πρόεδρος της ΟΔΕΕ, τον Απρίλιο 2013 που την είχα ονομάσει «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΉ ΔΙΑΘΉΚΗ». Είχα ζητήσει – παροτρύνει – παρακαλέσει τους εκλεγμένους να έρθουν στο ύψος των περιστάσεων, να πάρουν την απόφαση και να πάψουν να ασχολούνται με ανοησίες, ήσσονος σημασίας ζητήματα, μακριά από τον λαϊκισμό……………

Αλλοίμονο όμως!! φωνή βοώντος εν τη ερήμω !!!!!!!!!!

Όλοι αυτοί το χαβά τους. Το δε σώμα………. άστα να πάνε…….. σιγά μην κάτσει και σκεφτεί, σιγά μην προβληματιστεί. Θα του λύσουν τα θέματα…… οι προοδευτικοί. οι αγνοί, οι τίμιοι. Οι πρώτη φορά αριστερά. Άλλοι που επαίρονται δημόσια πως οι νόμοι είναι για να παραβιάζονται ……….. Τούτοι δεν ανήκουν στην πρώτη κατηγορία των τίμιων (παραβίαση νόμου και τιμιότητα είναι έννοιες ασύμβατες) ……

Με τις υγείες μας!!!!

Το σώμα, λοιπόν, πειθόμενο από τους μουεζίνηδες Μήτση-Χαλκιαδάκη και τους περί αυτούς παπαγάλους, φιρφιρίκους, ωρυόμενες τσαχπίνες, αδικημένες από τις εταιρείες πλην μορφωμένες κυρίες, πρώην δημάρχους (οι οποίοι με λαϊκίστικο τρόπο διαβεβαίωναν το σώμα {κάνοντας και τις σχετικές νουθεσίες στον Κριάρη} πως δεν θα υλοποιηθεί η ηλεκτρονική δικαιοσύνη ούτε οι ηλεκτρονικές επιδόσεις, άλλους, επίσης, μεγάλους γνώστες και βαθιά πληροφορημένους για το τι γίνεται εντός των Υπουργείων, άλλους … κλακαδόρους κ.ο.κ. φώναξε αγανακτισμένο: Σταύρωσον και καταψήφισον τους προδότες…. Υπερψήφισον τους σωτήρες, τους καθαρούς, τους φωστήρες, τους προοδευτικούς……………

Αυτοί λοιπόν είναι οι απόλυτα υπεύθυνοι για τα σημερινά αποτελέσματα, γιατί δεν σας επέτρεψαν να καταλάβετε τι ερχόταν (πλέον ήρθε) – για ιδιοτελείς σκοπούς και στόχους – αλλά και από ανικανότητα να αντιληφθούν τη ρεαλιστική πραγματικότητα, ζώντας στο βασίλειο του Peter Pan (ο επαναστάτης), στο βασίλειο της δανιμαρκίας – ξέρετε εκεί που υπάρχει κάτι σάπιο……… ο έτερος μουεζίνης και στο βασίλειο του δεν αναλαμβάνω το βάρος της απόφασης …….. γιατί θα με φάει ο κακός ο λύκος (που λέγεται εκλογική κάλπη) ο τρίτος.

Όλους όμως θα τους φάει η ανελέητη, αδίστακτη και αμείλικτη, στην επίρριψη ευθυνών, ιστορία.

Αυτούς θέλαμε, αυτούς έχουμε – να τους χαιρόμαστε!!!!!!!!!!!!

Απαραίτητες επισημάνσεις-επισημειώσεις:

 • Μην βαυκαλίζεστε πως θα αποτραπούν όλα αυτά. Από τη στιγμή που αυτά χρησιμοποιήθηκαν με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ουδείς υφιστάμενός του θα αγγίξει το παραμικρό.
 • Οι προτάσεις αυτές το πολύ-πολύ να εμπλουτισθούν και διευρυνθούν και με περαιτέρω μέτρα, αδύνατον να μειωθούν γιατί η τρόϊκα θέλει κι άλλα……… αυτά απλά αποτελούν την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ……. που θυσιάζεται………… προκειμένου να μην πειραχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι μισθοί τους.
 • Θυμάστε το βρίσιμο και την κατάρα όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας αλλά και των συνδικαλοπατέρων μας σχετικά με τον Ράϊχενμπαχ και την TΑSK FORCE??? Διαβάστε τη σελίδα 27, πόσο όμορφα και αγγελικά αποδεχόμαστε (ως κράτος) το έργο τους και το υιοθετούμε κιόλας, με χαρά και χάρη!!!!!

ΨΕΥΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!! Πολιτικοί.

ΨΕΥΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣΣΣΣ !!!!!!!!!! Συνδικαλιστές.

ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ποιοί είναι::: O ευρών αμειφθήσεται χρυσόν ωρολόγιον ή λουκούμι…….

Σταύρος Σταυρακάκης

Τι να πούμε και τι να αφήσουμε τώρα πια; Φαγωθήκαμε μεταξύ μας και δεν κοιτάξαμε ποτέ με «έξυπνο μάτι» το συμφέρον του κλάδου μας. Το προσωπικό συμφέρον, η μιζέρια, η πονηριά και η «δυναμική της ανόητης παντογνωσίας», επικράτησαν της σοβαρότητας, της σύνεσης και του συλλογικού συμφέροντος.
Στάθηκε αδύνατον να νουθετήσουμε μερικούς συνάδελφους που ζήλεψαν όσους είχαν συνεργασία με τις τράπεζες και αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν, αγνοώντας ότι με την λάθος τακτική που ακολουθούσαν θα διέλυαν τον κλάδο. Δεν μπόρεσαν ποτέ μερικοί κακόπιστοι να καταλάβουν ότι η ενιαία τιμή, (μια και μοναδική), για τις επιδόσεις, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, θα άνοιγε τον δρόμο της κατοχύρωσης της εργασίας μας μια για πάντα, αφού α μπορούσαμε επιτέλους να υλοποιήσουμε την προπληρωμή των εργασιών μας, μακριά από αθέμιτους ανταγωνισμούς και κάθε είδους εκβιασμούς για ρίξιμο των τιμών και πολλών άλλων κακών που συνέβαιναν. Αντιμετωπίσαμε τις τράπεζες ωσάν να ήταν υποδεέστερες ημών και «αρπάξαμε το φραγγέλιο» να τις τιμωρήσουμε και μαζί με αυτούς και τους «άπιστους» συνεργάτες τους. Αντί να προωθήσουμε την κατάλληλη στιγμή τις ενιαίες τιμές και να πάψει κάθε ψίθυρος και αντιζηλία, μερικοί προτίμησαν την αλόγιστη οδό: «πρώτα τιμωρία και μετά ενιαίες τιμές». Πάνω απ’ όλα δηλαδή η «τιμωρία των απίστων». Έτσι χάσαμε 3 ολόκληρα χρόνια. Στείλαμε και εξώδικα για να «φοβίσουμε» και να «ξορκίσουμε» το «κακό» και αυτό ήταν ο τάφος μας. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει. Δώσαμε το δικαίωμα σε όλους τους εχθρούς μας να οργανωθούν υπόγεια και σιωπηρά εναντίον μας. Υπήρχαν συνάδελφοι που στήριζαν την λογική των τιμών του «φύλλου της εφημερίδας» λέγοντας «πονετικά», (για να περάσει η γνώμη τους στους πολλούς), το σύνηθες παράδειγμα, εκείνο δηλαδή που συμβαίνει όταν κάποιος «φτωχός συνάδελφος», χωρίς πελατεία, του τύχει ένα έγγραφο να πάει 100 χιλιόμετρα και αν πάρει την ενιαία τιμή χωρίς οδοιπορικά και παρελκόμενα θα «μπει μέσα». Έτσι λοιπόν με αυτό το απίθανο παράδειγμα, (που μπορεί πράγματι να σημαίνει κάτι, αλλά όχι τα πάντα), βάζαμε στην άκρη όλα τα σπουδαία και διαλύσαμε τον κλάδο. Αρχίσαμε να μιλάμε για «ζώνες» και κουραφέξαλα, …νέα παράταση…..νέο χάσιμο χρόνου, όταν είχαμε μπροστά μας το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Πορτογαλίας που εγκαίρως πέτυχε μια και μοναδική τιμή επίδοσης στα 70 ευρώ. Ας ζητούσαμε εμείς 50 μόνο…. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; Θα δοθούμε βορά στο στόμα του λύκου; Θα γίνουμε ακόμα πιο υποτακτικοί στο κατεστημένο; Θα τρίβουν μερικοί συνάδελφοι του «κέντρου» τα χέρια τους, αν περάσει τέτοιος νόμος, (κατάργησης των γεωγραφικών περιορισμών), σκεπτόμενοι ότι θα παίρνουν παραμάσχαλα ένα πακέτο 1.000 επιδόσεων και να κατεβαίνουν στην Κρήτη για 10 μέρες και να βγάζουν το 6μηνο; Θα δώσει τον αγώνα που πρέπει η Ομοσπονδίας μας, προς όφελος όλου το κλάδου ή θα σταματήσουν οι μέχρι σήμερα αψιμαχίες των «γιγάντων» του κέντρου και με την κατάλληλη «χαλαρότητα», να «ωφεληθούν» και θα χωριστούμε σε δύο Ομοσπονδίες: Μία του «Κέντρου» και μια της «Επαρχίας»; Θα σχηματιστούν ομάδες κρούσεις κάτω από τις οδηγίες του τραπεζικού συστήματος και των εισπρακτικών εταιρειών, (αλλά και του διεθνούς κατεστημένου), με «δήμιους» και «κεφαλοκυνηγούς», χωρίς κανένα συναισθηματισμό και ανθρωπιά που θα τους αμολούν στην Επαρχία, (με συνοδεία και μπράβων) και όποιο πάρει ο χάρος; Θα φτιάχνονται στο «Κέντρο» καταστάσεις με «ακίνητα φιλέτα» σε όλη την Ελλάδα και μετά θα βγαίνουν στην δημοπρασία για το πια ομάδα «κεφαλοκυνηγών» θα δώσει την μικρότερη προσφορά και την «μεγαλύτερη εγγύηση», για άμεσες κατασχέσεις ; Αυτά και άλλα πολλά μήπως θα προκύψουν στο κοντινό μέλλον; Δηλαδή να περιμένουμε μια ανεξέλεγκτη ζούγκλα μέσα στην οποία θα αρχίσει ένας ανηλεής πόλεμος με όλη την σημασία της λέξης….με μαχαίρια και πιστόλια; ….Συνάδελφοι διάγω το 38ο πραγματικό έτος στον κλάδο. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εγώ θα σας πω αντίο. Θάθελα λοιπόν πριν φύγω να δώσω μια συμβουλή που στο μυαλό πολλών υπάρχει…λοιπόν. Όλοι οι «μεγαλοσυνάδελφοι» του κέντρου, (από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τον πρόεδρο συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς και νήσων, καθώς και κάθε άλλο που θεωρεί εαυτόν «μεγάλο» και «σπουδαίο», όπως τον κο Χαλκιαδάκη και τους συν αυτώ, να πάψουν ΑΜΕΣΑ να αποδεικνύουν ποιος έχει περισσότερο δίκιο και προπάντων να σταματήσουν άμεσα την προσπάθεια απόδειξης για το ποιος είναι πιο έξυπνος από τον άλλο. Είστε όλοι επιζήμιοι για τον κλάδο άσχετα με το ποιος έχει περισσότερο ή λιγότερο δίκιο. Οι προσωπικές σας σχέσεις βρίσκονται στο ναδίρ. Αυτό όμως ουδόλως βοηθάει τον κλάδο. Αντίθετα τον καταστρέφει. Τέρμα το ποιος έφταιγε και ποιος δεν έφταιγε μέχρι τώρα. Είτε σας αρέσει είτε όχι, σταματήσετε εδώ και τώρα τις αψιμαχίες και ασχοληθείτε όλοι μαζί για το καλό του κλάδου….καθότι η κατάργηση των γεωγραφικών ορίων θα φέρει αυτόματα και κατάργηση των οδοιπορικών και λοιπών παρελκόμενων, που για τόσο πολύ κόπτονται μερικοί…..ειδεμή «χώμα και φωτιά θα αναμιχθούν», ή επί τω αρχαιότερο: «γαία πυρή μιχθήτω», μέσα σε μια ζούγκλα που δεν μπορούμε ούτε καν να την φανταστούμε. Και επειδή δεν μου αρέσει να επισημαίνω τα λάθη αλλά και να προτείνω λύσεις, σας καλώ, (την Ομοσπονδία), ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΑΨΟΓΑ ΜΙΑ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ (όχι ημερίδα όπως σχεδιάζετε τον Ιούλιο), των Διοικητικών Συμβουλίων όλων ων Συλλόγων Ελλάδος στην Αθήνα ή όπου αλλού θέλετε. Η Ομοσπονδία να πληρώσει όλα τα έξοδα, (εισιτήρια, διαμονή, διατροφή κλπ) και αν δεν έχει χρήματα, τότε να συνεννοηθεί με του συλλόγους για συμμετοχή. Έτσι ουδείς που ζορίζεται οικονομικά θα απουσιάσει από την Πανελλαδική αυτή Συνδιάσκεψη. Αν δεν το κάνετε έτσι και με την απογοήτευση και την χαλαρότητα που υπάρχει, θα προσέλθουν λίγοι και δεν θα ακουστούν πολλές γνώμες. Και για να μην παρεξηγηθώ. Με όλους τους παραπάνω που ισχυρίζομαι ότι «πρέπει να βάλουν μυαλό», για το καλό του κλάδου, έχω και συνεργαστεί και τους εκτιμώ αφάνταστα, καθότι όλοι τους είναι ικανοί και άξιοι, αλλά όμως γίνονται επικίνδυνοι όταν βάζουν το «θυμικό» τους πάνω από την «λογική»….αυτό είναι μεν μια ανθρώπινη και πολλές φορές, δικαιολογημένη και «δημιουργική αδυναμία», που όμως δεν χρειάζεται αυτήν την στιγμή. ΑΣ ΣΥΝΈΛΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

Μαρία Μπρουζούκη

Aγαπητέ συνάδελφε,χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η Κρήτη συμμετέχει ενεργά στην ιστοσελίδα μας και δείχνει ότι κατά μεγάλη πλειοψηφία έχει συγκεκριμένη άποψη και θέση για τις αμοιβές μας και γενικά όλα τα προβλήματα του Κλάδου όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα. Αυτή η συμμετοχή θα πρέπει να γίνει ακόμη ισχυρότερη για να προβληματίζονται όλο και περισσότεροι συνάδελφοι και να παραδειγματίζονται από τον κρητικό “τσαμπουκά” και την ντομπροσύνη που έχετε στο αίμα σας και ιστορικά σαν Έλληνες μας έχει βοηθήσει πολλές φορές. Προσωπικά εκτιμώ τους Κρητικούς και τους θαυμάζω για τα χαρακτηριστικά που προανέφερα αλλά θα ήθελα να μου επιτρέψετε να σας θυμίσω ότι το site μας δεν είναι της ΟΔΕΕ ή του Συλλόγου της Αθήνας, αλλά της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. δηλαδή ένα καθαρά ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΙΚΟ SITE. Σε μια τέτοια ιστοσελίδα λοιπόν οπωσδήποτε πρέπει να διαχωρίζουμε τη θέση μας, όταν αυτή είναι τελείως αντίθετη από των άλλων Παρατάξεων και να τονίζουμε προς ενημέρωση των συναδέλφων τα λάθη, τις αμέλειες αλλά και τις επιθυμίες που κρύβονται πίσω από συνδικαλιστικές ενέργειες άλλων, γιατί αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος μας. ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! Σε επίπεδο Ομοσπονδίας όμως, θεωρώ άδικη την άποψή σας για τον Πρόεδρο γιατί αν και δέχθηκε λάσπη και επιθέσεις από άτομα που αποχώρησαν από την Παράταξή μας, κράτησε ένα πολιτισμένο και ανεβασμένο επίπεδο στις Γραμματείες (τις οποίες έχω προσωπικά παρακολουθήσει σχεδόν όλες), δέχθηκε κριτική αλλά να είστε σίγουρος ότι δεν επέτρεψε να αναμιχθεί η ΟΔΕΕ σε οποιαδήποτε “κόντρα” και αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί, οπότε και το κομμάτι της αναφοράς σας “σε φόβο για δύο Ομοσπονδίες” να το αναιρέσετε γιατί όσο είναι Πρόεδρος ο Πρεκετές να είστε σίγουρος ότι τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει. Επίσης δεν υπάρχουν θυμικά και κόντρες προσωπικές στον συνδικαλισμό. Εμείς δεν αναφερόμαστε ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Δεν είναι αναγκαίο και θεμιτό αυτό όταν η επιλογή σου είναι να κατέχεις θέσεις και να “εκτίθεσαι” ώστε φυσικό επακόλουθο αυτού είναι να δέχεσαι και κριτική? Στην Παράταξή μας λοιπόν πολύ απλά ακολουθήσαμε διαφορετικούς δρόμους με άλλους στόχους και τρόπους επίλυσης των θεμάτων που μας απασχολούν από κάποια άλλα πρώην μέλη μας που τα χαρακτήριζαν αυτά που εσείς αναφέρετε στο σχόλιό σας. Μέσα λοιπόν και από την ιστοσελίδα αυτή αυτό θέλουμε να πληροφορήσουμε και να αναδείξουμε: ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Και πάλι ευχαριστούμε για τη συμμετοχή, ελπίζουμε και σε συχνότερη και είμαστε σίγουροι ότι όταν βρεθούμε όλοι μαζί στη σύσκεψη όλων των Συμβουλίων τον Ιούλιο (κάτι που πρώτη φορά γίνεται) θα υπάρξει ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα. Όσο για την ημερίδα ή τη διημερίδα, προσωπικά πρότεινα δύο μέρες γιατί ήμουν παρούσα και σ’ αυτή τη Γραμματεία, ο Πρόεδρος το έθεσε σε ψηφοφορία, αλλά η απόφαση κατά πλειοψηφία ήταν ότι μία ημέρα φτάνει. Αυτά για την ενημέρωσή σας…

Στέλιος Μουντριανάκης

Συνάδελφοι
Σ’ αυτό το κρυφτούλι που παίζεται μεταξύ κυβέρνησης και συνδικαλιστικών οργανώσεων, και συγκεκριμένα αυτό που αφορά τον κλάδο μας, πρέπει και είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ΜΙΑ φωνή….. Ολα αυτά που εξυφαίνονται και προγραμματίζονται για το μέλλον μας, είναι απόρροια και της δικής μας φαγωμάρας….. Ποιος νομίζει ότι αυτοί που αποφασίζουν, δεν λαμβάνουν υπ΄όψη τους τον πόλεμο των συνδικαλιστικών παρατάξεων του κλάδου μας, τα διατεταγμένα συμφέροντα που μερικές εξ αυτών υπηρετούν, και αποτέλεσμα αυτών, είναι αυτά που έρχονται. Χρειάζεται επίμονη και συνεχής προσπάθεια από όλους μας, ώστε να απομονωθούν όλα εκείνα τα βλαβερά στοιχεία που πάντα, για προσωπικό τους όφελος, συνδικαλιστικό, οικονομικό, προσωπικό, έφερναν τον κλάδο μας στο χείλος της καταστροφής. Χρειάζεται να ακουστούν και να πείσουν οι απόψεις και οι θέσεις αυτές, που θα οδηγήσουν τον κλάδο μας από το αδιέξοδο που έχει περιέλθει σήμερα. Πιστεύω πως η πλειοψηφία των συναδέλφων μας, έχει αποστασιοποιηθεί πλέον από κομματικές παρατάξεις, και το μόνο που την απασχολεί είναι η δυνατότητα να υπάρχει εργασία και προοπτική. Όσοι καλλιεργούν την θολούρα του τοπίου, είναι για το ότι δεν έχουν τι να πουν και να ενεργήσουν, εξυπηρετούν την τσέπη τους και μόνο αυτή, αδιαφορώντας για κάθε συνάδελφό τους, και ακόμα μόνο και μόνο για το προσωπικό τους status….. (τρομάρα τους….) Προφανώς, τα πράγματα είναι απλά, πρέπει να είναι απλά, τόσο για τις αμοιβές μας, όσο και για την τοπική αρμοδιότητα, δύο θέματα που ενώ φαινόταν πως έχουν λυθεί, πάντα έρχονται στο προσκήνιο, μόνο και μόνο σαν μέσο πίεσης οικονομικών συμφερόντων….. Πρέπει όλοι οι σύλλογοι, η ομοσπονδία μας, ο καθένας μας χωριστά, να αποφασίσουν, πως έχει έλθει η ώρα για αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον μας (σας), και το μέλλον των παιδιών μας (σας)…. Πρέπει να αλλάξουμε, να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, να αποκτήσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια και κύρος, και όλα αυτά απαιτούν ΜΙΑ ΦΩΝΗ, δυνατή, που θα οραματίζεται το μέλλον του Δικαστικού Επιμελητή, σαν Δημόσιου Λειτουργού, απεξαρτημένο από οικονομικά συμφέρονται και πιέσεις, ταγμένο μόνο στην υπηρεσία του λειτουργήματός του, προς όφελος της κοινωνίας μας. Υποστηρίζω με πάθος την ενιαία αμοιβή των πράξεών μας, αυτή θα μας οδηγήσει σε μια σειρά από οικονομικές απεξαρτήσεις, τυποποίηση της δουλειάς μας και κατάργηση του αθέμιτου ανταγωνισμού. Και μόνο αυτά που ανέφερα, αν τα πάρετε αντίστροφα, θα καταλάβετε πως η σημερινή κατάσταση είναι αγκυλωμένη στην οικονομική εξάρτηση, στην κακομοιριά των εγγράφων μας, (βλέπε γραμματοσειρές κ.λ.π.)και στην υποτέλεια του δικαστικού επιμελητή στον ….άρχοντα εντολέα του. Η τεχνολογία τρέχει με απίστευτες ταχύτητες και εμείς στον 21ο αιώνα, σαλιώνουμε το μολύβι για να γράψουμε….
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Χαράλαμπος Κοττικιάς

Λίγη ψυχραιμία συνάδελφοι. Η πρόταση στο τέλος της μιλάει για ΝΕΕΣ αμοιβές. Συγκεκριμένα, η σωστή μετάφραση της διάταξης που βάζει τα πράγματα κάπως στην θέση τους είναι η παρακάτω:
“Επιπρόσθετα, μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση θα υπάρξει μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Οικονομικών ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ”

Σε κάθε περίπτωση, ο κλάδος πρέπει να είναι σε εγρήγορση και η Ομοσπονδία να συμμετάσχει στην διαβούλευση που θα ακολουθήσει δυναμικά.

Γιάννης Παπακωνσταντίνου

Συνάδελφε Διονύση προσπαθήσαμε να βρούμε σε ποια κατηγορία κατατασσόμαστε σύμφωνα με τους υπαινιγμούς στο καθόλα αξιόλογο άρθρο σου.
ΠΟΛΙΤΙΚΑ δε συμφωνούμε η κατάσταση απαιτεί και ΡΕΑΛΙΣΜΟ και ΡΗΞΙΚΕΥΛΕΥΘΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ όπως το άρθρο που ακολουθεί:

«Δικαστικοί επιμελητές μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με το Τμήμα Δικαιοσύνης, συναντήθηκαν το Δεκέμβριο του 2014, με την υπεύθυνη τότε σε θέματα Δικαιοσύνης σ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στη συνάντηση αυτή μετείχαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, Πρόεδροι αλλά και μέλη Συλλόγων Δικαστικών Επιμελητών από όλη την Ελλάδα.

Μέσα από διαλογική συζήτηση σχετικά με θέματα Δικαιοσύνης αλλά και του κλάδου γενικότερα, πήραμε τη ρητή διαβεβαίωση, ότι θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των όσων αναφέρονται στον Κώδικα περί Δικαστικών Επιμελητών, καθώς επίσης και ότι οι επιχειρούμενες τότε αλλαγές στον Κδ. Πολ. Δικονομίας βρίσκουν τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρα αντίθετο..

Σήμερα με αφορμή την διαρροή, όπως είπε ο πρωθυπουργός, του 47σέλιδου κειμένου, με τις προτάσεις μας στους θεσμούς/δανειστές , θέλουμε να σταθούμε στην πρόταση της κυβέρνησης όσον αφορά το επάγγελμα του Δικαστικού Επιμελητή. Προφανώς και δεν το κάνουμε από συντεχνιακή νοοτροπία, αλλά από καθαρή απορία και μόνο, για το πώς μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ένα θέμα το οποίο μετά την έκδοση σχετικού Π.Δ. είχε θεωρηθεί λήξαν.

Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην σελίδα 34 του επίμαχου κειμένου-πρότασης προς τους δανειστές, το οποίο αναφέρει ότι θα γίνει μελέτη για την χωρική απελευθέρωση του επαγγέλματος του Δικαστικού Επιμελητή και για την κατάργηση της ελαχίστης αμοιβής πράξεων των, όπως προβλέπονται και καθορίζονται από Κοινή Υπουργική απόφαση.

Στο παρελθόν που είχε τεθεί το θέμα επί τάπητος ακόμα και οι «μνημονιακές» κυβερνήσεις είχαν αποδεχθεί τη διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των όσων αναφέρονται στον Κώδικα περί Δικαστικών Επιμελητών, με αποτέλεσμα να εκδοθεί το ΠΔ 68/2011 που εξαιρεί το επάγγελμα του Δικαστικού Επιμελητή από την απελευθέρωση και κατ΄ επέκταση προστατεύει τους πολίτες/οφειλέτες από την ασυδοσία των Τραπεζών σχετικά με το θέμα αυτό. Και τούτο διότι αφενός μεν η τοπική αρμοδιότητα που είναι από τα μείζονα που ένα κράτος δικαίου οφείλει να προστατεύσει, για την καλύτερη και αρτιότερη αλλά και πλέον οικονομική οργάνωση ενός σώματος άμισθων δημοσίων λειτουργών αρμοδίων για την επίδοση εγγράφων και την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων, κάτι που ενισχύεται από το γεγονός, ότι σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση η τοπική αρμοδιότητα είναι συγκεκριμένη και αφετέρου για την κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής, που σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπεται η ελεύθερη διαπραγμάτευση των αμοιβών των Δικαστικών Επιμελητών, αφού αυτή (διαπραγμάτευση) θα ήταν εστία διαφθοράς

Είναι απορίας άξιο λοιπόν πως κατάφερε, προφανώς, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (αν και οι υποψίες απλώνονται και σε υφιστάμενες ή και υπό σύσταση εισπρακτικές εταιρείες…) μια πάγια επιθυμία των, να είναι στις προτάσεις μιας Αριστερής κυβέρνησης, που ωστόσο είχαν απορρίψει τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ.

Προφανώς και η “ηθική της Αριστεράς” πρόβλεψε στην πρόταση της αυτή, να διευκρινίσει ότι θα γίνει μελέτη (κάτι που έχει ήδη γίνει και σ’ αυτήν βασίστηκε το Π.Δ. που έχει εκδοθεί το 2011) σε σχέση με το τι συμβαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με τους Δικαστικούς Επιμελητές και βάσει αυτής της μελέτης θα αλλάξει 2 σημεία του Κωδ. Δικ. Επιμελητών αυτά της τοπικής αρμοδιότητας και της ελάχιστης αμοιβής.

Ευελπιστούμε ότι μια κυβέρνηση (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) με κύριο κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, να καταλάβει τον απώτερο στόχο των τραπεζών και δεν θα υποκύψει στις αλόγιστες επιδιώξεις των, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της είσπραξης των οφειλών, καθώς επίσης και να μην καμφθεί από τα τραπεζικά αιτήματα και να αντισταθεί σθεναρά, χάριν της εύρυθμης λειτουργίας της απονομής της δικαιοσύνης και της προστασίας των αδυνάτων, έτσι ώστε ο πολίτης να μην κινδυνεύει από φτηνούς «κεφαλοκυνηγούς».

Περιμένουμε από την κυβέρνηση που κυρίως κορμός της είναι το κόμμα μας, ότι δεν θα θέσει την περιουσία του Λαού, βορά στις αδηφάγες ορέξεις των οικονομικά ισχυρών, οι οποίοι το μόνο μέλημα για το οποίο κόπτονται, είναι η διατήρηση της αλόγιστης κερδοφορίας τους.

Σαν επίλογος ….. ένα υποθετικό σενάριο εφόσον περάσουν τα δύο προαναφερόμενα θέματα της σελίδας 34 και η φαντασία μας μπορεί τρέξει ελεύθερα…

Οι τράπεζες αφού δημιουργήσουν δικό τους στρατό «πρόθυμων» και «ελεγχόμενων» Δικαστικών Επιμελητών, θα έχουν όλη την ευχέρεια εντός μικρού χρονικού διαστήματος, να ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΟΥΝ τον πολίτη/οφειλέτη, που εξ αντικειμένου δεν έχει τη δυνατότητα μετά από 5-6 χρόνια κρίσης και φτωχοποίησης, να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του με αποτέλεσμα να του κατάσχουν όχι μόνο το σπίτι αλλά και ότι περιουσιακό στοιχείο κατέχει.

Ένας λαός που αντιστάθηκε και δεν πίστεψε ότι του έλεγαν επί ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ κυβερνήσεως ότι οι αριστεροί θα του πάρουν τα σπίτια και εμπιστεύτηκε την αριστερά γιατί κατάλαβε με το αλάνθαστο κριτήριο του ότι αυτός ήταν ο στόχος της Τρόικας και των τραπεζών.

ΦΥΣΙΚΑ δεν πρόλαβαν να τα πάρουν και τώρα έρχεται μια ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και άραγε τι επιδιώκει; να επαληθευθεί το αρχικό σλόγκαν, ότι οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ θα πάρουν τα σπίτια του κόσμου; Είναι τακτική πέρα από κάθε λογική είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ και θα έχει δίκιο ο ΛΑΟΣ όταν θα λέει ότι «όλοι ίδιοι είναι».

Εν κατακλείδι, με την κατάργηση της ελαχίστης αμοιβής τι νομίζουν οι εισηγητές της πρότασης αλλά και οι ενστερνιστές στης ότι θα γίνει για να ωφεληθεί ο λαός τάχα μου με μικρότερες τιμές χρέωσης; Kαι αν είναι έτσι γιατί δεν κατοχυρώνεται νέα ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΤΙΜΗ; Φυσικά δεν είναι αυτό. ΑΠΛΑ είναι ότι πλέον οι τράπεζες που θα έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι, θα έχουν τον πλήρη έλεγχο κατά το δοκούν και κανείς δεν θα μπορεί να αντιδράσει.

Σε καμία, λοιπόν, περίπτωση δεν πείθεται κάθε υποψιασμένος πολίτης ότι τα επίμαχα θέματα της σελίδας 34 ωφελούν το λαό, πόσο μάλλον ότι ευνοούν την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και δικαίως με ενδιαφέρον περιμένει να μάθει σε τι τελικά αποσκοπούν.
Παύλος Ε. Χρυσαφίδης
Γιάννης Ν. Παπακωνσταντίνου
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ»

Υ.Γ. Συνάδελφε Κριάρη, μηδένα προ του τέλους μακάριζε

Παύλος Ε. Χρυσαφίδης
Γιάννης Ν. Παπακωνσταντίνου
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Μαρία Μπρουζούκη

ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ? Έχουμε μεγαλοσυνδικαλιστές που μας διαβεβαιώνουν μόνιμα ότι έχουν άμεση και μυστική ενημέρωση από τα Υπουργεία για οποιοδήποτε μέτρο συζητείται και μας αφορά για να προλάβουν εξελίξεις. Ειδικά (όπως λένε) το θέμα των αμοιβών μας δεν το αγγίζει κανείς επίσημα, γιατί να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας? Μόνο που πιό επίσημα…δεν γίνεται! Πιό επίσημα…ακολουθεί ο θάνατος! Μην παρασυρόμαστε λοιπόν από αναξιόπιστες δηλώσεις ακόμα πιο αναξιόπιστων ατόμων που βρίσκονται για καθαρά προσωπικούς λόγους σε θέσεις εξουσίας, κι ας βαδίσουμε όλοι οι υπόλοιποι που σοβαρά σκεφτόμαστε και το καλό αυτού του έρμου του Κλάδου μας στο δρόμο των ώριμων πιά αποφάσεων για τα θέματα που καίνε χωρίς φόβο, με ωριμότητα και …επιτέλους τη δέουσα αποτελεσματικότητα. Το θέμα των αμοιβών μας πρέπει με δική μας πρόταση να το διαπραγματευτούμε και αυτήν την πρόταση την ανέδειξε η Ολομέλεια της ΟΔΕΕ τον Ιούλη του 2014 στη Θεσσαλονίκη. Ποιοί την υπερψήφισαν και μετά έβαλαν τρικλοποδιές είναι γνωστό…Πρέπει να σκεφτούμε επιτέλους ποιοί είναι σκληρά μαχόμενοι υπέρ του σημερινού ΦΕΚ? Μήπως αυτοί που ασύστολα το καταπατούν και το έχουν ευαγγέλιο για να μειοδοτούν και να κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στους υπόλοιπους λίγους που το τηρούν?
Διονύση, αν και με τέτοια άρθρα, όπως το παραπάνω, δεν ξυπνήσουμε από το παραμύθι, τότε δυστυχώς (αλλά το κρίμα στο λαιμό τους) δεν θα μπορέσουμε να έχουμε ποτέ σαν τίτλο το happy end….

Δημήτρης Γέμελος

Διονύση, τον Απρίλιο του 2013 ήμουν παρών στην τελευταία σου ομιλία ως απερχόμενου Προέδρου της ΟΔΕΕ, μια ομιλία που εσύ ο ίδιος είχες χαρακτηρίσει ως «Συνδικαλιστική Διαθήκη». Θυμάμαι, ήταν παρόντες και πολλοί πρώην και νυν σύντροφοι της παράταξης με πρόσωπα χαρούμενα σχεδόν χαζοχαρούμενα, άλλωστε είχε περάσει μόλις ένας μήνας από τη νίκη της ΠΡΟ.ΣΥ.Δ.Ε. στις εκλογές του 2013 και το συντριπτικό ποσοστό της παράταξης είχε αφήσει το αποτύπωμά της στα πρόσωπα των συντρόφων.
Ξεκίνησες την ομιλία σου με έναν απολογισμό των προσπαθειών και επιτευγμάτων της τριετίας 10-13, γρήγορα όμως αυτή μεταλλάχτηκε σε μία ομιλία που έδινε τέλος στους πανηγυρισμούς και άνοιγε ένα παράθυρο στις «αλήθειες» που θα αντιμετώπιζε ο κλάδος την τρέχουσα τριετία, ως προς τις αμοιβές μας, την ηλεκτρονική δικαιοσύνη κ.α., παροτρύνοντας τη νέα εκτελεστική γραμματεία να αναλάβει πρωτοβουλίες καταθέτοντας προτάσεις πριν μας προσπεράσουν οι εξελίξεις, που όπως είχες πει δεν εξαρτιόταν από καμία κυβέρνηση , αλλά ήταν επιταγές της Ε.Ε. για την επιτάχυνση και την μείωση του κόστους της δικαιοσύνης.
Από τότε έτρεξε πολύ νερό στο αυλάκι, χαρακτηρίστηκες με διάφορα επίθετα. Έγιναν Ε.Γ. της ΟΔΕΕ. Γενικές Συνελέυσεις του Συλλόγου. Νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Κ.Πολ.Δ . Απεργίες. Νέες υποσχέσεις ότι όλα θα παραμείνουν ως έχουν, ακόμα-ακόμα ότι θα απαλλαγούμε από τον Φ.Π.Α. Εκλογές. Και μετά… ήρθε η πρόταση της νέας αριστερής κυβέρνησης προς τους θεσμούς που περιελάμβανε τις «αλήθειες σου», καθόλου βολικές για την Συμμαχία και τη Ριζοσπαστική Παρέμβαση.
«Αλήθειες» που παρά την επιμέρους σκληρή κριτική φαίνεται να δικαιώνουν τελικά αυτόν που λοιδορήθηκε και συκοφαντήθηκε ως εκείνος που λειτουργεί για το συμφέρων των τραπεζών.
Αυτές λοιπόν οι «αλήθειες», που τώρα γίνονται «αλήθειες των άλλων» εν προκειμένω της αριστερής κυβέρνησης, δεν τις συζητήσαμε.
Γιατί όταν οι «αλήθειες» των άλλων δεν είναι βολικές και συμβατές με τις δικές μας «αλήθειες», πολύ περισσότερο όταν αποδομούν το δικό μας παραμύθι, προτιμούμε να τις αγνοήσουμε , να τις δαιμονοποιήσουμε, ακόμα και να τις λοιδορήσουμε.
Όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν βέβαια καμία σημασία αν ήταν απλώς μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων και δεν ήταν τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα με τον τρόπο που ενεργούμε σήμερα και σχεδιάζουμε (λέμε τώρα) το μέλλον του κλάδου. Ελπίζω να μην ζήσουμε τη μέρα της Μαρμότας ….

Πέτρος Μακαριάδης

Αυτά παθαίνει όποιος δε θέλει να δει την πραγματικότητα, όποιος νομίζει οτι με το να ξορκίσει το κακό και να αποποιηθεί των ευθυνών που του αναλογούν μεταθέτοντας τις αλλού, θα σωθεί. Εμείς ποτέ δε φταίμε, εμείς δεν ξέραμε, εμάς θα μας σώσει ο απο μηχανής θεός, εμείς είμαστε ο λαός, εμείς είμαστε αριστεροί, εμείς εμεις εμείς. Και οι άλλοι οι κακοί οι μπήξε οι δείξε, που μας ζηλεύουν, που θέλουν το κακό μας, που ειναι υπηρέτες συμφερόντων (αχαςτο επιχείρημα καφενείου στο μυαλό του κάθε πυροβολημένου) και αλλά τέτοια περίεργα. 6 χρόνια κρίσης και αντί να κάνουμε αυτοκριτική να βρούμε το πρόβλημα και να το λύσουμε εμείς επιδιδόμαστε σε κοκορομαχιες και φθηνούς λαϊκισμός. Και ιδού τ αποτελέσματα. Το πρώτο βήμα για να διορθωθείς ειναι να καταλάβεις οτι έχεις πρόβλημα, να το εντοπισεις και τέλος να το διορθώσεις. Εμεις ακόμα αρνούμαστε να αποδεχτούμε οτι έχουμε πρόβλημα,ποσο μάλλον να εντοπίσουμε πιο ειναι αυτό. Οπότε ο δρόμος θα ναι μακρύς και πολυ δύσκολος. Γιατι όπου δεν πιπτει λογος πιπτει ράβδος και όποιος δεν καταλαβαίνει η δε θέλει να καταλάβει και ψάχνει φανταστικούς εχθρούς, θα συνεχίσει να φτωχαινει και να αποτυγχάνει μέχρι να καταλάβει τι γίνεται. Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο, ξεκινά με τον εαυτό σου λέει το ρητό. Στην Ελλάδα όμως θελουμε ν αλλάξουμε τα παντα αλλά ξεκινάμε παντα με τον δίπλα, με τον πίσω, με τον άλλο αλλά ποτέ με εμάς. Με αυτά τα μυαλά με τις υγείας μας λοιπόν. Όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Άντε να ψάξουμε τον επόμενο Μεσσία τώρα που θα μας χαϊδεψει τα αυτιά και θα μας υποσχεθεί παγκόσμια ειρήνη,λευτεριά στον Οτσαλάν και σωσιμο της καρέτα καρέτα. Και όλα αυτά τα ωραία, αυτόματα, χωρίς να κουνησουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι. Εμείς ξάπλα καφέ παραλία μπουρδολογία συνομωσιολογια και ο μήνας έχει εννιά

Κώστας Κοττικιάς

Ένα ακόμα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα του δικαστικού επιμελητή.
Βαρύ σαν ταφόπλακα αυτή τη φορά.
Την στιγμή που ολόκληρος ο κλάδος κοιμάται με τα τσαρούχια
κι αναλώνεται στην εσωστρέφεια ενώ βάλλεται από παντού.
Από αριστερά, από δεξιά, από εμάς τους ίδιους.
Ας καταλάβουν όλοι και πρωτίστως οι εκλεγμένοι οτι μικροπαραταξιακό
συμφέρον δεν χωρά στις μέρες μας.
Με εγρήγορση, τόλμη, αποφασιστικότητα και καθαρά μάτια πρέπει να δούμε τις εξελίξεις ώστε να βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή μπροστά τους.
Έρχονται κι άλλα συνάδελφοι.
Αν ολιγωρήσουμε και στα υπόλοιπα, φοβάμαι πως πολύ σύντομα θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ.
Δεν είναι ώρα τώρα να σταθούμε στο πως φτάσαμε σε αυτή την κυβερνητική πρόταση για τις αμοιβές μας και στο ποιος φταίει. Ο κάθε συνάδελφος βαθιά μέσα του ξέρει. Ας μην χαθούμε για ακόμα μια φορά στην εσωστρέφεια.
Πολύ δουλειά από Δευτέρα για την Ομοσπονδία μας κι οι Σύλλογοι πρέπει να βάλουν πλάτη. Τα θέματα καίνε.
Όπως επίσης καίει και το θέμα ηλεκτρονική επίδοση κι αναρωτιέμαι γιατί δεν το αντιμετωπίζουμε με την σοβαρότητα που πρέπει. Θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να μην υπήρχε συνάδελφος χωρίς πιστοποιημένη ηλεκτρονική υπογραφή. Εκτός κι αν γουστάρουμε τελικά τις φάπες και στήνουμε σβέρκο.
Τέλος φίλε Διονύση πιστεύω -και στο έχω πει πολλές φορές- οτι δεν πρέπει να φέρεσαι ως συνδικαλιστική ΔΙΑΘΗΚΗ αλλά ως ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ 😉

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Optionally add an image (JPEG only)